yugun
YÜCEL GÜNDÜZ
Bu yan duvarlar çok hoş görünüyor. Kaliteli xps yalıtım malzemesi artı puan. Ahşap karkas May'ı Güney Karavan'ın bir tık önüne geçirir. Gerçekten hoş olduğunu söylemeliyim. O1 belgesini de veriyorsa bu karavan bence çok iyi.
Hayırlı olsun. Güzel günlerde kullanmanız dileğiyle...
01 belgesi veriliyor.hemde Avrupa onaylı..Bu yan duvarlar çok hoş görünüyor. Kaliteli xps yalıtım malzemesi artı puan. Ahşap karkas May'ı Güney Karavan'ın bir tık önüne geçirir. Gerçekten hoş olduğunu söylemeliyim. O1 belgesini de veriyorsa bu karavan bence çok iyi.
Sevgili demirak ben cam fiyatını Orhan Usta'dan almadım.zaten yanlış yazmışım üç gün uyumadan otobüs lerde gezerken kafa da karıştı.duzeltmek istiyorum.9000 bin fark çıkıyor.dokuz bin ....yerli de daha da düşüyor.ben birkaç ay önce birkaç firmadan fiyat aldım ancak hangi karavan ne kadar cam hangi özellikte cam olduğu belli olmadığı için 4-16 bin arası değişiyor demişlerdi...@Badadirciggin
Yaz/kış fark etmiyor aslında... Çünkü soğuk değil bu sefer sıcak olacak. Genlede gördüğüm klima ve vantilatör arayışına giriyor herkes.
Adria fiyatına çıkma diye birşey yok. 3-4 sayfa öncesine baktığınız zaman açıklamıştım. Adria 83.000 TL satılıyor eksikleri ile. O eksiklerin tamamlanmasını istediğinizde 90 ları geçiyorsunuz.
Ama ben bugün MAY karavanda Adria donanımını 67.000 TL ye mal edebiliyorum... (TV antensiz) Arada neredeyse 25.000 TL fark var.
Tercihinize dediğim gibi saygım sonsuz. Ama tercihimizin sebeplerini açıklarken gerkeçk dışına çıktığımızda bilmeyen kişiler etkileniyor. Ve bu forumda birbirimizi kandırır hale geliyoruz.
Ben bunun olmasını istemiyorum...
Tekrar hayırlı olsun.
@Alterno
Siz nereden fiyat aldınız bilmiyorum. Ama yine 3-4 sayfa önce Orhan usta ile direk konuşuarak yazdığım fiyatlar geçerlidir. yerli de Karavan fiyatına + 6.000 TL ekliyor, E belgeli ithlade +9.000 TL ekliyor. 3600 => 47 oluyor, 3800 => 49.000 TL.
Üzülüyorum, boşa mı yazıyorum diye...
Selamlar,
MAY Orhan ustadan 2020 karavanında yaptıkları yenilikleri kendi ağzından anlatan bir liste istedim. Biz söylüyoruz ama taban yalıtım, lamina kavak malzemenin getirdiği faydaları falan bilmiyoruz. Belki bana söylemediği bazı yeniliklerde vardır, sürpriz olacak.
Mesela geçtiğimiz hafta kendi imalatı olan tente için kanallı köşe birleştirme parçasının tedariğini sağlamışlar. Yani artık MAY karavanlara tentenin yanında kapalı odalı çadırda takılabiliyor. Bildiğiniz 2 oda 1 salon ev gibi olacak karavan... Ve en önemlisi bunu yapmak 5-10.000 TL gibi bir maliyetle olmayacak...
Yine geçtiğimiz hafta karavanı korumak için arka tampon, yan çamurluk ve ön tampon ekleriin konuştuk. Bunlarda ağırlığı arttıran şeyler, takdir edersiniz. Şu plexi ve şase deki yenilikleri ile karavanın son ağırlığının ne olacağına bakıp, ona göre bir tasarım yapalım ve kalıp işine gireyim dedi ama elbette kalıp işi maliyet. Bu yıl tip onay süreçlerine bir karavan parasını harcadığını söyledi. Heralde bu korumaları 2021 modellerde yapabilir, neyse...
Birde az önce konuştuk ve bomba bir havadis verdi: TSE'de Tip onay sürecine bakan 6 mühendisten 1 tanesi de MAY karavan almış ))
Bence yetiştiremeyecek talebi, mutlaka MAY'i İzmir'e taşıyıp büyütmemiz lazım...