75.gün 01.07.2017 SALZBURG BUZ MAĞARASI
Kahvaltı sonrası Slovenya nın başkenti Lubiana ya yola çıktık. Otobandan gidiyoruz, yol dağlar arasından tünellerden geçiyor. Otobanda mola verip interneti cafeden kullanıyoruz. Eşimin arkadaşı Salzburg bölgesinde tuz mağaralarına gidin diye yazmış, internette araştırdım buraya yakın bir buz mağasını buldum, tuz mağaraları diyer yolda Graz tarafında biraz uzak kalıyor. Rotayı buz mağarasına çevirdik, Werfen denilen küçük şirin bir yerleşim yerine vardık. Gerçek bir cennet bu olsa gerek, Etrafı çam ormanlarıyla çevrili, aşağıda salzburg nehri yılan gibi kıvrılıyor, evlerin hemen hepsi villa gibi, dağınık yerleşim sistemli evler, bahçeler ,tarlalar jilet gibi, yukarıdan bakıldığında sanki cetvelle çizilmiş, yukarıda 2000 metreden yüksekte heybetli Alpler. Ve biz Werfen'den o muhteşem sehre bakan şatonun karşısından yukarıya doğru dar kıvrımlı yollardan çıkmaya başladık, bir süre sonra araçla çıkılabilecek son noktadaki park yerine vardık, zorlu bir yoldu. Park ettiğimiz noktadan itibaren yaklaşık 2 km kadar 20 dakika yürüyerek teleferiklerin bulunduğu noktaya vardık. Teleferik ve mağara gezisi kişi başı 48 euro. Çok dik bir teleferik ile cıktığımız noktadan itibaren yine 20 dakika yürüyerek mağara girişine vardık. Mağaraya sadece rehber eşliğinde ve elimizde ilkel lambalarla gurup halinde aldılar. Mağara devasa büyüklükte ve tırmanma merdivenleri 700 basamaktan oluşuyor ve bu basamaklar buzullar arasında açılmış yollarda ilerliyor, insanlık tarihi boyunca bu buzulların var olduğuna inanılıyor. Aydınlatma için sadece ellerinde bulunan mağnezyum şeritlerini kullanıyorlar, buzullara zarar vermiyormuş. Geziye açık olan bölümün zirvesine vardığımızda tekrar 700 basamak aşağıya inmeye başladık, buzullar muhteşem, ayaklarımızda fer kalmadı çıkışta hissetmemiştik ama inerken acı vermeye başladı. içeride fotoğraf çekmekte yasak ama ben bir tane cep telefonuyla çekmeyi başardım. bir ara merdivenlerin dışına çıkarıp buzulun üzerinde yürümemize ve buzlara dokunmamıza izin verdiler. Mağaradan çıktığımızda teleferiğe kadar zor yürüdük. bir taraftanda halen buz mağarasının muhteşem görüntüsünün sarhoşluğu içerisindeydik. iyiki gelmişiz toplam 100 euroya mal oldu ama değdi.
Ekli dosyayı görüntüle 510471 Ekli dosyayı görüntüle 510472 Ekli dosyayı görüntüle 510467 Ekli dosyayı görüntüle 510468 Ekli dosyayı görüntüle 510469 Ekli dosyayı görüntüle 510470