70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deeppitane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,527
Ynt: 70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

SERKANEFE' Alıntı:
ya yemişim arabasını markasını :smiley: kullanın abi, ben gram düşünmüyorum ya aracımı, umrumda bile değil, kasis masis hak getire,dağ taş, kaldırım. Bizde önyargıları yıkalım derken iyice Dacia 'nın adamı olduk çıktık..

En çok da bunu beğendim ;D

Ne gerek var abi marka fanatikliğine; bir yerden bir yere getirsin, ayağımızı yerden kessin yeter... :smiley:

Etiketler

iyide dostum,ümit 'in şikayetvar 'dan topladığı bilgileri ne diceksin, koca mercedes'in motor sorunu filan şaka gibi, ya bu aracı kötü yapmıyor ki, 6 ayda aks değiştirmede bunun gibi birşey.

:D :D

Bakın hala istatistik öğrenemediniz. Sadece negatif yorumların olduğu bir siteden sadece negatif örnekler alınır.
Sadece pozitif yorumlar yapan duster fanatiklerinden de sadece pozitif örnekler alınır.
Sonuçta araçların kalitesini her iki yöntemle de öğrenemezsiniz.
Ha aradan 5-10 yıl geçer, arıza istatistiklerini yayınlayan kurumlar var, oralardan öğreniriz o zaman.
Tabi biraz geç olur.
O gün gelene kadar bu konu başlığında olduğu gibi 6 ay geçmeden aksı bozulan çürüyen araçlar çıkınca ufak ufak fikir sahibi oluyoruz işte.. Bunların sayısı önemli olan. Yoksa dediğim gibi en iyi markalar bile milyonda bir böyle bir hata yapıyor. Önemli olan o milyonda bir hatanın fabrikadan dışarı çıkmadan yakalanması. Yakalanamadıysa şikayetimvar.com da okuyoruz işte böyle.

umiterkan' Alıntı:
Sayın deeppitane arkadaşımızın aracı 4x2 olduğu için belki de 4x4'e göre alt mekanik kısmı farklılık göstermiş olabilir. Alt takımda kullanılan malzemenin kalitesinin farklı olup olmadığını bilmiyoruz daha tam olarak. Örneğin, geçen serviste bana söylenen ve lifte kaldırıldığında gördüğümde 4x2 modellerde alt karter koruma plastikten 4x4 olanlarda ise çelikten oluşuydu. Belki bu tür farklılıklar olmuş olabilir.

ümit erkan bugun baktım karter koruma demırden benımkınde sanırım bu ıyı bırsey

umiterkan' Alıntı:
Kürşat Bey, bahsi geçen araç 4x2 Duster 1.6 16V Ambiance, 29.990TL
bunu bır hakaret kabul ederım umıt erkan 4x2 1.6 ambıance ama 29.000 hayallerı ıle gıttıgımde bende 35.000 lık fatura ıle cıktım :D:D:D:D abı 29 luk duster bos kasa duster celık cant klıma vs vs olunca 35.000 dıp not olarak sunarım.ayrıca dusterı kotuleyen arkadaslarım bakın benım arabam 4x2 ama ınanın gercekten camurda ıyı gıdıyor

www.carsurvey.org
Ben bu siteyi sık sık ziyaret ederim, hatta bir iki değerlendirmem de vardır. Duster ile ilgili şimdilik sadece 1 yorum yapılmış o da olumlu. http://www.carsurvey.org/reviews/dacia/duster/r130871/

Ancak bir aracın arıza ve sorunları ile ilgili veriler elde etmek istiyorsanız en iyisi Servis istatistikleridir. Bu da zamanla olacak bir şey tabii. Şu an 100.000 km deviren kaç duster var acaba? Belki de daha yoktur. Tam bir yaz/kış döngüsünü geçiren bir duster henüz yok. Farklı şartlara maruz kalmadıkları için bu araçlara kaliteli veya kalitesiz demek için çok erken.

Şikayetvar.com gibi siteler adı üstünde sadece şikayetlere odaklıdır. Evet, kalitesiz motorin koyarsan Mitsubishi Motoru iflas eder, şiakayete konu olabilir, veya motoru gerçekten hatalı üretilmiş olabilir. Hatta gördüğünüz gibi, Mercedes'in bile memnun edemediği müşteriler olabiliyor.

Ama Duster ile ilgili şahsi izlenimim zaman içinde üretim kalitesinden kaynaklı pas vs. sorunları olabileceği yönünde. Yani çapak mapak bunlar kulağa hoş gelmeyen konular. Bir de Euro-NCAP testinden yola çıkarak da güvenlikle ilgili de bazı önemli çalışmalar yapılması gerektiği yönünde.

Ama Duster ile ilgili şahsi izlenimim zaman içinde üretim kalitesinden kaynaklı pas vs. sorunları olabileceği yönünde.

Paslanma galvanizli kaporta kullanmamaktan ya da bu işi baştan savma yapmaktan oluyor. Boya, pütür vs yeterli bir koruma değil. Sonuç olarak deniz kıyısında yaşıyorsanız ve araç biraz tuz görüyorsa paslanmaya başlıyor.

SERKANEFE' Alıntı:
Kürşat sana demedim ben birşey diğer arkadaşa da demedim, benim sözüm önyargılı arkadaşlara. Sen senin araca göre diğer araçları mukayyese edip konuşuyorsun, yeni araçlar senin ki gibi değil ki, kopartaya vurduğunda tok ses gelsin, bilirsin yeni araçların dışı yalan, bizler eğriyi doğruyu ne olup olmayacağını biliyoruz zaten, senin derdin, atla eşşeği ayırt etmek, bizim derdimizde eşşekle atı ayırt etmek, aynı şeyleri tekrar tekrar söyledik, biz biliyoruz duster 'ın ne olduğunu kalibresi belli araç, büyütmenin anlamı yok, iddaa'larda bulunduk mu senin aracı ceker savurur gibi yoo, ümit arkadaş elinden geldiği kadar resim video o bu şu paylaşıyor sağolsun, ee bizlerde erkeğiz, en büyük uğraşımız, biz Türkler sevdik mi abartırız, biz kendi çapımızda eğleniyoruz, bizim kimseyle derdimiz de olmadı, gel buraya bize teknik bilgi var, bu araç şöle kullanılır böle kullanılır,ben kendi açımdan söyleyeyim 4x4 arazi aracım var arazide bu araç ne detaylarda kullanılır bilmem. Bize bunlar lazım, heaa bize birşey söylersen kırıcı olma yine, kestirip atma birşeyleri, kestirip attığın şey 48 bin liralık alet, ne kadar da seninle aynı kafada biri bile olsam bi anda aldığım aracı alıp yabana atamam, bu yüzden söylediklerin biraz sinir bozar, neyse, hepinize iyi akşamlar.

sevgılı serkan efe bır noktayada ben degınmek ısterım.Bır televızyon programında ofroad belgesellerı var ısım vermek dogru olmaz dıye veremıyorum.Uydudan ızlıyorum keyfıle o adamların yaptıgını vayyy be dıyerek ızlıyorum hemde.Arabalar chareoke land rover en sonda bır mıtsubıshı gordum sanırım yukseltılmıs amortısorler kamyon tekerı gıbı lastıkler araban ben burada kalmam camura saplanmam dıye yırtınıyor zaten.Ben duster kullanıcısı olarak ve bu arabayı herkezden once kosarak alan bırı olarak yasadıgım olumsuzluklara ragmen hala sevıyorum bugun 35.000 tlye bu arabayı aldım 4x4 dusunmedım yakıt artar cok fazlada arazıde ısım olmaz dedım ama 4x2 yıde ınanın onun gıbı kullandım balık merakım ve dalıs merakım oldugu ıcın umulmadık yerlere gırdım sızler dag bayır gezerken bende dalyanlarda camurlarda debelendım sagolsun bır kere gırdım cıkamadım ama onun dısındada hep yurudu araba.Fakat burda baska bır gerceklıge dıkkat cekmek ıstıyorum 3 sene para pul vermıcem benden kaynaklanan bır hata yoksa.sonrasında ıse cherokenın yada land roverın bır aks mılının fıyatını arastırımısınız nekadar acaba yada motorunun ızmırde landrover servısının musterılerınden aldıgı paraları duyuyorum resmen kalp krızı gecırttırır adama cabuk ulasırsın dogru 35 000 tl ye sıfır arabaya bınıyorum zor vazgecersın dogru bozulsada parcası cıklet parası gıbı 1 senem doldu dusterla ve ıyıkı duster almısım dıyorum.kamyonetlerı zaten hıc cozemedım oturmadıgım yada faydalanamadıgım kasayı nıye arkamda tasıyımkı ve cıft panel ıcıne sıkısayım bu anlamsız .ayrıca bu arabanın arkasında gayet guzel uyunuyor.tabıkı yıldızları seyretmek ıstıyorsanız kamyonet kasasında uyumak daha guzel olabılır

umiterkan' Alıntı:
Sevgili Kürşat kızmana gerek yok ama olayları genelleştirerek markanın kronik bir sorunuymuş gibi göstermeni anlayamıyorum. Aks mili sorunu çeken arkadaşın aracı 4x2 model Duster, kendisi de söylüyor çok arazide kullanmadığını. Ben ise 4x4 Duster'ı sürekli arazide kullanıyorum. Şu ana kadar ne aks sorunu çektim ne de başka bir şey. Demem o ki arkadaşın aks sorunu çekmesi malzemenin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor olsaydı bizde de sıkıntı olması gerekmez miydi. Fabrikasyon bir hata işte. Paslanma sorunu da hakeza öyle. Biz de ne pas var ne başka birşey. Olayları genellemeni anlayamıyorum. Şikayetvar.com'daki örnekleri de onun için yazdım zaten

Saygılar

ümit erkan ben burda bu konuyu acarkende yazımın basında suınu dedım arkadaslar araclarınıza bır bakın sızler bana gore daha zor sartlarda kullamnıyorsunuz eger bır terslık olsaydı benden once sızde olurdu bunu kontrol edelım dıye yazdım ha kımsede yokken bende varsa bu tamamen metal hatasıdır garantıde pasa pasa degıstırır ve servısde hata bızım hatamız hemen degıstırecez dedı bız nıye sıfır araba aldık tamırcılerde ugrasmaktan bıktıgımız ıcın verıyorsun yapıyorlar bukadar basıt .rektıfıyecılık yaptıgım senelerde kıa ve tatanın yetkılı servıslerıne ıs yapıyordum kıa turkıyede satısa sunuldugunda sılındır gomlegını dusuruyordu ve bızım buldugumuz bır cozum kıa fabrıkasına ornek olarak o serıden sonra cıkan motorların gomleklerıne aynı uygulamayı yaptılar kıa ıflasmı ettı hala caıtr catır satıyor

Duster'ın el kitabında 4x2 ile 4x4 aracın ön akslarının aynı olduğu görülüyor. Herhangi bir farlılık olduğu yazmıyor.

Kaynak: 4. Belge http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=72201.0;attach=271967

SERKANEFE' Alıntı:
ayrıca facebook'um da bi abimiz daha var duster alan, adamın maddiyatı yerinde, bi kazandıramadım adamı gezenbilir 'e, adam araçla yapmadığı şey yok, yakında facebook'ta paylaştığı resimleri videoları burda ondan ricada bulunup ben yüklicem, neden bu aracı aldın dediğimde(48TL'lik paket) ya ucuz araç dağa taşa sürüp sonra satarım dedi.. İnanmassınız adam bu mantelite de aracı sürmediği yer yok, sizin gibi ağır offroad 'cılarla takılıyor Antalyada,ara ara soruyorum var mı araçta bir sorun diye, çünki gerçekten hardcore kullanıyor. Yani bu sorunlar filan şans işi biraz biraz da araca bakar tabi, tüm değişkenleri ve ihtimalleri gözönünde bulundurmak gerek..

Sevgili Serkan, bahsettiğin kişi bu mu ?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000726289930

SERKANEFE' Alıntı:

Davetinde ısrarcı olursan belki gelir bizim foruma :D, belki de gezenbilir'de o arkadaşı tanıyanlar vardır. Manavgat Offroad grubunun gezilerine katılıyor ne de olsa.

olasiliksiz' Alıntı:
:D :D

Bakın hala istatistik öğrenemediniz. Sadece negatif yorumların olduğu bir siteden sadece negatif örnekler alınır.
Sadece pozitif yorumlar yapan duster fanatiklerinden de sadece pozitif örnekler alınır.
Sonuçta araçların kalitesini her iki yöntemle de öğrenemezsiniz.
Ha aradan 5-10 yıl geçer, arıza istatistiklerini yayınlayan kurumlar var, oralardan öğreniriz o zaman.
Tabi biraz geç olur.
O gün gelene kadar bu konu başlığında olduğu gibi 6 ay geçmeden aksı bozulan çürüyen araçlar çıkınca ufak ufak fikir sahibi oluyoruz işte.. Bunların sayısı önemli olan. Yoksa dediğim gibi en iyi markalar bile milyonda bir böyle bir hata yapıyor. Önemli olan o milyonda bir hatanın fabrikadan dışarı çıkmadan yakalanması. Yakalanamadıysa şikayetimvar.com da okuyoruz işte böyle.
Sevgili Kürşat, istatistik öğrenemediniz diyorsunuz. Biz zaten istatistik yapmıyoruz ki. Buradaki tek bir olayı örnek gösteriyorsunuz, biz de size başka tek olayları örnek göstermiş oluyoruz. Yanlış bir kıyaslama mı yaptık onu anlayamadım ;)

umiterkan' Alıntı:
Duster'ın el kitabında 4x2 ile 4x4 aracın ön akslarının aynı olduğu görülüyor. Herhangi bir farlılık olduğu yazmıyor.

Kaynak: 4. Belge http://www.gezenbilir.com/index.php?action=dlattach;topic=72201.0;attach=271967

ÜMİT ERKAN bır farklılık yok sadece arka aktarma farklı okadar bu tamamen sansızlık metal hatası uretım hatası dun geceden berı yazılanı cızılenı okuyorum ara ara yazmaya gayret gosterıyorum amacımız sızlerınde araclarınızı kontrol etmenızdı benzer bır sıkıntı varmı yonunde burdan bırsey cıkarıyoruz her aracta olabılecegı gıbı bu kronık bır sorun degıl fabrıkasyon hatası dıyoruz kısaca

umiterkan' Alıntı:
Sevgili Serkan, bahsettiğin kişi bu mu ?

http://www.facebook.com/profile.php?id=100000726289930

bu arkadasımız yonetıcısı oldugum amatorbalıkavı.com sıtesınde uyemızdır bılare kendısıyle gorusucem

yine bir duster başlığı, tartışmaya dönüşmüş.
araca 30.000 TL verdiğinizi düşünsek tahmini vergisiz fiyatı 16.000 TL gibi olur. bunu fabrikadan çıkış maliyetine düşerseniz. komik bir rakam kalır. o fiyata az (düşük kalite demek istiyorum ama demiyorum) malzeme ve hızlı üretimle başarabilirsiniz. sonuçta clio symbol fiyatına SUV alıyorsunuz.
O zaman çapak kalma gibi problemler normal karşılanmalı. hatta daha sonra kapı gıcırtıları, kullanıma bağlı süspansiyon sorunları olabilir. Bence araç ses verdi mi servise koşun. çünkü yeni bir araç. firmanın yeni girdiği bir ürün gamı. hatalar olabilir. eksiklikler olabilir. sizden kazandıkları tecrübeyle dusterın 2. kasasında iyileştirmeler yapacaklardır. Kobaysınız demiyorum bakın. sadece olması gereken budur.
bu aracın esas defoları 3. yıldan sonra ortaya çıkacaktır. Bırakın duster kendi kendini kanıtlasın.
not: Kürşat bey kırıcı gibi görünen ama olayı güzel özetleyen bir yorum yapmış eşek-at karşılaştırmasıyla.. Katılıyorum.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR