Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,424
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

melihbozkurt' Alıntı:
Aslinda bunu yazmamin sebebi direkler firina ve emprenyelemeye butun girdikleri icin ic dokularina kadar islememis olabilme ihtimali idi. Siz bictirdiginizde ic dokulari dis doku haline getirdiniz bu noktada tekrar firinlanip, emprenye yapilmasi yada levent abinin tarifleri dogrultusunda korumasi daha saglikli olur.

Kusura bakmayın, ben yanlış anladım demek ki. Evet dediğiniz gibi biçilince içinden emprenye işlememiş kısımlar ortaya çıktı. Bu taraflarınıda levent abinin taktiğiyle hallettik. Şimdilik bir problem yok.

Etiketler

buralpdi' Alıntı:
arkadaşlar bu zamana kadar ağacın çalışmasını engelleyen tek bir yöntem var, o da ağacın öz suyunu şimdi hatırlayamadığım jel türü bir maddeyle değiştirmek, buda son derece pahalı bir yöntem, bu şekilde yapılmış ahşaplarada vernik sürmek gerekmiyor,
bunun dışında şu an fırınlanmış yani gerçekden fırınlanmış (içerisinde nem oranı düşük) ahşap bulmak zor bulsanızda fiyatı uçuktur,
daha önemlisi ahşap sünger gibi bir malzemedir kuru dahi olsa girdiği veya bulunduğu ortamın nem oranına uyum sağlıyacaktır, üzerinde emprenye dahi olsa :smiley:

Levent hocam bu malzemenin adini bende hatirlamiyorum ama gercekten firinlanip suyu alindiktan sonra bu malzeme uygulanip uzerine emprenye yapiliyor sanirim. Ben peyzaj mimiriyim sonucta kullandigimiz bank vs. gibi ekipmanlar yaz kis disarda duruyor ve hic bir sey olmuyor. Ben bunlarin urertiminde yer almadigim icin asamalarini tam bilmiyorum. Genelde Ankara'da cocuk oyun ekipmani ve bahce mobilyasi yapan bazi fabrikalar ben orda yapim asamasina bir kere sahit olmustum o kadar. Evet fiyatlari gercekten pahali bu tur dis mekan malzemelerinin haklisiniz.

Merhaba Levent bey, uzun zamandır görüşmedik inşallah iyisinizdir.

Size birkaç sorum olacak; Sandalye, Masa vb. yapmak istiyorum ama kafama takılan sorulardan birtanesi, sandalyelerin tahtalarını geçmeli yapmak istiyorum, ama dikdörtgen şeklindeki oyma(çıkıntılı parçanın gireceği) işlemini ne ile nasıl düzgün bir şekilde yapa bilirim.

İkinci sorum; dört çekmeceli şifonyer veya ona bencer bir çalışma yapmak istiyorum çekmece rayları paylarını 3,26(biryerlerden duyumla aklımda kalan rakam) pay mı bırakıyoruz, ve çekmeceleri ve kapaklarını bir birlerine sürttürmeden en basit nasıl taka bilirim.

Bilmem derdimi anlata bildim mi? Şimdiden ilgine teşekkür ederim. Kendine iyi bak.

ŞAFAK 18' Alıntı:
Merhaba Levent bey, uzun zamandır görüşmedik inşallah iyisinizdir.

Size birkaç sorum olacak; Sandalye, Masa vb. yapmak istiyorum ama kafama takılan sorulardan birtanesi, sandalyelerin tahtalarını geçmeli yapmak istiyorum, ama dikdörtgen şeklindeki oyma(çıkıntılı parçanın gireceği) işlemini ne ile nasıl düzgün bir şekilde yapa bilirim.

İkinci sorum; dört çekmeceli şifonyer veya ona bencer bir çalışma yapmak istiyorum çekmece rayları paylarını 3,26(biryerlerden duyumla aklımda kalan rakam) pay mı bırakıyoruz, ve çekmeceleri ve kapaklarını bir birlerine sürttürmeden en basit nasıl taka bilirim.

Bilmem derdimi anlata bildim mi? Şimdiden ilgine teşekkür ederim. Kendine iyi bak.

Zafer el aletleri ile sandalye yapmak çok zor hele geçmeli bir sistem,
şifonyer yapabilirsin, ölçü aklımda kalmamış ama sağ-sol iki rayı yan yana koyduğunda ölçü belli olur, şifoniyer kasasından çekmecelerin kasası raylar kadar kısa olacak,
şifoniyeri hangi ahşap malzeme ile yapacaksın

Levent bey; suntadan yapmayı düşünüyorum.

Balıkta, piknikte oturmaya, katlanan yani senin daha önce verdiğin pratik masa modeli gibi iskemlede yapa bilirim diye düşündüm, pratik, kolay yapılabilir birşey olsun dedim. Bu işlerin ustası sizsiniz, tecrübe her zaman önceliklidir.

Verdiğiniz, bilgileri, öğütleri herzaman değerlendireceğiz, kendimize bilgi olarak eklenti yapacağız.

İlgine teşekkür ederim. Bu aralar ufak, tefek sorumlarım olur başını arıtırım peşin söyleyim kusuruma bakmazsın öyle değilmi.

Kendine iyi bak, sağlıklı kal. Saygılar....

ŞAFAK 18' Alıntı:
Levent bey; suntadan yapmayı düşünüyorum.

Balıkta, piknikte oturmaya, katlanan yani senin daha önce verdiğin pratik masa modeli gibi iskemlede yapa bilirim diye düşündüm, pratik, kolay yapılabilir birşey olsun dedim. Bu işlerin ustası sizsiniz, tecrübe her zaman önceliklidir.

Verdiğiniz, bilgileri, öğütleri herzaman değerlendireceğiz, kendimize bilgi olarak eklenti yapacağız.

İlgine teşekkür ederim. Bu aralar ufak, tefek sorumlarım olur başını arıtırım peşin söyleyim kusuruma bakmazsın öyle değilmi.

Kendine iyi bak, sağlıklı kal. Saygılar....

tamam olur,
cevaplarda sabırlı olursan benden yana sıkıntı yok :smiley:, işler sıkı bu aralar başımı kaldıramıyorum,
selamlar :smiley:

el aletlerimin arasına bir dik freze eklek istiyorum ama biraz karasızım
http://satis.praktiker.com.tr/planyalar-ve-frezeler/budget-ber1300-freze-1300w/228226
bu ürünü kullanan varmı acaba

acemi usta' Alıntı:
el aletlerimin arasına bir dik freze eklek istiyorum ama biraz karasızım
http://satis.praktiker.com.tr/planyalar-ve-frezeler/budget-ber1300-freze-1300w/228226
bu ürünü kullanan varmı acaba

el frezesini kullanmsını bilirsen çok işe yarayan bir el aletidir, imkanın varsa al

rahmetli amcam marangozdu sonra iflas dolayısı ile ben askerken bütün makinaları satmak zorunda kalmıştı oyüzden pek çok makineyi kullanma imkanı bulmuştum askerde olmasaydım bi çoğunu sattırmazdım.kendime ait bir el planyamda var zaten makita 1902 almayı düşünenlere tavsiye ederim

frezemi aldım ama linkteki ürünü değil bauhaus kendi ürünü olan alpha tools aof 1400 e yi aldım yanında 12 li bıçak setiyle beraber ilk :D izlenimlerime göre bıçakları okadar kaliteli değil ama makine hoşuma gitti kullandığım zaman düşüncelerimi paylaşırım

acemi usta' Alıntı:
frezemi aldım ama linkteki ürünü değil bauhaus kendi ürünü olan alpha tools aof 1400 e yi aldım yanında 12 li bıçak setiyle beraber ilk :D izlenimlerime göre bıçakları okadar kaliteli değil ama makine hoşuma gitti kullandığım zaman düşüncelerimi paylaşırım

güle güle kullanın :smiley:

Araç içine tavan dolaplarını yaperken 90'keskin dönen kenarını oval,yuvarlak dönmek istiyorum.
Ahşap profil bulabilirmiyim?
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.

zaloğlu' Alıntı:
Araç içine tavan dolaplarını yaperken 90'keskin dönen kenarını oval,yuvarlak dönmek istiyorum.
Ahşap profil bulabilirmiyim?
Yardımlarınızı ve önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkür ederim.

securedownload[2].jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR