Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,424
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

arkadaşlar en sonunda dolabım bitti.dolabı yaparken birçok pratik kaptım. yaparak öğrendim.tabii ki arkadaşlarımızın ,özellikle levent abinin yardımları ve bilgileriyle selamlar.

2010 tadilat+piknik 131.jpg

2010 tadilat+piknik 158.jpg

Etiketler

Özgür kardeş ellerine sağlık güzel olmuş ahşap konusunda bayağı yol almışsın ;) ama pinoteks uygulama konusunda çalışman lazım ;D ;D ;D pinoteks en güzel bezle uygulanır fırça herzaman farklılık yapar bir tarafa fazla bir tarafa az sürmenize sebep olur hatta bir yerden 2 kere geçtinizmi yine aynı sorun olur bu sebeple bez yani gazlıbez kullanmak en ideali.

arkadaşlar pinotex'i neyle sürdüğünüz önemli değil sürdükten sonra silerek hemen kurulamanız lazım,
Özgür'ün dolabında gözüken farklı renk tonlarının sebebi bence iyi zımpara yapmaması ve pinotex'i sürdükten sonra kurulamaması
ilk işi olması ve düzgün görünüm verebilmesi, kapaklarını da düzgün alıştırması nedeni ile arkadaşımızı kutlamak gerekiyor, ellerine sağlık :smiley:,güle güle kullan

yaybek' Alıntı:
Teşekkürler Levent usta birde ahşabın cinside önemli sanırım yani pinoteksi çabuk çeken ağaçlarda daha zor olur uygulama renk farklılıkları bundanda olabilir.

ahşabın cinsi çok önemli, eğer ağaç düzgün lifli ise problem olmaz fakat ağaç karışık lif ise bir yüzeyde farklı birkaç ton çıkabilir, bu yüzden pinotex'i sürdükten sonra hemen silerek kurularsanız bu hatayı asgariye indirmiş olursunuz

arkadaşlar tabiki ben bunları kara düzen yapıyorum.pinoteksi bile bilmiyordum.geçen yolda giderken boyacı ,bir restoranın masa ve sandalyelerini boyuyordu.hemen yanaştım ve kullandığı malzemenin ne olduğunu sordum. pinoteksi orada öğrendim.
levent abi ve yusuf kardeş ben bu hatamı, üstünden bir kat daha pinoteks geçerek örtebilirmiyim yoksa ne yapmam gerekiyor. şimdiden teşekkür ederim.

şeymasonay' Alıntı:
arkadaşlar tabiki ben bunları kara düzen yapıyorum.pinoteksi bile bilmiyordum.geçen yolda giderken boyacı ,bir restoranın masa ve sandalyelerini boyuyordu.hemen yanaştım ve kullandığı malzemenin ne olduğunu sordum. pinoteksi orada öğrendim.
levent abi ve yusuf kardeş ben bu hatamı, üstünden bir kat daha pinoteks geçerek örtebilirmiyim yoksa ne yapmam gerekiyor. şimdiden teşekkür ederim.

Özgür kardeşim bir kat daha pinotex geç fakat öncesinde zımpara yap, bilhassa elini yüzeye sürdüğünde nereleri zımparalaman gerektiğini anlarsın zaten, zımparayı ağacın su yönüne göre yap ters zımpara yapma,pinotex'i fırça ile sür ve arkasından temiz bir bezle silerek kurula, bu işlemi açık tonlu yerlerde bir kat daha çek ve ortalama dolabın heryerini aynı ton rengine getir, sonra dolgu verniği çek ve kuruyunca zımparala, gerekirse bir kat daha dolgu verniği çek ve tekrar zımparala, arkasından son kat verniğini çekersin,

bu dolabı hangi şartlarda yaptığını biliyoruz :smiley: bizim eleştirilerimize kulak ver fakat alınma :smiley: sana hatalarını söylemeliyizki seninde bundan sonraki işlerinde aynı hatalara düşme,
ilk işin olmasına rağmen yaptığın dolap gayet güzel

abi siz beni yanlış anlmışsınız galiba. alınmak ne demek sizin gibi fedakar ve yardımsever insanları bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. eleştirileriniz yardımseverliğinizin bir göstergesidir bence. siz yanlışları söylerseniz bende doğru yolu bulabilirim. saygılar iyi akşamlar. :smiley:

Özgür kardeş ilk denemeye fena olmamış, bende ilk dolabımı yaptığımda çok mutlu olmuştum. zamanla burdaki arkadaşların yardımı ve tecrübesiyle eksikliklerimizi gedereceğiz, hatalarımızı minimum seviyede tutacağız.

Levent beyin tavsiyelerini dinle ve dediklerini uygula daha başarılı olacaksın buna inanıyorum.

Kolay gelsin.

sağolun zafer bey gerçekten insanın kendi el emeği farklı oluyor.gelip geçerken sürekli gözüm dolaba takılıyor. hatta fotoğrafını çekip okuldaki tüm arkadaşlara gösterdim çocuk gibi. bu arada tabi ki yolun başındayız. eksiklerimizi zamanla gidermeye çalışacağız.

Levent Bey merhaba,
Boya konusuna gelmişken benim de bir sorum var. Cevaplarsanız memnun olurum.
Benim karavanın mobilyalarını bitirdik. Sıra boyaya geldi. Kendim boyamayı düşünüyorum. Ahşaplar kavak ve marin kontra olarak 2 cins kullandık. renkleri birbirine yakın ama ton farkı var. Konu daha önce işlendimi bilmiyorum. Hangi tür boyayı kullanmalıyım. Kompresör olmadığı için elle boyamayı düşünüyorm.

arı' Alıntı:
Levent Bey merhaba,
Boya konusuna gelmişken benim de bir sorum var. Cevaplarsanız memnun olurum.
Benim karavanın mobilyalarını bitirdik. Sıra boyaya geldi. Kendim boyamayı düşünüyorum. Ahşaplar kavak ve marin kontra olarak 2 cins kullandık. renkleri birbirine yakın ama ton farkı var. Konu daha önce işlendimi bilmiyorum. Hangi tür boyayı kullanmalıyım. Kompresör olmadığı için elle boyamayı düşünüyorm.

Ahmet bey benim arabayı görme imkanım varmı,
varsa arabanın içinde size anlatmam daha faydalı,
yoksa resim isterim, size daha iyi yardımcı olabilmem için

şeymasonay' Alıntı:
abi siz beni yanlış anlmışsınız galiba. alınmak ne demek sizin gibi fedakar ve yardımsever insanları bulduğum için kendimi çok şanslı hissediyorum. eleştirileriniz yardımseverliğinizin bir göstergesidir bence. siz yanlışları söylerseniz bende doğru yolu bulabilirim. saygılar iyi akşamlar. :smiley:
birde ben neden gülenyüz ekleyemiyorum

alındığını düşünerek yazmadım, yani eleştiri ve hatalarını söylediğimizde kırılma yaptığın işe küsme diye not düştüm :smiley:

levent abi şu zımparalar konusunda bi sorum vardı normal zımpara ile su zımparası arasındaki farklar nelerdir ve zımpara numaraları kaçtan kaça kadardır bu kıl testere işide güzelmiş artık yeni hobim bu

_ahmet' Alıntı:
levent abi şu zımparalar konusunda bi sorum vardı normal zımpara ile su zımparası arasındaki farklar nelerdir ve zımpara numaraları kaçtan kaça kadardır bu kıl testere işide güzelmiş artık yeni hobim bu

ahşap zımparaları çabuk körelir, su zımparaları ise daha dayanıklıdır ahşapta en iyi sonuç 220no su zımparasıdır, hem vernik zımparalamaya hemde ahşabı zımparalamaya kullanabilirsin,
kıl testere işi çok zevklidir yaptıkca kendini tutamazsın,
kolay gelsin

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,652
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR