Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,762
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

bilgimiz dahilinde, yapılan işlerin daha düzgün ve güzel olması arzusuyla arkadaşlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz, ben teşekkür ederim

Etiketler

devam, el frezesini anlatalım

El_Frezesi_PR_12_E.jpg

resimdede gördüğünüz alet, sizlerin bir çok işine yarayacaktır. kenar düzeltmeden tutunda şekil vermeye, oymaya, ahşap kenarlarını süslemeye kullanacaksınız. bu el aletinide daha verimli kullanmak için 60x60 mdf veya mdf ürünlerinden birini 60x60cm ölçülerinde kestirin, resimdeki gibi tam ortasına 3cm çapında delik delin. el frezenizi bu deliğe göre ortalanmış şekilde monte edin

freze_1.JPG

freze.JPG

bu aparatınızıda masa haline getirin, elinizdeki malzemenin kenarları bozukmu o zaman mastarınızı üstte olacak şekilde çivi ile ( çiviniz alttan çıkmasın) tutturun, frezenize düz temizleme bıçağını takın ve malzemenizi düzleyin, 45 derece birleştirmemi yapmak istiyorsunuz, size sadece freze bıçağını takıp aynı işlemi tekrarlamak kalıyor

BI%C7AK.JPG

aynı 45 derece bıçak ile pah kırabilirsiniz

PAH_KIRMA.JPG

sayısız bıçak çeşitleriyle kapak kenarlarına kordon çekebilirsini, ahşaplarınızın kenarlarını süsleyebilirsiniz , yapmak istediğiniz işlemin bıçakları elinizde olduğu zaman rahatça çalışabilirsiniz. aparatınızın üstüne siper tahtası yaparak Yusuf beyin kapaklarına yaptığı fuga (oymaları) işlerini sizlerde kolayca yapabilirsiniz, tabiki uygun bıçağı takarak

KORDON.JPG

11.JPG

devam, aşşağıdaki resimde görüldüğü gibi siper tahtası hazırlanırsa, kenarları bozuk(bilhassa dekopaj ile kestiğimiz parçanın kenarları düz çıkmaz) parçalarımızı düzeltebiliriz. bu sistem planya makinasının yaptığı işi yapabilen yöntemdir.
düz olan siper tahtamıza çıkış tarafına 2mm ilave bir kalınlık yapacak malzeme sabitlersek ve temizleme bıçağımızın kesici ucuna göre (dönüş yönünde en üst noktada) ayarlarsak mükemmel biçimde kenar temizliği ve düzeltme yapabilirsiniz
KALIP.JPG

KALIP_2.JPG

ekstra kalınlık yapan parçayı ben örnek olması açısından verdim, 4mm parça koyarsanız daha derin temizleme( sime ) yaparsınız

Selçuk bey ben teşekkür ederim, sizler gibi yardımcı olmaya çalışıyorum

sağolasın kardeşim, elimizden geldiği kadar bilgilendirmeye çalışıyorum , umarım arkadaşlara faydası olur

bunlar hep senin başının altından çıktı tutturdun karavan yapacağım diye bizim kanımızıda zehirledin :D :D :D
hastalık bizede bulaştı :D :D :D

devam,
KALIP3.JPG

yukarıdaki çizimdende anlaşıldığı gibi kalıbını çıkaracağımız her şekli frezede ahşabımıza uygulayabiliriz

123.JPG

malzemelerimizin içlerini istediğimiz şekillerde oyabiliriz

Ellerinize sağlık, gerçekten harika bilgiler. İnanın çok büyük bir hizmet, tekrar teşekkürler, devamını bekliyoruz.

sn levent bey.
oldukca faydalı ve faydalı oldugu kadar da bır okadar pratık cozum yolları bılgılerı ıle bızlerı bılgılendırdıgınız ıcın cok tesekkur ederız
henuz yerı gelmedıgı kanaatınde olsam da bır sorun yasıyorum. mdf lam a destek olsun dıye ılave ettıgım gurgen masıflere zımpara sonrası dolgu vernıgı atıyor daha sonra tekrar zımparalayıp tesfıye edıyorum. bu arada zımparalanan dolgu vernıgı beyaz un gorunumlu bır tozlasma yapıyor . bu bolgelerı her ne kadar kuru fırca ıle temızlesem de daha sonra cılanın altından toz kalıntıları bellı oluyor. tatbıkatı fırca kullanarak yapıyorum. bır kac deneme yaptım hala ıcıme sınmıyor . ılgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım. mehmet.

Merhaba,

Levent Bey gibi konusuna egemen birkaç arkadaş gibi, geri kalan konularda da konunun üstadlarını bulursak, yandı karavan imalatçıları...

Cavid Sezen

daha gercekcı ve akıllı dusunurlerse kullanılan malzemenın gercek degerı uzerındekı kar marjını yenıden degerlendırebılırler.mesela.

orbay74' Alıntı:
daha gercekcı ve akıllı dusunurlerse kullanılan malzemenın gercek degerı uzerındekı kar marjını yenıden degerlendırebılırler.mesela.

Size katılıyorum Mehmet Bey.. Yeni seçeneklerin ortaya çıkması, ister istemez yeni değerlendirmeleri zorunlu kılabilir.

Cavid Sezen

orbay74' Alıntı:
sn levent bey.
oldukca faydalı ve faydalı oldugu kadar da bır okadar pratık cozum yolları bılgılerı ıle bızlerı bılgılendırdıgınız ıcın cok tesekkur ederız
henuz yerı gelmedıgı kanaatınde olsam da bır sorun yasıyorum. mdf lam a destek olsun dıye ılave ettıgım gurgen masıflere zımpara sonrası dolgu vernıgı atıyor daha sonra tekrar zımparalayıp tesfıye edıyorum. bu arada zımparalanan dolgu vernıgı beyaz un gorunumlu bır tozlasma yapıyor . bu bolgelerı her ne kadar kuru fırca ıle temızlesem de daha sonra cılanın altından toz kalıntıları bellı oluyor. tatbıkatı fırca kullanarak yapıyorum. bır kac deneme yaptım hala ıcıme sınmıyor . ılgınız ıcın sımdıden tesekkur ederım. mehmet.
Mehmet ağbi dolgu verniğini zımpara yaptığınızda un gibi toz çıkarması ve kolay zımpara olması, dolgu verniğinin çok iyi (kaliteli) olduğunu, ayrıca doğru uygulama yaptığınızı gösterir. kalan tozlara hava tutarsanız ve arkasından temiz bir bezle silerseniz altta toz kalmaz. toz sizin fırçanızda veya verniğinizde de olabilir dikkat edin.tam sellozik vernikleri fırça ile sürmek zordur, fırça ile sürecekseniz koyu değilde sulu kıvamda sürmeniz lazım, havalarda sıcak olduğu için siz sürerken hemen kurumaya başlar, fırçayla verniği yaymadan kuruma yapar. yat verniği veya parke verniği kullanırsan fırça ile daha rahat sürersin fakat kuruma süreleri çok uzun olur. tercih meselesi. müsait olunca ben yapı marketlere gidip olmazsa size son kat fırça ile sürülen vernik araştırayım

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,739
Kayıtlı Üye Sayımız
166,557
Kaydolan Son Üyemiz
Takezo

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR