Adana; Belemedik - Kapıkaya - Varda Köprüsü Gezi Programı (05 Aralık 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amigo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,806
Ynt: Adana; Belemedik - Kapıkaya - Varda Köprüsü Gezi Programı (05 Aralık 2010)

Yüce bey iyi akşamlar. Biz Hakan beyle konuştuk Meydan dürüm ün sahibi. Tarsustan 2 arkadaş sizin gezinize katılmak istiyoruz fakat aracımız yok. Bize yardımcı olabilir misiniz?

Etiketler

Selam arkadaslar gezimizle ilgili olumsuzluk yok her sey cok güzel gidiyor onur bey telsiz ve kanal ı yarın halledelim ..kumanyaları yiyecek içecekleri herkes kendi hallediyor onur bir tüyo vermiş zaten bilginize ..bebişimin ismini yinede hep birlikte koyarız ...

ahmet tuna bey için .hakan bey tarsus dan adanaya intikal ettirecek arkadasları benim aracımda 1 kişilik yer var ..1 kişilik yere daha ihtiyac var büyük ihtimal mahmut abi yardımcı olacaktır..:smiley: beyler yarın buyuk gun yarın gorusmek uzere hasca kalın..

Bu gün akşam üzeri ortaya çıkan bir sorun nedeni ile yarın Anamur'a gitmek zorundayım, :'( :'( :'(
katılmayı çok istiyordum, kısmet olmadı, katılımcı arkadaşlara iyi eğlenceler, bol fotoğraf çekin, :mad: :mad:

Tugrul uyarıların için tesekkur ederim gercekten konvoyumuz buyuk oldu bu konuda deneyimi olan arkadaslardan herkesden katkı bekliyorum yarın gorusmek uzere hosca kalın..

Arkadaslar yarınki gezi gercekten güzel bir güzelgah ayrıca her zamanda gidilecek bir yer degildir yagıslar basladıgı zaman kesinlikle aracla gidemeyiz ..Bu gun yaklasık 100 kişilik bir grub varda koprusunde kamp yapmıslar avcı mustayla gorustum grup cukurova universitesinden ogrencilermiş karaisalı dan yuruyerek gelmişler ..insallah insallah son anda katılamayanlar tekrar katılırlar bekliyoruz..

yarın ki güzelgahta yolumuzun uzerinde bir kale var.. gormek isterseniz gorururuz..

Annaşa Kalesi Pozantı

Geç Bizans dönemi yapılarından Annaşa Kalesi Pozantı – Ankara D-750 karayolunun batısında ulaşılması oldukça zor ve 1800 m yüksekte, vadiye hakim bir savunma kalesi olarak yapılmıştır.

Güney tarafı sarp ve kayalıktır. Geniş bir tepe üzerindedir.

Kuzeyde iki burun vardır. İç kısmında ise tonozlu yapılar ve su sarnıçları yer alır.

Üst kısmında bilhassa doğu ve batıda mazgal dedikleri kaleyi çevrelemektedir. Kaleye ana giriş kuzeydendir.
Anahşa Kalesi Taşınmaz Kültür ve Tabiat Varlıkları Yüksel Kurulunun 13.02.1986 gün ve 1829 sayılı kararı ile kültür varlığı olarak tescil edilmiştir.

Annaşa Kalesi (Pozantı) (Evliya Çelebi)
Annaşa Kalesi Torosların en büyük geçiti olan Gülek Boğazının girişindedir. 1671de kaleyi gören Evliya Çelebi bu kaleden mamur bir kale diye söz etmiştir. Araplar ise Hüsnûs-Sekalibe demişlerdir. Bu isim, kaleyi yaptıranların büyük ihtimalle Azarbeycandan Çukurovaya gelen İskitler olduğunu düşündürmektedir.Annaşa kalesi birkaç kez onarım geçirmiştir.

amigo' Alıntı:
ahmet tuna bey için .hakan bey tarsus dan adanaya intikal ettirecek arkadasları benim aracımda 1 kişilik yer var ..1 kişilik yere daha ihtiyac var büyük ihtimal mahmut abi yardımcı olacaktır..:smiley: beyler yarın buyuk gun yarın gorusmek uzere hasca kalın..
Ahmet Tuna Bey, gelebilmenize sevindim. Hakan Bey sizede teşekkürler. Sanırım bazı ekstra arkadaşlar için yer ayarlaması yapmamız gerekecek. Sanırım bizim ekiptende bir kişi için bir yer ayarlamamız gerekecek. Olmadı tepeye bağlarız :smiley:

şaka onurcum şaka yarın kaçırırmıyım geliyorum hanımla beraber bendede telsiz mevcut araca monteli bilgin olsun ;D

1- Mahmut Demir Adana Mııtsubıshı L200
2- Dr numan bey Adana Suzuki Vitara
3- Arif bey Adana Suzuki HDİ
4- Hamdi izal Adana Suzuki HDİ
5- Bora Mersin Land Rover Defender
6-Tuğrul Mersin Jeep Grand Cherokke ZJ
7-Ali Borazan Mersin Toyota 4Runner
8-Hakan Karagözlü Tarsus Jeep Grand Cherokke XJ
9-Acemsürücü Adana Jeep cj
10-Onur(Yüce) Adana Mııtsubıshı L200
11-Nazım bey Adana mersedes G
12-Tansu bey Adana mitsubıshi L 200
13-m atilla kupeli Adana toyota
14-hüseyin öztalaş Tarsus suzuki jlx
15-mithat beybolat Tarsus toyota raw 4
16-Durmuş şenyurt Adana land rover discovery td
17-Ahmet şenyurt Adana suzuki sj
18-Fatih Erdine Tarsus Mitsubshi L200
19-Mahmut Öznur Adana Toyota Land curuse
20-Foremost Adana land rover defender

1- Mahmut Demir Adana Mııtsubıshı L200
2- Dr numan bey Adana Suzuki Vitara
3- Arif bey Adana Suzuki HDİ
4- Hamdi izal Adana Suzuki HDİ
5- Bora Mersin Land Rover Defender
6-Tuğrul Mersin Jeep Grand Cherokke ZJ
7-Ali Borazan Mersin Toyota 4Runner
8-Hakan Karagözlü Tarsus Jeep Grand Cherokke XJ
9-Acemsürücü Adana Jeep cj
10-Onur(Yüce) Adana Mııtsubıshı L200
11-Nazım bey Adana mersedes G
12-Tansu bey Adana mitsubıshi L 200
13-m atilla kupeli Adana toyota
14-hüseyin öztalaş Tarsus suzuki jlx
15-mithat beybolat Tarsus toyota raw 4
16-Durmuş şenyurt Adana land rover discovery td
17-Ahmet şenyurt Adana suzuki sj
18-Fatih Erdine Tarsus Mitsubshi L200
19-Mahmut Öznur Adana Toyota Land curuse
20-Foremost Adana land rover defender
21.NVR01 Adana suzuki vitara

Gezide bize de yer ayırdığınız için sonsuz teşekkür ederim. İlk uzun soluklu bir off-road(tur) deneyimim oldu. Arkadaşım ve ben çok keyif aldık. Çekilen fotoğrafları paylaşmak isteyenler mail adresime gönderebilirse ya da ortak bir yerden o fotoğrafları çekebilirsek çok sevinirim. Bir daha ki gezide buluşmak dileğiyle.

Mail: tunahmet@gmail.com

Selam arkadaşlar fotolar ve videolar için ben bi topic actım lütfen herkes o topic altında paylaşırsa sevinirim,,,ben biraz foto koydum ama yoruldum devamı yarın saat 00:32 malum zaten yorgun geldik.....saygılar

http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65793.0

Dostlar sanırım bir sıkıntı olmuş sayfada, o yüzden gelen yoğun talepleri karşılamak üzere yeni bir başlık daha açıldı. herhalde fotoları bu başlık altında toplamamız gerekecek.

Emeği geçen herkese yürekten teşekkür ediyorum. harika bir gezi oldu yine.

Yeni Topic adresi: http://www.gezenbilir.com/index.php?topic=65824.0

Selam arkadaslar tarsus ve mersinden gelen arkadaslardan bende ozur dilerim amacımız off roat gonul vermis aile yi buyutmek, duran arkadasımında art niyetli olmadıgını , ama davranısın etik olmadıgını dusunuyorum duran bey konunun baslıgını herkesi kaprayan bir sekilde yazsaydınız veya bunu bize bıraksaydınız daha iyi olurdu ..yeni gezilerde gorusmek dilegiyle arkadaslar..

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,846
Kayıtlı Üye Sayımız
166,631
Kaydolan Son Üyemiz
Gezginjasmin

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR