yusuf şavlı
Yeni Üye
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler
teşekkürler adaşım
teşekkürler adaşım
yusuf şavlı' Alıntı:Levent abi ben evime bir yemek masası yapmak istiyorum. Boyutları 90x160 dört ayaklı, 8 kişilik, doğal ahşap görünümlü,sade bir model olmasını istiyorum. Böyle bir masa için hangi ahşabı kullanmalıyım? En az 6-7 cm kalılığında bir masa olmasını istiyorum. Bana malzeme listesi ile ne yapmam gerekiyor yol gösterirmisin.
ŞAFAK 18' Alıntı:Selam arkadaşlar, gürüşmeyeli nasılsınız.
ŞAFAK 18' Alıntı:Levent bey yaş 42 askerlik 20 yıl önce bitti,
ŞAFAK 18' Alıntı:Levent bey aslında şu aralar aklımda arabanın arkasına sığacak şekilde küçük katlanır 4 kişilik bir piknik masası yapmayı düşünüyorum ama aklımda şoyle olacak dediğim bir tasarımımda yok. Yönlendirir fikir verirsen sevinirim. Bağajda yer kaplamayacak hafif bir masa yapmak istiyorum. Fikirlerinizi bekliyorum. Kendinize iyi bakın, saygılar..
yorukibrahim' Alıntı:Levent bey ve başlığa katkıda bulunan tüm dostlara teşekkürler, harika bir başlık olmuş baştan sona ezberledim diyebilirim Sormak istediğim sorular oldukça sizi rahatsız etmeyi planlıyorum
mustafae' Alıntı:faydalı bilgilermiş... paylaşım için teşekkürler...
yorukibrahim' Alıntı:Levent bey ben bir cafe sahibiyim kendi oturma takımlarımı kendim yapmak istiyorum, 110 cm boyunda ve 50 cm oturma alanına sahip olacak bu takımlar sırt kısmını da 60 cm yüksekli civarında yapmak istiyorum. Öncelikle sormak istediğim mdf lam mi kullanmalıyım yoksa düz mdfyi alıp ahşap boyama tekniğiyle budaklı hale getirip mi kullanmalıyım sanırım bu şekilde daha ucuza mal edebilirim mdf lamden daha güzel durur gibime geliyor. İkinci olarak da köşe bağlantılarını yaparken tutkal ve L bağlantılar kullanmak istiyorum bu şekilde sağlam olur mu? Direk vidalama kullanmak istemiyorum açıkçası pek şık görünmeyecek gibi. Parçaların hepsini sanayide kestirip sadece montajını ben yapacağım dekopaj falan var ama sağlıklı kesemem sanırım
ilerde sizin yaptığınız el frezesinden de yapıp kenarlara çift mdf çakarak kavis verip masalar da yapmayı düşünüyorum aşağıdaki alet işimi görür mü sizce 18 + 18 36 mm lik bir kalınlığı " ) " bu şekilde kavis vererek masanın üstünü yapabilir miyim?
http://www.praktiker.com.tr/planyalar-ve-frezeler/budget-ber1300-freze-1300w/228226
Biraz fazla soru sordum farkındayım kusura bakmayın.
edit: link vermeyi unutmuşum