Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,430
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

buralpdi' Alıntı:
sizi kartvizitlere ekleyelim, bosch el aletleri kullanıyoruz, daha yeni yatardairesini aldım, servis veya alet lazım olunca en önce size sorarak fikir alırız,
selamlar
elbette benim mesleğim bu her türlü yardımı yaparım
ayrıca hangi makinanız olursa olsun servis hizmeti verebiliyoruz geliş gidiş kargosunu biz ödüyoruz kapınızdan makinanız alınır onarım tamir i yapılır tekrar kapınıza gelir
selamlar

Etiketler

levent abi bilgilerin için teşekkürler.
diğer arkadaşlarada teşekkür ederim . levent abinin de belirttiği gibi paylaşım güzeldir sorularımııza cevap verdiklerinde çok memnun oluyorum

selam arkadaşlar en sonunda el planyası sahibi oldum. ilk önce performance power almıştım .eve geldim çalıştırdım 30saniye çalıştı yandı götürdüm allahtan değiştirdiler bende hemen black &decker aldım . yusuf arkadaşımızın dediği gibi sürekli ağaç yontasım geliyor çok zevkli

Özgür bey hayırlı olsun güle güle kullanın,ben neden daha önce almadım diye ahlandım durdum eskiden kestiğim parçalar düzgün olmaz ise devirli spiral motora taktığım zımpara ile fazlasını almaya çalışırdım hemde istediğim gibi düz olmazdı,şimdi ise hem inceltiyor istediğim seviyeye getiriyor hem düseltiyor sanki siperli yatar testereden çıkmış gibi.

şeymasonay' Alıntı:
selam arkadaşlar en sonunda el planyası sahibi oldum. ilk önce performance power almıştım .eve geldim çalıştırdım 30saniye çalıştı yandı götürdüm allahtan değiştirdiler bende hemen black &decker aldım . yusuf arkadaşımızın dediği gibi sürekli ağaç yontasım geliyor çok zevkli

en iyisini yapmışsın güle güle kullan :smiley:

selam arkadaşlar bugünde marangozdaydım.aletlerimi yavaş yavaş tamamlıyorum.bugün sunta kesme makinesini tezgahlı yatar testere haline getirdim.yarında masa şekline getirmeyi planlıyorum.

selamlar
levent abi bugün marangozda masif tutkalı ve iskelet tutkalı kullandıklarını gördüm.bunların normal tutkaldan farkı var mı yani daha iyisi mi birde tahtaların arasındaki çatlakları örtmek için ne yapmalıyız dolgu malzemesi vb. ne kullanabiliriz. şimdiden çok teşekkür ederim gerçekten bunca işinizin arasında çok yardımcı oluyorsunuz.iyi akşamlar

şeymasonay' Alıntı:
selamlar
levent abi bugün marangozda masif tutkalı ve iskelet tutkalı kullandıklarını gördüm.bunların normal tutkaldan farkı var mı yani daha iyisi mi birde tahtaların arasındaki çatlakları örtmek için ne yapmalıyız dolgu malzemesi vb. ne kullanabiliriz. şimdiden çok teşekkür ederim gerçekten bunca işinizin arasında çok yardımcı oluyorsunuz.iyi akşamlar

masif tutkalı (pempe tutkal) normal beyaz tutkalın geliştirilmiş halidir beyaz tutkala göre daha çabuk kurur ve rengi itibari ile bir çok malzemede kenarlarda gözüktüğü zaman sırıtmaz, nalburlarda kiloluk plastik kaplarda satılır, bende hep işlerimde onu tercih ederim,
çatlakları örtmek için ağaç çeşitlerine göre hazır macunlar var, onları kullanabilirsin,
iyi akşamlar :smiley:

Başta Levent bey olmak üzere soru sorarak ve cevap vererek konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Ben de bir iki parça makine aldım, belirsiz gelecekte yapmayı tasarladığım kamper için hazırlık olsun diye lakin atölye olarak kullanılacak bir yer yok stede oturduğumdan dolayı. NEyse alet olsun da, inşallah kullanmayı öğreniriz, daha sonra da yer buluruz kullanacak. Vesile oldukları için Levent ve Yusuf bey başta olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürler. Herkese uğraştığı işte kolaylıklar dilerim. Levent bey, siz de hayırlısı ile inşallah bitirirsiniz karavanızı da, önümüzdeki güzel örneklerin sayısı artar, bizim de motivasyonumuz artar.

Ahmet kardesım.
Hazırlıkların baslamıs oldugundan , nıyetlerde de gelısımler oldugunu var sayabılırmıyız. Elıne gecebılecek calısma yerı fırsatlarını da kovalıyormussun gıbı sezgılerım var. Boyledır işte. İnsan ılk aletlerını aldıgı zaman pek kullanabılecek ımkan bulamaz. Ama unutma. . .
bır gun gelıp calısmalarına basladıgında aldıgın aletlerı koyacak yer bulamıyorsun . Her an flaş cakabılır . Haydı hayırlısı.
Sevgıler selamlar mutluluklar.

Mehmet ağabey,
Güzel dileklerin için çok teşekkürler. Bütçeme en uygun araç şu anda J9, bazı çekincelerim vardı ama Abdi ağabeyi gördükten sonra askıya aldım çekincelerimi. Sizin de en kısa sürede güzel aracınızı bitirmenizi ve sağlık ve huzur içinde kullanmanızı diliyorum. Herkese kolaylıklar ve güzel günler...

atranslator' Alıntı:
Başta Levent bey olmak üzere soru sorarak ve cevap vererek konuya katkıda bulunan tüm arkadaşlara çok teşekkürler. Gerçekten çok faydalı bilgiler paylaşılıyor. Ben de bir iki parça makine aldım, belirsiz gelecekte yapmayı tasarladığım kamper için hazırlık olsun diye lakin atölye olarak kullanılacak bir yer yok stede oturduğumdan dolayı. NEyse alet olsun da, inşallah kullanmayı öğreniriz, daha sonra da yer buluruz kullanacak. Vesile oldukları için Levent ve Yusuf bey başta olmak üzere tüm arkadaşlara teşekkürler. Herkese uğraştığı işte kolaylıklar dilerim. Levent bey, siz de hayırlısı ile inşallah bitirirsiniz karavanızı da, önümüzdeki güzel örneklerin sayısı artar, bizim de motivasyonumuz artar.

Ahmet kardeşim iyi dileklerin için çok teşekkürler, inşaallah en kısa zamanda hayallerine kavuşursun, selamlar :smiley:

Ahmet bey, yanlış hatırlamıyorsam sizde kaynak işlerinden anlıyordunuz galiba, bizde sizlerin bilgilerinden faydalanmak, bilgilerini paylaşmak isteriz.

Kalın sağlacakla. İyi akşamlar.

Salamlar Levent bey. Bizim burlarda havalar ısınmaya başladı artık marangozluk işlerine yakında başlayacağım, sorularımla başını biraz ağrıtacağım.

Kehdinize iyi bakın, saygılar. Hayırlı akşamlar.

arkadaşlar bu benim yatar daire testerem.levent abi sağolsun.onun projelerinden çok faydalandım.kendimce birkaç şey daha ekledim.siperi sabitlemek için civata gibi. civatanın başına bir demir daha kaynattıracağım çevirmesi kolay olsun diye.altındaki sehpada kötü oldu ama benimle ilgili değil malzeme yetersizliğinden. birincisi malzeme başlarını 90 derece yapmak için .diğeri 45 derece kesimler için. denedim çok randumanlı oldu.birde ilk işim kapaklı dolap şu an yapım aşamasında
tavsiyelerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum :smiley:

dolap saçı güzel sonay 010.jpg

dolap saçı güzel sonay 013.jpg

dolap saçı güzel sonay 010.jpg

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR