88 xj Revizyon

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozgursenyurt Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 94
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 19,068

Etiketler

Ynt: 88 xj Revizyon

Özgür, güzel oluyor, tebrik ederim...

Aracın son tahmini maliyetini söyleyebilirsen iyi olur...

Kolay gelsin...

işte xj'nin son hali... ;D
Daha yapacak çok iş var ama korktuğum kısımları atlattım ve uzun süredir araştırdığım jant ve lastiği aldım ;D ;D
Bence yakıştı.

Jant 16" lastikler cooper stt 275x70x16....

[attachment=1][attachment=2][attachment=3][attachment=4]

100_5372.jpg

100_5373.jpg

100_5374.jpg

100_5375.jpg

atılgan arkadaşımızda eni topuyo bu aractan ama lastikleri farklı mickey thomson lastiklerinden takacak muhtemelen :smiley:) 2010 imalatından

Elbette çok güzel, ancak;
Araziye girecekse bu 16 jant kastiklerle sürtme problemi yaşayacak bana göre, normal duruşu bile çamurluk içlerini dolduruyor gördüğüm kadarıyla

ufuk28' Alıntı:
Elbette çok güzel, ancak;
Araziye girecekse bu 16 jant kastiklerle sürtme problemi yaşayacak bana göre, normal duruşu bile çamurluk içlerini dolduruyor gördüğüm kadarıyla

o his bendede var.Biraz daha lift ister.

3" getle bu hafta yükseltme yapıcam.
birde bu lastik ve jantı takınca son hız çok düştü.
Eskiden xj kadranı sonuna dayıyordu (yani 140 felan yapıyordu) ama şimdi son hızı 110 çıvarında...sizce bu kadar fark eder mi?

Ediyor maalesef
Son hız olarak denemedim, ancak;
Swamperlarla 90-100 km bile ulaşılmaz oluyordu, her şeyden önce ses insanı frenliyor

lkastik çapını büyültüyseniz eğer hızınız artmış çekişiniz düşmüştür.Ancak kilometre saatinizde düşük sürat göreceksiniz ama yüksek süratle gideceksiniz.Lastik çapı değişti dairenin çevresi uzar.(Çevre: pi xÇap) çaplar arasındaki oran kadar hız artar.ama çekişiniz düşecek.şanzumanınıza daha fazla yük binecek, ayna mahruti oranına müdahale gerekecek.Hoşgeldin...

yavuz-çelikel' Alıntı:
lkastik çapını büyültüyseniz eğer hızınız artmış çekişiniz düşmüştür.Ancak kilometre saatinizde düşük sürat göreceksiniz ama yüksek süratle gideceksiniz.Lastik çapı değişti dairenin çevresi uzar.(Çevre: pi xÇap) çaplar arasındaki oran kadar hız artar.ama çekişiniz düşecek.şanzumanınıza daha fazla yük binecek, ayna mahruti oranına müdahale gerekecek.Hoşgeldin...

valla böyleyse çok hoş bulmadık ;D
buna göre ben yarın orjinal lastik çapına bir bakayım buna göre kaç km ile gidiyorum...
Yavuz bey bir de sanayidekilerle yaptığım sohbetlerde km'nin arabanın disk çapına göre belirlendiğini yani takometrenin bunu baz aldığını söylüyorlar.... ben bu düşünceye pek inanmıyorum ama sizce olabilir mi

özgür lastiklerin hayırlı olsun güle güle kullan aracına çok yakışmış.. arkadasların söyledikleri doğru km biraz düşük gösterir ve bir miktarda yakıtın artacaktır lastik ebatlarından ötürü.. ama hoş durmuş lastiklerin :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.