Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,415
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

byseyyah' Alıntı:
Bilgi için teşekkürler abi, iyiki varsın. Özelden sormuştum ama burdanda sorayı bilgi çoğalsın. Adı protex galiba bu kimyasaı kullanmamım faydası olur mu. Birde boyayı ensonmu atacağım, tekrar teşekkürler...

pinotex vuracaksan son katı boya değil vernik kullanmalısın,
boya yapacaksan pinotex'e gerek yok,
boyayı evet son katta atacaksın, eğer dahada güzel olsun dersen boyanın üstünede vernik atabilirsin :smiley:

Etiketler

Levent abi görsellikten çok istediğim sürekli aracın üstünde kalacak, hava şartlarından ( yağmur, kar, güneş ) etkilenmemesi için koruyucu malzeme.

byseyyah' Alıntı:
Levent abi görsellikten çok istediğim sürekli aracın üstünde kalacak, hava şartlarından ( yağmur, kar, güneş ) etkilenmemesi için koruyucu malzeme.

ne yaparsan yap, senede bir zımpara yapıp verniğini veya boyasını yenilemen gerekiyor, bu sistem seni bir sene idare eder,
-ahşap gözenekleri aynı sünger gibidir ne kadar nem verirsen o kadar kabul eder, bu yüzden hiç bir yerde delik kalmayacak şekilde dolgu verniğini doyora doyura yedir,
-ahşabın çalışmasınıda engelleyemezsin bu yüzden yaz ve kış dönemlerinde çalışacaktır, dış etkenlerden ve bu çalışma yüzünden vernikte bozulmalar oluşacaktır

buralpdi' Alıntı:
ne yaparsan yap, senede bir zımpara yapıp verniğini veya boyasını yenilemen gerekiyor, bu sistem seni bir sene idare eder,
-ahşap gözenekleri aynı sünger gibidir ne kadar nem verirsen o kadar kabul eder, bu yüzden hiç bir yerde delik kalmayacak şekilde dolgu verniğini doyora doyura yedir,
-ahşabın çalışmasınıda engelleyemezsin bu yüzden yaz ve kış dönemlerinde çalışacaktır, dış etkenlerden ve bu çalışma yüzünden vernikte bozulmalar oluşacaktır

Çok teşekkürler, konu anlaşıldı. Demekki her yıl uygulama yapacağız.

Kurban Bayramınızı kutlar sağlık, mutluluk ve esenlikler dilerim. Herşey gönlünüzce olsun. :D :D

biraz konu dışı olacak belki ama ben evde sandalye yapmak istiyorum fakat sandalye bacaklarının gövdeyle birleşim yerlerine açılacak olan delik ve karşılığı olan erkek çıkıntıyı hangi aletle yapmalıyım mesela freze olurmu olursa nasıl olur???

selam arkadaşlar aranıza beykozdan katılıyorum genel olarak site çok hoşuma gitti ama bu bölüm daha bi ilgimi çekti kendime ait ufak çapta makinelerim var amötörce bişeyler yapmaya çalışıyorum hekese keyifli paylaşımlar diliyorum

arkadaşlar ahşap malzemeleriniz için çeşitli delikler delebilmek amacı ile böyle bir matkap yaptırabilirsiniz, belki piyasada hazırı vardır, ben çaresiz kalıp tornacıda yaptırmıştım ve senelerdir kullanırım

DSC01867.jpg

DSC01856.jpg

herkese merhaba. ismim SADİ sizleri Antalya Kaş!'tan takip ediyorum. bende mobilya dek. mezunuyum. fakat hiç bişey bilmiyorum. sadece mezun oldum. tam 14 yıl oldu elime çekiç almayalı. şimdi bir otelde receptionda çalışıyorum. bugün aranıza yani dede mesleğine dönmek için matkap ve dakupaj aldım. umarım sizlerin yardımı ile ufak ufak bişeyler yaparım. herkese hayırlı günler dilerim

byseyyah' Alıntı:
Çok teşekkürler, konu anlaşıldı. Demekki her yıl uygulama yapacağız.

Bu arada ustanin isine karismak gibi olmasinda meslek icabi biraz bildigim icin bir kac bisey soyliyim eger gec kalmamisak. Eger her yil ugrasmak istemiyorsaniz emprenyeli ahsap kullanmak gerekir. Ahsap firinlandiktan sonra emprenye verilir. Bir nevi yag bazli madde agacin gozenekleri bunun ile doldugundan mumkun olan en az miktarda nemi alir. Emprenyeli ahsaplari bahce mobilyalarinda bol gorursunuz yesilimsi bir rengi vardir. Gene elektrik direkleride emprenye ahsaptir.

Sadi Sertbaş' Alıntı:
herkese merhaba. ismim SADİ sizleri Antalya Kaş!'tan takip ediyorum. bende mobilya dek. mezunuyum. fakat hiç bişey bilmiyorum. sadece mezun oldum. tam 14 yıl oldu elime çekiç almayalı. şimdi bir otelde receptionda çalışıyorum. bugün aranıza yani dede mesleğine dönmek için matkap ve dakupaj aldım. umarım sizlerin yardımı ile ufak ufak bişeyler yaparım. herkese hayırlı günler dilerim

Sadi bey hoşgeldiniz :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Bu arada ustanin isine karismak gibi olmasinda

arkadaşlar burada bilgileri paylaşıyoruz, içiniz rahat bir şekilde yazabilirsiniz :smiley:

melihbozkurt' Alıntı:
Bu arada ustanin isine karismak gibi olmasinda meslek icabi biraz bildigim icin bir kac bisey soyliyim eger gec kalmamisak. Eger her yil ugrasmak istemiyorsaniz emprenyeli ahsap kullanmak gerekir. Ahsap firinlandiktan sonra emprenye verilir. Bir nevi yag bazli madde agacin gozenekleri bunun ile doldugundan mumkun olan en az miktarda nemi alir. Emprenyeli ahsaplari bahce mobilyalarinda bol gorursunuz yesilimsi bir rengi vardir. Gene elektrik direkleride emprenye ahsaptir.

İlginize teşekkürler, zaten kullandığım malzeme telefon direklerinden biçilmişti, yani emprenyeli malzemeydi. Şu ana kadar bir sorun olmadı, sızıntı bile yok. Levent abim sağolsun. Tabiki sizlerde, işte paylaştıkça artan tat...

byseyyah' Alıntı:
İlginize teşekkürler, zaten kullandığım malzeme telefon direklerinden biçilmişti, yani emprenyeli malzemeydi. Şu ana kadar bir sorun olmadı, sızıntı bile yok. Levent abim sağolsun. Tabiki sizlerde, işte paylaştıkça artan tat...

Aslinda bunu yazmamin sebebi direkler firina ve emprenyelemeye butun girdikleri icin ic dokularina kadar islememis olabilme ihtimali idi. Siz bictirdiginizde ic dokulari dis doku haline getirdiniz bu noktada tekrar firinlanip, emprenye yapilmasi yada levent abinin tarifleri dogrultusunda korumasi daha saglikli olur.

arkadaşlar bu zamana kadar ağacın çalışmasını engelleyen tek bir yöntem var, o da ağacın öz suyunu şimdi hatırlayamadığım jel türü bir maddeyle değiştirmek, buda son derece pahalı bir yöntem, bu şekilde yapılmış ahşaplarada vernik sürmek gerekmiyor,
bunun dışında şu an fırınlanmış yani gerçekden fırınlanmış (içerisinde nem oranı düşük) ahşap bulmak zor bulsanızda fiyatı uçuktur,
daha önemlisi ahşap sünger gibi bir malzemedir kuru dahi olsa girdiği veya bulunduğu ortamın nem oranına uyum sağlıyacaktır, üzerinde emprenye dahi olsa :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR