750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 472,818
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@sabri.hicyilmaz

Selamlar,

Öncelikle farklı önerilerde bulunmadan önce neden bu uygulamayı yapmak istediğinizi sormak isterim? Çünkü biliyorsunuz ısınma konusunda gerek dizel ısıtıcılar olsun, gerek gazlı ısıtıcılar olsun alternatif çok.

Sorunuza gelince, bunu Orhan ustaya sormadan şu şekilde cevaplayabilirim: 750 kg altı yani 4 metre altı karavanlarda malesef bunu koyacak yer yok. Yani ancak buzdolabı önüne falan konur ama geçişte sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu soba daha çok sizinde gönderdiğiniz gibi büyük motokaravanlarda ve çekme karavanlarda uygulanabilir diye düşünüyorum.

Etiketler

@sabri.hicyilmaz

Selamlar,

Öncelikle farklı önerilerde bulunmadan önce neden bu uygulamayı yapmak istediğinizi sormak isterim? Çünkü biliyorsunuz ısınma konusunda gerek dizel ısıtıcılar olsun, gerek gazlı ısıtıcılar olsun alternatif çok.

Sorunuza gelince, bunu Orhan ustaya sormadan şu şekilde cevaplayabilirim: 750 kg altı yani 4 metre altı karavanlarda malesef bunu koyacak yer yok. Yani ancak buzdolabı önüne falan konur ama geçişte sıkıntı olur diye düşünüyorum. Bu soba daha çok sizinde gönderdiğiniz gibi büyük motokaravanlarda ve çekme karavanlarda uygulanabilir diye düşünüyorum.
Hocam tekrar merhabalar,

Amacımız, hem ısınma hemde soğuk kış günlerinde oluşacak güzel sıcak bir ortam.
evet 750 kg altında bu proje biraz zor gibi duruyor, belki mini buzdolabının hemen üstüne yapılabilir ?

upload_2020-1-29_10-51-21.jpg

Ekli dosyayı görüntüle 517410
Ekli dosyayı görüntüle 517411

upload_2020-1-29_10-33-47.jpg

@sabri.hicyilmaz
Evet, havada olabilir, onu düşünmemitim. Ama bu sefer gardrobunuz gider. Birde Gardrop içine şuan inverter koyuyor ve buzdolabı havalandırmaları var. Onlarıda bir şekilde kapatması gerekebilir. Birde sıcak su için şofben isterseniz onuda gardrop içine koyduğundan sıkıntı olabilir.
Bunun maliyeti nedir bu arada?
Ben şöyle birşey öneririm:
Eğer bütçeniz varsa gazlı olarak hem de görsel olarak Trumanın şöyle bir ürünü var:
Termosa - S5004 N Gazlı Soba Tek Fan
img_Mzc0.jpg
Güncel fiyatını bilmiyorum ama 5.000 TL den fazla olabilir. Birde usta bunu tam buzdolabı altı çekmece bölümü önüne yapabilir. (Resimlerini paylaştığınız buzdolabı altı)

@Demirak kardeşim..
Webesto ısıtıcı ile Alde ısıtıcının farkları neler..
Avantajları dezavantajları neler..
Gerek fiyat gerek kullanım kolaylığı gerek yakıt masrafi olarak...

@sabri.hicyilmaz
Evet, havada olabilir, onu düşünmemitim. Ama bu sefer gardrobunuz gider. Birde Gardrop içine şuan inverter koyuyor ve buzdolabı havalandırmaları var. Onlarıda bir şekilde kapatması gerekebilir. Birde sıcak su için şofben isterseniz onuda gardrop içine koyduğundan sıkıntı olabilir.
Eğer bütçeniz varsa gazlı olarak hem de görsel olarak Trumanın şöyle bir ürünü var:
img_Mzc0.jpg
Güncel fiyatını bilmiyorum ama 5.000 TL den fazla olabilir. Birde usta bunu tam buzdolabı altı çekmece bölümü önüne yapabilir. (Resimlerini paylaştığınız buzdolabı altı)

üstadım şömine soba 1.500 TL den -5.000 TL ye kadar var. ancak yerli üretim 2.000 TL ye çok şık ve kaliteli sobalar var. ben direk soba içine odun atmak istiyorum :smiley:

@sabri.hicyilmaz
img_Mzc0.jpg

üstadım şömine soba 1.500 TL den -5.000 TL ye kadar var. ancak yerli üretim 2.000 TL ye çok şık ve kaliteli sobalar var. ben direk soba içine odun atmak istiyorum :smiley:

Senelerce önce kışın Eskişehir Çifteler Karaköprü tarafına balık avına gitmiştik
Oltaları attık ama hava buz gibi ve açız
Bu arada bir baktık ki,bacasından dumanlar çıkan bir çekme karavan
Karavan sahibi bizi içeri davet etti
Sobaya biraz daha odun attı
İçerisi hamam gibiydi
Bize sobanın üstünde sac da balık pişirdi
Yedik,çok lezzetliydi
Sobayı direk karavanın en ortasına koymuştu
Karavan 4 metrelikti
Amca tek kalıyordu
Dolayısıyla yer sıkıntısı yoktu
Bir yere gidince 2-3 ay kalırmış
Geldiğinde sobayı kurar, giderken sobayı sökermiş
Ara ara karavanı havalandırıyor
Gece de sobaya yakın bir pencereyi aralık bırakıyormuş
Velhasıl kelam karavanda odun sobası olur
Ancak bir veya iki kişi konaklayacak
Çocuk olmayacak
Karavan büyük olacak
Kamp yerinde soba kurulup, ayrılırken sökülecek
Havalandırmaya dikkat edilecek
Ters rüzgar da gece dumanın içeri dolup
ölüm riski göze alınacak

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

hayırlısı bakalım, karavanı aldıktan sonra bir karar vereceğiz artık.

buradaki yorumlar doğrultusunda may karavan 3600 e çok yakın duruyoruz.

Kocaeli'nde ki fuarda Carabinata ve Pino ürünleri kalite ve işçilik olarak begendigim karavanlar oldu, fakat fiyat konusunda ayni seyleri soylemek mumkun degil, Carabinata ic ferahligi olarak tam aradığım ürün, fakat kendi enerjisini uretemiyor oluşu ve frenli aldiginizda 52.000 civari bir fiyat, epey yüksek.

Umarsan küçük modeli evet cok guzel fakat örnekleme gerekirse cift kisilik yatak basinizi koydugunuz yerin genisligi 1.40 m ise ayaklara dogru 1.10 m oluyor, konik

Ayrica iceride ki koku gerçekten dayanilmazdi, lavabo ustunde ki kapakli gözu açtığımda icerisi direk kablolarin gectigi karavanin iskeleti görülecek sekildeydi, sanki karavan fuara yetiştirme amaci ile hizlica yapilmis, fikir ve dizayn çok iyi ama iyilestirme gerekli, wc de pencere yoktu, ben şahsen Erba 3.75 baslangic icin uygun olur diye dusunuyorum, yeni modelinde portatif ranzada yapmis, fakat boy 1.86 cm olunca tavan alçak kaliyor, bu is gercekten cok zormus.

@Kampoliji

Abi Webasto bildiğin dizel ısıtıcı. Elektrik ile çalışan pompası ile yakıtı motora aktarıp, hava ile yanma sağlanıyor. Bildiğim kadarıyla su pompası soğutma sistemleri var. Ortaya çıkan egsoz dumanı da ayrı bir susturuculu egsoz borusuyla dışarı gidiyor.

Alde sistemde, ben yerden/duvardan ısıtma sistemi diye biliyorum. Bana göre çok soğuk olmayan iklimlerde ve ufak karavanlarda lüks bir sistem. Çünkü tecrübe edenler zaten Webastonun 4 metreden düşük karavanlarda çok hızlı bir ısıtma yaptığı söyleniyor. Dez avantajlarını/avantajlarını değerlendirecek kadar bilgim yok. Ama kabaca bu şekilde biliyorum.

@sabri.hicyilmaz

Şömine sobası gerçekten farklı bir yaklaşım. Ama onu kullanmak için bana göre çok önemli gardrobun feda edilmesi ve 4 metre altı ufak karavanımızda yer açısından da sıkıntı yaratması ayrı bir dezavantaj. @mustafaatk 'ın belirttiği gibi içeriye mutlaka menfez açıp çok çok iyi bir hava akışı sağlanması riski de cabası.

Ben sizi anlıyorum. Belki bu bir hayaliniz, belki çok özeniyorsunuz. Ama bunu biraz portatif hale getirip, karavana bağlı çadırınızda yapsanız olmaz mı? (Çadırı halavandırmak daha kolay ve yoğun odun/kömür ısısında çadırda daha çok verim alınabilir. Karavan iç malzemeleri çok fazla ısıdan etkilenmezler. Hem de dışarıda bir kuzine havasında olur.)

PHOTO-2019-12-06-17-07-57.jpg
PHOTO-2019-12-06-17-07-58.jpg

48lkIC7I0dclXH4QWTjn5KAcy3dxdNICEacA4z3zooOPOpbx&s.jpg

@ismailakgun

Demek umarsanın yatak ölçüleri ikilemi bundanmış... O halde bu yatak 1.40 olmaz. 1.10 olarak değerlendirmek gerekir. Bence arka tarafı diğer karavanlardaki gibi ranza yapmalılar...

Banyoya heki koyacaklarmış, yetişmemiş.

Aslında zor birşey değil. Gerçekten O1 750 kg altı karavan istiyorsanız şuan 690 kg altı ağırlıkları ile 4 alternatifiniz var. Carabinata (3.25 metre bana göre küçük), Carpento (3.60 metre bana göre pahalı), Umarsan (3.60 metre yataklar küçük aslında çocukla 3 kişilik gibi) ve son olarak MAY (3.80 650 kg)

Carabinata daha büyük karavan çalışmıyor ve ekstraları ile pahalı kategorisine geçiyor.

Carpento zaten pahalı ve havalandırma için heki büyütmeniz gerekiyor.

Umarsan yeni ve arka tarafı ranza yapıp, buna göre çalışması gerekiyor.

MAY, bu yıl içinde O1 belgesi ile yenilikleri daha iyi hale geleceğini düşünüyoruz. (Zaten yeni siparişte ancak Eylül ayında teslim edebiliyor.)

Sonuç olarak 1-2 yıla bence herşey oturacak ve 4 kişilik 750 kg altı karavanlarda seçim daha kolay olacak...

Para biriktirmeye devam :smiley:

@Kampoliji

Abi Webasto bildiğin dizel ısıtıcı. Elektrik ile çalışan pompası ile yakıtı motora aktarıp, hava ile yanma sağlanıyor. Bildiğim kadarıyla su pompası soğutma sistemleri var. Ortaya çıkan egsoz dumanı da ayrı bir susturuculu egsoz borusuyla dışarı gidiyor.

Alde sistemde, ben yerden/duvardan ısıtma sistemi diye biliyorum. Bana göre çok soğuk olmayan iklimlerde ve ufak karavanlarda lüks bir sistem. Çünkü tecrübe edenler zaten Webastonun 4 metreden düşük karavanlarda çok hızlı bir ısıtma yaptığı söyleniyor. Dez avantajlarını/avantajlarını değerlendirecek kadar bilgim yok. Ama kabaca bu şekilde biliyorum.

@sabri.hicyilmaz

Şömine sobası gerçekten farklı bir yaklaşım. Ama onu kullanmak için bana göre çok önemli gardrobun feda edilmesi ve 4 metre altı ufak karavanımızda yer açısından da sıkıntı yaratması ayrı bir dezavantaj. @mustafaatk 'ın belirttiği gibi içeriye mutlaka menfez açıp çok çok iyi bir hava akışı sağlanması riski de cabası.

Ben sizi anlıyorum. Belki bu bir hayaliniz, belki çok özeniyorsunuz. Ama bunu biraz portatif hale getirip, karavana bağlı çadırınızda yapsanız olmaz mı? (Çadırı halavandırmak daha kolay ve yoğun odun/kömür ısısında çadırda daha çok verim alınabilir. Karavan iç malzemeleri çok fazla ısıdan etkilenmezler. Hem de dışarıda bir kuzine havasında olur.)

Ekli dosyayı görüntüle 517418 Ekli dosyayı görüntüle 517419

48lkIC7I0dclXH4QWTjn5KAcy3dxdNICEacA4z3zooOPOpbx&s.jpg

@ismailakgun

Demek umarsanın yatak ölçüleri ikilemi bundanmış... O halde bu yatak 1.40 olmaz. 1.10 olarak değerlendirmek gerekir. Bence arka tarafı diğer karavanlardaki gibi ranza yapmalılar...

Banyoya heki koyacaklarmış, yetişmemiş.

Aslında zor birşey değil. Gerçekten O1 750 kg altı karavan istiyorsanız şuan 690 kg altı ağırlıkları ile 4 alternatifiniz var. Carabinata (3.25 metre bana göre küçük), Carpento (3.60 metre bana göre pahalı), Umarsan (3.60 metre yataklar küçük aslında çocukla 3 kişilik gibi) ve son olarak MAY (3.80 650 kg)

Carabinata daha büyük karavan çalışmıyor ve ekstraları ile pahalı kategorisine geçiyor.

Carpento zaten pahalı ve havalandırma için heki büyütmeniz gerekiyor.

Umarsan yeni ve arka tarafı ranza yapıp, buna göre çalışması gerekiyor.

MAY, bu yıl içinde O1 belgesi ile yenilikleri daha iyi hale geleceğini düşünüyoruz. (Zaten yeni siparişte ancak Eylül ayında teslim edebiliyor.)

Sonuç olarak 1-2 yıla bence herşey oturacak ve 4 kişilik 750 kg altı karavanlarda seçim daha kolay olacak...

Para biriktirmeye devam :smiley:
Merhaba
Yatak ile ilgili verdigim ölçü misal vermek amacli, gerçek olculerini bilmiyorum, darlık genislik kıyaslamak icin. :smiley::smiley:

@ismailakgun

Bana firma 1.15 dedi. Ama siz 1.10 diyince düzeltmedim. 1.15 de çok yetersiz. 1 kişi 70 cm altı yatakta rahat yatamaz bana göre. Hem sıkıntı verir hem de sıcak olur. Bu yüzden ranzanın min. 70, çift kişilik yatağında min 140 cm genişlikte olmasını ben öneriyorum.

CNR İstanbul - Kamp Karavan Fuarı Son Bilgiler

Selamlar,

Öncelikle şunu belirteyim, ben ailemle 22.02.2020 tarihinde İstanbul'a gidiyorum. (Allah nasip ederse) 23 Şubat Pazar ya da 24 Şubat Pazartesi Fuara gitmeyi planlyorum. Pazar kalabalık olabilir diye düşündüm fakat, buradan arkadaşlar gelecekse tatil günü olması sebebiyle Pazar günü de gidebilirim. Ayrıca ben diğer salonda Boatshow'a da gideceğim. :smiley:

Eşim gelme konusunda net değil. Arkadaşları ile buluşursa ben yalnız olacağım. Bulaşamazsa oğlumla gelecek oda.

-----------------------------------------------------------------------------------

Bizim bu başlıkta takip ettiğimiz 750 kg altı karavanlarda:

Saly Carabinata'sı ile (XL modeli lansmanı yapacaklarmış.), Umarsan Rena 3.60 modeli ile, Carpento yine mevcut modelleri ile ve NK Karavanda yeni 3.90 modeli ile katılacak. Birde bazı çekme karavanlar var. Onlarla da önümüzdeki yıl için 750 kg altı planları olup olmadığını konuşacağım.

Ben en çok sırasıyla, NK 3.90, Rena 3.60 ve Carpento'yu merak ediyorum...

Bu arada yine 750 kg altı off road karavan üreten Crawler'da gelecek. Onuda inceleyeceğim.

Son olarak engelli olmam ve ÖTV'siz araç alabilmem sebebiyle gelecekte planlarım arasına aldığım Türkiye'nin tek 0 motokaravanı olan Hotomobil'de ilgimi çekiyor. %50 ÖTV'siz olarak alabildiğim için ekonomik duruyor.

Tekne Fuarında aslında mevcut koşullarla alamayacak olsam da özellikle iç dizayn ve donanımları karavanda da kullanılabileceğinden ilgimi çekiyor. Birde Nauta 6.80 modelini merak ediyorum.

İlgilenen arkadaşlarımın bilgisine.

Sevgiler,

@Demirak Hocam değerli yorumların için çok teşekkür ederim.

belkide bu şekilde bir çadır ile durumu çözebiliriz, karavan için mini kuzine sobaya bende mesafeli bakıyorum, çünkü odaklandığım karavan may3600, ve bu karavanın iç ölçüleri dolap vb şeyleri kaldırmakta çok doğru bir karar değil.

artık önce bir karavanı alalım, sonra netleştireceğiz.

ilgin için tekrar teşekkürler.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,771
Kayıtlı Üye Sayımız
166,592
Kaydolan Son Üyemiz
Ömer Deniz Önder

SON KONULAR

Geri