13 ve 19mm Elastromerik kauçuk malzemeyi iki ay önce depomuza koyduk. Tavan ve kenarlardaki dikme ve kayıtlar için de 7mm Elastromerik kauçuk bantlardan aldım.
Tabanda ilk işlem sabitleme çıtaları arasına bu kauçuk malzemeyi yapıştırmadan koymak sonucu fazla degistirmiyecek düşüncesindeyim. Sonuç ta üzerine gelecek bir kat Bizofol ile taban ahşabı ve araç zemini arasında sıkışıp kalacak .
Başlangıçta hiç bir cama yalıtım yapmayı da düşünmüyoruz. Yatak kısmına en koyu film veya dıştan araç rengi beyaz bir kaplama, diğer bölmelere daha açık film çektirmeyi düşünüyoruz. Ayrıca cam kırılmasına karşı bir film uygulaması da ilave olabilir.
VW Caravelle ile gezilerde aracın camlı olması içerde daha ferah bir ortam hissi veriyordu. Bunu başlangıçta kaybetmek istemedik.
Bazı camların arkasına çok güzel hafif paravan benzeri uygulamalarda kullanışlı oluyor. Kullanışlı perde uygulamaları da farklı özellikleri ile kolaylık sağlıyor.
Ben ve çocuklar iyi durumdayız..
Eşim ciddi ağrılı bir süreç de geçiriyor. 11 gün geçti ama son sekiz gün agri cok fazla. Bu gun.ilk defa dışarı bahçeye çıkarttım yürüyüş yaptırmak gerekiyor. Günes, bahçe ortamı doğal olarak iyi hissettiriyor. Yakında daha iyi olacak..
Camların yerine dıştan yapıştırmalı pleksi kullansanız nasıl olur acaba? Hem cama göre daha kolay işlenir (havalandırma açma gibi) hatta bunu yapan yerler var diye bılıyorum. Renk seçenekleride var, hemde daha estetik durur. Cama nazaran izolasyonu nasıl olur? Bilemedim.