70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deeppitane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,562
Ynt: 70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

CİNCİN' Alıntı:
Her marka araçta üretimden kaynaklanan ufak tefek sorunlar, servise geri çağırmalar olabiliyor. Meseleyi kalite/kalitesizlik boyutuna getirebilmek için yeterince veri olmadığını düşünüyorum, istatistiksel anlamda birşeyler söyleyebilmek için daha epey zaman ve olay geçmesi gerek.

Ama hafif arazi aracı iddiasında bulunan bir araçta kaldırıma çarpma gibi durumlardan kaynaklanabilecek aks mili eğriliği sorunu yaşanması oldukça tuhaf. Bu araba Suzuki Alto değil ki. Arazide öyle yerlere giriyorsunuz ki , süspansiyon bu kadar zayıfsa daha ilk gezide süspansiyonu kucağınıza alır dönersiniz ;D

Bagajdaki çapaktan kaynaklanan korozyon konusunda da ben sorunun araca olan yoğun talepten dolayı üretim hatlarının sıkışması olarak değerlendirmek istiyorum. İlerleyen zamanda aracın farklı fabrikalarda da üretilmeye başlanması Romanya bantlarını rahatlatarak kalite sorunlarını giderir umarım. Ama bu araç Türkiye'de üretiliyor olsaydı bence bu tür bir sorun olmazdı, bizim ülkemizde üretim kalitesi yıllar içinde çok ilerledi. Diğer yandan, acaba başka yerlerde ne tür çapaklar ve gözle görünmeyen yerlerde zaman içinde beklenmedik korozyon sorunlarıyla karşılaşılır mı acaba? İşte böyle bir durum varsa üretim kalitesi ciddi anlamda sorgulanır.

Sayın CinCin, aks mili sorunu yaşayan arkadaşımız diğer otomobiller gibi kaldırıma çarpmadan dolayı olmadı, fabrikasyon bir sıkıntı olmalı. Yanlış anlaşılmasın :D

Etiketler

Bu hafta bir arkadaşım 2004 model cherokee crd 90 000 de 43 000 tl ye aldı. Dusterlere 48 000 ler verip üstüne bu sorunları yaşadığınızı görünce ciddi üzülüyorum. Geçmiş olsun.

6-7 aylık bir araçda çürüme başlaması hiçbir şekilde kabul edilemez, çapak kalmış bir bahane olamaz, o çapak kalmamalı. Aks daki mevzuya gelince yine bu kadar kısa zamanda arabanın yürür aksamında sorun çıkması , off road yapıp kırmadığınız sürece, yada asfaltta süratle bir çukura düşüp kırmadığınız sürece olmaması gereken bir durum. Bir kaza yapsanız yaralansanız hesabını kim nasıl vericekti bu durumun. sizim şansınız arıza geliyorum demiş dikkatli gitmişsiniz. 120-150 süratlerde çat diye gitseydi o parça allah korusun neler olurdu.

Tempus' Alıntı:
Bu hafta bir arkadaşım 2004 model cherokee crd 90 000 de 43 000 tl ye aldı. Dusterlere 48 000 ler verip üstüne bu sorunları yaşadığınızı görünce ciddi üzülüyorum. Geçmiş olsun.

6-7 aylık bir araçda çürüme başlaması hiçbir şekilde kabul edilemez, çapak kalmış bir bahane olamaz, o çapak kalmamalı. Aks daki mevzuya gelince yine bu kadar kısa zamanda arabanın yürür aksamında sorun çıkması , off road yapıp kırmadığınız sürece, yada asfaltta süratle bir çukura düşüp kırmadığınız sürece olmaması gereken bir durum. Bir kaza yapsanız yaralansanız hesabını kim nasıl vericekti bu durumun. sizim şansınız arıza geliyorum demiş dikkatli gitmişsiniz. 120-150 süratlerde çat diye gitseydi o parça allah korusun neler olurdu.

Kürşat Bey, bahsi geçen araç 4x2 Duster 1.6 16V Ambiance, 29.990TL

Yani yine de olacak iş değil 29.990TL az para değil, bu paranın dörtte birine satın alabileceğiniz ikinci el araçlarda olmuyor bunlar. (Öteki Kürşat cevap verdi diye kızmazsınız umarım ;) )
Ha belki milyonda birlik tesadüf arkadaşı bulmuştur, ve dusterın aslında çok kaliteli bir üretimi vardır. Olur mu olur. Cihat beyin de dediği gibi elde yeterli istatistik olmadığı doğru ;)

umiterkan' Alıntı:

48 000 tl olan modelle arasında yürü aksam ve kaporta kalitesi olarak fark varmı? varsa zaten buda ayrı bir kötü alan kişi açısından. ama ben kaporta kalitesi, yürür aksam olarak farkları olduğunu sanmıyorum. Motor, Aksesuar ve 4x4 upgrade farkı vardır sadece

Bir arkadaşın lastiği patlasa, birisi çıkıp diyor ki ben demiştim size bu araç daha yeni beklemek lazım diye, birisinin balansı bozulsa demiştim bu araç alınmaz diye, birisi arazide aks kesse demiştim bu araç bir işe yaramaz diye...çekememezlik ne kötü birşey yav, gülüyorum bunlara sadece ;D 1-2 yıl sonra görecem ben bu lafları söyleyenleri ;D 4x4 Arazi aracı arazide aks da keser balans da bozar lastik de patlatır. Yeni araç olsun eski araç olsun fabrikasyon boya sorunları olabilir de olmayabilir de. Nihayetinde makine bunlar. Bunları kronik sorunlar haline getirmek bu tür şeyleri hiç olmayan şeylermiş gibi gösterip küçük duruma düşmemek daha doğru. Şu ana kadar aracımla yaptığım km'nin çoğu arazide ve bozuk yollarda oldu, hiç de bir sıkıntı yaşamadım, ayrıca araca hiç de acımam Hakan Bey bilir ;) Benim başıma ve diğer arkadaşların başlarına birşeyler gelmemesini görüp de neden bu araç sağlam demiyorsunuz beyler ? Sizin derdinizi anlıyorum ben ;D

Benim başıma ve diğer arkadaşların başlarına birşeyler gelmemesini görüp de neden bu araç sağlam demiyorsunuz beyler ? Sizi derdinizi anlıyorum ben Grin

İstatistik işe, elmaların bir kısmı sağlam bir kısmı çürük çıkıyor. Bekleyip görmek lazım.

Kim neyi çekemiyor bunu bir anlasam ?

Arazi aracı dediğiniz araç araziye girse kırsa zaten helal olsun derim başka bişey demem, en sağlam dediğimiz toyotalar bile arazide heryerini kırabiliyor fazla zorlarsan. Ama arazi aracı dediğiniz araç daha yaşını doldurmadan, off roada çıkmadan paslanmaya, aks da sorun çıkartmaya, hatta bu sorun aracın kontrolünü bozucak kadar olmaya başlıyorsa. Bana kimse çok kaliteli malzeme, kaliteli işçilik süper araba bu fiyata sudan ucuz diyemez.

Ucuz etin yahnisi denir sadece. Tek iyi tarafı halen garantisi devam ediyor olması ve garanti kapsamından bazı şeyleri yaptırmanız. Ama garantileri bitince vay halinize.

ahmet91 yazdı
MİTSUBİSHİ Gereksiz Pahalı Bakım!
Geçen sene almış olduğumuz 2010 model 4*4 instyle L200 araç daha 10 000 deyken araç 90 km üzerinde gider iken fren yaptığımızda araç bariz olarak titriyor ve aracı savuruyordu.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/760752/g/MITSUBISHI+Gereksiz+Pahali+Bakim!

Bu şikayete bakılırsa L200 4x4 de alınmaz çünkü bütün araçları 90km'den sonra titriyor ;D

kengul yazdı
MITSUBISHI Aracım Yaklaşık 1,5 Senedir Kullanılamaz Bir Şekilde Kapımda Yatıyor!
2008 Yılında aldığım L200 model Mitsubishi Marka aracımı aldıktan 8 ay sonra enjeksiyon memelerinin yanması TEMSA nın önerisi ile yetkili servisine götürdüm.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/613573/g/MITSUBISHI+Aracim+Yaklasik+1,5+Senedir+Kullanilamaz+Bir+Sekilde+Kapimda+Yatiyor!

Alınmaz alınmaz enjeksiyon memeleri sıkıntılı bu araçların ;D ;D

kutluay-kom yazdı
TOYOTA Yeni Arabamda Sürekli Arıza Çıkıyor!
2010 model 1.4 d4-d Corolla almıştım. 9.000 de yağ eksiltti. Aracın 10.000 bakımını yaptım. 5.000 km'den sonra tekrar kontrole gelmemi istediler. Aracım 13.600 km de tekrar yağ eksiltti. Kontrole gittiğimde turbonun değişmesi gerektiğini söylediler.
Kaynak:http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/795058/g/TOYOTA+Yeni+Arabamda+Sveuuml;rekli+Ariza+veCcedil;ikiyor!

Toyota alınmaz çünkü yağ eksiltir turbo bozar ;D

dscdsce yazdı
FORD 2005 Model Focus Marka Aracım Paslanıyor!
2005 model Ford Focus Ghia marka otomobilim kapı içlerinden sürekli paslanıyor. Geçen yıl sağ iki kapının içine lokal boya yapıldı (paslanmadan dolayı, servis kayıtları var). Bu yıl sol ön kapı ve arka krom alaşımın birleştiği yer paslanıyor. Aracımda hiç kaza falan yok, arabadan soğudum. Arabam yavaş yavaş paslanıyor.
Kaynak:http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/801631/g/FORD+2005+Model+Focus+Marka+Aracim+Paslaniyor!

Ford alınmaz çünkü 6 yılda paslanır ;D

kumandas yazdı
VOLKSWAGEN Araç İlk Ayında Sorun Yaratmaya Başladı Hala Da Devam Ediyor!
08 Temmuz 2010 tarihinde yetkili bayi olan Doğuş Oto’dan Golf 1.6 tdı 105 hp trendline DSG-Tiptr. Bir araç aldım. Aracı almadan önce test araçlarının olmamasından dolayı deneme sürüşü yapamadım. Markaya olan güvenden dolayı bunu çok önemsemedim. Fakat aracı aldığım günden beri sürekli olarak sorunla uğraşmaktayım.

31 Temmuz 2010 tarihinde araç 604 km’deyken ön kısmından gelen ses şikayeti, titreme gibi şikayetlerle servise başvurdum. Balans ve ses sorunu yapıldı denerek araç teslim edildi. Belirli periyotlarla gerek telefon gerekse servise giderek şikayetimin geçmediğini belirtmeme rağmen herhangi bir sonuç alamadım. En son 05 Kasım 2010 tarihinde aracı tekrar yetkili bir servise götürdüm. Aracın şanzıman parçasının değiştiği söylenerek 1 gün sonra teslim aldım. Aracım şu an 8900 km’de ve şikayetim artarak devam etmektedir.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/795220/g/VOLKSWAGEN+Arac+Ilk+Ayinda+Sorun+Yaratmaya+Basladi+Hala+Da+Devam+Ediyor!

Golf alınmaz şanzımanları bu arabaların bozuk ;D

relax_su yazdı
NEZİROĞLU Aracımın Hiçbir Problemi Giderilmeden Teslim Edildi!
2006 model Suzuki Grand Vitara 5 kapı aracı beğenerek aldım. Aracın kullanım kılavuzu olmadığı için Suzuki’ye mail attım. Çok ilgili bir şekilde bana hemen kullanım kılavuzunu yolladılar. Aracımın bakımı geldi. Ankara’da yetkili servis olarak Neziroğlu’nu buldum. Bir sürü problem çıkarttılar. Onu da geçtim “Klimamdan ses geliyor. Otomatik vites parkta takılıp kalıyor. Araç otomatik olmasına rağmen geriye kaçıyor. Ön tamponda tırnakta kırılma var. Bakım lambam yanıyor.” dedim; ancak bunların hiçbirini yapmamışlar.
Kaynak:http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/608617/g/NEZIROGLU+Aracimin+Hicbir+Problemi+Giderilmeden+Teslim+Edildi!

Suzuki de işe yaramaz sıfır araçta şanzıman arızası verdi ;D

berzo yazdı
HONDA TÜRKİYE Hatayı Düzeltemeyince Kapıları Dikkatli Kapatın Dediler!
2009 Model Honda CRV araç aldım. Aldığım günden beri arka kapı contasını her iki kapıda da 2’şer kere değiştirdiler. Yine çıkıyor. 10 kere aradım. En son bana aracınıza binerken dikkat etmelisiniz dediler. Bende kapıya yazı yazdım astım. "Bu arabanın kapı lastiklerinde problem var.
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/770464/g/HONDA+TURKIYE+Hatayi+Duzeltemeyince+Kapilari+Dikkatli+Kapatin+Dediler!

CRV alınmaz kapı lastikleri sorunlu ;D

serkanmerve yazdı
MERCEDES Şanzımanda Üretimden Kaynaklı Sorun Var.
2007 model ML320CDİ WDC1641221A041569 şasi numaralı aracın sahibiyim. Aracı aldığım günden beri şanzımanı sürekli sorun çıkarıyor. Garanti kapsamında 1 kez komple değişmesine rağmen hiçbir düzelme olmadı ve 5 kez yolda kaldım. En son yetkili servisin bana söylediği “Napalım hatalı üretim tüm Mercedes jiplerde bu sorun var.” diyerek geçiştirdiler.
Kaynak:http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/762300/g/MERCEDES+Sanzimanda+Uretimden+Kaynakli+Sorun+Var

ML320 de bi işe yaramaz baksana şanzıman sürekli arıza yapıyor ;D

sabri elitaş yazdı
MERCEDES Hayal Kırıklığına Uğrattı!
2004 yılından buyana Mercedes E class araç kullanıyorum. İlk öncelikli olarak kendi güvenliğim ve konfor açısından Mercedes’i tercih ettim. İlk aracım E 220 CDI dı ve bu aracım değişik tarihlerde birden çok defa "6-7defa" arıza verdi ve yollarda kaldım . Bu arızalardan sonra aracım çekici ile Mengerler servisine gitti ve uzun sürelerce serviste kaldı. Bu sıkıntıları hem Mengerler firmasıyla hem de Mercedes müşteri hizmetlerinde S**** Hanımla görüştüm ve aracın değiştirilmesini istedim. Bana kendileri her defasında bir dahaki arızada araç değişimi yapılacağını ilettiler fakat oyalamaktan başka bir şey değilmiş ve hukuki mücadeleye başladım , en son yerel mahkemenin ve Yargıtay’ın oybirliği ile verdiği kararla paramı hukuk yolu ile aldım.

Mercedes sevgisine inandığım için bu sıkıntıyı yaşatan Mengerler A.Ş olduğu için geçen yıl tekrar Koluman Mercedes’ten E 250 2010 MODEL MERCEDES 34 SE *** Plakalı aracı satın aldım. Son bir yılda 5’den fazla farklı arıza, 3 defa da aynı arızaları verdi. Motor arızalarından dolayı 3 defa yolda kaldım ve her defasında da araç çekici ile Koluman Samandıra servisine çekildi. Daha dün yaşadığım sıkıntı tam bir facia idi ve korkumu üzerimden zor attım. Dün olan olayda 60 km hızla seyir halinde iken araç direksiyonu birden kitlendi ve kaza yapmaktan son anda kuruldum ve aracı durdurabildim. Servis yetkilileri bana ilk tespit olarak devirdaim pompasının su kaçırdığını ve direksiyon tahrik kayışının üzerine akması sonucu kayışın yuvasından çıktığını bu sebepten dolayı direksiyonun dönmediğini hayretle dinledim. Mercedes gibi bir firma bu detayı nasıl atlar ve bu saatten sonra ben bu araca bir daha nasıl binebilirim. Koluman şirketinin aracı değiştirmesini istiyorum
Kaynak: http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/740282/g/MERCEDES+Hayal+Kirikligina+Ugratti!+

Diyorum ya Mercedes alınmaz diye al işte ;D

ever06 yazdı
CHRYSLER Gizli Ayıp Dedi Fakat Yapmadı.
07.04.2010 tarihinde 06 AR *** Plakalı, 2008 model Dodge NITRO CRD aracımda airbag lambası sebepsiz yere yandı. Servise gittim, elektronik arızası olduğunu ve sebepsiz oluşan bu hatanın, imalat hatası olduğunu bildirdiler. 08.04.2010 tarihinde Chrysler Müşteri Hizmetleri yetkilisi T*** Bey ile görüştüğümde oluşan bu hatanın gizli ayıp olduğunu kabul edip beyan etti. Fakat aracın garanti süresi sona erdiğinden dolayı bunu karşılayamayacaklarını belirtti
Kaynak:http://www.sikayetvar.com/sikayet/no/577160/g/CHRYSLER+Gizli+Ayip+Dedi+Fakat+Yapmadi

Nitro alacaktım ama bunlar da sorunlu çıktı ne yapcam şimdi ;D

Duster'ı satıp ne alsak kara kara düşünüyorum, 98 Model Vitara mı alsam acaba ;D

Komik işte ;D

Biz aracı alıp kullanıyoruz birileri de almadan kullanıyor işte ;D Duster aldığınızda burada görüşelim mümkünse ;)

ümiterkan gereken cevabı vermişşin arkadaşlara,ellerine sağlık ;D

Bunlar şimdi şöyle bir idda'da atarlar ortaya; DACİA DUSTER HİÇ BOZULMAZ MIŞ!!! DUSTER 'CILAR ÖYLE DİYOR ahahah ;D

Sizin bu tavırlarınızdan sonra sanırım, "Toyota gibi adam " sloganından sonra , "Duster gibi adam" sözüyle anılmaya başlayacaksınız. bu güne kadar olabildiğince saygılı sizi kırmadan hakaret etmeden Duster hakkındaki fikirlerimi dürüstçe, hatta sizi kırmamak üzmemek için sansürleyip herşeyi yazmadan , söylüyordum. anlamadınız. Eşekle atı ayırdetmek için eşeği alıp binmeme gerek yok, bakınca anlarım. Eşek alanada laf etmem çünkü bazı açılardan attan daha iyidir. Ucuzdur, az yer, bakımı kolaydır. Ama eşeği at yapmaya kalkan olursa da sessiz kalmam bundan sonra.

Bu da bu mevzuda son sözümdür. benle sorununuz varsa özelden yazın cevaplarım.

Saygılar

48 bine Cherokee alırım;
48 bine VX100 alırım;
48 bine VX80 alırım;
48 bine; Disco II alırım;
48 bine; Mercedes GL alırım;
48 bine Türkiye'nin en iyi off road araçlarından birini imal ederim...

Ama 48 bine Duster alıp 8 ay sonra çürürse, onu harbi yakarım :D

Alıntı Yok...
Cvp Yok...
Sadece Düşüncelerimi yazdım Efendim...

Tempus' Alıntı:
Sizin bu tavırlarınızdan sonra sanırım, "Toyota gibi adam " sloganından sonra , "Duster gibi adam" sözüyle anılmaya başlayacaksınız. bu güne kadar olabildiğince saygılı sizi kırmadan hakaret etmeden Duster hakkındaki fikirlerimi dürüstçe, hatta sizi kırmamak üzmemek için sansürleyip herşeyi yazmadan , söylüyordum. anlamadınız. Eşekle atı ayırdetmek için eşeği alıp binmeme gerek yok, bakınca anlarım. Eşek alanada laf etmem çünkü bazı açılardan attan daha iyidir. Ucuzdur, az yer, bakımı kolaydır. Ama eşeği at yapmaya kalkan olursa da sessiz kalmam bundan sonra.

Bu da bu mevzuda son sözümdür. benle sorununuz varsa özelden yazın cevaplarım.

Saygılar

+1000 :D

48.000 TL ye Duster mı..! :eek:

Neyse gereken cevaplar veriliyor zaten. Birbirimizi kırmadan daha anlayışlı yorumlara ihtiyacımız var.

Selamlar.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,916
Kayıtlı Üye Sayımız
166,690
Kaydolan Son Üyemiz
ysnmt

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.