750 Kg Altı Sıfır Çekme Karavan Önerileri

  • Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Burak DEMİRAL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 1,423
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 455,133
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bu yan duvarlar çok hoş görünüyor. Kaliteli xps yalıtım malzemesi artı puan. Ahşap karkas May'ı Güney Karavan'ın bir tık önüne geçirir. Gerçekten hoş olduğunu söylemeliyim. O1 belgesini de veriyorsa bu karavan bence çok iyi.
 

Etiketler

Bu yan duvarlar çok hoş görünüyor. Kaliteli xps yalıtım malzemesi artı puan. Ahşap karkas May'ı Güney Karavan'ın bir tık önüne geçirir. Gerçekten hoş olduğunu söylemeliyim. O1 belgesini de veriyorsa bu karavan bence çok iyi.
01 belgesi veriliyor.hemde Avrupa onaylı..
 

@Badadirciggin

Yaz/kış fark etmiyor aslında... Çünkü soğuk değil bu sefer sıcak olacak. Genlede gördüğüm klima ve vantilatör arayışına giriyor herkes.

Adria fiyatına çıkma diye birşey yok. 3-4 sayfa öncesine baktığınız zaman açıklamıştım. Adria 83.000 TL satılıyor eksikleri ile. O eksiklerin tamamlanmasını istediğinizde 90 ları geçiyorsunuz.

Ama ben bugün MAY karavanda Adria donanımını 67.000 TL ye mal edebiliyorum... (TV antensiz) Arada neredeyse 25.000 TL fark var.

Tercihinize dediğim gibi saygım sonsuz. Ama tercihimizin sebeplerini açıklarken gerkeçk dışına çıktığımızda bilmeyen kişiler etkileniyor. Ve bu forumda birbirimizi kandırır hale geliyoruz.

Ben bunun olmasını istemiyorum...

Tekrar hayırlı olsun.

@Alterno

Siz nereden fiyat aldınız bilmiyorum. Ama yine 3-4 sayfa önce Orhan usta ile direk konuşuarak yazdığım fiyatlar geçerlidir. yerli de Karavan fiyatına + 6.000 TL ekliyor, E belgeli ithlade +9.000 TL ekliyor. 3600 => 47 oluyor, 3800 => 49.000 TL.

Üzülüyorum, boşa mı yazıyorum diye...
Sevgili demirak ben cam fiyatını Orhan Usta'dan almadım.zaten yanlış yazmışım üç gün uyumadan otobüs lerde gezerken kafa da karıştı.duzeltmek istiyorum.9000 bin fark çıkıyor.dokuz bin ....yerli de daha da düşüyor.ben birkaç ay önce birkaç firmadan fiyat aldım ancak hangi karavan ne kadar cam hangi özellikte cam olduğu belli olmadığı için 4-16 bin arası değişiyor demişlerdi...
 

Arkadaşlar iki cevaba da 4000 yazmışım kusura bakmayın.amacim kimseyi yanıltmak veya kandırmak değil di.Bu karavan alma sürecinde o kadar çok firmadan o kadar çok fiyat aldık ki .ne kaç para hepsi birbirine karıştı.
 



@Badadirciggin

Yok est, önemli değil. Ama dışarıda yaptırmak hep daha ucuz gibi bir hava oluştu. Ancak sizin belirttiğiniz gibi kazın ayağı öyle değil.

Neyse.

Bir de Orhan Usta yani MAY karavanın O1 belgesi daha onaylanmadı. Yılbaşında bekliyoruz.


---------------------------------------------------

Konuyu takip eden arkadaşlara sormak isterim:

Biliyorsunuz 750 kg altı O1 karavanların listesini tutuyorduk. Ancak maliyet sebebiyle daha uygun çözüm isteyen arkadaşlara yönelik, Sarı sayfalı sitede bir ilan görmüştüm. Başka bir başlıkta ilker 72 paylaşmış; Filton Karavan...

