84 Jeep cj8

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan ozanyur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 323
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 91,137
Ynt: 84 Jeep cj8

ByBeRKuTKu' Alıntı:
ayna mahruti ne koydunuz 38 lastik için?

şimdilik ön dana 30 olduğu için 4,27 var ama kısa bir süre sonra ön difde dana 44 olucak ve oran 4,56 veya 4,88 olucak. hangisi olacağına ise takacağımız t19a sanzımanı denedikden sonra karar vericez

Etiketler

ozanyur' Alıntı:
şimdilik ön dana 30 olduğu için 4,27 var ama kısa bir süre sonra ön difde dana 44 olucak ve oran 4,56 veya 4,88 olucak. hangisi olacağına ise takacağımız t19a sanzımanı denedikden sonra karar vericez

T19 için 4.27 yeter, çok ağırlaştırırsan bu defa 80 i geçemezsin. çok yakıt harcarsın. sıkıntı olabilir. 4,88 i T150 ile kullanıyorlar 35 lastikte..

jeep' Alıntı:
T19 için 4.27 yeter, çok ağırlaştırırsan bu defa 80 i geçemezsin. çok yakıt harcarsın. sıkıntı olabilir. 4,88 i T150 ile kullanıyorlar 35 lastikte..

deneye deneye giderim diye düşünüyodum ama sen böyle diyosan 4,56 falan araştırmaya hiç gerek yok sadece önü dana 44 e çeviririm :smiley:

ozanyur' Alıntı:
deneye deneye giderim diye düşünüyodum ama sen böyle diyosan 4,56 falan araştırmaya hiç gerek yok sadece önü dana 44 e çeviririm :smiley:

T19 u buldun mu? 2 cinsi var 1.vites dişlisinin diğerlerinden oldukça büyük olduğuna dikkat et. Birde 1.v,tesi 3.56 olan var. aman derim..

jeep' Alıntı:
T19 u buldun mu? 2 cinsi var 1.vites dişlisinin diğerlerinden oldukça büyük olduğuna dikkat et. Birde 1.v,tesi 3.56 olan var. aman derim..

t19 cok var ama t19a bulamadım sanırım enterlerden cıkanlardan alıcam 1 vites 6 küsür bişeydi

ozanyur' Alıntı:
t19 cok var ama t19a bulamadım sanırım enterlerden cıkanlardan alıcam 1 vites 6 küsür bişeydi

T19 da 1 ve geride senkromeç yok. T19A da var. Aslında gacır gucur demezsen T19 daha iyi.. Rauf usta da en az 50 tane var .. :smiley: 350 TL ye veriyor sanıyorum. Ama volant muhafazası, çatal ve bilya ile 500 e mal oluyor. Birde dana20 araziye akuple edeceksin. Dana20 T150 ile kullanılan. 77 cj-5 lerde ağırlıkta. Ana şanzımanın (T19) kuyruk milini kesip yerine T150 mili kaynattırma. orjinal 8 freze olan kuyruk milinden 4 frezesini traşlayıp, 6 freze girecek olan dana20 nin arkasına öyle bağla. 4 freze 6 frezeye tam ve sıkı geçiyor. Birde T19 un volanta giren ana milinin uc çapı, volantdaki delikten 3-4 mm küçük. O yüzden oraya toprak burç dedikleri yağlama istemeyen malzemeden yüzük şeklinde koyulması gerekiyor. Yoksa debriyaj merkezlemiyor ve hemen bilya bozuyor.. Düzen tutturursan da ömürlük oluyor. istersen 54 lastik tak ;D

Merhaba; oturdum ve bütün topic'i bir çırpıda okudum ve bu tadilatı neden daha önce görmediğime hayıflandım. Ben de bir CJ8 toplamaya çalışıyorum ama sizinkinin yanında göz yaşları içinde kalır :D :smiley:
Eğer bu çalışmayı zamanında görseydim hiç olmazsa ustalara ders mahiyetinde okuturdum :smiley: Neyse aslında benimkiler de ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Benim revizyonda "istekler olanaklarlada sınırlı kaldı" Gönül Cennet'e gitmek istedi ama günahlar salmadı :smiley:
Küçük bütçeyle çocukluk hayalimi bayaa biryerlere getirmeye çalışıyorum; bakalım nereye kadar... Ancak sizinki gerçekten harika bir makine olmuş... Döşemeye hasta oldum... Boya, kaporta, yürüyen aksam için zaten söylenecek her şeyi diğer arkadaşlar söylemiş ama ben yine de söyleyeyim müthiş bir emek, nefis bir sonuç. Allah güzel günlerde, gönlünüzce kullanmak nasip etsin. Yolunuz açık, çamurunuz bol olsun.
C.C.

ccanlioglu' Alıntı:
Merhaba; oturdum ve bütün topic'i bir çırpıda okudum ve bu tadilatı neden daha önce görmediğime hayıflandım. Ben de bir CJ8 toplamaya çalışıyorum ama sizinkinin yanında göz yaşları içinde kalır :D :smiley:
Eğer bu çalışmayı zamanında görseydim hiç olmazsa ustalara ders mahiyetinde okuturdum :smiley: Neyse aslında benimkiler de ellerinden gelenin en iyisini yaptılar. Benim revizyonda "istekler olanaklarlada sınırlı kaldı" Gönül Cennet'e gitmek istedi ama günahlar salmadı :smiley:
Küçük bütçeyle çocukluk hayalimi bayaa biryerlere getirmeye çalışıyorum; bakalım nereye kadar... Ancak sizinki gerçekten harika bir makine olmuş... Döşemeye hasta oldum... Boya, kaporta, yürüyen aksam için zaten söylenecek her şeyi diğer arkadaşlar söylemiş ama ben yine de söyleyeyim müthiş bir emek, nefis bir sonuç. Allah güzel günlerde, gönlünüzce kullanmak nasip etsin. Yolunuz açık, çamurunuz bol olsun.
C.C.

teşekkürler. konuyu görmemeniz sebebi garaj bölümünde değildi ondandır ben yanlış yere açmışım yeni taşındı :D

Uzun zamandır dokunmamıştım cj'ye, yeni bir kaç parça

özellikle büyük lastik varsa kesinlikle gereken bir parça orjinal direksiyon kutusu ayakları (3 parça olan) sürekli çatlıyo, civataları gevsiyo ve araç gezmeye başlıyo bu parçayla gezmenin önüne geçtik.
1317419717437790502871_zpse94e976d.jpg

şasede genişletme yapmadan öne dana 44 takabilmek için uzun zamandır scout II ön kovan aradım ama bulamadım en sonunda Wagooner ön dana 44 takmaya karar verdim makasları biraz dışa alıcaz. ayna mahruti oranı 44/9 önler chevrolet diski olacak.

20120922_125511_zps8832451d.jpg

Ozan yeni model ön kovan bulamadın herhalde senin cj,nin çenelerini komple bu kovana takamıyormusunuz orj diskli olurdu.??

8 bir çeyrek' Alıntı:
Ozan yeni model ön kovan bulamadın herhalde senin cj,nin çenelerini komple bu kovana takamıyormusunuz orj diskli olurdu.??

bende öyle yaparım diye düşünmüştüm ama ön aksların mafsaldan sonrası wagoonerde uzun, bizim poryalara sığmıyo
chevrolet diskleri kalın ve büyük daha iyi gibi geldi bana

Aks kafalarını cj,ninkini kullanırsan sorun çözülür hem kendi hups,larında aynı kalır. ;) ;)

8 bir çeyrek' Alıntı:
Aks kafalarını cj,ninkini kullanırsan sorun çözülür hem kendi hups,larında aynı kalır. ;) ;)

benim akslarda 27 lik mafsal var bunlar 30 luk mafsal o yüzden olduramadım. hubs önemli değil bunun üzerindede var warn marka olan da var elimizde birinden birini takarız

Aynı sorunu hallettik biz mafsalın sadece kafalarını farklı kullanabilirsinı yani aks tarafı 30 porya tarafı 27 kafa bir deneyin mafsal aynı olacak.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,679
Kayıtlı Üye Sayımız
166,527
Kaydolan Son Üyemiz
Selma Yörük

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR