İYİMühendis
Kamp III
@neroarkan
Önemi yok. Hayırlısı olsun. Hangi ithal karavana karar verdin?
@osmankk
Öncelikle gözlemleriniz için teşekkürler.
Umarsan Rena 3.60, Evet arkadaşlarla da konuştuğumuzda ithal camları/evyesi/ocağı ile fiyat anlamında şuan gerçek 750 kg altı karavan sınıflamasında benim için 2. sırada. Açıkca bu yıl Carabinata zorlanacak.
Bana göre en büyük sıkıntısı yatak boyu. Arka tarafı ranza olarak 70/80 cm çalışabiliyorlarmış. Bu alan kazanma durumu süper derken ön masa/yatak kısmının monoblok yapısı sebebiyle değişmediğini ve sadece mutfak/banyonun büyüğünü öğrendim.
Yani arka yatağı katlı ranza yapıp, yer kazanıp ön çift kişilik yatak boyunu malesef büyütemiyorsunuz.
1.15 çift kişilik yatak benim gibi biraz hacimli kişiler için sıkıntılı biraz ) (100 kg/1.78 boy)
Ama bunun dışında bende kağıt üstünde herhangi bir negatiflik görmüyorum. Fuarda canlı olarak görünce daha net olacak.
Dediğim gibi, O1 belgesini de aldıklarında Carabinata için rekabet çanları çalmaya bşalayacak... Umuyorum sadece fiyat arttırmak yerine artık bazı gelişmeleri de geçrekleştirirler...
@Demirak bey yukarda @emurat bey de sormuştu konu dışı diye yazmadım. Fakat içişleri bakanının oluru ile Hobby'de karar kıldık. Ben 5 yıldır birikim için para biriktiriyordum. O yetmedi. Onun kadar kredi çektim.Ucu ucuna yetecek. Bütün para gitti. Artık fakirim.
Karavan fikri aklıma bir tane @tayfuntuna videosu izledim Adam kanıma girdi. ) Mükemmel videoları var.
Sonra bununla ilgili forum var mı diye araştırdım gezenbilir ve bu sayfayı buldum.
@Demirak Kardeşimin orjinal ve mükemmel araştırma yapması tetikledi beni yalan yok. 750 kg altı çok araştırdım. Arabamı satmayacaktım. Ehliyet almayacaktım. Fakat
vücut ölçülerim küçük karavanlara uygun değil ve ben içinde 1 hafta yaşamak istiyorum.
Karavan gerçekten ciddi bir iş. Mersinde bir firma var (NCR) onlarla 1 kere görüştüm. Başka yerli firma ile görüşmedim Diğer firma bilgilerini buradan aldım.
Yurt dışı karavanlar için ise,
İstanbulda İthal karavan satan benim gördüğüm ciddi çalışan 3 yer var. Fendt-hobby-adria.
Yurt dışından getirme olanaklarını araştırdım. Çarptım böldüm. Şu sonuca vardım.
Eğer bir firma size karavan satmak isterse satar abi. Bize hobby olumlu ve istekli yaklaştı. Bu o anki elektrik şans yoğunluk. Gidiyorsun adamın müşterisi oluyor seninle ilgilenemiyor Mesela. O yüzden bu marka şudur budur demiycem. Birde içişleri beğendi tabii.
Onu içine sokamadıktan sonra karavan'ı ne yapayım )