İçi boş olarak satılıyor. Evet, yanlış duymadınız. Penceresi, kapısı, dış yalıtımlı duvarı, herşey var. Ancak içerisi boş. İstediğiniz gibi dizayn ettirebiliyorsunuz. İsterseniz boş bir yatak atın, isterseniz mobilya yaptırıp, dilediğiniz gibi kullanın.

O1 belgesini daha almamışlar ama alacaklarını varsayıyorum. Ürünlerinin mavcut ağırlıkları 300 kg ile 500 kg arasında değişiyor.

Ne dersiniz listemize alalım mı?

Filton, Konya Çeki Demiri, Karavan, Römork, Yük Taşıma Römorku, Av Römorku,

500 Modeli:
X5 180116515blf
X5 180116515f7y
300 Modeli:

X5 239071627ghf
X5 239071627rbf
X5 239071627ra9

Firma Açıklaması: HONEYCOMB KOMPOZİT metodu ile üretilmiş olan römorklarımızın duvarları hafif dayanıklı ve ısı yalıtımlı dır, içerisinde ahşap yada metal iskelet ve köpük benzeri zayıf malzemeler bulunmamaktadır, su aldı şişti koku yaptı vb. etkileşimler göstermez. Orijinal renk olup küf pas oluşmaz, boya ve bakım gerektirmez, Kışları çadır branda vb. korumanıza gerek yoktur,Göbekten yaylı 750 kg. kapasiteli 140 km/h hıza ve yüke uygun Belgeli ALMAN MALI Torsiyon Dingil ve KAPLİN kullanılmıştır. İster yükünüzü taşıyın isterseniz av köpeklerinizi yada konaklamak için kullanın. Celik jantlar, isteğe göre fren sistemi ve K.D.V fiyata dahil değildir.

Fiyat Aralığı: 15-23.000 TL arası
 
Son düzenleme:

Herkese merhaba. Çekme karavan merakıyla birlikte bulduğum forumdaki bu konudan çok istifade ettim. Başta @Demirak olmak üzere yorum yapan ve bilgilendiren herkese teşekkürler.

Ben de Carabinata'nın yıl sonu kampanyası ile frenli modelini 42.700 TL'ye alıp almamakta kararsız kaldım. KDV dahil olarak düşündüğümüzde fiyat cazip gözüküyor. Ya da biraz daha bekleyip MAY Karavan'da düşünebilirim.

Karavanı zaman zaman hafta sonları kısa yolculuklarda, yazın da 20 günlük yıllık izinde kullanmayı düşünüyoruz. Carabinata aldığım taktirde olmazsa olmaz ekstralar neler olmalı sizce? (Webasto, jel akü, klima vs.)
 

@istanbulsporlu

Selamlar,

Rica ederim. Amacım abartı ve yanlış yönlendirme olmadan doğru bilgileri vermek. Bu sayede bende hep doğru bilgilere ulaşıyorum ve herkes için faydalı bir iş yapmış oluyoruz.

42.700 TL (700 olmasaymış iyiymiş :smiley:) Frenli Carabinata için iyi bir fiyat. Eğer 2020 Nisandan sonra planlarınız varsa ve beğendiyseniz tercih edin bence. (Diğer alternatifiniz MAY şuan Haziran-Temmuz döneminden sonra tarih veriyor çünkü.)

Carabinata'da en çok düşünülmesi gereken ve vazgeçenin de bu yüzden vazgeçtiği bir boyut sorunsalı var. Yani rakiplerine göre en ufak karavan. Hafta sonları için muhtemelen ufaklık çok sıkıntı yaratmaz. Ama 20 günlük izninizde bir parça sıkılabilirsiniz. Hele ben ve eşim gibi başka tuvaletlere girememe, dışarıda duş alamama probleminiz varsa, sıkıntınız biraz ateşlenebilir. Bu yüzden mutlaka gidip görüp, enine boyuna düşünüp öyle karar verin. (Eşiniz ve sizinle olabilecek kişilerle birlikte.)

Hep diyorum her türlü donanımı aldıktan sonra da halledebilirsiniz(Belki maliyetli olur, belki orjinal olmaz belki fakat bir şekilde halledersiniz.). Ama boyutları halledemezsiniz.

Carabinata'nın ekstra konusu bana göre şu şekilde:

1-Mutfak üstü dolap yaptırmak. (Mutfak üstü dediğime bakmayın bu dolapları kişisel eşyalarınız için kullanacaksınız çünkü dolap yok karavanda)
2-20 gün Dolu dolu 4 kişi kalacaksanız mutlaka 12 V kompresörlü bir ek ufak buzdolabı edinin. Çünkü 50 litrenin yetersizliğinden bahsediyor arkadaşlar. En azından 30-40 lt desteklerseniz yeterli olur.
(Ücretsiz 90 lt dolap veriyorlar ama daha önce belirttiğimiz gibi alt ranza küçülüyor.)
3-Mutlaka yedek su deposu edinin. 60 lt su tankının 4 kişiye yetersiz olması sebebiyle bakir alanları geçtim, su mevcut olan kamp alanlarında bile sıkıntı yaşadıklarını söyleyen Carabinata sahipleri biliyorum.
4-Gri Atık su tankı olmadığı için portatif tank almanız gerekiyor. Mümkünse 2 adet edinin. Tekerlekli olması tavsiye ediliyor. Çünkü küçük bidonlar hemen doluyor. Büyüklerinde taşıması zor oluyor. Bu yüzden büyük tekerlekli gri depo alabilirsiniz.

Bunlar ilk aklıma gelen karavanda 20 gün kalmak için gerekli olanlar. Birde tabii enerji konusu var. Orada karar sizin. Çünkü güneş paneli ve 100 Amper üstü yaşam aküsü ile ağırlık 750 kg buluyor. Sonrasında ek donanımlar eklediğinizde 800 kg ları bulursunuz. Buda O1 belgesini tartışılır hale getiriyor. (Uzun uzun bu konuda yazışmıştık. Önceki sayfalara bakabilirsiniz.) Araçtan şarj, ya da sadece yaşam aküsü ile dışarıdan aküyü takviye ederim de diyebilirsiniz. (Genelde sadece yaşam aküsü kullanıyor Carabinata sahipleri)

Diğer bahsettiğiniz klima&Webasto ve su ısıtıcısı gibi donanımlar sizinle alakalıdır. Örneğin kışın ve baharda kullanmayacaksınız ısıtıcı takmayabilirsiniz.

Hafta sonları için bence gerekmez ama 20 günlük tatilinizde klima ihtiyacınız olursa bu size kalmış.
Zaten bir gölgelik alana çektiğinizi ve sahilde olduğunuzu düşünürsek, orjinal karavan camlarına sahip olduğu için sıcaklık anlamında çok sıkıntı yaşayabileceğinizi düşünmüyorum.

Sıcak su konusu da eğer karavanda duş alacaksanız, yaptırabilirsiniz. (Boyutları küçük olması sebebiyle ben tuvaleti çıkararak duş alabileceğimi düşündüm. Karavanı incelediğimde Tuvalet bölümünde yaklaşık 5 dk kalarak bu kararı verdiğimi söyleyebilirim.) Bu yüzden karavan sahibi bazı büyüklerim sığamama durumundan dolayı duşu kullanmayıp kamp alanındaki duşlardan faydalandıklarını söylemişlerdi. Bazıları da tuvaleti çıkarıp o şekilde duş aldıklarını paylaştılar. Bu durumda duşu kullanmayacaksanız, sıcak su ihtiyacınız bulaşık dışında olmayacak demek oluyor. Zaten bulaşık içinde çok zahmete girmeden su ısıtabilirsiniz.

TV olayı yine size kalmış. İzlemeyi seviyorsanız uygun maliyetli telefondan aktarıp izleyebileceğiniz çözümler var. Yurtdışına çıkacaksanız ve dediğim gibi TV izlemeyi seviyorsanız ilerde uydu sistemide düşünebilirsiniz.

Bunun dışında ben stabilizatör de öneriyorum. Ama bunu aldıktan sonra ilerde de takabilirsiniz.

Birde son olarak karavanda gösterge panosu yok. Eğer akü de taktıracaksanız kaliteli bulduğum ve genelde önerilen CBE'nin akü&su gösterge panosunu kullanabilirsiniz. Birde yanına 10 yıllık ömrü ile CBE LPG ve soporifik gaz dedektörü eklediniz mi bence başka bir ihtiyacınız kalmaz...

Aklıma gelenler bunlar, hayırlısı olsun şimdiden.
 
Son düzenleme:

Selamlar,

2020 Karavan haberleri gelmeye devam ediyor. Şans eseri görüp listemize eklediğim ağırlıklı olarak Offroad ihtiyaçlarına cevap veren Geocamper'da 2020 modelini tanıttı.

Karavan her anlamda yenilnmiş gibi gözükürken, minibüs camları ile ev kulplu dolapları ile malesef aynı cizgiler devam ettirmiş gibi de hissettim.. Boy konusu güçlü yönü dense de, özellikle Banyo'nun 1.70 olması bana göre negatiftir. Karavan içi boyun asgari 1.85 olması gerektiğini ve bunun tüm karavanlarda standart olması gerektiğini düşünüyorum.

Offroad da yaklaşma ve uzaklaşma açılarını büyütmek için lastik yüksekliği fazla olsa da, 5 cm farkın ciddi bir aerodinamik sıkıntı yaratmayacağını düşünüyorum. (En azından banyoda 1.80 olabilirmiş.)

Banyo kapısı yine yok ama sürgülü kapı sanki bir önceki modeline göre daha iyi gibi geldi, emin olamadım. Bir önceki modeldeki gibi Karavan içi dolap kapasiteleri de gayet yeterli gözüküyor. Özellikle ön kutunun işlevselliğine bayıldım.

Kilo olarak 700 kg larda olduğu yazıyor. Zaten büyük panel koymayışı ve mütevazi akü kapasiteleri ile bu kilo kısıtını görebilirsiniz. Gerçekten ek donanımlarla bile 750 kgı aşmıyorsa yani gerçek bir O1 ise çok çok iyi.

Yalıtım en güçlü yönü diyebiliriz. Ama aliminyum yerine belgeki Fiber çözüm daha iyi olmaz mıydı diye düşünmeden de edemiyorum... (Gerçi sanırım şirketi aliminyum üzerine uzmanlaşmış eski bir şirket)

Çek-yat çözümünü çok beğendim. Yatağın boyunun uzayabilmesi de güzel.

Sadece akülerin arka tarafa konumlandırılmasında ağırlık denge konusu sıkıntı olabilir mi diye düşünmeden edemedim ama sanırım ön kutu kapasite ve ağırlığı ile bu dengelenmiş gibi.
100 lt su ve 80 lt gri su tankı çok iyi.

Fiyatlarını bilmiyorum ama bana göre Offroad karavan çözümlerinde Crawler'ın pahalı yaklaşımı ve Başoğlu'nun 1500 teardrop çözümünün tam ortasındaki boşluğu çok çok iyi dolduruyor...

Yani mutfak/banyo içeride olan ve böyle hacimlere sahip offroad özelliği olan gerçek bir karavan yoktu. Resmen tabloyu tamamlamış.


Her zaman yerli üreticilerin desteklenmesini düşündüğümden ve özellikle Karavan sektörünün desteklenmesi gerektiğine inandığımdan, listemize almaktan ve paylaşmaktan mutluluk duyuyorum. Tebrikler Geocamper ve Murat SERİN...
 
Son düzenleme:

@Demirak cevap için teşekkürler. Öncelikle fiyatı hatalı yazmışım. Frenli modeli 43.700 TL olacaktı (ama 700 yine var :smiley:)

Çok acelem yok esasında. İki karavanı da yerinde gidip görmedim henüz. Bu hafta sonu Carabinata'yı görmeye gideceğim kısmet olursa. Carabinata bana daha kaliteli gözüktüğü için yıl sonu kampanyasını değerlendirsem mi diye düşündüm esasında. Temmuz'dan önce çok acil ihtiyacım yok karavana. Bu arada karavanı da eşim ve iki çocuğum ile kullanacağım (14 ve 7 yaşlarında iki erkek)

Carabinata'nın ekstraları ile daha önce yazılanları da okudum. Mutfak dolabını gidip göreceğim özellikle. Ekstra dolap için ne kadar istiyorlar onu da merak ediyorum. Buzdolabı ve su deposu alınabilir, çok problem gözüyle bakmıyorum.

750 kg sınırını aşmak istemiyorum. Çünkü arabayı kısa vadede değiştirme ihtimalim yok. Peugeot 307 1.4 dizel aracım var ve bir müddet daha onu kullanacağım gibi gözüküyor. Ağırlık daha da artmasın diye güneş paneli düşünmüyorum. Yaşam aküsü ilk aşamada yeterli olacaktır. Klimayı da şimdilik eledim. TV ihtiyacım olmayacak. Gösterge panosu ve stabilizatör tavsiyenize dikkat edeceğim.

Neticede acele etmesem mi acaba? MAY'ı mı beklesem :smiley:
 



Merhaba forum üyeleri, buradaki bilgilerden de faydalanarak gerçekte 750 kg altında olan karavanları inceledim, meslek olarak da bu konulara uzak değilim, hatta fazlasıyla içindeyim denebilir.
Üç model arasında kaldım; MAY , CARPENTO ve CARABİNATA.

Bunlardan Carabinatada beni en tedirgin eden bölüm saklama alanının yetersizliği oldu, yoksa 7 adet karavan camlı bu model benim için güzel bir seçenekti.

Carpento ise havalandırmada problem yaşamamak adına listemden çıktı.Yoksa gerçekten güzel bir ürün.

MAY karavanda en önemli seçenek malzeme kalitesinin iyiliği, ürünün doluluğu (pis su deposu, temiz su deposunun daha büyük olması, 90lt buzdolabı, tuvalet) ve yapan kişinin işini biliyor ve seviyor olması oldu.

Bu arada firmaların 3 ü de gayet ilgiliydi. Diğer arkadaşların da belirttiği gibi bu bir beğeni ve seçim işi, içinize hangi marka, model karavan siniyorsa onu almak önemli.Tabi ki keseniz de önemli.

Ben Orhan Usta ile anlaşıp 3.80 lik siparişimi verdim. Teslim aldığımda yine buradan bilgi ve resim paylaşımı yaparım. O güne kadar da takipteyim :smiley:

Not: Üreticilere alacak arkadaşlarım dikkat etsin. Bazı üreticilere O1 belgesini sorduğunuzda size bu belgenin gerek olmadığını çünkü karavanınızın 750 altı olduğunu söylüyorlar. Belgenizi isteyin, ülkemizde yönetmelikler değişebilir yada revize edilebilir. O yüzden mağdur olmamak için bu söylediğimi dikkate almanızın önemli.
 

Sari sitede bir guney maksi var 27den ilana koyulmuş. Güney düşünen icin güzel bir fırsat.

Bilgilerinize.

SM-N935F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
 

@istanbulsporlu

43.700 de iyi fiyat. Sonuçta karavan camlı, frenli bir karavan alıyorsunuz. İçinde yukarıda saydıklarım dışında her türlü ekipmanda var...

Bence dediğiniz gibi Carabinata'yı bir görün. Ama çocuklarınızla ve eşinizle gidin bence. Onların karavan içinde hareketlerine bakın. Eşinizin görüşlerini mutlaka dinleyin. Karavanın içinden çıktığınızda tamam, 30-20 gün bu karavan bizi idare eder derseniz, o zaman alın...

Fiyatsal anlamda, 43.000 TL ye alsanız, mutfak dolabına 1.000 TL, ek su deposu, atık depolarını da toplam 1.000 TL ye alsanız, komp 12V 30-40 lt buzdolaları da 2-3.000 TL ye satılıyor. Aracınız içinde de kullanabilisiniz.

Yaşam aksünü de yine 1-2.000 TL ye mal etseniz, ortalama bir interver da alıp koyduğunuzda ortalama 50.000 TL ye karavanı hazır hale getirebilirsiniz.

Gösterge panosu ve stabilizatörü sonrada taktırabilisiniz.

Carabinata 2019 model olacak. MAY ise 2020 model olarak alacaksınız. 3.80 metre MAY, Avrupa E Belgeli plexi camlı modelini 49.000 TL ye alacaksınız. (Frenli olarak.)

Su deposu 100 lt, atık su deposu 110 lt, bagajı var, dolap, gardrop, portatif tuvalet hepsi var. Sadece Al-ko alt yapı isterseniz 4.000 TL ek ücreti olacak. Ama anladığım kadarıyla Orhan usta, 2020 modelleri tıpkı Al-ko gibi lazer ile kestirdip, al-ko hafifliğinde şasi yapacağını söylüyor, neyse...

Onuda hesaba katalım ve 53.000 TL diyelim. +5.000 TL güneş paneli, inverteri, ve yaşam aküsü de koyalım. Olsun 58.000 TL.

Gösterge ve stabilizatör ithal farklı ürünler olduğu için fiyatı aynı olması sebebiyle hesaba katmıyorum.

Bir tarafta 50.000 TL ye 3.25 metre, 2019 model, güneş panelsiz yaşam aküsü kadar enerjisi ile, 50 litre ufak 220 V buzdolabını desteklediğiniz(Yaşam aküsü çalıştırmıyor sadece dışarıdan aldığınız elektrik ile çalışır.) ve aracınızda çalıştırdığınız ek buzdolabı ile, 60 lt temiz suyu takvite ettiğiniz ek su tankı ile, 25 lt(genelde gri portatif tanklar bu kapasitede oluyor) atık su tankını devamlı boşalttığınız ve desteklediğiniz ek tank ile, kapısı arkada, tuvaleti MAY'e göre dar, 730-750 kg arası, seri üretimde ve markalı bir karavan almak mı?

Bir tarafta 58.000 TL ye 3.80 metre, güneş paneli ile birlikte 700 kg civarı gelen ve ilerde daha fazla donanım için ağırlık kapasitesi olan, devamlı enerjisi olan hatta 220 V 90 litre dolabını bile devamlı çalıştırabilen güçte güneş paneli ile, 100 lt temiz su, 110 litre pissu tankı kapasiteli, daha büyük ölçülü yatakları, daha büyük banyosu, yandan kapılı, açılır basamağı, isteğinize göre ranza altı masa çözümleri, pencere boyut değişimleri, dolaplarda istediğin gibi iç dizayn, uygun fiyatlı kendi tasarımlı tentesi ve tente çadırı, uygun fiyatlı ön dolabı, bisiklet taşıyıcısı vb. MAY Karavan mı?

Benim için MAY daha yakın geliyor, parasal açıdan da, sunulan açısından da...

Karar artık senin :smiley:

--------------------------------------------------------------------------------------------

@Zeki Uysal

Hayırlısı olsun. Sanırım burası MAY Kulübü olacak, alanlar ciddi anlamda çoğunlukta. Herhalde Ocak ayında Orhan usta tüm yılı kapatacak :smiley:

Şaka bir yana, hayırlı olsun. Teslim aldığınızda bol bol fotoğraflarsınız bizi...

Birde plexi camlı modeli mi aldınız, yoksa standart olanı mı?

Birde Zeki bey, Carpento'nun kg olayında bir belirsizliğimiz var. Karavanın standart özelliğinde fren yok. Ve standart donanımda 360 için 680 kg verilmiş. Eğer frensiz 680 ise, fren için +30 kg düşünürsek kg 710 oluyor ve ek ekipmanı geçtim güneş paneli ve yaşam aküsü ile 750 kg ı aşıyorsunuz.

Ben Faruk beyler ile çok yazıştığım ve çok hayır cevabı aldığım için artık arayıp sormak istemiyorum. (Frenli 680 mi diye) eğer Fuara gelirlerse yüz yüze sorarım.
 
Son düzenleme:

Selamlar,

MAY Orhan ustadan 2020 karavanında yaptıkları yenilikleri kendi ağzından anlatan bir liste istedim. Biz söylüyoruz ama taban yalıtım, lamina kavak malzemenin getirdiği faydaları falan bilmiyoruz. Belki bana söylemediği bazı yeniliklerde vardır, sürpriz olacak.

Mesela geçtiğimiz hafta kendi imalatı olan tente için kanallı köşe birleştirme parçasının tedariğini sağlamışlar. Yani artık MAY karavanlara tentenin yanında kapalı odalı çadırda takılabiliyor. Bildiğiniz 2 oda 1 salon ev gibi olacak karavan... Ve en önemlisi bunu yapmak 5-10.000 TL gibi bir maliyetle olmayacak...

Yine geçtiğimiz hafta karavanı korumak için arka tampon, yan çamurluk ve ön tampon ekleriin konuştuk. Bunlarda ağırlığı arttıran şeyler, takdir edersiniz. Şu plexi ve şase deki yenilikleri ile karavanın son ağırlığının ne olacağına bakıp, ona göre bir tasarım yapalım ve kalıp işine gireyim dedi ama elbette kalıp işi maliyet. Bu yıl tip onay süreçlerine bir karavan parasını harcadığını söyledi. Heralde bu korumaları 2021 modellerde yapabilir, neyse...

Birde az önce konuştuk ve bomba bir havadis verdi: TSE'de Tip onay sürecine bakan 6 mühendisten 1 tanesi de MAY karavan almış :smiley:))

Bence yetiştiremeyecek talebi, mutlaka MAY'i İzmir'e taşıyıp büyütmemiz lazım... :smiley:
 

Selamlar,

MAY Orhan ustadan 2020 karavanında yaptıkları yenilikleri kendi ağzından anlatan bir liste istedim. Biz söylüyoruz ama taban yalıtım, lamina kavak malzemenin getirdiği faydaları falan bilmiyoruz. Belki bana söylemediği bazı yeniliklerde vardır, sürpriz olacak.

Mesela geçtiğimiz hafta kendi imalatı olan tente için kanallı köşe birleştirme parçasının tedariğini sağlamışlar. Yani artık MAY karavanlara tentenin yanında kapalı odalı çadırda takılabiliyor. Bildiğiniz 2 oda 1 salon ev gibi olacak karavan... Ve en önemlisi bunu yapmak 5-10.000 TL gibi bir maliyetle olmayacak...

Yine geçtiğimiz hafta karavanı korumak için arka tampon, yan çamurluk ve ön tampon ekleriin konuştuk. Bunlarda ağırlığı arttıran şeyler, takdir edersiniz. Şu plexi ve şase deki yenilikleri ile karavanın son ağırlığının ne olacağına bakıp, ona göre bir tasarım yapalım ve kalıp işine gireyim dedi ama elbette kalıp işi maliyet. Bu yıl tip onay süreçlerine bir karavan parasını harcadığını söyledi. Heralde bu korumaları 2021 modellerde yapabilir, neyse...

Birde az önce konuştuk ve bomba bir havadis verdi: TSE'de Tip onay sürecine bakan 6 mühendisten 1 tanesi de MAY karavan almış :smiley:))

Bence yetiştiremeyecek talebi, mutlaka MAY'i İzmir'e taşıyıp büyütmemiz lazım... :smiley:

bahse konu kişi benim doğrudur
 




Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...


GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,520
Mesajlar
1,519,200
Kayıtlı Üye Sayımız
172,178
Kaydolan Son Üyemiz
sakaryalee5454

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR



Geri
Üst