Ahşap ile İlgili Teknikler

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan buralpdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 576
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 201,783

Etiketler
Ynt: Ahşap ile İlgili Teknikler

şeymasonay' Alıntı:
sayın levent bey
şöyle bir sorum olacak: evimin önüne 90cm boy.,60cm genişlik ve 40 cm derinliği olan içinde rafları olan ayakkabı koymak için bir kapaklı dolap yapmak istiyorum. fakat güneş ve yağmuru kısmi olarak görecek çünkü açıkhavada duracak . bunun için en ekonomik ve sağlam ağaç hangisi olacaktır. yapmaya başlamadan önce ağaç seçiminden başlarsam diğer aşamalarda da yardımlarınıza başvuracağım
teşekkürler

Özgür bey,
elinizdeki ahşapları kullanabilirsiniz, en kötü ahşap yaptığınız işi on sene götürür, hazır alacaksanız hazır çam lambri kullanabilirsiniz

Levent abi bugün kendime bir adet planya aldım Koçtaşa hatunla bir iş için uğramıştık aklıma bugünkü yazışmalardaki planya geldi bir bakayım dedim adı geçen Performanspower marka 70 lira pek güven vermedi bana çok basit geldi burada markayı kötülemek değil niyetim ben o markanın avuç içi taşlamasını almıştım devirli olanından her türlü kullanıyorum zımparada yapıyor kesmede yapıyor taşlamada çok memnunum hatta bulsam aynısından bir tane daha alacağım inanın karavanı yaptığımda o makina elim kolum oldu ve tık demedi,neyse o bölüme bakan arkadaşla konuştum abi sen az kullanacaksan o makinayı al ama biraz fazla kullanırım ve uzun yıllar kullanırım diyorsan bu makinayı al dedi ve Black&Dacker markayı önerdi daha profesyonel makinalarda vardı ama çokca pahalı idi 150 liraya aldım ve 10 taksit yaptılar kartta bonusda birikmiş bana makina 13 lira aylıkla geldi ve çok güven veren bir cihaz,hep almak istediğim bir aletti gerçi ona ne kadar iş kalacak ama almışken iyisi olsun dedim çalışırken endişelenmeden çalışayım dedim.

KW712.jpg

Yusuf , gözüme ilişmemişdi ama kompresörün vardı deyilmi, lazım deyil sadece aklıma geldi...

Yusuf güle güle kullan, iyi yapmışsın
alet çalışır el övünür...
elinde aletin olsun mutlaka ona göre bir iş çıkar, parasını çıkartır merak etme :smiley:

atiladi' Alıntı:
Yusuf , gözüme ilişmemişdi ama kompresörün vardı deyilmi, lazım deyil sadece aklıma geldi...
Atilla abi evet bir tane 50 litrelik kompresörüm var tüm tabanca ve aparatlarıyla birlikte ihtiyaç olursa alabilirsiniz ;)

buralpdi' Alıntı:
Yusuf güle güle kullan, iyi yapmışsın alet çalışır el övünür...elinde aletin olsun mutlaka ona göre bir iş çıkar, parasını çıkartır merak etme :smiley:

Levent abi 1 kere bile ihtiyaç oldumu işini görünce her şeye deyer biz bir dolap kapaklarına menteşe yuvası açmak için bayağı marangoz aramıştık hatta 8 tane delik için adam 5 lira aldı helalı hoş olsunda zaman kaybı,bende mobilya malzemeleri satan bir yerden 1 tane o dekupajdan aldım 4 liraya ;D

Merhaba arkadaşlar herkeze iyi akşamlar.

Sizlerle görüşmeyeli uzun bir zaman oldu, şükür uzun zaman sonra yeniden sizlerle sohbet etme yazılanları, yorumlarınızı, bilgilerinizi okuyup bilgilenme imkanım oldu.

Yusuf bey şükürler olsunki aramaz bir durum yok. Biraz iş yoğunluğu, görevler felan derken dış dünyadan bağlantıları biraz kestik gibi oldu. On dan biraz ara verdim.

Bu arada da birde erzak dolabı yaptım, geçen hafta bitire bildim, yarın felan nasip olursa eve getireceğim. Fotoğraflarını bir ara yükleye bilirsem sizlerle paylaşacağım ve değerli yorumlarınızı alacağım. Bakalım 100 üzerinden taç puan ala bileceğim.

Yusuf bey delik açmak için 4 liraya dekupaj aldım diyorsun, nedir bu anlamadım. Yani delik açma dekupajı bilgilendirirsen sevinirm.

Ben menteşe deliklerini makkabın ucuna takılan apartlarla açtım, bunun haricinde başka apartlarmı var.

Zafer bey hoşgeldiniz,
dolabınızı merak ettim, resimleri bekliyorum
Yusufun bahsettiği sizinde kullandığınız menteşe matkabı büyük ihtimalle :smiley:

Teşekkür ederim Levent bey, hoş bulduk.

Dolabımın resimlerini en kısa zamna çekip yüklemeye çalışacağım. Bakalım begenecekmisiniz. İlk çalışmam.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR