@
atcyildiz
Selamlar,
Baktığınız markalar (Karavan üreten markaların neredeyse tamamı) seri üretimde karavan üretiyorlar. Bu durum da ek donanım talebi dışındaki talepleri mümkün kılmıyor.
Ancak şuan için sadec MAY karavan bazı radikal değişiklikleri gerçekleştirebiliyor. Seri üretim gibi çalışsa da Usta pratikliği ile bazı değişiklikleri yapabiliyor. (Yukarıda bahsettiğim boyut değişikliği dışında diyeyim)
Sizin talebinize en uygun Crawler gibi gözüküyor. Ama fiyatından dolayı sanırım tercih etmiyorsunuz?
Mutfağın dışarıda olması elbette saydığınız avantajları sağlar. Ancak yine saydığınız dezavantajlar malesef o kadar değil. Bende karavanda kalmadım ama kamp yaparım ve balığa çıkarım.
1- Bu şekilde portatif dış mutfaklarda lavabo pissu bağlantısı olmadığı için devamlı su boşlatımı bir süre sonra sıkıntı olur. (Mevcut karavanlarda pis su deposu taktırmasanız bile, tesisat hattı ile bir noktaya pis su aktarıldığı için o noktaya portatif depo ve ya uzatmalı hortum ile en yakın boşaltıma uygun noktaya aktarım gibi çözümler bulabilirsiniz. Ama bu şekilde plastik kaplarda devamlı suyu sizin atık deposuna taşıyıp dökmeniz lazım.
2- Gece yarısı ya da aşırı yağmur vb durumlarda kamp yaparken yatağınızdan kolaylıkla kalkıp, aparatif birşeyler pişiremezsiniz.
3- Buzdolabı ihtiyacınızı karşılamak için Crawler benzeri içerden erişilebilir dolap yapmanız lazım. Ve ayrıca yine portatif çözüm olması sebebiyle 60 litre ve üzeri buzdolabına uygun bir sistem yapmak zordur. Ya da buzdolabını içeriye konumlandırıp bu kitten ayırmanız gerekir.
4- Ben çok ıssız bir yerde birkaç kez kamp yaptım. Ve birkez dışarıda ocakta yemek pişirirken, koku sebebiyle yaban domuzları ziyaretime geldi
Yanımda elektrik şok cihazı ve el kornası ile onları kaçırdım. İçerde de olsa elbette koku çıkıyor ama daha korunaklı olduğunuz aşikardır. (Domuz dışında farklı misafirlerde olabilir.)
Birde ıssız kampı düşünmeyelim mesela, normal bir kamp alanına gittiniz. Dışarıda herkesin gözü önünde yemek pişirmek mi, yoksa içeride sadece kokusu duyulan ama gözükmeyecek şekilde yemek pişirmek mi?
İkinci fikriniz basit. Yazımın başında belirttiğim gibi Orhan usta yardımcı olur bu masa konusunda. Maliyeti de Pino'nun dediği gibi 7.000 TL olmaz
Ancak bana göre buda pratik olmayabilir. Çükü o masa dediğiniz gibi yatak oluyor. Dışarıda kullanmak isterseniz her seferinde yatağı bozup eski haline döndürmeniz lazım. Mutfağınız da dışarıdayken buna gerek var mı? Birçok marka karavan altına bagaj yapıyor ve kapak koyuyor. Mesela size +1 dış masa yapılabilir. Ve bu bagajda istediğiniz gibi taşıyabilirsiniz.
Ekli dosyayı görüntüle 517574
Birde Pino'ya baktım demişsiniz, Pİ2010 modeli dışında, diğer tüm modelleri 750 kg sınırı üstündedir. Buda önemli bir detay bana göre. (Mesela cachalote modeli 800 kg O2 oldu.)
Son olarak, dış mutfak tercihlerinizde 2 kişilik karavanları da tercih edebilirsiniz mesela? Teardrop gibi değil de içinde ayakta durmak istediğiniz dış mutfaklı olarak mesela Güney Karavanın mini modeli var:
Fiyatı ve kilosu çok makul bir seviyede...
Ayrıca mobilyasız olarak da alabiliyorsunuz.
Mobilyalı Detaylı İlanı:
İmalattan mini karavanlar Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 208599104
Detaylı İlanı:
İmalattan Çok amaçlı MİNİ KARAVAN lar Türkiye'nin en büyük ilan sitesi sahibinden.com'da - 208471092
Sitesi:
guneykaravan.com