Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan corrado41 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 37
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 23,644

corrado41

Kamp I
Bir ada.
Turkuaz deniz.
Hindistan cevizi ağaçları
Bembeyaz kumsallar.
.
PICT0204.jpg

Böyle bir fotoğraf görmeyen -en azından bir takvim sayfasında-görüp iç çekmeyen,masaüstüne arka plan yapmayan yoktur herhalde. Belki de vardır.

İslomania denilen ruh hali.Ada manyaklığı
Kendimi hala bilmediğimden , kendimi bildim bileli demeyelim ama başlangıcını bilmediğim uzun bir süreden beri tropik adalara seyahat hayalim vardı.
Aklımda da 2 seçenek.
Zanzibar ve Tayland..
Ben 2. yi seçtim.daha çok ada ,alternatif aktivite imkanları olmasından dolayı.
suriye seyahatimde yoğun bir program ile gezdiğimden ,yol notlarımı günlük olarak tutmuş ve sizinle paylaşmıştım.
Tayland seyahati öncesinde gezi notlarını paylaşma gibi bir düşüncem yoktu.sebebi ;bugun deniz kıyısında gün boyu yattım ,kitap okudum gibi cümleler ile dolu bir yazının ortaya çıkacağını düşünmemdi.ama her seyahat kendi içinde farklı bir hikaye barındırıyor.
Bende günlük olarak değil , gezdiğim yerleri başlıklar altında yazmaya anlatmaya karar verdim.

Atatürk havalimanı.
Egypt air ile kahire aktarmalı uçacağım.ilk yurt dışı uçuş tecrübem olması ve aktarmalı bir uçuş olacağından dolayı azda olsa heyecanlıyım.havalimanında ; yurt dışında inşaat sektöründe faaliyet gösteren bir türk firmasının burundi deki şantiyesinde görevli 2 genç ile laflıyoruz.onlar kahire den sonra Etiyopya hava yolları ile 1 aktarma daha yapıp burundi ye ulaşacaklar.yakın zamanda etiyopya hava yollarının bir uçağının düştüğünü belirterek onlara moral veriyorum 
Vakit geliyor ve uçağa geçiyoruz..uçağımız boeing 737 ekonomi sınıf araları dar koltuklarımızda sıkıntı yaşamadan kahiredeyiz.
Havalimanında L şeklinde bir tur atıp uluslararası kısma geçiyorum. Bangkok uçağının kalkacağı kapıya geliyorum.önümde Taylandlı öğrencilerden oluşan uzunca bir kuyruk.fazla beklemeden yeni uçağımıza yerleşiyoruz.-boeing 777 -yanımdaki koltukta Ganalı kara yağız bir delikanlı.delikanlı dediğime bakmayın kalkışta, inişte yol boyu her hava boşluğunda minder battaniye ne varsa kafaya çekiyor.aktarmalı çinin quanzhou şehrine gidiyormuş.
Pala bıyıklı host ağabeylerin servisinden sonra uyku vakti.zamanında F1 seyretmek için gittiğim İstanbul parktan kalma kulak tıkaçlarını takıp uykuya dalıyorum.
Süresini hatırlamadığım uzun bir yolculuktan sonra Bangkok tayız.

Etiketler
Ynt: Ada sahillerinde bakliyorum-TAYLAND-

bangkok

Suvarnabhumi uluslar arası havalimanı devasa büyüklükte.pasaport sırasına geçiyorum. Yanılmıyorsam 3 ayrı pasaport kontrol birimi ve her birimde 40 banko olmasına rağmen sıra var.ülkeyi ziyaret eden turist konusunda bu ilk deneyim azda olsa fikir veriyor.
Görevli abla arada burnunu karıştırarak sıradan giriş işlemlerini pasaport kontrolünü yapıyor.
Önümdeki 2 kişi ülkeye girişte doldurulan beyanı tam veya hiç doldurmamış herhalde, geri yolluyor onları.bende acaba diyorum beni de yollayacak mı.sıkıntısız geçiyorum.
Hemen ilerde para bozdurma gişeleri.ilk önce Tayland parasının büyüklük ve kapladığı yeri test açısından 100 dolar bozduruyorum.bakıyorum öyle tomar tomar para verilmeyince 100 daha bozduruyorum.. gişede ki abla gülümseyerek ellerini birleştirip,oturduğu yerde hafifçe eğilip selam ediyor.
Benim açımdan pozitif anlamda ilk şok.tayland da olduğum süre boyunca devamlı karşılaşacağım-özellikle bayanlarda- gülen yüzler, gülen gözler ,devamlı selamlar..

PICT0442.jpg

Suvarnabhumi havalimanı

Kapıdan çıkışta hemen sol tarafta airport bus lar var merkezde 4 farklı noktaya 150 bahta gidiyor..
Ben lumpini park civarına gideceğim.hedef ;yaklaşık 2 ay evvel net üzerinden aldığımız Bangkok-surathani tren. Devamında otobüs ve feribotla samui kombine biletini almak için traveller2000 firması.(tren,uçak,otel rezervasyonlarını gitmeden yapmıştık.benim teknik İngilizcem ;) daha iyi olduğu için tüm bu yazışmaları yapan dış alım şefimiz fatih yılmaza bir teşekkürde buradan- büyük şef namın nette de yürüsün :smiley:- )
http://www.traveller2000.com/

gişede ki görevli oğlandan-kelimenin hakkını veriyordu- durak yerlerini harita üstünden göstermesini istiyorum.
Tahmin ettiğim istasyondan bir sonrakinde ineceğim.
Otobüs geliyor.bavulları koymak için bölmesi var ve bundan sonra Tayland da hep karşılaşacağım gibi içerisi buzhane .görevli kız gelip ineceğimiz istasyonları sorup elindeki kağıda not alıp şöföre uzatıyor.
Durakta iniyorum .hissedilen hava sıcaklığı 41. artı nem artı elimde sırtımda omzumda çanta.
Kimseye sormadan yürüyerek ve aşırı terleyerek firmayı buluyorum.içeri girer girmez masada ki kız ismimi söyleyip zarfı uzatıyor.gözü yollarda kalmış herhalde .dur kız bir nefeslenek...bileti kontrol edip teşekkür ederek çıkıyorum.çanta bir sağ bir sol elimde arada omzuma asıyorum..imdadıma seyyar meyve satanlar yetişiyor.soğuk bir dilim karpuz götürüyorum.biraz daha yürüyüp seven eleven marketlerin birinden su , thai telefon kartı ve 300 kontör alıyorum. Kasiyer kızla temizlikçi uşak beraber kontör yükleme işini hallediyor .thai usulü selam edip ayrılıyorum.yürümeye devam.bangkok çok büyük gezdiğim merkezi yerleri modern yüksek binalar temiz sokaklar ama her yerde seyyar satıcı veya artık seyyarlıktan çıkmış satıcılara rastlamak mümkün.-büyük alışveriş merkezlerinin önü dahil-.bts isimli skytrain hattını buluyorum.hem yorgunluktan hem de tecrübe açısından 1 istasyon sonraki mbk alışveriş merkezine kadar biniyorum.mbk meşhur bir alışveriş merkezi.2 kısım gibi bir tarafta imitasyon ürünler.diğer tarafında orjin mağazalar.
Biraz dolaşıp çıkıyorum.yine yürüyerek dolaşmaya devam.lüx bir net cafeden nete giriyorum

PICT0004-1.jpg

bangkok

PICT0437.jpg

PICT0378.jpg

biraz daha dolaşıp bir taksi ile hualampong tren istasyonuna geçiyorum.

PICT0006.jpg

hareket saatine 6 çeyrek var . Oyalanıyorum insanları izliyorum.turistler yerli halk istasyon baya bir kalabalık.tren saatine yakın harekete geçip -genç bir turist çiftinde trenlerini bulmasına yardım ettikten sonra –trenimi bulup yerime yerleşiyorum.12 saatlik yol, oda arkadaşım Budist rahip akapon..
Fırlama bir tip.devamlı telefonla kızlarla konuşuyor.şen kahkahalar. Ne zaman fotosunu çeksem huzura ermiş Budist rahip moduna geçiyor.aklıma sahtekar hacı videosu geliyor http://video.eksenim.mynet.com/teknisyenarif/sahtekar-haci/14102/

PICT0007.jpg

Budistlerde şekilci olmuş diyip genelleme yapmayalım yine.
Gülümsüyorum.rahip çoştukca gerek foto makinası gerek telefonla fotoğrafını çekip sakinleştiriyorum ;D.görevliye erkenden yatağı yaptırıyorum.tertemiz beyaz çarşaf kılıf. sabah saat 6 ya kahvaltı siparişi verip-rahibede ısmarlıyorum-yatıyorum.arada uyanıp uyanarak sabahı ediyoruz..saat 6 ortada kahvaltı yok.bilette yazana göre 6:30 gibi surathani’de olacağız.diğer vagona kahvaltı götüren adama kahvaltıyı soruyorum

-.biraz sonra diyor.
-surathaniye gelecez birazdan deyince
-vanhaa vanhaaa diyor.taylandlılar ingilizce’yide kendi dilleri gibi uzatarak ve miyavlar gibi konuşuyorlar anlamak alışmak biraz zor. 1 saat varmış surathaniye onu anlıyorum.birazdan kahvaltımız geliyor.rahibide uyandırıp yiyoruz.
Ve surathani.
İstasyonda bizi satıcılar , otobus firmalarının ayakçıları ve tur rehberlerinden oluşan kalabalık bir güruh karşılıyor.aradan sıyrılıp benin bilet aldığım firma otobüsünü buluyorum. Aynı trenle geldiğimiz 2 çin’li kız panik halde otobüs arıyor.rezervasyon kağıtlarına bakıp onlarıda otobuse yolluyorum.neyse otobus doluyor yola çıkıyoruz. Otobuste benim bilet aldığım firmanın adamı samui limandan otele transfer için 200 baht istiyor.diğer araçlarla gideceğim ben dedikten sonra 100 baht teklif ediyorum kabul ediyor.
Sonrada başka bir vatandaş biletlerimizi alıp feribot bileti veriyor.önümdeki koltuklarda Hollandalı olduğunu tahmin ettiğim bir aile var.biletçi, kadının başına dikilip durmaksızın vöşöö vöşöö- voucher- diyor.kadın e-posta çıktısını gösteriyor bir panik. Anlaşamıyorlar neyse adam söylenip öne doğru
gİdiyor.kadında çantasından diğer biletleri yazışmaları çıkarıyor.karıştırırken bileti gösteriyorum.adamı geri çağırıp bileti veriyoruz.kadın teşekkür ediyor. Ne demek abla lafımı olur diyorum.
1.5 saat otobüs yolculuğundan sonra 15 dakika kadar limanda bekleyip feribotla samui adasına geçiyoruz. Yol yaklaşık 1:30 saat sürmüş.ben yol boyu uyuduğumdan sürmüş diyorum.inişte yaşlı İngiliz çift iyi uyudun diyorlar .yarı sersem yarı uykulu gülüyorum :smiley:

Bangkok dönüş

Phuketten air asia ile bangkoka dönüyorum.yine airport bus ile sukhumvit caddesinde ki otelime geliyorum.otobuste benden hariç 1 ingiliz 1 irlandalı var. Şöföre bulunduğumuz yeri haritadan göstermesini istiyor İngiliz olan. Yanına gidip gittiğimiz yön ile birlikte gösteriyorum. Yanıma geliyor nereden gelip nereye gittiğimizi konuşuyoruz arada İrlandalıda dahil oluyor. 40 yıllık Bangkoklu olarak ufak tüyolar veriyorum. .phukette tanıştığım çağdaş-çarli- sabah otobus ile gelip benim odama yerleşmişti.banada suit oda ayarlamış.neyse otele yerleştik.duş ve biraz dinlenmenin ardından çağdaşla birlikte dışarı çıkıyoruz. Sokaklar cümbüş yeri. her yerde satıcılar yol üstü lezzet durakları tuk tuk çular.
PICT0393.jpg

tuktuk ve tuk tukçulardan bahsetmemek olmaz..genelde uzak durulması yazılır çizilir gerçektende öyledir belki. Ben zevkine kısa bir mesafede olsa binmek istiyordum ama yürümekten aklımıza gelmedi veya unuttum..durup, götürelim 100 baht ,yok 2 saat tur 300 baht diyen çok oldu ama ısrarcı değiller.thai selamı ver sen yoluna o yoluna. Tuk tuk larda 3 tekerli motorsiklet..üstü kapalı arkada düz bir koltuk.her yer açık.etrafı komple parlatılmış ışıklandırılmış aletler.egzos kokuları kötü ama egzos tan çıkan sesleri çok tatlı.modifiyeye gönül vermiş biri olarak tarif etmek gerekirse ful egzoslu cai li vti gibi sesleri var.

PICT0366.jpg

Daha çok büyük alışveriş merkezlerini gezip ,yol boyu tribünden güzel besteleri seslendirip yorgun bir şekilde saat 10 gibi otele dönüp yatıyoruz.
Ertesi Sabah saat 9 da kahvaltı için buluştuk.10 gibi otelden ayrıldık ve akşam 19.30 a kadar sokaklarda idik.alışveriş için çarli çağdaş bir gün önce turizm bürosundan bilgiler almış .aynı gün Chatuchak markete gitmiş.bangkoka gitmeden ismini duymuştum..çarli pek beğenmemiş ve turizm burosunun tavsiye ettiği wholesale markete gittik.aslında tam olarak bu isimde değil herhalde, kelime anlamı toptancı bizim mahmutpaşa gibi bir yer.genelde tek satmasalar da bazısından aldık bazısı ürün satmadı ama toptancıların etrafında seyyarlar var onlardan da alışveriş yapılabilir.Kendime love alpin orijinal kopyası ::smiley: 60 litre bir çanta aldım .arada yemek kahve ve ayak masajı için ufak molalar vererek akşamı ettik.hızlı tempoda bir yürüyüşten sonra otele oradan da hazırlanıp havalimanı.
,

PICT0426.jpg

PICT0375.jpg

PICT0418.jpg

Samui adası

Nerde kalmıştık.limanda.
İnişte hemen chaweng beahe gidecek minibusu buluyorum..şunuda arada yazayım.gerek adalar arası feribot ‘ta gerek günlük boat turlarında yolcuların göğsüne etiket yapıştırıyorlar.farklı firmalar farklı renk boyut .aynı firmanın farklı adalara giden yolcularına da farklı renk..kontrol kolaylaşıyor ve karışıklık olmuyor.
Otele yerleşip hemen plaja iniyorum. Chaweng adanın en kalabalık plajı imiş.deniz güzel ama az açılınca taban hafif taşlık.uyuyorum yüzüyorum birde thai masajı kendime geldim.

PICT0032.jpg

Akşam yemek için sahile iniyorum.3 tane şezlongu birleştirip ortaya ufak bir sehpa ve minderler.etrafta renk ahenk ışıklarla süslü.set menüden sebze çorbası, gren curry ve sebzeli pilav söylüyorum.çorba muhteşem güzellikte idi.içinde hem ananas hem defne yaprağına benzer ekşimsi bir yaprak her çeşit sebze vardı.damağı yanıltan tatlar. ama köriden dolayı pilav ve gren curry i yiyemedim.

PICT0018.jpg

Baktım 3 masa-sedir-şezlong- ötemde Beşiktaş formalı bir arkadaş.yemekten sonra yanına gidip afiyet olsun birader diyorum.ilk şaşkınlık anından sonra tanışıyoruz.münih kartalı tugay.kamboçya Vietnam gezip samuiye gelmiş.dereden tepeden ,memleket, Beşiktaş gezilen yerlerden uzunca konuşuyoruz.

PICT0026.jpg

münih kartalı tugay

Bir ara ben odama gidip geri dönüyorum.tugay önumüzdeki masaya yerleşen 2 kızla İngilizce laflıyor.-tugay çok iyi İngilizce tabi almanca ve azda olsa İspanyolca konuşabiliyor-kızlara türk olduğunu ama Almanya da yaşadığından bahsediyor.kızların biri anne babandan biri alman mı diyor.bizimki yedi ceddini anlatmaya başlayınca. Aslanım baban veya annen alman mı onu soruyor diyorum.benim öyle dememle birlikte kız bu sefer Türkçe evet onu soruyorum deyince ben de şaşırıp duraklasam da tugay hafif bir şok geçirip beyne reset atıyor. :smiley:
Kendimize gelince birlikte gülüyoruz.
Masalar birleşiyor.
Seçil –türk olan ;)- 6 senedir ingilterede yaşıyormuş .arkadaşı İtalyan frederica.seçilin doğum gününü kutlamak için taylanda gelmişler.12 ye kadar laflıyor sonra dağılıyoruz.
Ertesi gün yine plajda vakit geçirdik.plaj boyu yürüdüm.çeşitli fotolar çektim.masajcı ablalar metal türk parası istemişti onları verdim.sevindirik oldular.

PICT0031.jpg

Bir sonraki gün gideceğim koh phangan adası için ulaş’tan feribot bileti aldım.acentası solo barın tam karşısında 10 yıldır samuide yaşıyor oradaki ismi Oscar.birde diğer gün için koh tao şnorkel turu aldım.otelden servisleri yokmuş.sen oradan fiyat al,sana uyarsa benden daha sonra alırsın dedi.önemli değil dedim, ben limana ulaşırım paramız yabancıya gitmesin.
Akşam yemekte çorba ile birlikte balık ızgara aldım.ikiside harikaydı.yemekten sonra tugi ile birlikte irish puba gitik.merkezden biraz daha ilerde bir yerlerde idi..filipinli olduğunu tahmin ettiğim bir grup canlı müzik yapıyordu.biraz orada takıldık..sonra merkeze döndük merkezdeki mekanları ufak bir turladık.green mangonun karşısında pizza cı var ufak tefek bir dükkan ağrı lı bir türk çalışıyor biraz onunla lafladık.sütümüzü içip yattık.
Sabah tugi ile geç bir kahvaltının ardından hazırlanıp otelden ayrıldım.tugi yolcu etti sağolsun ama arkamdan su dökmedi :p
Servisle liman ,Feribotla koh phangan.
Bu arada phukete uçmak için kullandığım samui havalimanından bahsetmesem olmaz.dünyada ki en tatlı havalimanıdır herhalde.çatısı sazdan ağaç dallarından.direkleri ağaçtan. servis araçları, inen ve kalkan uçaklar renk ahenk.çok güzeldi

PICT0252.jpg

samui airport

PICT0276-1.jpg

samui airport

Koh phangan

Nerede kalmıştık yine liman. ;D
Phangan adasındayız. Antrparantez belirtelim Koh veya ko ada demek Tayland dilinde.
Feribottan inişte motosikletli bir vatandaş götüreyim seni diyor.elimdeki koca çantayı gösteriyorum.önüne koyup gidecekmişiz.teşekkur ediyorum.
Limanın çıkışında kamyonet dolmuşlar var.farklı farklı plajlara gidiyorlar.150 bahta haad yao beach istikametine anlaşıyoruz.biz kasaya bavullar çatıya yerleşiyor.yola çıkıyoruz.avusturalyalı 2 genç İsviçreli 2 aile yanımda da rus çift var.biraz laflıyoruz..banamı öyle denk geliyor bilmiyorum ama çiftlerde genelde kadınlar konuşkan erkekler soğuk,sakin sessiz cool. Hepsi kazak erkek sesleri solukları çıkmıyor eşlerinin yanında.
Kamyonet yolcuları otel otel indirerek gidiyor .sıra bende ruslara iyi tatiller dilekleri sunup iniyorum.kadın arkamdan hala bir şeyler diyor.anlamasam da gülerek el sallıyorum

PICT0146-1.jpg

Yoldan 50 metre kadar iniyorum .bungalowlar önümde ama ne güvenlik ne resepsiyon..beyin ona şartlanınca arıyor.
Neyse plaja doğru yürüyorum en sonda sağda kafeterya gibi bir yerde 2 kişi duruyor..siz mi ilgileniyorsunuz diyorum evet diyor ismi han olan çok kibar uşak. Ufak derme çatma büroda işlemleri yapıyoruz.bungalowumu tarif ediyor.gidip yerleşiyorum.doğru denize.
Sessiz sakin,huzurlu tam istediğim gibi bir yer haad yao beach.

PICT0057-1.jpg

koh phangan-haad yao beach

Normalde komple sakin bir ada ama her ay full moon ve black moon parti oluyor bu adada. O zaman diğer adalar dan insanlar buraya akıyor.benim gittiğim akşamda black moon parti vardı haad rin plajında ama gitmedim.
Sabaha taksi-kamyonet için han ile anlaşıyoruz.. malum koh tao ya şnorkel turuna gideceğiz.
Sabah taksi ile thongsala limanına iniyorum.turu alırken ulaş saat 9 da beni limandan alacaklarını söylemişti. Telefonumu alıp tur yetkilisine vereceğini ve vatandaşın elinde ismimin yazılı olduğu bir kağıt tutacağınıda belirtmişti.bende ulaş sende tur rehberinin numarasını bana ver lazım olur dedim.hissetmişim demekki veya genelde sağlamcıyımdır diyelim.Gerek yok dedi sen onu arayacağına o seni arasın.okey dedik bizde.
Neyse bugüne gelelim. limanda bir tur attım ne belediye bandosu ne kırmızı halı ne ismim ne bir kağıt.ne etkili ne yetkili eleman.
Biletim ve telefonum elimde hazır kıta seatran ferry firmasının iskelesinde oturdum bekliyorum.
Elimdeki proforma biletin altında pick up time ve yeri kısmında seatran ferry yazıyor. Normalde orada otel isimleri yazılıyor ve vatandaşları otelden almak için saat yer belirliyor.
ama benim aldığım turun başlangıcı samui adası olduğu için benim ki böyle.neyse otururken seatran firmasından kara kuru bir kız gelip biletime bakmak istedi.buyur abla dedim uzattım.inceledi 2 yeri telefonla aradı.
Seatran adalar arasında çalışan büyük feribot firması onuda belirteyim arada.
Abla dedim burada seatran yazıyor bende koh tao ya gideceğim ama şnorkel turu aldım sizle alakası yok.o arada koh taoya gidecek seatran feribotu iskeleye yanaşıyor.oraya gidecek normal yolcularda iskelede falan.abla atladı motora benim biletle birlikte gitti.
Dedim bu işte bir yanlışlık var.ulaşı aradım cepten ulaşamadım.o arada abla yeni bir biletle geldi.seatranın da günlük dalış turu varmış meğersem sonradan anlıyorum.kıza tekrar benim sizle alakam yok dedim ama dinlemedi.problem yok buyur gemiye.beni pik adında çeyrek porsiyon bir arkadaşa emanet etti.neyse bindik feribota yola çıktık. Saat 9:30 civarı ulaş aradı abi iskelede bekle ben seni aldıracağım.dedim ulaş durum budur.sen yanlış gemiye binmişin yapacak bir şey yok dedi.tamam dedim kapattım.
Tekne denizde giden kağnı misali aşırı yavaş. Belli bir zaman sonra yanımızdan sürat botları geçmeye başladı.geçerkende el sallıyor vatandaşlar.benim jeton düştü. Bende onlarda olacaktım. Az biraz moralim bozuldu ama anın tadını çıkar atıf dedim vurdum kafayı oturakta yattım .kaç saat geçti bilmiyorum. Koh taoya vardık.diğer adalara göre liman ve çevresi düzensiz.

PICT0300.jpg

PICT0078.jpg

koh tao

PICT0072.jpg

Bizi bir lokantaya aldılar.tatsız tuzsuz pilav yedim birazda karışık meyva .şirketten tabi hepsi.
Biraz daha oyalanıp ufak bir tekneye geçtik.çinli bir çift ve özürlü çoçukları olan Taylandlı bir aile ile birlikteyiz.20-25 dakikalık bir yolculuktan sonra koh nang yuan açıklarında demirledik. 1 saat kadar canlı akvaryum misali bir denizde her renkten balık mercan.deniz kestanesi çeşit çeşit canlı seyrettik

IMGP1275.jpg

IMGP1273.jpg

IMGP1321.jpg

IMGP1287.jpg

IMGP1294.jpg

tayland körfezinde nesli tükenen canlılardan biri.

tekrar toparlanıp .nang yuan adası iskelesine yanaştık. Saat 3 te tekrar toplanacağız dediler.taylandı ailenin özürlü oğluna iniş binişlerde ettiğim yardımdan mı yoksa denizde yaptığım atraksiyonlardan mı bilmem turdakiler ve rehberler beni çok sevdiler.belkide turda ki tek farang olmamdan-taylandlılar turistlere veya batılılara diyelim farang diyor-. salay diye turda görevli bir uşak şezlong şemsiye ayarladı.birlikte denize daldık. Özel rehberlik yaptı.dokunmamam gereken yerleri işaret etti.fotoğraflarımı çekti.denizde çiçek gibi duran ama yaklaşıp elinle hafif dalga yapınca kapanan canlıları gösterdi.

PICT0115-1.jpg

solda çeyrek porsiyon-pik- sağda salay

PICT0105.jpg

nang yuan adası.google görsellerden bu adanın fotosuna bakın.ben adam gibi çekememişim.muhteşem bir yer.

.toplanıp tekrar koh tao ya döndük.1 saat kadar dönüş feribotunu bekledik.beklerken çalışanların biri geliyor biri gidiyor problem varmı diye soruyorlar.okey diyorum.aşırı bir ilgi olunca yanımda ki turistlerin meraklı bakışlarını yakalıyorum ama bozuntuya vermiyorum.feribot yanaşıyor.diğer yolcuları almadan bizi çağırıp feribotun arkasından üst kattaki bölmeye aldılar.içerisi aşırı soğuk salay birde üşümeyeyim diye havlu getirdi sağolsun.tur başında biraz moralim bozulsada neticede böylesi daha güzel ve özel bir tur oldu benim için.uyur uyanık phangana vardık. Kamyonetle otele döndüm.
Diğer günlerim sahilin, denizin, adanın tadını çıkarmakla geçti.kaldığım bungalovun önunde masaj yapan Taylandlı annem ve 3 kız ile lafladım şakalaştım.bungalowların resepsiyonisti.garsonu temizlikçisi her şeyi diyelim han la lafladık.bir gece plajın diğer tarafında olan eagle puba çakma bob marley gelmiş.cansız canlı müzik oraya gittim.
Bir akşam diğer tarafta bir dj teşrif etmiş ona takıldık. Adada ki günler böylece çabuk akıp gitti.
Son gün sabah 6:15 için tekrar taksi istedim.
Sabah kalktım baktım gelen giden yok.6:30 olunca yola çıktım ve şansıma hemen bir minibus geldi.150 bahta limana bıraktı sağolsun.
Limandan feribotla samui.
Samuiden uçakla phuket.

PICT0127.jpg

PICT0206-1.jpg

PICT0188.jpg

IMGP1426.jpg

IMGP1371.jpg

PICT0225.jpg

PICT0199.jpg

koh phangan -bu adaya aşık oldum

Ynt: Ada Sahillerinde Bekliyorum (Tayland)

Phuket

Bangkok air ile problemsiz bir uçuş tan sonra phukete indik.uçaklarıda hostes kıyafetleride renk ahenk.

PICT0289.jpg

PICT0288.jpg

Phuketten patong beache 150 bahta minibus bileti aldım.otele kadar bırakıyorlar.baktım ilk yolcu benim dolmadan da gitmiyorlar haliyle .çığırtkanlık yaptım biraz patong beach 1-2 şeklinde .çalışanlarda güldü.seslendiğim turist kızlarda neticede aracı fulleyip yola koyulduk.otele yerleşip 2 günlük ayrı ayrı ada turu almak için biraz turladım.ilk gördüğüm eli yüzü düzgün köşebaşı.önünde bir sürü katalog olan acenta ile anlaştım.samuide tugaya sormuştum 1200 den fazla verme demişti.neyse kadınla rahat bir 30 dakika pazarlık yaptım.2 turu -phi phi-james bond- toplam 2100 bahta aldım.en son 2000 e düşürmeye çalışıyorum kadın makinayı alıyor hesaplıyor hesaplıyor imkansız diyor.ne kadar zor kadınsın 100 baht için mi bu kadar uzattık deyince benim jeton kendi kendine düştü.:smiley: 100 bahtın 5 tl bile etmediğini düşününce kendimden biraz utandım. tamam dedim 2100.

İlk gün panak,James bond ve hong islanda gittik.hızlı botla değil büyük bir tekne ile idi bu tur.
Neyse panak adasına geldik deniz kanoları ile gezdiriyorlar.denizin ortasında ki kayaların altından kimi yerde kanoda yatıp uzanarak iç kisma geçiyorsunuz.orası başka bir dünya başka bir coğrafi şekil insan şaşırıyor.

IMGP1454.jpg

IMGP1492.jpg

IMGP1497.jpg

Kanolar için adam paylaşımı yaptılar. Beni de başka biriyle birlikte gezdirecekler.tipi Hintliye benziyor.merhaba isminiz ne dedim çarli dedi.neyse bindik kanoya ben önde arkamda çarli en arkada kaptan kola.kola çarliye nerelisin deyince bizim ki turkey dedi.ben birden geriye döndüm ne çarlisi ne türkeyi lan dedim gülerek. Aa sizde türk müsünüz dedi.çağdaş 2 yıldır avusturalya da yaşıyormuş.memlekete dönmeden taylanda uğramış çağdaşı zor söyledikleri için ismini soranlara çarli diyormuş.güzel bir kano turundan sonra tekneye döndük.sırada James bond adası. Gerçekten ilginç coğrafi şekiller.
Sonrada hong island
Turda İranlı,arap,Fransız,türk,Norveçli gruplar var.tam dünya karması.çağdaştan başka birde --insanlaraı sınıflandırmayı sıfat takmayı sevmem ama - kokona bir abla ve eşi vardı.montofon ne cinsiydi ya …neyse.selam verdim ama hiç oralı olmadılar.
Şaşırdım ama kafayada takmadım.
Norveçli genç bir çift vardı .hani soğuk insan derler ya tam tersi çok matraktılar.gır gır şamata espri turu bitirdik.arada çağdaş bana kaç liraya aldın turu dedi.1000 dedim o 1300 vermiş.norveçliler adam başı 2200 .böylede serbest piyasa ekonomisi var dikkat.

PICT0331.jpg

ortada norveçliler-sağda çarli-çağdaş-

PICT0325.jpg

IMGP1515.jpg

IMGP1521.jpg

IMGP1522.jpg

PICT0318.jpg

IMGP1464.jpg

IMGP1462.jpg

james bond island

Akşam çağdaş aradı ada turunu aldığı ofisin sahibesi bayan ve arkadaşları ile birlikte patonga gelmişler. beraber dolaştık biraz. Sonra onlar ayrıldı çarliyle biz yürüyerek phuketi adımladık.çağdaş kata beach te kalıyordu .oraya dönecek patonga 400 bahta gelmiş taksi ile. .kata beach te restorantı olan sam isimli Amerikalıda 100 baht için taksiciler ile pazarlık yapma mafya onlar demiş.çarli biraz tırsıyor ama benim gözüm kara. Ne olacak sonuçta.neyse bir taksici 400 den kapı açtı 200 dedim 300 e indi.200 dedim yine kabul etmedi ileri doğru yürüdük.diğer bir taksici geldi.onada 200 dedim. 300 dedi. 200 gidersen gelelim yoksa yürüyerek kata beache gideceğim deyince bu fıttırdı.dediğim yer rahat 10 km.söylene söylene gitti.
Thailand da sinirli bir insanda görmüş oldum.gözüm açık gitmeyecek.:smiley:

Diğer gün
Khai nui island,maya bay,loh samay bay,pileh cove, monkey beach ve phi phi dondan oluşan hızlı bot turuna katıldım.
Turlara otelden alınıp tekrar otele bırakılmak dahil.
Bu turda çok çok güzeldi.yeryüzünde ki cennet desek yanlış olmaz gittiğimiz adalar yerler için.

IMGP1706.jpg

IMGP1701.jpg

maya beach

IMGP1666.jpg

IMGP1654.jpg

IMGP1659.jpg

Ama müthiş bir turist, tur trafiği olduğu için ilerde nasıl olur buralar bilinmez.
Monkey beach şimdiden çöplük olmuş zaten.
Khai nui adasında snorkelling yaptık yine.müthiş ve çok kalabalıktı.tur rehberleri stand açıp karpuz ananas. İkramıda yaptılar.deniz dibi mercan ile kaplıydı.seyahat boyunca kullandığım hem su sporlarına hem trekkinge uygun sandeletimsi ayakkabının burada çok faydasını gördüm.ufak bir anekdot gidecekler için
Maya bay. Samah bay da muhteşemdi hele o denizin rengi.
Yemek işinide yine şirketten phi phide hallettik.
Yine tatlı bir yorgunlukla otele dönüp uykuya daldık.

IMGP1670.jpg

IMGP1685.jpg

IMGP1591.jpg

IMGP1551.jpg

IMGP1533.jpg

IMGP1578.jpg

Bangkoktan dönüş yıne mısır havayolları kahire aktarmalı.
Genelde Japon turistler ve mısırlılardan oluşan yolcularla kahire ye uçtuk.
Kulak tıkacı uçağın gürültüsünü kesti ama arkamda ki mısırlıların seslerini kesmekte pek başarılı değildi.
3 saat bekleyip yine ufak bir uçakla İstanbul.
Hem hafif metrodaki asık suratlı-çoğu zaman bende öyleyim belki-insanlar hem de metro çıkışı otogarda yapışan çığırtkan Türkiye ye döndüğüm gerçeğini yüzüme vurdu.

Tayland da pozitif bir enerji var bence.
Dönüşte fotolara bakarken fark ettim.hepsinde gülümsemişim.
Faranglara karşı bir sevgi veya hayranlık var gibi.veya ben öyle hissettim.
Daha öncede yazdığım gibi özellikle bayanlar çok güleç yüzlü ve sempatik.
Vizesiz,parası kıymetsiz,seyyahlar için her türlü kolaylığın olduğu cennet gibi bir ülke.

Taylanda gittiğimi duyan hemen herkesin yüzünde müstehzi bir ifade.
Memlekette başka yönleri nam salmış durumda maalesef.bu kadar tabii güzelliğin olduğu bir ülkeye 3 gün Bangkok 4 gün pattaya tur düzenleyen kaç ülke vardır merak ediyorum .

IMGP1642.jpg

orada dur.yine geleceğim.

abi biz bu avatara gittik izledikde adamda ne hayal gücü varmış felan dedik baksana şu güzelliklere insan ah be demeden duramıyor böylesine güzel bir paylaşım icin teşekkürler. :D

karsuçamur' Alıntı:
abi biz bu avatara gittik izledikde adamda ne hayal gücü varmış felan dedik baksana şu güzelliklere insan ah be demeden duramıyor böylesine güzel bir paylaşım icin teşekkürler. :D

fotoğraf makinem abidik, ben de kubidik olduğumdam fotoğraflar pek de düzgün değil aslında.
iyi bir makine ve fotoğrafa gönül vermiş birinin elinden çok daha güzel kareler çıkar.
mekanlar fotoğraftakinden çok çok daha güzel diyebilirim.
teşekkürler bizden.

Müthiş biyer Atıf abi, su altı yaşamı çok canlı..İnş bizede nasip olur görmek :smiley:

güzel bir gezi olmuş ,bizim gibi planlayanlar içinde faydalanacağımız bir kaynak.

teşekkürler.

Ouzoo' Alıntı:
Müthiş biyer Atıf abi, su altı yaşamı çok canlı..İnş bizede nasip olur görmek :smiley:

su altı dediğin gibi çok renkli canlı oğuz.
belki bir sulawesi gibi değil ama neticede benim için yeterli idi.
umarım herkes kalbinde ,yüreğinde ki yerleri görür gezer .

çağlar' Alıntı:
güzel bir gezi olmuş ,bizim gibi planlayanlar içinde faydalanacağımız bir kaynak.

teşekkürler.

teşekkürler.
elimden geldiğince detaylı yazmaya çalıştım yine.
geziniz netleşirse elimde phangan.tao ,phuket ,bangkok harita ve infoları var gitmeden incelemek isterseniz gönderebilirim-taylandda her noktada ücretsiz harita ve bilgiler var.
bende muhtemel türk gezginler için fazlaca alıp geldim.
paylaşabilirim.

yazınız eğlenceli ve açıklayıcı olmuş. motorla yapacağım seyahat sonrası listemde tayland. sizden rica etsem uçak bileti fiyatları, kredi kartı kullanımı, 3 haftalık bir tur için gerekli para miktarı gibi bilgileri verebilir misiniz?

sevgiler,

merhaba.
öncelikle güzel yorumunuz için teşekkür.
uçak biletinden başlayalım.
http://www.ekobilet.com/ dan 560 avro ödeyip almıştım biletimi.mısır hava yolları kahire aktarmalı.
genelde 500-600 avro arası uçak bileti fiyatları.gideceğiniz zaman,gitmeden ne kadar önce bileti aldığınız,promosyon bilet yakalama şansı bilet fiyatını etkileyen etkenler.
mesela 420 avroya türkmenistan hava yolları gidiyormuş ama pek tavsiye edilmiyor.bekleme süresinden,uçak ve havalimanın halinden,seyahat atmosferinden dolayı-
kredi kartı kullanımında herhangi bir sorun yaşamadım.otellerde ,seyahat acentelerinde kullandım.bazı yerler azda olsa komisyon farkı uyguluyor.
zaten merkezi yerlerde nerdeyse 100 metrede bir bir bankanın ufak bir gişesi yanında atm si var.
2 hafta için 1000 dolarda yeter,2000 de...net bir şey demem yanlış olur açıkçası.
kalacağınız yer -300 bahta da var 1300 ede 3300 ede - şehirler arasında kullanacağınız ulaşım aracı,-tarihiniz belli ise air asia ve bangkok air den uygun fiyata uçak bileti alabilirsiniz.- katılacağınız tur ve diğer etkinlik adetleri bunu belirler.

aşağıdaki linkte ssbb nin yol notları var.hem anlatımı güzel; hem daha detaylı.okumanızı tavsiye ederim.
saygılar ve iyi yolculuklar.

http://sandaletliseyahat.blogspot.com/

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,752
Kayıtlı Üye Sayımız
166,565
Kaydolan Son Üyemiz
ömer sarıhan

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR