Poyrazlar gezimizin ardından, sanıyorum hepimizin farkında olduğu halde, diğer tüm güzelliklerle bütünsel olarak kanıksandığı için dile getirilmemiş, belki de unutulmuş bir konuya değinmek istiyorum.
Halka açık bir mesire yeri olmasına rağmen çevre inanılmaz derecede temizdi. İstanbul, Bursa ve diğer büyük şehirlerde alıştığımız görüntülerin aksine yerlerde ne bir çöp poşeti, ne pet şişe, ne ambalaj kağıtları, ne de başka bir pislik vardı. Sigara izmaritlerine bile çok nadiren rastladım. Büyükşehirlerde kadrolu temizlik görevlisi ordusu barındıran park ve bahçelerde dahi bu ölçüde temizliğe rastlamak olası değildir.
Buradan hareketle belki bazı tesbitlerde de bulunabiliriz. Adapazarı nüfusunun görece azlığı, göç almamış olması nedeniyle yerli halkın doğal değerlerine sahip çıkması, kültürel ve geleneksel altyapı.. Bunun gibi şeyler.. Her ne sebeple olursa olsun.. Bu vesileyle tüm Adapazarı halkına şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum.(Bülent payına düşeni çekinmeden alabilirsin)
Bursa'da benzer temizlikte bakir bir doğa parçasına ulaşabilmek için epey ter dökmem gerekiyor.
Oğuz abi'nin başka bir başlıkta yazdığı gibi, iyiye, doğruya, güzele hasret kaldı yurdum insanı..