Adana; Belemedik - Kapıkaya - Varda Köprüsü Gezi Programı (05 Aralık 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan amigo Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 119
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 25,691
Ynt: Adana; Belemedik - Kapıkaya - Varda Köprüsü Gezi Programı (05 Aralık 2010)

ARAZİ TAŞITI KULLANIM KURALLARI:

-Her arazi aracının kabiliyeti ve yol tutuşu farklıdır.Aracınızı iyice tanıyıp ona hakim oluncaya kadar çok dikkatli kullanılmalıdır.
-Arazi taşıtınızda yapamayacağınızdan emin olmadığınız hiçbir hareketi zorlamayınız

-Tüm ıslak ve çamurlu zeminlerde yavaş ve dikkatli gidilmeli.Aşırı güç ve ani frenler lastiklerin kaymasına ve aracın kontrolden çıkmasına neden olur.

-Sert ve kuru zeminde 4x4 kullanımı diferansiyel sistemine ağır hasar verebilir.Sadece kaygan, çamurlu, aşırı bozuk zeminlerde 4x4 kullanınız.

-Zor bir engele girmeden önce aracınızı uygun arazi vitesi konumuna getiriniz

-Aşırı çamurlu yada taşlı ve bozuk zeminlerde çok yavaş, dikkatli kullanın.Arazi taşıtları otomobiller kadar dengeli değillerdir.Yanlış kullanmada yoldan çıkması ve devrilmesi çok kolay olabilmektedir

-Yol şartları nasıl olursa olsun toprak yollarda 30km/saat ve asfalt yollarda 90km/saat üzerinde hız kesinlikle yapmayınız.

-Aracı arazi vitesine geçirmek için aracı durdurun, arazi vitesi bozuk taşlı ve çamurlu yollarda (yüksek devir), Çok bozuk satıhlı ve iniş-çıkışlar için (ağır devir) konumuna getirerek sürüşünüzü yapın.

-Arazi vitesinin (n-naturel) konumunda aracınızı vitese taksanızda yürümeyecektir

-Dizel motorlu araçlarda, aracı çalıştırmadan mutlaka buji ısıtma lambasının söndüğüne emin olun

-Dizel motorlar sıcak havalarda çabuk ısınır ve hararet yapma riski fazladır.Mutlaka motorun devirli kullanılması gerekmektedir. Motor devrini 2500-3000rpm arasında tutmaya gayret ediniz. Ara sıra hararet göstergesini takip ediniz.

-Sürekli arazi şartlarında yokuş çıkarken klima kullanmayınız. Klima pompası motora ek yük getireceğinden hararet riskiniz çok artar.
-Aracınızı frene ek olarak vites küçülterek yavaşlatmaya özen gösterin.

-Derin su geçişlerinden sonra frenlerinizin bir müddet tutmayacağını unutmayınız. Frenlerinizi sık sık kullanarak balataların daha hızlı kurumasını sağlayın.

-Yokuşta park etmeniz gerektiğinde motoru durdurarak arabayı viteste ve el feneri çekilmiş olarak sabitleyiniz.

Ekipmanların tamam olması ve sürüş tekniklerinin bilinmiş olması yola çıkmak için yeterli olmamaktadır. Offroad yapılabilmesi içinde bazı kurallara uyulması gerekmektedir. Aksi takdirde önüne geçilemeyen üzücü olaylarla karşılaşılınabilinir Bu sebeple konvoy olarak çıkılan offroad turlarında muhakkak bir ekip başı olması ve grubu tecrübesi ile yönlendirmesi gerekmektedir.

“Bir yolun üzerinde hiçbir engelle karşılaşmıyorsanız, muhtemelen o yol hiçbir ilginç yere varmıyordur” Frank.A.Clark..

Etiketler

KONVOY KURALLARI

-Konvoy sırası, lider tarafından telsiz durumu, vinç, araçların motor gücü, ağırlığı, pilotların tecrübeleri gibi kıstaslar göz önüne alınarak yapılır ve tüm gezi boyunca olağan haller dışında bu sıralama bozulmaz.

-Konvoyda uyulması gereken en temel genel kural konvoyun bütün halinde kalmasıdır.Her bir araç, önündeki ve arkasındaki araca ve lidere haber vermeden konvoydan ayrılamaz.

-Araçların gerekli olmadıkça birbirlerini sollamamaları, habersiz durmamaları ve konvoy düzenini bozucu hareketlerden kaçınmaları konvoy güvenliği açısından önemlidir

-Konvoyun hızı en yavaş aracın hızına göre ayarlanır.

-Konvoyu oluşturan araçlar kısa farları açık olarak ileler.

-Konvoydaki her araç arkasındaki araçtan sorumludur. Arkasındaki araçta bir sorun olduğu ya da konvoydan koptuğu durumlarda telsizle önündeki aracı uyarır, telsizi yoksa yavaşlayıp arkadaki aracı bekler.

-Araçlar sapaklarda, arkadaki aracın sapılan yeri gördüğüne emin olmalıdır.Araçlar arasındaki mesafenin uzadığı durumlarda her araç sapakta arkasındaki aracı bekler, gelince hareket eder.

-Özellikle tek şeritli yollarda, konvoy dışı araçların konvoyu sollamalarına olanak tanımak için konvoydaki araçların birbirlerine çok yakın gitmemeleri gerekmektedir.

-Offroad koşullarında öndeki araç belirli bir engeli aşmadan aynı engele girilmesi tavsiye edilmez.

-Hareket halinde iken bir araçta oluşabilecek arıza durumunda MAHMUT USTAYA HABER VERİLİR :smiley:), konvoyun tamamının beklemesine veya arızalı aracın kalarak konvoyun devam etmesine karar verilir

Farklı rotalarda, farklı deneyimlerde, yeni arkadaşlarla buluşmak üzere pazara kadar hepiniz sevgiyle kalın…

pazar günü adanada olmam sebebi ile gelemiyorum ama bizim ekip geliyor nasıl olsa(onur K)..Gelmiyorum diye hava durumunu bildirmeyeceğim anlamına gelmiyor :smiley: bu akşam son hava durumunu bildiririm sizlere :D:D
hepinize şimdiden iyi yolculuklar iyi eğlenceler...

Hazır askerden izine gelmişken bende bu fırsatı değerlendirim ;D

1- Mahmut Demir Adana Mııtsubıshı L200
2- Dr numan bey Adana Suzuki Vitara
3- Arif bey Adana Suzuki HDİ
4- Hamdi izal Adana Suzuki HDİ
5- Bora Mersin Land Rover Defender
6-Tuğrul Mersin Jeep Grand Cherokke ZJ
7-Ali Borazan Mersin Toyota 4Runner
8-Hakan Karagözlü Tarsus Jeep Grand Cherokke XJ
9-Acemsürücü Adana Jeep cj
10-Onur(Yüce) Adana Mııtsubıshı L200
11-Nazım bey Adana mersedes G
12-Tansu bey Adana mitsubıshi L 200
13-m atilla kupeli Adana toyota
14-hüseyin öztalaş Tarsus suzuki jlx
15-mithat beybolat Tarsus toyota raw 4
16-Durmuş şenyurt Adana land rover discovery td
17-Ahmet şenyurt Adana suzuki sj
18-Fatih Erdine Tarsus Mitsubshi L200

bizde katılacagız 1 arac 3 kişi suzukı vitara buluşma yeri ve yanımıza neler alacagız onu söylerseniz yiyecek vs..

Tarsus tan katılacak olan arkadaşlar saat:07:00 de MEYDAN DÜRÜM'ün önünden hareket edip Mersin grubu ile yolda buluşup beraber gideceğiz.

Merhaba herkese selamlar.

Ben Ahmet TUNA. Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği 2. Sınıfta okuyorum. Gezenbilir sitesinin yeni üyesiyim. Off-road a meraklıyım. Fakat öğrenci olduğum için aracım yok. Aracı müsait olanlar varsa eğer bu gezide beni de yanlarında götürebilirler mi? Umarım beni anlayışla karşılarsınız. Sizlerden cevap bekliyorum. Bol off-road'lu günler dilerim.

Merhaba herkese selamlar.

Ben Ahmet TUNA. Tarsus Teknik Eğitim Fakültesi Bilgisayar Öğretmenliği 2. Sınıfta okuyorum. Gezenbilir sitesinin yeni üyesiyim. Off-road a meraklıyım. Fakat öğrenci olduğum için aracım yok. Aracı müsait olanlar varsa eğer bu gezide beni de yanlarında götürebilirler mi? Umarım beni anlayışla karşılarsınız. Sizlerden cevap bekliyorum. Bol off-road'lu günler dilerim.

Telefonum 0506 557 31 46 (Eğer aracı müsait olan birileri varsa beni çaldırabilir, ben geri ararım.)

slm
bu sefer bu fırsatı kacırmak istemiyorum bora arkadaşımla sanaldan görüşmelerimzi bıraktık ve bire bir bugün tanıştık ve herkezlede görüşmek sizlerle o ortamı paylaşmak için yarın bende ucuyorum

çamurlu günler ;D ;D

Kimse bana yardımcı olmayacak mı?

Hamdi abi bilgiler için teşekkürler yarın gurup toplanınca öncü artçı araçları ayarlamamız lazım mümkünse telsizi olan arkadaşlar yanlarında getirirlerse iyi olur araç sayısı biraz fazla olacak gibi konvoy önlemlerini almak gerekir diye düşünüyorum.

1- Mahmut Demir Adana Mııtsubıshı L200
2- Dr numan bey Adana Suzuki Vitara
3- Arif bey Adana Suzuki HDİ
4- Hamdi izal Adana Suzuki HDİ
5- Bora Mersin Land Rover Defender
6-Tuğrul Mersin Jeep Grand Cherokke ZJ
7-Ali Borazan Mersin Toyota 4Runner
8-Hakan Karagözlü Tarsus Jeep Grand Cherokke XJ
9-Acemsürücü Adana Jeep cj
10-Onur(Yüce) Adana Mııtsubıshı L200
11-Nazım bey Adana mersedes G
12-Tansu bey Adana mitsubıshi L 200
13-m atilla kupeli Adana toyota
14-hüseyin öztalaş Tarsus suzuki jlx
15-mithat beybolat Tarsus toyota raw 4
16-Durmuş şenyurt Adana land rover discovery td
17-Ahmet şenyurt Adana suzuki sj
18-Fatih Erdine Tarsus Mitsubshi L200
19-Mahmut Öznur Adana Toyota Land curuse

İlk defa katılacak olan arkadaşlar;
herkes kendi yiyeceğinden mesuldur. geçen toplantımızda mangal dumanları güzel tütüyordu. Tavuğu, balığı eksik değildi.
bu size bir ipucu verecektir. Her durumda fazla fazla alınıyor aslında yiyecekler, haberiniz olsun.

Hava durumunu Öznur Hanım bizlerle paylaşmıstı daha önce zaten, üzerinize her ihtimale karşı kalın birşeyler almanızı tavsiye ediyorum.
Özellikle bebişleriyle ve ufaklıklarıyla gezimize neşe katan arkadaşlar bu durumun farkındalardır zaten :smiley:
Hamdi Bey sizin bebişin adını da koyardık hep beraber ne guzel olurdu :smiley:

Arkadaşlar eğer elinizde fazladan kamp koltuğu, minder vs varsa, olmayan arkadaşlar için araçlarınıza atarsanız hoş olur. Aynı şekilde telsiz sayısınıda arttırsak iyi olur.
Hamdi bey, Tuğrul Bey'e katılıyorum, sabah kimlerde telsiz olduğunu belirleyip kendimize ait bir kanala geçmemiz iyi olur.
Pillerimizide şarj etmeyi unutmayalım diyerek burda bitiriyorum :smiley:

Şimdilik :smiley:

yaa arkadaşlar benim matematiğim biraz zayıftır ama her arabada ortalama 4 kişi gelse biz şimdi yaklaşık 80 kişilik bir ekipmi yaptık :smiley:
Aman Allah nazardan saklasın maşallah süper gidiyoruz.
Foremost yaz şimdi bir ''TAKİP'' :D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR