Adapazarı Poyrazlar Gölü Kamplı Gezisi (17-18 Ekim 2009)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan orsaalabanda Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 71
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,545
Ynt: Adapazarı Poyrazlar Gölü Kamplı Gezisi (17-18 Ekim 2009)

O fırça darbeleri buralara kadar geldi sevgili Haldun. Tüm dostlara sevgiler Gümüşlük'ten....

IMG_2122.jpg

Etiketler

Bizden de saygılar Oğuz abicim. El ayak çekilmiştir ne güzeldir şimdi oralar.. Yakında Bodrum cup yelkenli ahşap yat yarışları da başlar. Güzel kareler yakalama fırsatı çıkacaktır.

Merhaba Cem,
Bodrum cup açılışı bugün yapıldı, yarın Kargı koyu-Gündoğan etabı ve 23'ünde Didim-Gümüşlük etabı var. Umarım güzel kareler yakalarım, tekneler Gümüşlük civarında iken.
Oğuz

Poyrazlar gezimizin ardından, sanıyorum hepimizin farkında olduğu halde, diğer tüm güzelliklerle bütünsel olarak kanıksandığı için dile getirilmemiş, belki de unutulmuş bir konuya değinmek istiyorum.
Halka açık bir mesire yeri olmasına rağmen çevre inanılmaz derecede temizdi. İstanbul, Bursa ve diğer büyük şehirlerde alıştığımız görüntülerin aksine yerlerde ne bir çöp poşeti, ne pet şişe, ne ambalaj kağıtları, ne de başka bir pislik vardı. Sigara izmaritlerine bile çok nadiren rastladım. Büyükşehirlerde kadrolu temizlik görevlisi ordusu barındıran park ve bahçelerde dahi bu ölçüde temizliğe rastlamak olası değildir.
Buradan hareketle belki bazı tesbitlerde de bulunabiliriz. Adapazarı nüfusunun görece azlığı, göç almamış olması nedeniyle yerli halkın doğal değerlerine sahip çıkması, kültürel ve geleneksel altyapı.. Bunun gibi şeyler.. Her ne sebeple olursa olsun.. Bu vesileyle tüm Adapazarı halkına şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum.(Bülent payına düşeni çekinmeden alabilirsin)
Bursa'da benzer temizlikte bakir bir doğa parçasına ulaşabilmek için epey ter dökmem gerekiyor.
Oğuz abi'nin başka bir başlıkta yazdığı gibi, iyiye, doğruya, güzele hasret kaldı yurdum insanı..

teos' Alıntı:
Merhaba Cem,
Bodrum cup açılışı bugün yapıldı, yarın Kargı koyu-Gündoğan etabı ve 23'ünde Didim-Gümüşlük etabı var. Umarım güzel kareler yakalarım, tekneler Gümüşlük civarında iken.
Oğuz
Tarihini kesin bilmiyordum ama bu zamanlarda hep içimde birşeyler kıpırdanır. Hissetmişim demek.. :D
Katılıyorsa benim favorim ''Nostalgia''. Dümeninde de hala Ahmet kaptan varsa, yakından görebilme şansınız olursa kaçırmayın derim.

çok güzel bir birliktelik yaşanmış tebrikler

Arkadaşlar çok güzel birgezi olmuş emeği geçen tümarkadaşların yüreyine sağlık aranızda olmak isterdim fakat benimde işlerim yoğundu bir dahaki sefere kısmetse.

yaybek' Alıntı:
Arkadaşlar çok güzel birgezi olmuş emeği geçen tümarkadaşların yüreyine sağlık aranızda olmak isterdim fakat benimde işlerim yoğundu bir dahaki sefere kısmetse.
Yusuf seni hem gezilerde, hem de forum sayfalarında aramızda görmekten mutluluk duyarız.
Hoşgeldin...

Yusuf'u forumda görmek ne güzel....(Olanağı varsa diğer arkadaşları da...)

Cavid Sezen

orsaalabanda' Alıntı:
Poyrazlar gezimizin ardından, sanıyorum hepimizin farkında olduğu halde, diğer tüm güzelliklerle bütünsel olarak kanıksandığı için dile getirilmemiş, belki de unutulmuş bir konuya değinmek istiyorum.
Halka açık bir mesire yeri olmasına rağmen çevre inanılmaz derecede temizdi. İstanbul, Bursa ve diğer büyük şehirlerde alıştığımız görüntülerin aksine yerlerde ne bir çöp poşeti, ne pet şişe, ne ambalaj kağıtları, ne de başka bir pislik vardı. Sigara izmaritlerine bile çok nadiren rastladım. Büyükşehirlerde kadrolu temizlik görevlisi ordusu barındıran park ve bahçelerde dahi bu ölçüde temizliğe rastlamak olası değildir.
Buradan hareketle belki bazı tesbitlerde de bulunabiliriz. Adapazarı nüfusunun görece azlığı, göç almamış olması nedeniyle yerli halkın doğal değerlerine sahip çıkması, kültürel ve geleneksel altyapı.. Bunun gibi şeyler.. Her ne sebeple olursa olsun.. Bu vesileyle tüm Adapazarı halkına şahsım adına teşekkürlerimi iletiyorum.(Bülent payına düşeni çekinmeden alabilirsin)
Bursa'da benzer temizlikte bakir bir doğa parçasına ulaşabilmek için epey ter dökmem gerekiyor.
Oğuz abi'nin başka bir başlıkta yazdığı gibi, iyiye, doğruya, güzele hasret kaldı yurdum insanı..

Evet arkadaşlar ben fazla halka açık yerlerde kamp yapmadığım için poyrazların güzelliğine Cem in ve Mehmet abinin gözleriyle bakamadım,nezaman ki Mehmet Abi burasını sık kullanabiliriz,toplanma yerimiz olarak ön palana çıkarabiliriz demesiyle daha farklı gözle incelemek gerektiğini düşündüm.Mehmet abinin uyarılarıyla ben oradaki yöneticinin çocuğuyla görüştüm daha oradayken, karavanların olduğu yere yakın bir elektrik panosu, tuvaletlerin daha detaylı temizliği yapılırsa bu insanlardan arındırılmış bölge bizim toplanma yerimiz olabilir dedim çocuğa çocukta hiç düşünmeden yaparız dedi ayrıca oradaki eve yakın tam bizim karavanların arkasına bir sundurma-çardak yapacaklarmış baya bir büyük orasınıda bizim kullanımıza açabileceklerini söylediler yağmurlu havalarda yada toplanma zamanlarında masaların birleştirilip toplu yemek yenecek bir yer olur.Buradaki en olumlu olay yöneticilerin herşeye sıcak bakmaları ve insandan arındırılmış olarak muhafaza edilmesi,diğer artılar kadıköyden 150 km civarı Bolu dan da o civarlar,Bursadan gelen arkadaşlar da çok memnun oldular mesafe için,Adabazarlılar için pişmiş tavuk misali.
Şimdi Mehmet abinin kışın kar yağdığında da gelelim demesine istinaden ilk karda tekrar toplanalım ve diğer arkadaşlarda incelesin bir baksın hemde etraf bembeyazken görün buraları.Ben ve bir abimiz karavanı yaptığımızda belli bir süre kışın burada kalmayı planlıyoruz.Buradan işyerlerimize gitmeyi planlıyoruz, gelemeyenlere online görüntü yollayabilirim :smiley: hemde Haldun hocamın yaptığı gibi anosonlu.Herkes bir düşünsün bu fikirleri ,zamanla daha olgunlaşırsa harekete geçeriz.Ayrıca wireless modem de var her ne kadar Haldun(HİÇ) hocamın 3G si kadar olmasada.

yaybek' Alıntı:
Sayın Drases,sayın Gezmen teşekkürler hoşbulduk umarım burada sadece dostluk ve paylaşım olur çünki işimize sadece o geliyor.
:smiley: :smiley: :smiley:

merhama yusuf kardesım bu gun hep gozum segrıyordu. mutlu haberler alacagımı beklıyordum.

Dostluk paylaşımdan başka ne olabilirki beklenti.Ben açıkçası yeni gezileri merakla bekliyorum.İmkanım ölçüsünde her hafta sonu mutlak çıkıyorum ama bu tarz toplu harekete her zaman olumlu yaklaşmışımdır.Geçen hafta kısmet olmadı ama umarım bundan sonrakilere inşallah katılımcı olacağım...

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,908
Kayıtlı Üye Sayımız
166,709
Kaydolan Son Üyemiz
Mete26

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR