750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 472,965
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
@neroarkan

Abi bana göre Tuvalet/Banyo karavanın olmazsa olmazıdır. Zaten onlar olmasın dersen Teardrop dediğimiz hatta mutfağı dışarıda olan ufka karavanlarda bakabilirsin.

Karavanı karavan yapan kişisel kişisel alanlarıdır bana göre...

Karavanda klima konusunda ben sana katılmıyorum. Sen hep Adana/Mersin de mi olacaksın? Karavanı alıp, şehir merkezinin en sıcak yerinde güneşin altında mı oturacaksın?

Karavanı genelde sahilde, yeşillik altı gölgede ve betonunun olmadığı yerde kullanacaksın. Fiber, havalandırması iyi olan ve yalıtımı da başarılı bir karavan alırsan, en fazla 1-2 fan takarsın diye düşünüyorum...

@Demirak
Samimiyetine güvenerek cevap yazıyorum. WC siz karavan hanım dan döndü, ya bu yaz bir çekme karavan kiralama yoluna gideceğiz. Bir deneyip görmek lazım kamp ortamını. Karavan i yazdan yaza değil hafta sonları Mersin sıcağında ama yine sahilde kullanmayı düşünüyorum. Gideceğimiz yerlerde pek gölge Yok. Hayırlısı.

Klima işine gelince karavan küçükse klima işine hem yer yok hem çarpar adamı iç ortamı dahada daraltır. Ama
4.7 ve üzerine çıkınca gereklilik gibi duruyor.
Aslında küçük olsada lazım ama karavan i satarken sökmek olmaz. Taktırma daha iyi. Çünkü kendimi taniyorsam sürekli büyüteceğim para buldum mu gomecegim.

Karavan fuarına gideceğim gelirseniz tanışmak dertleşmek isterim. Benim hedefim yerliden çok yabancı marka. Karavan kullanımıni karavanciligi öğrenmek lazım.
Öğrenince zevk alacağımı düşünüyorum.
 

Etiketler
Selamlar,

Daha önce bahsettiğim MAY Karavan Orhan usta'nın 2020 yeniliklerini bana dün akşam göndermiş. Kendi tümceleri ile paylaşıyorum.

1- 2020 model karavanlarda galvaniz kaplı kutu profil şasi olmayacak. => Yerine lazer kesim pres büküm al-ko şase görünümünde ve yapısında şasi olacak. Ağırlıklarında hafifleme olacak. Ancak daha bitmediği için net ağırlık şuan için bilinmiyor, bittiğinden paylaşacak.

2- Tabana 3 cm strafor köpük ile üst zemine 8 mm alt tarafa 6 mm kavak kontrapilak preslenerek sandviç kompozit taban yapılacak. Yalıtım ciddi anlamda artacak ve bu teknikle karavan toplam 7 kg hafifleyecek.

3- Karavanın iç mobilyaları kavak kontrapilak üstü lamina kaplanarak daha modern bir görünümü olacak. Bu sayede mobilyanın zaman dilimi içinde çizilme, solma ve deforme olması engellenecek.

4- Karavanın dış köşe birleştirmesi kanallı köşe birleştirme yapılıp karavana entegre çadır tente montajı kolaylıkla yapılmış olacak.

5- İsteyen kişilere 9.000 TL fiyat farkı ile Avrupa E belgeli Plexi cam ve heki takıyor. Burada da hem cam yalıtım, su sızdırmazlığı hem de güvenlik atrmış oluyor. Aynı zamanda ağırlığında 20 kg civarında azalmasını bekliyor.

6- Kendi adına çıkacak O1 belgesi ile, 3800, 3600 ve 2500 modeli tescillenmiş olacak.

Sonuç olarak: Plexi camlı versiyonda tercih edilirse, şasi hafiflemesi, taban hafiflemesi ve cam hafiflemesi ile toplam 40-50 kg bir hafifleme bekliyorum. Buda 650 kg olan standart karavan ağırlığının 600 kg a düşmesi demek. 100 kg güneş paneli, aküler ve inverter, 50-60 kg da tüp, ek donanımlar ve şahsi eşyalar desek karavan çok rahatlıkla 750 kg altı olarak hiç düşünmeden alınabilir hale gelecek.

Çadır montajı, daha modern bir iç görünüm, çok çok daha iyi bir yalıtım ile karavan hem hafif hem de çok kullanışlı hale gelmiş olacak.

Duyurmuştum ama bu haliyle 2020 karavanları 3800 de 49.000 TL ye, 3600 de 47.000 TL ye satmayı planlıyor. Ortalama 5.000 TL güneş panel maliyeti ile 54.000 TL ye tam donanımlı bir 3800, 52.000 TL ye de 3600 alınabilir olacak.

Hep yaptığım otomatik hesap ile, 3.000 TL webasto, 3.000 TL şofben, 5.000 TL dıştan kasetli tuvalet ile tam Avrupa görünümünde bir 3800 karavanı, 65.000 TL ye mal edebilir olacağız.

@Demirak az kaldı kandiracan beni :smiley:) şaka yaptım. Yerliye donecem parasızlıktan az kaldı.
 

May 3600 ile adria 360 fiyat performans olarak nasıl. May 3600 aynı doluluga geldiginde 70 bin bandına cıkıyor. Fikirlere açığım. Bu konuyu tartışabiliriz. Hatta adria 400 modeli de cok hoş.
 

May 3600 ile adria 360 fiyat performans olarak nasıl. May 3600 aynı doluluga geldiginde 70 bin bandına cıkıyor. Fikirlere açığım. Bu konuyu tartışabiliriz. Hatta adria 400 modeli de cok hoş.

Orhan usta iyi bir marangozdur. O tarafa laf yok. Ancak yine de adrianın 750kg üstü olması yani ruhsatli olmasi sizin için uygunsa ve bütçenize de uyuyorsa şahsi fikrim olarak tartışacak bir konu göremiyorum.

Şu konuyu bir okumanızı öneririm.

Çekme Karavanda Hıza Bağlı Savrulma Hareketinin Dinamikleri

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 
Son düzenleme:

@bartek

Ağırlık merkezi konusunda hassas olduğunu biliyorum. Şöyle ki temiz su ve atık su tanklarını tam karavanın ortasına konumlandırıyor. (Hem boydan hem de enden ortasına) Sürüş Güvenliğini arttırmak adına(yük dağılımını öne alma adına) karavan ön tarafa bagaj yapıyor (Yeni versiyonlarda) ve kişisel yüklerin neredeyse tamamı orada oluyor.

Sadece tek eleştirim, güneş panelinin aküleri ile ilgili... Onları temiz su deposunun sağına alıyor. Bana göre ön dolaba yerleşse hem dengede olur, hem çeki oku yük bindirimi sınırda olur, en önemlisi su yannıda elektrik olmaz.
Bunu konuşmuştuk.

Son olarak kullanan kişiler (MAY karavan kullanan 6 kişi ile görüşmüşümdür.) karavanın dengesi ve yol kabiliyeti konusunda çok memnun olduklarını söylüyor her fırsatta.

@Kampoliji

Yapacağı güzellikler ile ilgili bilgi bekliyorum. gelince paylaşacağım.

Cam sorunuz:
Yerli malı ile ilgili kullanıcıları geçtim, karavan üreticileri(Direk isim vereyim ERBA gibi) 2-3 yıla dağıldığını ve bu yüzden takmadıklarını söylüyorlar. Ancak CE Belgeli Avrupa camlar bırakın dağılmayı, olası darbe sonrası çatlamalarda bile onarılabiliyormuş. Yani tam tabiri ile evladiyelik diyorlar. Birde sonuçta ısı geçirgenliği/yalıtımı da önemli. Standart bir camda ne kadar yalıtım var bilmiyoruz. Ama belgeli camda en azından standartlarda bir yalıtım olduğunu biliyoruz...

MAY/Adria kıyaslamasını bir sonraki yazımda yapacağım.

@neroarkan

Ben sana dedim :smiley: Tuvalet hanımlar için özellikle çok önemli. Duş bile bir yere kadar idare edersin. Yazın, mayo ile dışarıda duş alırsın, kışında zaten hava gereği karavanda almazsın diyelim. Ama tuvalet öyle değil. Ben çadır kampı yaparken bir erkek olarak kamp yerinde hiçbir tuvalete giremedim. İstisnalar, iyi tesisler vardır ama yinede giremiyorum. Çocuk varsa onu geçtim, hanımları düşünemiyorum bile...

Havalandırma konusunda, karavanı kullanacağın yerde gerçekten gölge yoksa ve çok sıcak olacaksa, dediğim gibi seçici olmanı öneririm:

1- Mutlaka fiber karavan bakabilirsin. (Alüminyum değil.)
2- Mutlaka plexi tam açılık orjinal camlı(yalıtımlı) karavan bakabilirsin. (Bu maliyetleri arttırsa da vaz geçme bence.)
3- Mutlaka min 1 hatta 2 tane tavan havalandırmalı(Hekili) karavan tercih etmelisin. Ve mümkünse 1 tanesine 12 V havalandırma fanı takabilirsin.
4-Karavanın yatma noktalarına küçük 12 V havalandırmalar takabilirsin. Bu havalandırmalar az enerji harcar ama yinede güneş paneli enerji kesintisini önler senin için. Zaten başka alternatifin olmayarak, hep güneşte duracağın için panellerde verimli çalışır diye düşünüyorum.
5- Yazın genelde sadece yatmak için karavan içinde olursun, oturmak ve yemek yemek için dışarıda olursun. Bu yüzden karavan yanına çadır/tente uygulamasıın yaptığında dışarıda gölgede kalmış olursun. Birde dış masa portatif ocak ile yemeklerini dışarıda yapar/yersin dolayısıyla karavanın içi hariçten ısınmamış olur.
6- Dış duş olayını da yaparsan dediğim gibi çok sıcaktan etkilenmeden birçok şeyini halledersin...

Fuar konusunda kafamda şöyle birşey var: Ocak ayında katılımcı firmalar belli olacakmış. Onları bir görelim. Ben ailemle hem İstanbul gezisi hem de Fuar gezisi planlıyorum. İzmir'den araçla gideceğim.

Buradan tam gideceğim tarih/saati paylaşırım. Benimle tanışmak/konuşmak isteyen beraber gezelim diyen arkadaşlarla buluşuruz.

Ben birçok kişi gibi video vb çekmeyeceğim. Sadece belki resim çekerim... Amacım Fenomen olmak değil, karavan almak ve benim gibi düşünen insanlar ile tanışıp belki karavan sahibi olduktan sonra bir araya gelmekten ileri gitmeyecek....
 
Son düzenleme:



@Demirak

2020 May karavanları merakla bekliyoruz. :smiley:
İstanbuldaki fuara Ankaradan katılacağım umarım görüşme şansımız olur.
 

Adria Aviva 360 ile MAY 3600 Kıyaslaması:

Önceikle şunu belirteyim. Adria ithaldir, daha kalitelidir, işçiliği, aerodinamiği daha iyidir. Bu konularda zaten herkes ile hem fikirim. Bu kıyasalamada benim konum bunlar değil.

ben aradaki son fiyat farkına göre, ithal 360 mı yoksa, daha uygun fiyatı ile yerli Orhan Ustamı tercih etmek daha iyi diye değerlendiriyorum.

Eğer ağırlıklı hafta sonları ve 1 aydan kısa kalmak için karavan düşünmeseydim, aksine uzun tatiller ve uzun kalmalar için düşünseydim, hiç şüphesiz ithal Adria daha anlamlı olabilirdi. Ama ben İzmir'deyim. En fazla 100 km mesafede bir sürü harika doğa ve kamp alanım var. Ve dediğim gibi yılda tek solukta en fazla 15 gün ve hafta sonuları bu karavanı kullanacağım. Burada yukarıda saydığım kalite öğelerinden ziyade kullanışlılık ve ucuz maliyet benim için önemlidir.

Aviva 360, 750 kg üstü O2 olarak yani ruhsatla satılıyor. Ancak MAY 360 750 kg altı O1 olarak ruhsatsız satılıyor. Sağ kolumdan engelli olmam ve B ehliyet ile sadece otomatik vites araç kullanabilmem sebebiyle ben BE ehliyeti alamıyorum. Bu yüzden bu kıyaslama zaten benim için anlamlı değil ama BE ehliyeti almaya imkanı olan değerli arkadaşlarım için anlamlı olur diye paylaşıyorum.

* Adria Aviva 360 DK Donanımları ve Özellikleri (Olmayan ve ek para ile olan donanımlar da belirtilmiştir.)

*Çalışan/Standart ağırlığı 774 kg.
*Al-Ko Şase, frenler ve sabitleme donanımları. (1 tonluk şase)
*Amortisör ve stabilizatör yok.
*Karavan tipi tam açılan amortisötlü plexi camlar var.
*2 Parçalı kapıda sineklik yok. İstenirse yan sanayi ortalama 500 TL. (Orjinali 222 Euro)
*ABS ön, arka ve yan duvar kaplaması/koruması var.
*Ön kutu var.
*Ön kutu içine bakır gaz tertibatı var. (2X11 kg tüp)
*Hareketli giriş basamağı yok. İstenirse yan sanayi orlama 100-200 TL. (Orjinali 20 Euro)
*1 heki var.
*Cam kapaklı Smew 2'li karavan ocağı var.
*Buzdolabı 3 sistem ve 80 litre.
*WC dıştan kasetli pasif havalandırmalı tuvalet var.
*220 V ile çalışan 5 Litre Truma Therme Elektrikli Boyler var.
*50 litre temiz su tankı var.
*Atık tankı yok. Portatif tank maliyeti 500 TL.
*LED ışıklar var.
*Gaz Soba Truma S3004 var.
*Güneş paneli takılabilir ama fiyatını MAY'in fiyatı ile aynı alıyorum, 5.000 TL.

Fiyatı: 90.000 TL + 6.200 TL=96.200 TL (Bugün sarı ilan sitesine düşmüş fiyatı 90.000 TL (13.500 Euro) bu şekilde ve Mayıs ayında teslimi olackamış.)

* MAY 3600 Donanımları ve Özellikleri (Olmayan ve ek para ile olan donanımlar da belirtilmiştir.)

*Çalışan/Standart ağırlığı 650 kg.
*Al-Ko şase yok, frenler ve sabitleme donanımları var. Şase istenirse 4.000 TL
*Amortisör ve Stabilizatör yok.

*Karavan tipi tam açılan amortisötlü plexi camlar var.
*Kapı tek parça sineklik var.
*ABS karavan korumaları yok.
*Ön kutu yok. İstenirse 500 TL.
*Ön kutu içine bakır gaz tertibatı yok. İstenirse yapılabilir ama fiyat almadım.

*Hareketli giriş basamağı var.
*1 Heki var.
*Cam kapaklı Smew/CAN vb. 2'li karavan ocağı yok. İstenirse ortalama 2.000 TL.
*Buzdolabı 220 V ancak 90 litre.
*WC içten portatif. sabit dıştan kasetli pasif havalandırmalı istenirse 5.000 TL.
*Boyler/Su ısıtıcısı yok. İstenirse gazlı su ısıtıcıları gaz tertibatı ile 3.000 TL.

*100 litre temiz su tankı var.
*100 litre atık su tankı var. Ayrıca boşaltım vanası var. Portatif tank kullanılabilir.
*LED ek ışıklandırmaları yok. Ancak yapılabilir. İsteğe göre fiyatı değişebilir.
*Soba Gazlı/Dizel yok. İstenirse 3.000 TL ye Dizel takılabilir.

*Dış dış var.
*Ön alt bagaj kapakları var.
*220 V Buzdolabını devamlı çalıştıran güçte güneş paneli 5.000 TL.

Fiyatı: 47.000 TL + 22.500 TL + 1.000 TL(LED ve gaz tesisatı için) = 70.500 TL
(2020 Plexi camlı karavan fiyatı baz alınmıştır. Ek indirim ve avantajlar dikakte alınmamıştır.)

Arada net olarak 25.000 TL den fazla bir fiyat farkı var. Birisi ruhsatlı, diğeri ruhsatsız. Donanım olarak hemen hemen sundukları aynı ama Adria Aviva 360'da donanım mevcut olsada bazı kısıtlar var:

1- 5 litre elektrikli su ısıtıcısı malesef kamp alanlarında kullanılamıyormuş. Çünkü elektrik akımı devamlı değiştiğinden ısıtıcı çalışmıyormuş. 5 litrelik kazanda kısa kullanımlara yeterliymiş. Dolayısıyla gazlı ve min 10 litre kazanlı bir su ısıtıcısı için ek maliyeti düşünmek gerekiyor.
2- 50 litre temiz su deposu yetersizmiş. Ve para ile bile yükseltilemiyormuş. Bu durumda araçta harici depo taşımak gerekiyormuş. (Su olan kamp alanlarında bile sürekli doldurmaktan dolayı karavan sahipleri sıkıldıklarını söylüyorlar.)
3- Gri atık su tankı yok ve portatif tanklarında kapasiteleri düşük olduğu için devamlı boşaltım kaynaklı sıkıntıdan bahsediyorlar. Özellikle boşlatım alanı olmayan ve sabit kalınan kamp alanlarında...
4- Karavan ithal ve üretim yeri yurt dışı olduğu için, Yan sanayi ekipmanlar ve montajdan ziyade orjinal ekipmanlar ve Aydos Karavan montajı öneriliyor. (Bağımlısınız)

Sonuç: Hafta sonu 1-2 günlük tatiller ve devamlı olarak 1 aydan kısa tatillerde özellikle 4 kişi kalımlarda daha az uğraşı ve daha çok kullanışlılık adına MAY karavan daha cazip duruyor. Büyük kapasiteli güneş panelleri ile elektrik almadan, 220 V 90 litre buzdolabınızı devamlı çalıştırabiliyorsunuz. Elbette 3 sistem karavan tipi dolap daha iyi olsa da Güneş paneli ile devamlı randıman alınan dolap da iş görür gözüküyor.
Su, atık su ve kullanışlılık anlamında MAY üstün kalıyor. Ve ortalama 25.000 TL fiyatının daha uygun olması da en önemli avantajı. Hele benim gibi O1 olmazsa olmazınızsa direk MAY öne geçiyor. Ama Karavanda devamlı kalacaksanız, Avrupa'da çok uzun yollar tatiller yapacaksanız, min kalış süreniz 1 ay olacak ve karavanı yoğun kullanacaksanız, BE ehliyette alabiliyorsanız, hafiflik sizin için önemli ise(çekeceğiniz araba için) ve sundukları ile ek maliyetlerle bile Aviva 360 tercih edilebilir gözüküyor.
 
Son düzenleme:

Merhaba arkadaşlar.. @Demirak arkadaşımız çok güzel açıklamış. 50 litre su tankı çok az geldi banada. Kamp yaptıgım zaman 20 lt su depom bile yarım gün yetmiyor. Güneş panelide uzun vadede şart. Adria görünüm kalite olarak güzel ama kullanıslımı bilemedim... Kendi adıma wc elektrik su buzdolabı ve ısıtma önemli.. O2 belgeli karavan almak benim için sıkıntı değil lakin her sene muayene vs uğraşmayada gerek yok gibi..
May karavanın 3800 modeli ağır basıyor bana..
 

Ne zamandır listemizi paylaşmıyoruz... Bu vesile ile tüm arkadaşların, takip edenlerin ve destek olanların yeni yılını kutlarım. Umarım 2020 bize harika bir karavan getirir :smiley:

Liste Özeti:

* Liste sadece O1 belgesi olan ve olduğu duyulan ancak teyit edilmeyen karavanlardan oluşmaktadır.
* Liste mutfak/banyosu olan/karavan içinde olan karavanlar ve olmayan/dışarıda olanlar şeklinde ikiye ayrılmıştır.
* Pino 280(300) Cachalote modeli yeni modelde 800 kg ile O1 dışı kaldığı için listeye alınmamıştır.
* İthal O1 Karavanlar 2 kişilik olup, 4 kişilik modelleri yoktur.
* Ağırlıklar standart donanım ağırlıkları ile ölçüldüğü için sonrasındaki eklemeler ile 750 kg altı kalacak karavanlar için en idael kilo yaşam aküsüz 650-680 kg arası hesaplanmıştır.
* Bu şekilde olan 4 kişilik frenli 650-680 kg arası gelen (En fazla 680 kg) sadece 2 karavan vardır ve *----* şeklinde işaretlenmiştir.
* 4 Kişilik tam karavan sınıfında yerli karavanlarda standart en düşük fiyatlı karavanların 30.000 TL den başladığı ve 70.000 TL ye kadar çıktığı bilgisi alınmıştır.
* Araziye uygun karavanlarda, GeoCamper, Crawler ve Caretta 1500(Tuvalet/Mutfak dışarıda) modelleri vardır. Ve Crawler Izz428 modeli en pahalı karavan olarak 80.000 TL üzerinde satılmaktadır.
* Liste alfabetik sıraya göre düzenlenmiştir.
*
4 kişilik modeller bold yapılmıştır.
* İthal Karavanlar da italik yapılmıştır.


750 Kg ALTI TAM KARAVANLAR ve MUTFAK/BANYO DIŞARIDA OLAN/OLMAYAN KARAVANLAR LİSTESİ (O1)

1-750 kg Altı Tam Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126ET (İthal 2 Kişilik)

b) Caretta - Uncle 370 (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 735 kg) ve Junior (2 Kişilik)

c) Carpento - 360 (4 Kişilik - Frensiz Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg) ve 310 (2 Kişilik)

ç) Dolly - Weekend (2 Kişilik)

d) Eks - 3600 (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 710 kg)

e) Erba - 4.10 (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 720 kg
) ve 3.40 (2 Kişilik)

f) GeoCamper - Off Road - Hunter - City (Light Class) (3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 700 kg altı belirtiliyor.)

g) Gündoğdu Karavan - Leyli 2.40 (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 550 kg)

ğ) Güney Karavan - Maxi 4.40 (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg
) ve Midi (3 Kişilik)

h) Hymer Eriba - Touring Familia 3.20/3.10 (İthal 2 Kişilik)

ı) *May - 3600/3800* (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650/670 kg) ve 2500 (2 Kişilik)

i) NK - 3500/3800/4000 (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 750 kg altı belirtiliyor.)

j) Ortiz Karavan - 3.90 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg) 2/3 (Ranza&Tavan Camlarsız versiyonu O1 Belgeli 3 kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık 750 kg)

k) *Saly - Carabinata 3.25* (4 Kişilik - Frensiz Standart Aksesuarlı Ağırlık: 650 kg) ve 3.25 Petite S (2 Kişilik)

l) Sterckeman - Starlett 330 CP (İthal 2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık 707 kg)

m) White Pigeon - Atlantis 3.60(4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

2) Mutfak/Banyo Dışarıda/Olmayan Karavanlar:

a)
Aydos- Niewiadow Nt 126 (İthal 3 Kişilik) (Mutfak içeride)

b)
Başoğlu Karavan - Caretta 1500 (4.18 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 460 kg)

c) Crawler - Izz 428 (4.28 metre) (4 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 740 kg)
ve EN 390 (3.90 metre) (O1 Belgeli 2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 680 kg)

d)
Güney Karavan - Mini (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg)

e)
Pino Karavan - Pİ 2010 (2.10 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 350 kg) (Mutfak içeride)

f)
Sterckman - Easy 340 CP (3.40 metre ) (İthal 3 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 657 kg) (Mutfak içeride)

g) White Pigeon (3 metre) (2 Kişilik - Standart Aksesuarlı Ağırlık: 500 kg)
 

Aslında ilk düşündüğümde yaparım demiştim sonra düşününce taşıyıcı kısma zarar verebilirim endişesine kapıldım ve erbaya yaptırmaya karar verdim.Lunboz ufak ebatlı olduğu için problem olmaz fakat cam büyük ebat olacağı için yetlilisine yaptırmak daha problemsiz olur diye düşünüyorum

Karavanınızı ne zaman teslim alacaksınız?
 




Karavanımı kullanıyorum şuan Sakaryada Alko'nun düzenlediği etkinlikteyim şu saatlerde :smiley:

VIA_F2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Çok iyi :smiley: ben de yarın erba karavana gideceğim, uğrarım belki poyrazlara.
Size iki sorum olacak. 4,10 modeli için 740 kg denildi. Siz tarttırdınız mı kaç kg geliyor.
Bir 3,75 de güneş enerjisi var 4,10 da sadece yaşam aküsü. Yaşam aküsü normal kullanımda kaç gün gider sizce?
 

Karavan tatili demek
Her gün bulaşık,ara ara çamaşır
Masa kur topla
Karavanı ve ön yerleşkeyi temizle
Duş almak için türlü uğraşlar
Karavan tuvaletini temizle, boşalt
Pis su giderlerini boşalt
Tüm karavan almayı düşünenlere önce bir kirlama deneyimi yapıp ona göre karar vermelerini öneriyorum

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Karavan tatili demek
Her gün bulaşık,ara ara çamaşır
Masa kur topla
Karavanı ve ön yerleşkeyi temizle
Duş almak için türlü uğraşlar
Karavan tuvaletini temizle, boşalt
Pis su giderlerini boşalt
Tüm karavan almayı düşünenlere önce bir kirlama deneyimi yapıp ona göre karar vermelerini öneriyorum

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Haha,
Yaşamak bu, değil mi?


SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

Serkan Otsar
Bu arkadaş Facebook gezenbilir karavan grubunda saly carabinata'dan çok memnun olduklarını ifade etmiş

CPH1941 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 




Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,774
Mesajlar
1,523,676
Kayıtlı Üye Sayımız
166,594
Kaydolan Son Üyemiz
SEMİHFİDAN33

Çevrimiçi üyeler

SON MESAJLAR

SON KONULAR



Geri
Üst