Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,982
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

merhabalar ben yeni üyeyim bu konu için siteye üye oldum çok faydalı bilgiler var kendime küçük bir atölye kurmaya başladım ilk olarak dekupaj testere aldım bununla ilgili sizlere bir sorum var dekupajla mdf ve sunta kesimi çok kötü oluyor yani malzemenin kaplamasını parçalıyor nalburdan bosh marka bıçak aldım üzerinde T111C yazıyor satıcıya mdf keseceğimi soyledim acaba aldığım bıçakmı yanlış metal kesme bıçağıyla kestiğim zaman daha düzgün oluyor ama yine parçalama var nasıl bir bıçak almalıyım

Etiketler

Ahmet bey merhaba hoş geldiniz aramıza,öncelikle kısaca kendinizi tanıtırsanız seviniriz nerelisiniz ve atölyeyi nerede oluşturacaksınız,dekupaj testereniz hayırlı olsun güle güle kullanın,gerçi Levent abi bu konuda daha aydınlatıcı olacak ama benim bildiğim mdf ve suntalam ürünlerde ne yaparsanız yapın parçalanma olur yapacağınız tek şey suntanın içeri bakan kısmı üstte kalacak şekilde kesmeniz gerek şöyleki dekopaj testeresi tek tarafa keser bir taraf düzgün çıkarken bir taraf mutlaka parçalanacaktır bunu ince dişli ve fazla çaprazı olmayan bıcaklar biraz daha tölare eder ama genelde parçalanır,bunun için özer sunta kesme yatar testereleri vardır çift bıçaklıdır bıçaklardan biri alttan diğeri östteki kaplamayı keser ve hiç kırılma olmadan düz çıkar,dediğim gibi temiz yönü hep dışarı gelecek şekilde keserseniz nisbeten daha sağlıklı olur.

kendimi buraya tanıtıyorum aranızda en küçük benim herhalde 17 yaşındayım rizeliyim istanbulda oturuyorum siz atölye dediğime bakmayın ucuz aletlerle ufak tefek işler yapıcam dekupaj , matkap,akülü vidalama,birkaç işkence rende gibi ufak aletler ile aslında bu sitenin içeriğiyle alakamda yok bu konu için üye oldum lise 3. sınıfta kaynakçılık dalında okuyorum hobi olarakta elektronikle uğraşıyorum en azından kendi ses sistemimi yapabiliyorum aldığım ve alacağım aletlerle kendime hoparlör kabinleri yapmayı planlıyorum çalışma yeri olarak evin balkonu büyük ve kapalı şu mdf kesimiyle ilgili olarak ilkten dekupajla kesip sonra rendeyle kesim yerini düzeltebilirmiyim bu şekilde düşündüm kestikten sonra hem alt taraf hemde üst taraf parçalanıyor tektarafta olsa sorun olmazdı sizler gibi ustalarında değerli fikirlerini almak isterim

_ahmet' Alıntı:
kendimi buraya tanıtıyorum aranızda en küçük benim herhalde 17 yaşındayım rizeliyim istanbulda oturuyorum siz atölye dediğime bakmayın ucuz aletlerle ufak tefek işler yapıcam dekupaj , matkap,akülü vidalama,birkaç işkence rende gibi ufak aletler ile aslında bu sitenin içeriğiyle alakamda yok bu konu için üye oldum lise 3. sınıfta kaynakçılık dalında okuyorum hobi olarakta elektronikle uğraşıyorum en azından kendi ses sistemimi yapabiliyorum aldığım ve alacağım aletlerle kendime hoparlör kabinleri yapmayı planlıyorum çalışma yeri olarak evin balkonu büyük ve kapalı şu mdf kesimiyle ilgili olarak ilkten dekupajla kesip sonra rendeyle kesim yerini düzeltebilirmiyim bu şekilde düşündüm kestikten sonra hem alt taraf hemde üst taraf parçalanıyor tektarafta olsa sorun olmazdı sizler gibi ustalarında değerli fikirlerini almak isterim
Sevgili ahmet kardeşim hoş geldin öyle umuyorumki bütün sorularının cevabını alabileceğin yerdesin.Yeterki ne soracağına ne yapacağına önceden iyi düşünüp karar ver gerisi gelecektir.Aramızda senin gibi genç kardeşlerimizi görmek çok güzel.Hatta mesaj sayını 20 ye kadar çıkarır isen erşimin çok daha fazla olacaktır.
saygı ve sevgilerle

saol kemal abi internet çok güzel birşey sizin gibi iyi insanlara ulaşabiliyorum her sorumada cevap bulabiliyorum

Ahmet kardeş derslerinde başarılar dilerim,kaynak konusunda bizde senden bir şeyler öğrenebiliriz,hobi olarak güzel işler seçmişsin faka şu kolon yapma işi beni biraz düşündürdü,hani o sokaktan geçerken müziği sonuna kadar açan şahin marka arabalar yüzünden bayağı sıkıntı çekiyorum olurda bu kolonlardan yaparsan sesini fazla açma :D

kaynak konusunda yardımcı olabilirim şu gece vakti son seste müzik açan araçlara bende karşıyım amaçları gösteriş yapmak ayrıca yüksek ses tutkunu deyilim :D

hoşgeldin ahmet kardeş bende senin gibi işe yeni başlayanlardanım.
bende işe daire testere ve zımpara makinesi alarak başladım. levent abinin ilk sayfalarda daire testereyi tezgah tipine döndürme projeleri var.gerçi bende daha yapamadım ama bu makineyle düzgün kesimler yapabileceğimi düşünüyorum.

Ahmet kardeş hoşgeldin, aradığın cevapları burda rahatlıkla bula bilirsin. Arkadaşlar bu konuda gayet tecrübeli, deneyimli ve sabırlı kişilerdir. Sağolsunlar büyük sabırla defalarca sorulan veya sorduğumuz sorulara üşenmeden cevap veriyorlar. Bu konuda hesine minnettarız. Kendinize iyi bakın, sağlıklı kalın. Hoşçakalın.

_ahmet' Alıntı:

Ahmet'ciğim hoşgeldin aramıza, böyle elinden iş gelen gençleri sitemizde görmek sevindirici, karavanına hoparlör kabinleri yapmak istiyorsun ve düzgün iş istiyorsan kesimlerini dekopajla yapmamalısın, dekopaj testeresi düz çizgi kesmesi çok zordur, bu yüzden dekopajın yanına bir siper tahtası bağlaman lazım bu siper tahtasına dekopajın alt tezgah sacını dayıyarak, çok yavaş bir şekilde düz kesme ihtimalin var, dekopaj testeren keskin olursa ve mdf için olanı alırsan sadece üst kısımlarını kırar alt tarafı düzgün çıkar, kırık kenarları görünmeyen iç kısımlarına getirirsen yapacağın iş düzgün görünür,
keserken hem alt hem üst tarafı kırıyorsa testeren ya kör yada keserken testereyi sıkıştırıyorsun demektir, yani testere kendi kesme boşluğunda rahat çalışmıyor
ayrıca çalışırken güvenlik tedbirlerini de almayı sakın unutma, çalışma gözlüğü kullan
kolay gelsin

şeymasonay' Alıntı:
hoşgeldin ahmet kardeş bende senin gibi işe yeni başlayanlardanım.
bende işe daire testere ve zımpara makinesi alarak başladım. levent abinin ilk sayfalarda daire testereyi tezgah tipine döndürme projeleri var.gerçi bende daha yapamadım ama bu makineyle düzgün kesimler yapabileceğimi düşünüyorum.
evde daire testere gibi tehlikeli birşey kullanamam bir akrabamın daire testerede parmağı kesildi çok kötü birşey dekupaj testereyle yapmam gerekiyor düz bir şekilde kesebilirim testerenin alt sacının iki tarafına siper tahtası koyduğumda düzgün bir kesim oluşturabiliyorum farklı testere bıçaklarıyla deneyeceğim testere kör deyil ama galiba fazla sıkıştırıyorum , levent abi yanlış anlamışsın karavanım yok yaptıklarımı evde kullanacağım boş zaman değerlendirmesi olarak şu resimdeki mini sandık gibi [attachment=1]
eşyalar yada hoparlör kabinleri gibi şeyler yapmayı planlıyorum yani yapacağım işler büyük şeyler deyil ama ilerde iyibir atölye oluşturacak kadar bir mekan bulabilirsem kendi mobilyalarımı bile yapabilirim

Resim.jpg

levent abi selamlar
kusura bakmayın soruları sıraladım
1-daire testereyi sehpaya takıp yatar daire testere yapmaya karar verdim.ilk sayfaları dikkatle okumaya çalıştım ama 45 derecelik kesimler bu makineyle nasıl yapılır bulamadım anlatırsanız çok sevinirim.
2-birde daire testereyi çalıştırırken güvenlik için iki anahtar var ve bunları elimizle basılı tuttuğumuzda makine çalışıyor. tezgah testere yaptığımızda açma kapama işini nasıl hallederiz
3- ilk sayfalarda vidalamadan önce avşa yuvası açılıyor vida başı dışarda kalmasın diye. bunu nasıl açarız

şimdiden çok teşekkür ederim

özgür abi havşaları havşa matkabıyla açabilirsin[attachment=1] bundan bulamadıysan büyük bir matkapla açabilirsin açma kapama işinide şu şekilde düşündüm testerenin butonunu içerden kısadevre edip testerenin kablosuna anahtar takarsınız bu anahtarı sehpanın uygun bir yerine monte edersiniz yanlız elektrik bilginiz yoksa elektrikçiye yaptırın levent abi sana sormuş kusura bakma bildiğim konulara ben cevap verdim :smiley: yanlız bu aletle 45 derece nasıl kesilir bilmiyorum oda levent abinin uzmanlık alanı

pr_01_1295_max.jpg

Ahmet cevapları vermiş sağolsun :smiley:, Ahmet'ciğim çekinmeden bildiğin konuları cevaplayabilirsin neticede bilgi paylaşım forumu, Ahmet'in cevapları doğru, fakat bende bir iki şey ekleyeyim
1- 45 derece kesmek zor daha doğrusu 45 dereceyi doğru yakalamak zor o yüzden bu aparat düz kesimler için ideal, eğer 45 derece açı kesiminden bahsediyorsak, 5-6cm enindeki parçalarla çerçeve yapmak için 45derece keseceksek bunu kızak aparatı ile yapabilirsin, kızak parçasını 90 derece değilde 45 derece ayarlarsın
2- daire testerenin tetiğini bantlayarak basılı halde bırakırsın ve anahtarlı bir priz(uzatma kablosu) kullanırsın bu prizi yakınındaki bir yere sabitlersen basitce açma kapama düğmen olur
3- havşa matkapları, havşa tornavidaları, ve Ahmet'inde belirttiği gibi daha büyük matkap ile elle çevirerek bile havşa açarsın
selamlar

merhabalar BOSCH elektrikli el aletleri yetkili satıcısı ve yetkili servisiyim makina ve aksesuar ve arızalarınız konularında her türlü bilgi ve ürün konusunda yardımcı olabilirim
ayrıca DREMEL ile tanışmanızı şiddetler tavsiye ederi.m
selamlar

kokteknik' Alıntı:
merhabalar BOSCH elektrikli el aletleri yetkili satıcısı ve yetkili servisiyim makina ve aksesuar ve arızalarınız konularında her türlü bilgi ve ürün konusunda yardımcı olabilirim
ayrıca DREMEL ile tanışmanızı şiddetler tavsiye ederi.m
selamlar

sizi kartvizitlere ekleyelim, bosch el aletleri kullanıyoruz, daha yeni yatardairesini aldım, servis veya alet lazım olunca en önce size sorarak fikir alırız,
selamlar

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR