Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,982
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

orbay74' Alıntı:
sn Levent kardesım.
Şu planya ve rende konusunda, ters sulama dıye bır terım var. parca kopartması durumu.
ondan da bır bahsedermısınız . ben daha yenı ogrendım. bılmeyen arkadaslarımız olabılır.

arkadaşlar ağaç lifleri bir tarağın dişleri gibi küçücük kanallar olarak yukarı doğru ilerleyerek ağacın büyümesini ve gelişmesini sağlar, ağacın büyüme yönüde doğal olarak bizim rahatca çalışabileceğimiz düz lif yönü oluyor, ağaç kesilip hazır olarak geldiği için yön tayini şekillerde gösterdiğim gibidir, yeşil oklar düz lif, kırmızı oklar ters lif yönünü gösterir, ters lifte rende sürdüğümüzde ahşapda kırılmalar ve zor rende yapıldığını görürüz bunun sebebi ağaç lifleri ahşabın yüzeyine belli bir açı ile ulaştığı için, aynı sakallarımız gibi herkesde ters sakal yönü vardır, dikkatli baktığınızda ters sakal diye tabir ettiğiniz kılların sadece çıkış yönü farklıdır, hanımlar bilir her halının bir süpürme yönü vardır, ahşapda halının tüyleri gibi ters süpürüldüğünde tepki verir,
bazı ağaçlarda her iki yönde bulunur, bunlara karışık lifli ahşaplar diyoruz, resimdede gördüğünüz gibi bu ağaçları rendelerken çok düşük ayarda rendelemek gerekir ister istemez ters yönlerde kopmalar oluşur bunuda zımpara ile giderme yolunu seçeceksiniz

L%DDF.JPG

KARI%DEIK_L%DDF.JPG

Wood-Pattern11.png

Etiketler

levent bey iyi akşamlar verdiğiniz bilgiler çok güzel ve çok faydalı . yapacağım dolap için yaylı menteşelerden kullanacaktım ama hiçbir bilgim yoktu teşekkür ederim.
levent bey marangozlar çam tahtalarını birleştirerek yapıştırıyorlar ve geniş tahta yüzeyler elde ediyorlar bunu yaparken işkence kullandıklarını gördüm bu teknik nasıldır aralarına hangi malzemeyi kullanıp yapıştırıyorlar yapıştıracakları tahtanın arasına kanal açıyorlar mı ben böyle bir teknik kullanmak istiyorum açıklarsanız sevinirim.

zafer bey merhaba
dolabınız çok güzel olmuş.bu arada yaptığınız daire testere tezgahınıda yayınlarsanız memnun olurum saygılar

bu forumu bulduğumda bütün sayfadaki yazıları büyük bir dikkatle okudum. hemen üye oldum.herkezin kendine göre bir hobisi vardır. bende eski merakımdan bu işleri kendime hobi olarak seçtim bu işle bütün stresimi atabiliyorum. gerek malzeme gerekse bilgi ve uygulama yönünden yolun başındayım sizde bu yolda bana destek olursanız tecrübelerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.bu arada ben karavan işiyle ilgilenmiyorum ama karavanınız çok güzel onunla heryeri geziyorsunuz galiba daha sonra bu konuyla ilgili bilgide alabilirim sizden .
iyi akşamlar

Arkadaşlar paylaşılan bilgiler çok güzel. Sağolsun Levent abi de bıkmadan usanmadan büyük bir özveriyle her sorulan soruya cevap veriyor. Sayesinde bir çok şey öğrendik. Kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Ancak bir konuya dikkatinizi çekmek isterim. Mutfak dolabı, bahçeye çit, gardrop derken konu giderek karavan konusundan uzaklaşıyor. İlgisizdir demiyorum. Sonuçta eve gardrop da yapsak, karavana oturma grubu da yapsak bu tekniklerden faydalanıyoruz. İhtiyacı olanların bilgiye daha kolay ulaşabilmesi açısından asıl çerçevemizden fazla uzaklaşmasak? En azından soru soracak olanların bu konuya biraz daha özen göstermesini rica ediyorum.

Cem haklısın ama insanın kendi özgüvenini kazanması açısından evde ufak tefek ahşap ürünler yapması acemiliğini atmasına sebep olacak,burada yaptığı küçük işleri gören vay be bunu ben yaptım karavanda yaparım diyecek ;D

Yusuf kuşkusuz haklısın. Ben de hiç konuşulmasın demiyorum. Teknikler aynı ve yönlendirmeler, bilgiler çok faydalı. Ama açılışı ''Evime dolap yapacağım'' yerine ''Dolap kapaklarını nasıl teraziye getiririm?'' ya da ''Rafları nasıl sabitlerim?'' türünden sorularla yapmak daha uygun olmaz mı? Diğerleri konudan uzaklaşmaya sebep olmuyor mu?

Özgürbey; aramıza hoşgeldiniz. En kısa zamanda fotoğraflarını çakip sizlere sonacağım. Abartılacak bir durum değil ama kendi imkanlarımla ve kendi çabalarımla aslına benzetmeye çalıştım. sonuçta biz amatörler için başlangıç aşamasında işe yarar bir masa oldu kendi kanımca.

Tekrar hoşgeldin. Saygılara.......

Cem bey size katılıyorum. Haklısınız ama bizlerde bu işlerin başındayız, hazır Levent beyide bulmuşken sorunlarımızı paylaşıyoruz, sağolsun o da bizlere bıkmadan usanmadan tekrar tekrar cevaplarını veriyor.

Eğer konu başlığı anlamını yitiriyor dağılıyor derseniz yazmayız. Saygılar.....

Cem bey , bu konu başlığı zaten " ahşap ile ilgili teknikler " değilmi. Biz bu teknikleri karavan yapacaksak öğrenelim , yoksa öğrenmeyelim gibi bir anlam çıkıyor mesajınızdan.

Karavan yapmak isteyen arkadaşlar levent beyin ve yusuf beyin yaptığı harika karavan başlıklarına bakarlar ve anlamadıkları konuları o başlıkta veya burada sorabilirler. Ama illada karavanla alakalı soru sOrulsun mantığı bence yanlış olur. Tekrarlamak isterim başlık "Ahşap ile ilgili Teknikler " .

Not : Amacım kesinlikle polemik yaratmak değil, ama bende ilgiyle konuyu takip ediyorum ve çok şeyler öğreniyorum. Lütfen kısıtlama getirerek bizi bu bilgilerden mahrum bırakmayın. Biz teknikleri öğrenelimde, kim nerde isterse kullansın. Selamlar...

Ömer bey teşekkürler katılım için,Cem'in bu konuyu kilitleme yada karavan yapımı dışında ise yazmayın demek gibi bir gayesi olduğunu sanmıyorum sadece burada karavanını yapmak isteyenlere karavan yapımı hakkında bilgiler verilir ise daha faydalı olur,sizin yaklaşımınızda güzel biz tekniği öğrenelimde karavan yapmak o zaman kolay olur.

yaybek' Alıntı:
Ömer bey teşekkürler katılım için,Cem'in bu konuyu kilitleme yada karavan yapımı dışında ise yazmayın demek gibi bir gayesi olduğunu sanmıyorum sadece burada karavanını yapmak isteyenlere karavan yapımı hakkında bilgiler verilir ise daha faydalı olur,sizin yaklaşımınızda güzel biz tekniği öğrenelimde karavan yapmak o zaman kolay olur.

Cem beyin de beni yanlış anlamasını istemem. Sadece karşılıklı fikirlerimizi ortaya koyduk, yoksa cem beyi yargılamak gibi bir düşüncem yok. Eğer haddini aşan bir mesaj olduğu düşünülüyorsa şimdiden özür dilerim. Önemli olan paylaşım ve ben bu konudan çok şeyler öğreniyorum. Lütfen devam...

Yanlış anlaşılan sanıyorum yalnızca benim tavsiyem olmuş :smiley: Yazılmasın demiyorum, sonuçta evimize masa da yapsak karavanımıza dolap da yapsak teknikler aynı teknikler. Yasaklamak ya da konuyu kiltlemek gibi bir tutumum asla olmaz. Dileyen herkesin fikrini ve bilgisini özgürce paylaştığı bir platform burası. Forumu şekillendiren de benim tavsiyelerim değil, sizlerin paylaşımlarınızdır. Darmadağın ve karışık ya da derli toplu düzenli olması tamamen sizlerin elide. Artık nasıl şekillenmesini arzu ediyorsanız?...

Not: Başlık "Ahşap ile İlgili Teknikler" ama burası "Karavan Bölümü" ;)

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,768
Kayıtlı Üye Sayımız
166,585
Kaydolan Son Üyemiz
Marin Bow Denizcilik

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR