actyon sports'a hangi lastik?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan alpperr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 62
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 17,540
Ynt: actyon sports'a hangi lastik?

Merhaba. Araçda yükseltme yapmadım. Hiçbir şekilde çamurluğa sürtmüyor. Yakıt sarfiyatında bir artış oldumu onu da bilemiyorum. Zira kitap kadar düşük hiç olmadı. Belki 90 Km. ile devamlı gitsem o şehirlerarası 6,5 lt. olur. Ama hep 10lt. civarında. İlk aldığımda üstünde 265x55x18 lastik vardı. Hemen bir lastikçide "0"da SsangYong jantla değiştirdim ve üstünde asfalt tipi 245x75x16 çıkma lastik verdi. Ben de ilk fırsatta bu söylediğim 235x85x16 lastikleri aldım.
Yanlız benim lastikler çok kalın dişli M/S. yani çamur ve kar lastiği. Ve asfalt yolda buzda kayıyor. Bunu söylemişlerdi bana. Doğruymuş. Benim tavsiyem 235x85x16 bulursanız AT-All Terrain lastik alın. Kazasız kullanmalar dilerim.

Etiketler

uzun arayışlar sonucunda lastiklerimi aldım en sonunda...
245/75/16 BFGoodrich T/A, lastikleri istanbuldan bir bayiden buldum. Lasitkleri daha çamur ve kumda deneyemedim, ama ıslak yol tutuşu fena değil ve lastikler yorumlarda okuduğum kadar sessiz sayılır... lastikleri değiştirince ses olayından biraz gözüm korkuyordu ama beklentilerimin altında bir ses oranıyla karşılaştım...
lastiklere 32 psi hava vurdum,sizce bu yeterlimi? yada şöyle sorayım sizler lastiklerinize kaç hava vuruyorsunuz?

alpperr' Alıntı:
uzun arayışlar sonucunda lastiklerimi aldım en sonunda...
245/75/16 BFGoodrich T/A, lastikleri istanbuldan bir bayiden buldum. Lasitkleri daha çamur ve kumda deneyemedim, ama ıslak yol tutuşu fena değil ve lastikler yorumlarda okuduğum kadar sessiz sayılır... lastikleri değiştirince ses olayından biraz gözüm korkuyordu ama beklentilerimin altında bir ses oranıyla karşılaştım...
lastiklere 32 psi hava vurdum,sizce bu yeterlimi? yada şöyle sorayım sizler lastiklerinize kaç hava vuruyorsunuz?
34psi hava basıyorum ben aynı ebat lastikler

slm...bende lastikleri 235*85*16 ile değiştirmek istiyorum...böylece 3 cm lik bir yükselme sağlamış olucam.... aynı ebatta(veya benzer) lastik kullanan arkadaşlardan öğrenmek istediğim bu değişimin aracın yol tutuşuna ve kalkış performansına etkisi ne oldu...ilk kalkışlarda motoru çok zorluyormu....şu an için virajlara taksiyle giriyormuş gibi rahat giriyorum...acaba lastiklerin buna etkisi ne kadar oluyor.değişimden sonra ne kadar bir fark olur....çok belirgin bir fark varmı...birde HUNTERPAL adlı arkadaşın yüklediği resimde lastiklerle çamurlukların arası çok daralmış gibi görünüyor...bu fotoğraftanmı kaynaklanıyor yoksa gerçekten bu kadar darlaşıyormu...ve bu bir sıkıntı oluştururmu....teşekkürler.....

selam benım aracımda 245 *70* 16 lassa competus var ... aracda yukseltme yok ... 18 ınc jant ve lastık takmak ıstıyorum konu hakkında yorumlarınızı bekliyorum ....saygılar ..

benim aracım 18 jantlı ve yanaklar 60 orjinal lastikleri bunlar 235 75 16 jantıyla beraber bf goodrich aldım arazide de kullandım buzda ve karda da uzun yolda da hiç bir sıkıntı yaşamadım bence goodrichten şaşmayın...

sabri bey actyon sports zaten 18 jantlı olarak da satılıyor 255 60 18 aynen sizde aracınıza takabilirsiniz...

ekteki resimlerde her iki takım jant ve lastiklerle çekilmiş fotolar var....

TAMER BALKANCI.jpg

bu resimde aklımın alamayacağı yerlerden geçmek zorunda kaldım çünkü dönecek yer yoktu ormana kadar gitmek zorundaydım bf goodrichleri yeni takmıştım farkı çok net gördüm, kaldı ki off roaddan falan anamam sadece çok az kepçe operatörlüğüm vardır ayağım ağır gözüm karadır.kayın pederim yanımdaydı ve size araba falan haram dedi...aracın ön koruması plastikti kırılmış ve içi komple çamur dolmuştu şimdi demiri ile değitirdim...

ÇARŞAMBA.jpg

ön korumayı demirle değiştirdim demişsiniz, bu parçayı özelmi yaptırdınız yoksa biryerden aldınızmı acaba? bilgi verebilirmisiniz...

slm...iki lastik arasında kaldım...görüşlerinizi bekliyorum..
takmak istediğim lastik ebadı 235/75/16...aracın yüksekliği genel itibariyle yeterli olmakla birlikte orjinalden 7mm daha yüksek olacak, ek olarak hızda %3 lük bir artış olacak...
bu ebattaki lastikleri fiyatlarınıda dikkate alarak değerlendirip iki lastik buldum...

1-http://www.lastix.com/?urun-2852-SONAR-S860-OWL---235-85-16-DortMevsim-Oto-Lastik.html
diğer sitelerde 250 TL civarı...bu sitede 182 tl...çok cazip bir fiyat ancak marka konusunda hiçbi bilgim yok....

2..http://www.pirelliotolastik.com/pinfo.asp?pid=1911
hankook dah bilinen bir marka bu lastiğide burda bir lastikçiden 250 TL fiyat aldım....

lastikciden alrsam takma ücretide olmayacak...internetten alrsam lastik başı 10 tl gibi bir ek takma ücreti olacak.....

abicim bence git bilinen bir marka kaliteli bir lastik al...
3-5 yılda bir lastik değiştiriyoruz, paraya biraz kıyıp sorunsuz ve kaliteli birşey almak en hesaplısı bence...

dediğin doğruda...bir hermarkanın 235/75/16 sı yok...birde marka dediğin anda 300 den başlıyor...4 lastik birden alınca insanı baya sarsıyor...

sizin eleştirilerinizden sonra biraz da internetten baktım...lastiklere karşı biraz soğudum ama bu ebat için fazla alternatif yok...
235/85/16 içinde
http://www.pirelliotolastik.com/?urun-2009-PiRELLi-235-85-16-120R-SCORPION-ATR.html
var...ama araçta herhagi bir yükseltme yok..bu ebatlar bana sıkıntı çıkarırmı......

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,785
Kayıtlı Üye Sayımız
166,600
Kaydolan Son Üyemiz
emirkucukgenc

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR