97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan black Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 215
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 97,304
Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 ile İlgili Yardım

:smiley: Mesajı ilk gördüğümde ben de 3 kere okuyup en sonuncusunda doğru anlamı çözebilmiştim :smiley:
Katalizör olmadan lambda işe yaramıyormuş dememdeki kasıt şuydu:
Lambda sensörünün oksijen ölçümünü sağlıklı yapabilmesi için, katalizör önünde yoğun buharlaşma yapması gerekiyormuş. Katalizör olmayan araçlarda bu buharlaşma yeterince olmadığından çok sağlıklı bir ölçüm yapılamamakla beraber beyine yanlış sinyaller gidebiliyormuş (ustaların yalancısıyım)
Benim oksijen sensörü arıza veriyordu, yenisini taktırmak istediğimde usta bana katalizör var mı diye sordu ve yukarıdaki açıklamayı yaptı. Tabiki bu usta Erzurum sanayisinde çalışan ve arabayı ilk götürdüğümde UFO görmüş gibi bakınan bir usta olduğundan, bilgilerin doğruluğu açısından ısrar edemiyorum :smiley: :smiley:
Saygılar.

Etiketler

buna benzer olay bügün benmde başıma geldi 100 km civarı giderken direksiyon sadece bir karış sağ+sol da normal daha fazla çevirince çok sert ve dengesizdi bir müddet sonra düzeldi hiç sesde yapmamıştı.daha evvel tamir takımı şeklinde revizyondan geçmişti.96 5.2 ne olduğunu çözemedik....nyz

nyz' Alıntı:
buna benzer olay bügün benmde başıma geldi 100 km civarı giderken direksiyon sadece bir karış sağ+sol da normal daha fazla çevirince çok sert ve dengesizdi bir müddet sonra düzeldi hiç sesde yapmamıştı.daha evvel tamir takımı şeklinde revizyondan geçmişti.96 5.2 ne olduğunu çözemedik....nyz
Kasise girdikten sonra mı oldu. Rpt amortisörü eskimiş olabilir. Direksiyon pompa ayağı veya saplamaları çatlamış,kopmuş olabilir. Kasıntı yapıyordur..

düz bir yolda otobanda oldu.enteresan sadece bir karışlık mesafede hid.direksiyon devrede gerisi çok sert ve dengesiz yani az çevirsenizde ani hareket gibi karşılık veriyordu..nyz

Allah... Allah.. anlamadım.... Noktalı virgüllü felen, bayağı bi detay verebilir misiniz? yardımcı olmaya çalışayım.....

Merhabalar,

Babam'a ait 96 Grand Cheroee 5.2 aracımız var ve araç Datça'da kullanılıyor. Jeep hakkında hiçbir bilgim ve tecrübem olmadığından dolayı tavsiyelerinize ihtiyacım var.

İlk olarak aracımızın ilk haraketi esnasında sağ ön taraftan bir uğuldama sesi geliyor ve biraz hızlanınca ve 2. vitese geçince tamamen kayboluyor. Tekrar ışıklarda veya başka bir sebepten durduğumuz zaman uğuldama tekrarlanıyor. Aracımızı servise götürdüğümüz usta herhangi bır sıkıntı olmadığını belirtti ancak bu kalitedeki ve konfordaki bir araçtan bu uğuldamanın gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı özellikte başka bir arala kıyaslama yapma fırsatı bulamadığım içinde itiraz edemiyorum. Bu sesin sebebinin ne olabilileceği konusunda görüşlerinizi bekliyorum.

İkinci ve son sorum ise Ankara'da güvenebileceğim bir servis tavsiyesinde bulunmanız. İsmi daha önce geçen Akgün&Aydın dışında önerebileceğiniz alternatif bir servis var mı?

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Kaan T' Alıntı:
Merhabalar,

Babam'a ait 96 Grand Cheroee 5.2 aracımız var ve araç Datça'da kullanılıyor. Jeep hakkında hiçbir bilgim ve tecrübem olmadığından dolayı tavsiyelerinize ihtiyacım var.

İlk olarak aracımızın ilk haraketi esnasında sağ ön taraftan bir uğuldama sesi geliyor ve biraz hızlanınca ve 2. vitese geçince tamamen kayboluyor. Tekrar ışıklarda veya başka bir sebepten durduğumuz zaman uğuldama tekrarlanıyor. Aracımızı servise götürdüğümüz usta herhangi bır sıkıntı olmadığını belirtti ancak bu kalitedeki ve konfordaki bir araçtan bu uğuldamanın gelmemesi gerektiğini düşünüyorum. Aynı özellikte başka bir arala kıyaslama yapma fırsatı bulamadığım içinde itiraz edemiyorum. Bu sesin sebebinin ne olabilileceği konusunda görüşlerinizi bekliyorum.

İkinci ve son sorum ise Ankara'da güvenebileceğim bir servis tavsiyesinde bulunmanız. İsmi daha önce geçen Akgün&Aydın dışında önerebileceğiniz alternatif bir servis var mı?

İlginiz ve yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bu 1. mesajınız..... Hoşgeldiniz....

Kendiniz ile ilgili, tanıtım sayfalarında bi şeyler yazmanızı tavsiye ederim....

Profilininizi tamamlamanızı tavsiye ederim...

Bu sorunuzu yeni bi konu olarak bizlere sormanızı tavsiye ederim....

Ben, Akgün&Aydın dışında bi servis önermek istemem, önermem... Zira kendilerine, özellikle de bu kasa makinelerde tecrübelerine çok güvenirim. Bi sorun yaşadıysanız samimiyetle kendileri ile konuşunuz lütfen. Anlaştığınızda emin olun en kazançlı siz olacaksınız....

Sağ ön taraftan gelen ses rulmanlardan gelebilir. Ama, ustanız tecrübeli ise ve sorun yok diyorsa, doğru olabilir. Zira bu araçların ön yürüyenindeki bazı uğultular alışılmıştır. Arıza değildir.... Quadra Trac aktarma şanzmanlarının olduğu 5.2 ZJ' lerde ön difransiyel sesleri sıktır ve artık olası kabul edilmektedir.

Akgün&Aydın gibi, bu araçlarda tecrübe edinmiş bi ustanın aracı dinlemesi sonuç verecektir. Sözkonusu şikayetinize uzaktan teşhis oldukça zor...

Saygılarımla...

Merhaba Alfonse,

Belirttiğiniz gibi konuyu başka bir başlık altına tekrar yazdım.

Vermiş olduğunuz cevaba gelince, sanki gelen uğuldama rulmanlardan geliyor gibi gelmedi. Eğer rulmanlardan olsaydı, ses gelen hızda hangi viteste olursam olayım gelirdi diye düşünüyorum, halbuki ses sadece kalkışlarda ve 1. viteste geliyor. Eğer aracın difransiyeli sağ ön tarafta ve iç kabine yakın bir yerdeyse belirttiğiniz gibi difransiyelden gelme olasılığı çok yüksek.

Araç şimdi Ankara dışında olduğu için ancak Kasım veya Aralık gibi önerdiğiniz servise gösterebileceğim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Kaan T' Alıntı:
Merhaba Alfonse,

Belirttiğiniz gibi konuyu başka bir başlık altına tekrar yazdım.

Vermiş olduğunuz cevaba gelince, sanki gelen uğuldama rulmanlardan geliyor gibi gelmedi. Eğer rulmanlardan olsaydı, ses gelen hızda hangi viteste olursam olayım gelirdi diye düşünüyorum, halbuki ses sadece kalkışlarda ve 1. viteste geliyor. Eğer aracın difransiyeli sağ ön tarafta ve iç kabine yakın bir yerdeyse belirttiğiniz gibi difransiyelden gelme olasılığı çok yüksek.

Araç şimdi Ankara dışında olduğu için ancak Kasım veya Aralık gibi önerdiğiniz servise gösterebileceğim.

İlginiz için teşekkür ederim.

Tavsiyelerime önem verdiğiniz için teşekkür eedrim.... Açtığınız konuyla ilgileneceğim....

cakalius' Alıntı:
Ya bu hem vergi hemde yakıt canavarlarının hemde 10 yaşını devirmişlerle uğraşacağınıza Mahindra Scorpio neden almıyorsunuz? Kapalı kasa olduğu için yıllık 900 vergisi 0-6 yaş grubu ayrıyeten 2.6 Crdi motor şehir içi 9-10 Şehir dışı 8-9 lt mazot yakıyor. Bunun yaşı cok acaba ezilmişmidir diye derdiniz olmaz. gidip 2001 30000tl gibi bi para yatıracağınıza 2011 sıfırını 43000tl ye alırsınız. Herzaman 4*4 değil istedeğe bağlı düz yolda bir tuşla 4*2 araziye geçince tekrar bir tuşla 4*4 oluyor. gidip 4000 gibi 14000 gibi vergi vereceğinize SIFIRlara 900 tl vergi verirsin en az 3000 tl vergi kazancın olur ayrıyeten Lpg taktırayım bakımını yaptırayım bagajda yer kaplıyo , Kötü gösteriyo nasıl kapatayım saklayayım derdi yok. Bu lpg taktırma olayındanda enaz 3000 tl kazancın olur. Ayrıca yakıt canavarlarını basmazsan 350-400 yakıyo biraz basınca 500 ü buluyo Mahindradada başınca 10lt 300 kuruş yakıyo. 3000 + 3000 = 6000 tl yede bi modifiye yaptırırsın Janttır. Koltuklarıda 2500 lr ya güzel bir şekilde ortopedik şekilde istediğin renge deri döşettirirsin. diğer canavara vereceğin vergiyle bu arabayı bir senede istediğin gibi dizayn ettirirsin VİP CİP olur sonraki senelerde 3000 liralık vergiden kazancınla 10000 km bedava ya gitmiş olursun ayrıca gaz sızdırıyor lpg randıman vermedi bagajımı kaplıyor patlama riski varmı diye sorunlarınız olmaz. Ayrıca yedek parçalarıda Ucuz bir farı 315 lira Arka tampon 157 tl. Bence değerlendirebilirsiniz.
Teşekkürler

Tabiki görüşünüze ve tavsiyenize gönülden katılıyorum ama bir Grand Cherokee'nin sürücü koltuğuna oturduğunda ve 10 metre kullandığında bu dediklerinizi unutuyorsunuz onun vermiş olduğu haz hiç bir arabada yok o yüzden bu araçlardan vazgeçemiyoruz.
;)

Ynt: 97 Grand Cherokee 5.2 İle İlgili Yardım

Herkese selamlar. 97 model grand cherokee kullanıyorum aracımın radyatör problemi var ve hızlı bir şekilde hararet yükseltmeye başladı. konu ile ilgili çok acil yardıma ihtiyacım var. şu an gerçekten muhtaç durumdayım. Şırnak Silopi'de bir yaralı aslanla mahsur kalmış bir vaziyetteyim :( . acil yardımlarınızı bekliyorum.

horiceonz' Alıntı:
Herkese selamlar. 97 model grand cherokee kullanıyorum aracımın radyatör problemi var ve hızlı bir şekilde hararet yükseltmeye başladı. konu ile ilgili çok acil yardıma ihtiyacım var. şu an gerçekten muhtaç durumdayım. Şırnak Silopi'de bir yaralı aslanla mahsur kalmış bir vaziyetteyim :( . acil yardımlarınızı bekliyorum.
1.su kacagi olabilir bi yerde
2.radyatorun ici tikanmis olabilir
3.offroad yapiosaniz aracin radyatorunu distan yikamak gerekir camur aralarini tikar hava almaz.
4.fan devre disi kalmistir.
suan araci birakin sogusun conta yakmayin daha buyuk masraflar acmayin bence

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Kafam çok karışık.araçla ilgili teknik olarak bir bilgim yok sadece mantık yürütüyor ve gözlemliyorum. Şöyle ki; ilk zamanlar aracın Orjinal radyatörü su kaçırıyordu, orjinal olmadığını sonradan farkettiğim yedek parçasıyla değiştirdik. Sızıntı problemi devam etti tabii bütün bu anlattığım süre zarfında radyatörden su eksiliyor, ve haznede su bittiğinde yol bilgisayarı "coolant level low" uyarısını veriyordu ve ben tekrar su takviyesi yapıyordum.gel zaman git zaman sızıntı daha da artar oldu ve iki gün önce motor harareti, araç hareket ettikten en fazla 5 dk içerisinde ortalamanın üzerine hızla çıkmaya başladı.hararetin yükseldiğini farkedip motoru durdurduğumda ise önce yaklaşık 3-4 dk fanın bir somunla bağlı olduğu göbek benzeri göremediğim motor parçasının içerisinden hava kaçırma benzeri bir ses geldi. Ardından bu sese 3. Dk nın sonunda fokurtular karıştı. Soğuk olan radyatör kapağını yavaşça açmaya çalıştığımda radyatör su haznesinden su çekmeye başladı ve fanın motora bağlı olduğu kısımdan su sızıntısı ve fokurdamalar şiddetlenmeye başladı. Bu şiddetli sızıntı da birkaç dk sürdü ve ardından radyatör kapağı da aşırı ısındı. Kapağın aşırı ısındığını farkedip güvenle tekrar kapattım ve kontağı çevirdiğimde hararetin tekrar normale dönmekte olduğunu gözlemledim. Üç gündür yaşadıklarım bunlar ve uykularım kaçıyor. Medet, himmet...

:( gecmis olsun.iyi bi usta arastirmasi yapin

iPhone 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

Soğutma sistemine kaçak var başka bir açıklaması yok.Eğer bu aracı kullanmaya devam edeceseniz tavsiyem soğutma sistemini yenileyin ve radyatör olarakta çift sıralı olandan taktırın.Ülkemiz şartlarında bu araçların soğutma sistemi biraz yetersz kalıyor güçlendirmek lazım ayrıca 97 model aracın soğutma sistemi daha önce yenilenme şeklinde elden geçmemişse eskimiştir artık.

Tenekekutu, teşekkür ederim, soğutma sistemi derken klimayı mı kastettiniz, yoksa devirdaim sistemini mi?
Sizce gereken parçalar ne olabilir?

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR