Yeni Haber!
Selamlar,
Dün akşam Orhan Usta ile görüştük. MAY Karavan ile ilgili kendisi özellikle bizim ziyaretimizden sonra ve en önemlisi üretim hattını iyileştirmek ve gelen siparişlere cevpa vermek adına taşınma kararı almış. İzmir'e taşınma konusunda maliyet açısından biraz çekincesi olduğu için, bulunduğu bölgeden İzmir'e daha yakın Turgutlu Bölgesinde aşağıdaki resimlerde yer alan yeri tutmuş. Artık üretimini burada yapacakmış. Ve 3 usta ile çalışacakmış. Sanırım işlerini halledip, taşınmasını da tamamladığında ek siparişlere Eylülden sonra değilde daha kısa sürede cervap verebilir hale gelecek. (Alan 600 m2)
Bunu konuştuktan sonra, 2021 yılı için 4 metre, ön açılır camlı ve gövdeye entegre tüplüklü yen tasarım karavanı hakkında da konuştuk. Kafasında birşeyler belirlemeye başlamış. Bunun için sadece tasarımdan ziyade, yeni şase, yeni cam yerleşimleri, yük dağılımı, statik hesabı vb birsürü yeni durumla uğraşacakmış.
Gelelim sizlere bahsetmek istediğim ve tartışmaya açtığım konuya: İç Bölüm Uzunlukları
Bu konuyu şimdi konuşup, tartışıp ona bildirmemiz lazım ki, üretim hattını kurduktan sonra malesef değişiklik yapamıyor. Yani ön yatak şu uzunlukta olsun, banyo şöyle olsun diyemiyorsunuz.
Bu noktada mevcut 3.60 modelinde; Ön Yatak/Masa kısmı 1.30 metre, arka ranzalar 65 cm, duş 100 cm, mutfak bankosu 93 cm(30 cm kendi tasarımı ile açılıp kapanan ek banko ile toplam 123 cm)
Bu şekilde olan karavanı biz 4 metreye çıkarırsak, 40 cmi ne şekilde dağıtmak mantıklı olur?
Şuan yeni Rena modelinde ön çift kişilik yatak için 1.15-1.20 boyutlarını konuşuyoruz. Benim gibi hacimli kişiler içinde 1.40 altı yatağın sıkıntı yaşatacağını ben belirtmiştim.
Birde Carabinata bile 3.35 karavanını 5 kişilik yaptıysa, yeni MAY 4 metrenin de 5-6 kişilik olabileceğini ve bunun hem 3'lü ranza sistemi ile (Bunu mevcut karavanlarında bile yapabileceğini belirtmişti) hem de geniş ön yatak/masa ile olabileceğini düşünüyorum...
Bu noktada bana göre ön bölümün 30 cm büyütülerek 1.60 cm e çıkması ile en azından küçük çocuklu aileler için 3 kişilik yatma sağlanabileceği gibi, benim gibi baskül aile babaları içinde daha rahat bir yatak olabilir.
Bu durumda elimizde 10 cm kaldı. Banyo kısmında özellikle sabit tuvalet düşünenler için mutlaka bir artış gerektiğini belirtmiştim. Hem bu artış şofben gibi teçhisatların da banyoya sığmasını sağlayacak. Bu artış 93 cm olan mutfak bankosunu da büyütmüş olacak.
Arka ranzayı da 65 yerine 60 cm e düşürdüğünde, toplamda 15 cm boyutu banyo/mutfak bölümüne ekleyebilir diye düşünüyorum.
Bu durumda: Ön bölüm 1.60, banyo 1.15 cm, mutfak banko 108 cm(Uzatma ile 138 cm), arka ranzalar 60 cm olacak.
Ne diyorsunuz?
Ekli dosyayı görüntüle 517498
Ekli dosyayı görüntüle 517499
Ekli dosyayı görüntüle 517500
Ekli dosyayı görüntüle 517501
Selam
Konuyu en başından beridir takip etmekteyim. Benim gibi yeni karavan almayı düşünen arkadaşlar için çok faydalı paylaşımların olduğuna inanıyorum.
10 ve 15 yaşlarında 2 çocuklu bir aileyiz. Sizinlede MAY karavan ziyaretiniz öncesi yazışmıştık. Fakat o gün ayrı saatlerde MAY karavanda olmamızdan dolayı ne yazıkki tanışmak kısmet olmadı.
MAY karavanı ziyaret ettiğimizde Orhan usta ile tanıştık. Yaptığı işler ve işçiliği beni tatmin etti. Sorduğumuz sorulara çözüm odaklı yaklaşması ve samimi tavırları bende güven hissi uyandırdı. Büyük bir ihtimalle bizdede ibre MAY karavandan yana olacak gibi. Bu arada yeni yeri Orhan ustaya da hayırlı olsun.
4 metrelik düşündüğü karavan güneş panelleri ile birlikte 750 kg. altında bir ağırlıkta olursa harika bir iş olur. 3.60 ve 3.80 madelinde karavanın önü kavisli geldiği için ön bölüme açılır pencere koyamıyordu. İşşallah yeni modelinde bu kavisli şekli değiştirir ve ön camda açılır olur. Bende, her ne kadar 3.60 karavan modeli 4 kişilik bir aileye yeterli olsada 4 metre daha ferah olacağı için bu modeli beklemeye karar verdim.
Sizinde yukarıda belirttiğiniz gibi oturma gurubu ve banyonun büyütülmesi çok yerinde bir karar olur. Ama ranza bölümünün 60 santime düşürülmesi zaten 65 cm olan yatağı dahada küçültmek demek. Belki 10 yaş altı için sorun olmayabilir ama Bir misafir geldiğinde yada bizim gibi 15-16 yaş ve üzeri çocuğu olan aileler için sorun teşkil eder. Belki 1-2 gün idare edilebilir ama uzun süreli kamplarda sıkıntı olacağını düşünüyorum. Diğer yerlerden birkaç santim kırpılarak azda olsa bu alanın büyütülmesinde fayda görüyorum. Bende kendimce düşündüğüm ölçüleri orantılı küçülterek kroki yaptım, aşağıda paylaşıyorum.
Bu arada bende İzmirde yaşıyorum. Umarım günün birinde tanışma fırsatı buluruz.
Ekli dosyayı görüntüle 517505
Son düzenleme: