750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 471,630
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şu anda boatshow için bedava bilet var. Pazar çok kalabalık olur ve sizle ilgilenen zor bulursunuz. Pztesi ilk saatler size daha uygun. Hotomobili ben de merak ediyorum.

Etiketler

CNR İstanbul - Kamp Karavan Fuarı Son Bilgiler

Selamlar,

Öncelikle şunu belirteyim, ben ailemle 22.02.2020 tarihinde İstanbul'a gidiyorum. (Allah nasip ederse) 23 Şubat Pazar ya da 24 Şubat Pazartesi Fuara gitmeyi planlyorum. Pazar kalabalık olabilir diye düşündüm fakat, buradan arkadaşlar gelecekse tatil günü olması sebebiyle Pazar günü de gidebilirim. Ayrıca ben diğer salonda Boatshow'a da gideceğim. :smiley:

Eşim gelme konusunda net değil. Arkadaşları ile buluşursa ben yalnız olacağım. Bulaşamazsa oğlumla gelecek oda.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bizim bu başlıkta takip ettiğimiz 750 kg altı karavanlarda:

Saly Carabinata'sı ile (XL modeli lansmanı yapacaklarmış.), Umarsan Rena 3.60 modeli ile, Carpento yine mevcut modelleri ile ve NK Karavanda yeni 3.90 modeli ile katılacak. Birde bazı çekme karavanlar var. Onlarla da önümüzdeki yıl için 750 kg altı planları olup olmadığını konuşacağım.

Ben en çok sırasıyla, NK 3.90, Rena 3.60 ve Carpento'yu merak ediyorum...

Bu arada yine 750 kg altı off road karavan üreten Crawler'da gelecek. Onuda inceleyeceğim.

Son olarak engelli olmam ve ÖTV'siz araç alabilmem sebebiyle gelecekte planlarım arasına aldığım Türkiye'nin tek 0 motokaravanı olan Hotomobil'de ilgimi çekiyor. %50 ÖTV'siz olarak alabildiğim için ekonomik duruyor.

Tekne Fuarında aslında mevcut koşullarla alamayacak olsam da özellikle iç dizayn ve donanımları karavanda da kullanılabileceğinden ilgimi çekiyor. Birde Nauta 6.80 modelini merak ediyorum.

İlgilenen arkadaşlarımın bilgisine.

Sevgiler,

Kardeşim gelecektim fakat hanım 15 tatilde ailesini görmeye bursaya gidince yalnız bırakamadım. Bende gittim gittiğimde 1 gece istanbulda yatarak 3 ayrı firmayı gezdim. Ve karar verdim yabancı karavan alıcam.Hayırlısı olsun.

Benim bütçem kısıtlıydı. 45+KDV'ye aldım. İkiz çocuklar 4er yaşında. 4 kişi kullanacağız. Ağırlıklı olarak haftasonu kullanımı olacak. Karavan tecrübem de yok :smiley: ERBA 4.10 / Carabinata (XL) / Umarsan Rena 360 arasındaydım.

Diğer markaları çeşitli sebeplerden dolayı eledim.

Bence kendi klasmanında artıları ve benim tercih sebeplerim:
1. Baz fiyatın içinde gelen kaliteli donanımlar ve aksesuarlar.
12V İthal buzdolabı, ithal 12V Musluk ve evye, Karavana özele camlar sineklik ve güneşlik her cama dahil, Alko 1000 kg'lık frenli şaşe.
2. Fiberglass gibi dayanıklı bir malzemeden yapılmış olması (Yatların teknelerin yapıldığı malzeme)
3. Firma sahiplerinin müşteriyi sadece yolunacak kaz gibi görmemeleri,iyi niyetli gözlemlediğim tavırları
Örneğin: Ekstralar için bayi fiyatlarını sunuyorlar, kendi ekipmanımızı seçmemiz durumunda da getirip montajına yardımcı olacaklar
4. O1 Belgesi ile alacağımız şekilde anlaştık.
5. İçeride isteğe bağlı yerleşim/ranza gibi değişiklikler yapabilecek olmak
6. Firmanın fiber ve kara araçlarına üretim alanlarında uzun yıllardır faal olması

Eksileri
1. Yeni ürün ve karavanda yeni bir firma, satış adetleri düşük, standartları henüz yok, henüz O1 yok
2. Ön koltuk takımı otururken iyi bir alan yaratmış ancak yatak olduğunda eni nispeten dar

Karavanın siparişi verdikten sonra detayları konuşmak için Umarsan sahibi Ali Bey ile iletişimdeydik dün. Ali Bey zamanında Anadol servisinde cam elyaf işini öğrenip gerçekten çok geliştirmiş. Birçok farklı sektörde de var oldukları ve cam elyaf işini çok uzun zamandan beri çok iyi bildikleri için karavan işi onlar için piyasaya kaliteli ürünle girme ve kullanıcılarını memnun etme peşinde bunun yanında da cam elyafı (fiberglass) en üstün mühendislikle kullanma imkanı veriyor.

Neden böyle düşündün derseniz. Yukarıda yazdığım artı ve eksileri biraz daha detaylandırmak gerekirse:

Öncelikle karavanda kullanılan her ürün üst düzey kaliteli. Örneğin Indel B 85 12V Buzdolabı piyasa en az 4-5 Bin Tl, Kullandıkları Can karavan tipi evye ve musluklar bir o kadar üst düzey ürün. Camlara bakıyorum karavanda standardında 3 tane 35x60 1 tane 120x50 açılıp kapanır storlu ve sineklikle avrupa karavan camı (Bu camların tanesi 2-3 bin TL'den başlıyor) ile veriliyor. Mobilyaların kavak kontra olacağı sözünü aldık. Bu hafta marangozla onu çalışacaklar. Bütün kulplar basçek, su deposu girişi kilitli, ayarlanabilir masa yine avrupa menşeili ve amortisörlü. Banyo musluğu sıcak soğuk spiralli 12v marin tipi, kullanıdları portatif tuvalet bile thetrafordun ürünü. Ledleri basçek yapmaya karar verdiler. 12V ve 220V elektrik panoları ve dağıtım kutusu standardında geliyor. (Bu hafta elektrik projesini çiziyorlar) Gri su deposu yine kendi üretimleri. ALKO frenli şasi standart. Kabin içi kafa üstü dolapları uçaklardan esinlenilmiş çok şık ve kullanışlı.

Fuarda karavanın içinin çok koktuğundan yine bahsedilmişti. Yanında fuarda 520 RENA vardı yaklaşık 1 senedir o araçla yollardalar; içinde sıfır koku vardı. Fuara yetiştirmek için fiberi fırınlamadan getirmek zorunda kaldık dediler. Bu malzeme yatların yapıldığı malzeme gibi düşünebilirsiniz. Koku ile ilgili sorun yaşatmayacaktır.

Bu fiber malzeme hem dış kabuğa kalıpla dökülüyor arasına ısı yalıtımı koyuluyor içe bir kalıp daha dökülüyor. Thermal yalıtım konusunda da çok iddaalı. Dahası fiberin tamiri çok kolay, çarptınız kırıldı tamiri mümkün. Zeminde kirlendiğinde temizlemesi kolay.

Yukarıda saydığım nitelikli ürünler herkes için aynı anlamı ifade etmeyebilir ancak alt alta koyduğunuzda rakamlar şu anda fiyat piyasa en ucuz ürünlerle bile kafa kafaya geldi. Ürün ortada olmadığı için alınan bir risk var ancak firma sahipleri de şu ana kadar çok ılımlı yaklaştılar ve bence zararına yakın veriyorlar ileride bu fiyat mümkün olmayacaktır. Ben de dilimin döndüğünce sizleri bilgilendirmek istedim.

Sülçi lisan ettiysem affola.
Herkese saygılar, sevgiler

Karavanın siparişi verdikten sonra detayları konuşmak için Umarsan sahibi Ali Bey ile iletişimdeydik dün. Ali Bey zamanında Anadol servisinde cam elyaf işini öğrenip gerçekten çok geliştirmiş. Birçok farklı sektörde de var oldukları ve cam elyaf işini çok uzun zamandan beri çok iyi bildikleri için karavan işi onlar için piyasaya kaliteli ürünle girme ve kullanıcılarını memnun etme peşinde bunun yanında da cam elyafı (fiberglass) en üstün mühendislikle kullanma imkanı veriyor.

Neden böyle düşündün derseniz. Yukarıda yazdığım artı ve eksileri biraz daha detaylandırmak gerekirse:

Öncelikle karavanda kullanılan her ürün üst düzey kaliteli. Örneğin Indel B 85 12V Buzdolabı piyasa en az 4-5 Bin Tl, Kullandıkları Can karavan tipi evye ve musluklar bir o kadar üst düzey ürün. Camlara bakıyorum karavanda standardında 3 tane 35x60 1 tane 120x50 açılıp kapanır storlu ve sineklikle avrupa karavan camı (Bu camların tanesi 2-3 bin TL'den başlıyor) ile veriliyor. Mobilyaların kavak kontra olacağı sözünü aldık. Bu hafta marangozla onu çalışacaklar. Bütün kulplar basçek, su deposu girişi kilitli, ayarlanabilir masa yine avrupa menşeili ve amortisörlü. Banyo musluğu sıcak soğuk spiralli 12v marin tipi, kullanıdları portatif tuvalet bile thetrafordun ürünü. Ledleri basçek yapmaya karar verdiler. 12V ve 220V elektrik panoları ve dağıtım kutusu standardında geliyor. (Bu hafta elektrik projesini çiziyorlar) Gri su deposu yine kendi üretimleri. ALKO frenli şasi standart. Kabin içi kafa üstü dolapları uçaklardan esinlenilmiş çok şık ve kullanışlı.

Fuarda karavanın içinin çok koktuğundan yine bahsedilmişti. Yanında fuarda 520 RENA vardı yaklaşık 1 senedir o araçla yollardalar; içinde sıfır koku vardı. Fuara yetiştirmek için fiberi fırınlamadan getirmek zorunda kaldık dediler. Bu malzeme yatların yapıldığı malzeme gibi düşünebilirsiniz. Koku ile ilgili sorun yaşatmayacaktır.

Bu fiber malzeme hem dış kabuğa kalıpla dökülüyor arasına ısı yalıtımı koyuluyor içe bir kalıp daha dökülüyor. Thermal yalıtım konusunda da çok iddaalı. Dahası fiberin tamiri çok kolay, çarptınız kırıldı tamiri mümkün. Zeminde kirlendiğinde temizlemesi kolay.

Yukarıda saydığım nitelikli ürünler herkes için aynı anlamı ifade etmeyebilir ancak alt alta koyduğunuzda rakamlar şu anda fiyat piyasa en ucuz ürünlerle bile kafa kafaya geldi. Ürün ortada olmadığı için alınan bir risk var ancak firma sahipleri de şu ana kadar çok ılımlı yaklaştılar ve bence zararına yakın veriyorlar ileride bu fiyat mümkün olmayacaktır. Ben de dilimin döndüğünce sizleri bilgilendirmek istedim.

Sülçi lisan ettiysem affola.
Herkese saygılar, sevgiler

Bende fiber polyester üzerine 17 yıldır çalışıyorum koku abartılacak birşey değil en kötü ihtimalle 1 hafta kokar sonra koku uçar gider tamiri çok basit

@neroarkan

Önemi yok. Hayırlısı olsun. Hangi ithal karavana karar verdin?

@osmankk

Öncelikle gözlemleriniz için teşekkürler.

Umarsan Rena 3.60, Evet arkadaşlarla da konuştuğumuzda ithal camları/evyesi/ocağı ile fiyat anlamında şuan gerçek 750 kg altı karavan sınıflamasında benim için 2. sırada. Açıkca bu yıl Carabinata zorlanacak.

Bana göre en büyük sıkıntısı yatak boyu. Arka tarafı ranza olarak 70/80 cm çalışabiliyorlarmış. Bu alan kazanma durumu süper derken ön masa/yatak kısmının monoblok yapısı sebebiyle değişmediğini ve sadece mutfak/banyonun büyüğünü öğrendim.

Yani arka yatağı katlı ranza yapıp, yer kazanıp ön çift kişilik yatak boyunu malesef büyütemiyorsunuz.

1.15 çift kişilik yatak benim gibi biraz hacimli kişiler için sıkıntılı biraz :smiley:) (100 kg/1.78 boy)

Ama bunun dışında bende kağıt üstünde herhangi bir negatiflik görmüyorum. Fuarda canlı olarak görünce daha net olacak.

Dediğim gibi, O1 belgesini de aldıklarında Carabinata için rekabet çanları çalmaya bşalayacak... Umuyorum sadece fiyat arttırmak yerine artık bazı gelişmeleri de geçrekleştirirler...

Ve Listenin son halini paylaşmak isterim:

Liste Özeti:

* Liste sadece O1 belgesi olan ve olduğu duyulan ancak teyit edilmeyen karavanlardan oluşmaktadır.
* Liste mutfak/banyosu olan/karavan içinde olan karavanlar, olmayan/dışarıda olanlar ve Off Road Karavanlar şeklinde üçe ayrılmıştır.
* Pino 280(300) Cachalote modeli yeni modelde 800 kg ile O1 dışı kaldığı için listeye alınmamıştır.
* İthal O1 Karavanlar 2/3 kişilik olup, 4 kişilik modelleri yoktur.
* Ağırlıklar standart donanım ağırlıkları ile ölçüldüğü için sonrasındaki eklemeler ile 750 kg altı kalacak karavanlar için en idael kilo yaşam aküsüz en fazla 680-690 kg düşünülmektedir.
* Bu kapsamda 4 kişilik frenli 690 kga kadar olan sadece 4 karavan vardır ve *----* şeklinde işaretlenmiştir.
* 4 Kişilik tam karavan sınıfında yerli karavanlarda standart en düşük fiyatlı karavanların 30.000 TL den başladığı ve 70.000 TL ye kadar çıktığı bilgisi alınmıştır.
* Liste alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.
*
4 kişilik modeller bold yapılmıştır.
* İthal Karavanlar da italik yapılmıştır.

750 KG ALTI TAM KARAVANLAR ve MUTFAK/BANYO DIŞARIDA OLAN/OLMAYAN KARAVANLAR ve OFF ROAD KARAVANLAR LİSTESİ (O1)

1-Tam Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126 ET (İthal 2 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 600 kg)

b) Caretta - Uncle 370 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 735 kg) ve Junior (2 Kişilik)

c) *Carpento - 360* (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg) ve 310 (2 Kişilik)

ç) Dolly - Weekend (2 Kişilik)

d) Eks - 3600 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 710 kg)

e) Erba - 4.10 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı/Farklı Mobilyalı Ağırlık: 720 kg
) ve 3.75 (2 Kişilik)

f) Gündoğdu Karavan - Leyli 2.40 (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 550 kg)

g) Güney Karavan - Maxi 4.40 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg
) ve Midi (3 Kişilik)

ğ) Hymer Eriba - Touring Familia 3.20/3.10 (İthal 2 Kişilik)

h) *May - 3600/3800* (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650 kg) ve 2500 (2 Kişilik)

ı) NK - 3500/3800/Ritim Beşyüz 6 (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg altı belirtiliyor.)

i) Ortiz Karavan - 3.90 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg) 2/3 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 3 kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık 750 kg)

j) *Saly - Carabinata 3.25* (4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 690 kg) ve 3.25 Petite S (2 Kişilik)

k) Sterckeman - Starlett 330 CP (İthal 2 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 707 kg)

l) *Umarsan - Rena 3.60* (4 kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 690 kg)

m) White Pigeon - Atlantis 3.60(4 Kişilik - Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Mutfak/Banyo Dışarıda/Olmayan Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126 (İthal 3 Kişilik) (Banyo yok)

b)
Başoğlu Karavan - Caretta 1500 (4.18 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 460 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

c)
Güney Karavan - Mini (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok)

d)
Pino Karavan - Pİ 2010 (2.10 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg) (Banyo yok)

e)
Sterckman - Easy 340 CP (3.40 metre ) (İthal 3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 657 kg) (Banyo yok)

f) White Pigeon (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 500 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok)

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

3) Off Road Karavanlar:

a)
Başoğlu Karavan - Caretta Off Road (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 460 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

b) Crawler - Izz 428 (4.28 metre) (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)
ve EN 390 (3.90 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg) (Mutfak dışarıda, banyo yok.)

c)
Erba - 3.75 Off Road (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 700 kg)

d) GeoCamper - Off Road - Hunter - City (Light Class) (3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 700 kg altı belirtiliyor.)

Son düzenleme:

Selamlar,

Bana çok fazla telefon gelmeye başladı, O1 karavan konusunda... Bu yüzden gerçek 750 kg altı yani en fazla 690-700 kg gelen 4 kişilik karavanlar için bir "Altın Listesi" oluşturacağım. Sanırım mevcut listemiz biraz büyük olduğu için arkadaşlar takip edemiyor.

Hem üreticilerde umuyorum yeni çıkaracakları ürünlerle bu altın listeye girmek için caba gösterip, gerçek 750 kg altı karavanlar üretiler...

Golden(Altın) 750 kg Altı 4 Kişilik Karavan Listesi: (alfabetik sıraya göre)

1-Carpento - 360 (Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg)

009-jpg.jpg

2- May - 3600/3800 (Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650 kg)

516481.jpg

3- Saly - Carabinata 3.25 (Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 690 kg)

76752afdd2441910d3811c007bb08b15.jpg

4- Umarsan - Rena 3.60 (Frenli Standart Aksesuarlı Ağırlık: 690 kg)

82986568_10157856700604004_2162746797833846784_n.jpg

Son düzenleme:

Selamlar,
Fuar davetiyeleri hızla tükeniyor. Gitmeyi düşünen arkadaşlar hemen davetiyelerini alsınlar. 60 TL çok büyük bir mebla değil ama sonuçta davetiye hakkı varsa kullanabilirsiniz.
Boatshow ile aynı zamanda ve salon bağlantıları varmış. Kamp&Karavan hiç alamazsanız en kötü Boatshow'dan alabilirsiniz.
Bu arada benim durumum netleşti. 24 Şubat Pazartesi boşken sakin sakin gideceğim. Eşim mutlaka gelmek istiyormuş :smiley: Para biriktirdikçe Onuda bir heyecan sardı. Dolayısıyla oğlumda olacak.Yalnız&Ailecek gezmek isterseyen arkadaşlar için gideceğim saati ayarlayabilirim.
Gezenbilir'den Cnr Boat Show Ve Kamp Karavan Fuarı'na Ücretsiz Davetiye

Bu fotoğrafında rena 3'de eriba touring benzeri retro bir hava var. Ancak kopyası olduğu asla söylenemez. Dış görünüş olarak ön camın biraz daha büyük bir cam olması gerektiğini düşünüyorum. Ranzalı bir model yerleşimini görmeyi de isterim.

Umarsan'ı böyle özgün, sıradışı bir çalışma yapmış olduğu için tebrik ediyorum.

Bazı firmalar gibi hali hazırda ürettikleri karavanı yarısından kesip öyle de piyasaya verebilirdi. Yapmamışlar :smiley:

Bizde en son Carabinata ile Rena 360 arasında kalmıştık. Fakat fuarda incelediğimiz zaman hemen Rena 360'dan 2 adet sipariş verdik, hatta ileride sıra ve talep olacağını düşünerek eş dost için 3 tane versek mi diye de düşünmekdik değil. Carabinata, Erba 410, Carpento gibi diğer alternatifler karşısında çok daha kaliteli malzeme ile dolu, işçilik çok güzel ve fiyat neredeyse diğerlerinin 2/3'ü kadar. Musluklar bile Comet marka ve sıcak/soğuk özellikli.

Rena 360 için detaylı yorumlarımı okuyabilirsiniz: Umarsan Rena 360 Gözlem Ve Yorumlar (2 Adet Sipariş Verdik:)

@pasolvon

Abi sana katılıyorum. Umarsan iyi bir iş çıkardı. Rekabeti de arttırmış oldu. Fiyat anlamında da başarılılar. Sadece gönül 650 kg'a yakın olmalarını isterdi ama bu pek mümkün olmadı. Bu yüzden enerji anlamında 750 kg aşmadan neler yapılabilir düşünülebilir. 100 amper yerine daha asgari akü, belki hafifliği ile esnek güneş panelleri düşünülebilir.

@baturalp

Maşallah kendinize mi sipariş ettiniz? Hayırlısı olsun, kazasız belasız.

@pasolvon Aslında Airstream NEST e bakarsanırz Rena 3, Airstream BaseCamp' bakarsanız da Carpentoyu göreceksiniz :smiley:

@Demirak Çok teşekkürler, evet ablamlar ile birlikte 1'er adet sipariş verdik.

Dip Not: Rena şu anda sadece O2 verebiliyor, 1-2 aya kadar O1 de çıkmış olacak. 360 modelini her iki belge ile de verebileceklerini söylediler. Bu büyük bir avantaj. Ayrıca karavanı hafifletme üzerine çalışmaları var ama 690 yinede iddalı bir rakam. 650 olsa zaten tadından yenmez. Bu yüzden ben tavana 2 güneş panelinden ziyade 1 adet seyyar panel kullanarak aynı verimi yakalayabilirim böylece 20kg dan kurtulmuş olurum.

Son düzenleme:

@pasolvon

Abi sana katılıyorum. Umarsan iyi bir iş çıkardı. Rekabeti de arttırmış oldu. Fiyat anlamında da başarılılar. Sadece gönül 650 kg'a yakın olmalarını isterdi ama bu pek mümkün olmadı. Bu yüzden enerji anlamında 750 kg aşmadan neler yapılabilir düşünülebilir. 100 amper yerine daha asgari akü, belki hafifliği ile esnek güneş panelleri düşünülebilir.

@baturalp

Maşallah kendinize mi sipariş ettiniz? Hayırlısı olsun, kazasız belasız.

750 + %10 payımız olduğunu duydum ama mevzuata da bakamadım açıkcası.

@baturalp bu kişi benim kayınbiraderim :smiley: O fiber iyi şaşma dedi diye aldık :smiley:

Sent from my iPhone using Tapatalk

Bende fiber polyester üzerine 17 yıldır çalışıyorum koku abartılacak birşey değil en kötü ihtimalle 1 hafta kokar sonra koku uçar gider tamiri çok basit
Hocam bu sektörde çalışmış biri olarak Fiber Polyster hakkında bilgi verebilir misin? Artıları eksileri nelerdir? Bu malzemeden yapılan karavanlar sağlam olur mu?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,760
Kayıtlı Üye Sayımız
166,576
Kaydolan Son Üyemiz
Atakan Usun

SON KONULAR

Geri