70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan deeppitane Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 74
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 76,523
Ynt: 70 Km Hızda İken Arabada Sallanma Sorunu

Kürşat sana demedim ben birşey diğer arkadaşa da demedim, benim sözüm önyargılı arkadaşlara. Sen senin araca göre diğer araçları mukayyese edip konuşuyorsun, yeni araçlar senin ki gibi değil ki, kopartaya vurduğunda tok ses gelsin, bilirsin yeni araçların dışı yalan, bizler eğriyi doğruyu ne olup olmayacağını biliyoruz zaten, senin derdin, atla eşşeği ayırt etmek, bizim derdimizde eşşekle atı ayırt etmek, aynı şeyleri tekrar tekrar söyledik, biz biliyoruz duster 'ın ne olduğunu kalibresi belli araç, büyütmenin anlamı yok, iddaa'larda bulunduk mu senin aracı ceker savurur gibi yoo, ümit arkadaş elinden geldiği kadar resim video o bu şu paylaşıyor sağolsun, ee bizlerde erkeğiz, en büyük uğraşımız, biz Türkler sevdik mi abartırız, biz kendi çapımızda eğleniyoruz, bizim kimseyle derdimiz de olmadı, gel buraya bize teknik bilgi var, bu araç şöle kullanılır böle kullanılır,ben kendi açımdan söyleyeyim 4x4 arazi aracım var arazide bu araç ne detaylarda kullanılır bilmem. Bize bunlar lazım, heaa bize birşey söylersen kırıcı olma yine, kestirip atma birşeyleri, kestirip attığın şey 48 bin liralık alet, ne kadar da seninle aynı kafada biri bile olsam bi anda aldığım aracı alıp yabana atamam, bu yüzden söylediklerin biraz sinir bozar, neyse, hepinize iyi akşamlar.

Etiketler

ayrıca facebook'um da bi abimiz daha var duster alan, adamın maddiyatı yerinde, bi kazandıramadım adamı gezenbilir 'e, adam araçla yapmadığı şey yok, yakında facebook'ta paylaştığı resimleri videoları burda ondan ricada bulunup ben yüklicem, neden bu aracı aldın dediğimde(48TL'lik paket) ya ucuz araç dağa taşa sürüp sonra satarım dedi.. İnanmassınız adam bu mantelite de aracı sürmediği yer yok, sizin gibi ağır offroad 'cılarla takılıyor Antalyada,ara ara soruyorum var mı araçta bir sorun diye, çünki gerçekten hardcore kullanıyor. Yani bu sorunlar filan şans işi biraz biraz da araca bakar tabi, tüm değişkenleri ve ihtimalleri gözönünde bulundurmak gerek..

Serkan bu zamana kadar hiç böyle şeyler yazmadım, ama fikrimi söylediğim bir konuda benim için çekemiyorlar , bunlar şunlar, alıp glein öyle konuşalım tarzında yazarsanız bende aynı tarzda cevap veririm.

Bu güne kadar asla dusterdan benim aracım asfaltta daha iyi arazide daha iyi, arka arkaya bağlayalım tarzı saçmalıklar etmedim etmemde.

Sadece ortada aleni bir sorun var ve bu sorunda araç kalitesini direk gösteren sorunlar, buna rağmen hala bu normalmiş gibi davranılınca, yada bununla ilgili kötü bişeyler yazanlara çekemiyorsunuz vs denince deliriyorum.

15-20 yaşında araçlarda damla çürük yokken, 6 aylık arabada çürük çıkıyorsa, 15 yıllık arabalar hala orjinal aksları ile yol alırken bir araba 6 ayda aks değiştiriyorsa buna normal demeyin , normal demiyenlerede anlayış gösterin.

Bende Duster alıp binerim, bir sorunu olursada soranlara derimki, bu paraya bu kadar kalite, ama adamlar garantiden değiştiriyor nasılsa umrumda olurmu. Garantisi bitince düşünürüz.

Tempus' Alıntı:
Serkan bu zamana kadar hiç böyle şeyler yazmadım, ama fikrimi söylediğim bir konuda benim için çekemiyorlar , bunlar şunlar, alıp glein öyle konuşalım tarzında yazarsanız bende aynı tarzda cevap veririm.

Bu güne kadar asla dusterdan benim aracım asfaltta daha iyi arazide daha iyi, arka arkaya bağlayalım tarzı saçmalıklar etmedim etmemde.

Sadece ortada aleni bir sorun var ve bu sorunda araç kalitesini direk gösteren sorunlar, buna rağmen hala bu normalmiş gibi davranılınca, yada bununla ilgili kötü bişeyler yazanlara çekemiyorsunuz vs denince deliriyorum.

15-20 yaşında araçlarda damla çürük yokken, 6 aylık arabada çürük çıkıyorsa, 15 yıllık arabalar hala orjinal aksları ile yol alırken bir araba 6 ayda aks değiştiriyorsa buna normal demeyin , normal demiyenlerede anlayış gösterin.

Bende Duster alıp binerim, bir sorunu olursada soranlara derimki, bu paraya bu kadar kalite, ama adamlar garantiden değiştiriyor nasılsa umrumda olurmu. Garantisi bitince düşünürüz.

iyide dostum,ümit 'in şikayetvar 'dan topladığı bilgileri ne diceksin, koca mercedes'in motor sorunu filan şaka gibi, ya bu aracı kötü yapmıyor ki, 6 ayda aks değiştirmede bunun gibi birşey.

Hımmmm, herkes fikrini yazmış. Ne güzel. ::smiley:

Ben de durumu yazayım: 45.500 TL. ödedim ve koç gibi biniyorum. Aks hatası olursa gider değiştiririz. Garantiden çıkarsa parayı verir yaptırırız. ;D

Dostlar; almayı düşünenler, kararsızlar, istenen parayla Duster'ı kefeli teraziye (kafanızda) koyarsınız,iki gözü birbirine denk gelmezse almazsınız olur biter.

Almayı düşünmeyenler zaten almayı düşünmemektedir. Dolayısıyla kararlarına saygılar.

Ucuz etin yahnisinden çekinenler pahalı et alırlar ve mutlu olurlar. Onlara saygılar.

Tek tek hataları genelleştirenler de zaten gerekçe arıyorlardır, bulmuş oldukları için mutlu olurlar; onlara da saygılar.

Piyasaya çıkan her yeni araba bir risk unsuru taşır. Çünkü uzun süreli kullanım yoluyla test edilmemiştir. Test edilenlerde bile sıkıntılar çıkabilidiğine göre, doğaldır. Risk alıp da satın alanlara da saygılar. HAYATIN KENDİSİ ZATEN RİSK DEĞİL Mİ!

Tuzunu yağını hesap eden çorba içemez. Ama herkes içtiği çorbanın parasını öder. Herkes kesesine göre ve dilediği servis varsa masaya oturur.

Güzellikler sizlerin olsun. herkese selam, Duster'la seyahate devam. ;D

SONUÇ: Bu duster denilen makina kötü çıkarsa ben ödediğim para kadar zarar ederim, ama fabrika batar. Bu da onların sorunu. :D

SERKANEFE' Alıntı:
iyide dostum,ümit 'in şikayetvar 'dan topladığı bilgileri ne diceksin, koca mercedes'in motor sorunu filan şaka gibi, ya bu aracı kötü yapmıyor ki, 6 ayda aks değiştirmede bunun gibi birşey.

Benim bir tanıdığımın Jaguarı da 100 000 de garantisi devam ederken motor bitirdi komple, ve garantiden değişti. bu tip şeyler olabilir. ama 6 aylık araçda paslanma ve metal bir aksamda standart kullanımda eğilme oluyorsa bu malzeme kalitesindendir. Arabayı ucuza maletmek için kötü malzeme kullandıklarındandır.

Off road araçları için piyasada 50 tl yede aks var, 1000 tl yede aks var. Görüntüde ikiside aks işte. Ama kullanınca anlıyorsunki öyle değil.

Mesela dusterle ilgili çok şikayet edilen yakıt göstergesi sorunu var, o konuda hiçbişey demiyorum, her markada olabilecek bir problem.

olguncandan' Alıntı:
Hımmmm, herkes fikrini yazmış. Ne güzel. ::smiley:

Ben de durumu yazayım: 45.500 TL. ödedim ve koç gibi biniyorum. Aks hatası olursa gider değiştiririz. Garantiden çıkarsa parayı verir yaptırırız. ;D

Dostlar; almayı düşünenler, kararsızlar, istenen parayla Duster'ı kefeli teraziye (kafanızda) koyarsınız,iki gözü birbirine denk gelmezse almazsınız olur biter.

Almayı düşünmeyenler zaten almayı düşünmemektedir. Dolayısıyla kararlarına saygılar.

Ucuz etin yahnisinden çekinenler pahalı et alırlar ve mutlu olurlar. Onlara saygılar.

Tek tek hataları genelleştirenler de zaten gerekçe arıyorlardır, bulmuş oldukları için mutlu olurlar; onlara da saygılar.

Piyasaya çıkan her yeni araba bir risk unsuru taşır. Çünkü uzun süreli kullanım yoluyla test edilmemiştir. Test edilenlerde bile sıkıntılar çıkabilidiğine göre, doğaldır. Risk alıp da satın alanlara da saygılar. HAYATIN KENDİSİ ZATEN RİSK DEĞİL Mİ!

Tuzunu yağını hesap eden çorba içemez. Ama herkes içtiği çorbanın parasını öder. Herkes kesesine göre ve dilediği servis varsa masaya oturur.

Güzellikler sizlerin olsun. herkese selam, Duster'la seyahate devam. ;D

SONUÇ: Bu duster denilen makina kötü çıkarsa ben ödediğim para kadar zarar ederim, ama fabrika batar. Bu da onların sorunu. :D

Yazım dilinize hayran oldum, ne kadar da güzel anlatmışsınız.

Bizden de size SAYGILAR. İyi günlerde kullanın aracınızı.

Tempus' Alıntı:
Benim bir tanıdığımın Jaguarı da 100 000 de garantisi devam ederken motor bitirdi komple, ve garantiden değişti. bu tip şeyler olabilir. ama 6 aylık araçda paslanma ve metal bir aksamda standart kullanımda eğilme oluyorsa bu malzeme kalitesindendir. Arabayı ucuza maletmek için kötü malzeme kullandıklarındandır.

Off road araçları için piyasada 50 tl yede aks var, 1000 tl yede aks var. Görüntüde ikiside aks işte. Ama kullanınca anlıyorsunki öyle değil.

Mesela dusterle ilgili çok şikayet edilen yakıt göstergesi sorunu var, o konuda hiçbişey demiyorum, her markada olabilecek bir problem.

Kürşat bey'e bu konuda çok haklı.

Bize de TENEKECİ diyorlar, :D :D biz kızıyormuyuz hiç, zamanla siz de her türlü eleştirelere alışırsınız. Kafaya takacak bir şey yok. Yaşadıkça hepsini göreceğiz.

Tempus' Alıntı:

Sevgili Kürşat kızmana gerek yok ama olayları genelleştirerek markanın kronik bir sorunuymuş gibi göstermeni anlayamıyorum. Aks mili sorunu çeken arkadaşın aracı 4x2 model Duster, kendisi de söylüyor çok arazide kullanmadığını. Ben ise 4x4 Duster'ı sürekli arazide kullanıyorum. Şu ana kadar ne aks sorunu çektim ne de başka bir şey. Demem o ki arkadaşın aks sorunu çekmesi malzemenin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor olsaydı bizde de sıkıntı olması gerekmez miydi. Fabrikasyon bir hata işte. Paslanma sorunu da hakeza öyle. Biz de ne pas var ne başka birşey. Olayları genellemeni anlayamıyorum. Şikayetvar.com'daki örnekleri de onun için yazdım zaten

Saygılar

sertem41' Alıntı:

Bize de TENEKECİ diyorlar, :D :D biz kızıyormuyuz hiç, zamanla siz de her türlü eleştirelere alışırsınız. Kafaya takacak bir şey yok. Yaşadıkça hepsini göreceğiz.

Bende LR kullanırken yağ damlattığını söyleyenlere, LR yağ damlatmıyorsa yağı bitmiş demektir yağ koyarız diyordum. Aks kesiyor dediklerinde evet aks kesiyor ama aksı ucuz alıp yenisini takıyoruz diyordum.

Yani bu misal iyiyse iyi kötüyse kötü. Banane hangi araba firması babamın sanki.

sertem41' Alıntı:

Serhat Bey haklısınız ama tek bir örnekten yola çıkarak daha önce hiçbir arkadaşın karşılaşmadığı bir sorunu genelleştirerek kronik bir sorunmuş gibi göstermenin de lüzumu yok herhalde di mi ? Kronik bir sorunumuz olsaydı gelin hepbirlikte dalga geçin bizimle, biz de anlayışla karşılarız :smiley:

Tempus' Alıntı:
Bende LR kullanırken yağ damlattığını söyleyenlere, LR yağ damlatmıyorsa yağı bitmiş demektir yağ koyarız diyordum. Aks kesiyor dediklerinde evet aks kesiyor ama aksı ucuz alıp yenisini takıyoruz diyordum.

Yani bu misal iyiyse iyi kötüyse kötü. Banane hangi araba firması babamın sanki.

:D :D :D

Bir yerlerden yağ damlatmıyorsa ciddi problem var demektir. :D

umiterkan' Alıntı:
Sevgili Kürşat kızmana gerek yok ama olayları genelleştirerek markanın kronik bir sorunuymuş gibi göstermeni anlayamıyorum. Aks mili sorunu çeken arkadaşın aracı 4x2 model Duster, kendisi de söylüyor çok arazide kullanmadığını. Ben ise 4x4 Duster'ı sürekli arazide kullanıyorum. Şu ana kadar ne aks sorunu çektim ne de başka bir şey. Demem o ki arkadaşın aks sorunu çekmesi malzemenin kalitesiz oluşundan kaynaklanıyor olsaydı bizde de sıkıntı olması gerekmez miydi. Fabrikasyon bir hata işte. Paslanma sorunu da hakeza öyle. Biz de ne pas var ne başka birşey. Olayları genellemeni anlayamıyorum. Şikayetvar.com'daki örnekleri de onun için yazdım zaten

Saygılar

Sizden bişey rica etsem, çok araştırıyorsunuz bu işleri. Arkadaşımızın sorun çıkartan parçası sizin araçla aynımıymış öğrenip detayları buraya yazarsanız bu herkes için iyi bir bilgi olur.

Ben olayı genellemiyorum kötü bir örnek bu tip mevzularda mide bulandırır onu söylüyorum. Ama sizde çarpışma testi kötü çıktı bahane buldunuz, buna fabrika hatası dediniz, yakıt göstergesi sorunu yazılım hatası yani herşeye bir bahane bulup araba kusursuz diye genelleme yapmak da benim yaptığımdan çok farklı değilki.

Bu seviyede herşeyi konuşuruz tartışırız güleriz eğleniriz, ama gelip Çekemeyenler onlar şunlar bunlar, duster alında gelin seviyesine düşerseniz ya hiçbişey konuşmayız yada o seviyede cevap alırsınız.

Saygılar

ya yemişim arabasını markasını :smiley: kullanın abi, ben gram düşünmüyorum ya aracımı, umrumda bile değil, kasis masis hak getire,dağ taş, kaldırım. Bizde önyargıları yıkalım derken iyice Dacia 'nın adamı olduk çıktık..

Tempus' Alıntı:
Sizden bişey rica etsem, çok araştırıyorsunuz bu işleri. Arkadaşımızın sorun çıkartan parçası sizin araçla aynımıymış öğrenip detayları buraya yazarsanız bu herkes için iyi bir bilgi olur.

Ben olayı genellemiyorum kötü bir örnek bu tip mevzularda mide bulandırır onu söylüyorum. Ama sizde çarpışma testi kötü çıktı bahane buldunuz, buna fabrika hatası dediniz, yakıt göstergesi sorunu yazılım hatası yani herşeye bir bahane bulup araba kusursuz diye genelleme yapmak da benim yaptığımdan çok farklı değilki.

Bu seviyede herşeyi konuşuruz tartışırız güleriz eğleniriz, ama gelip Çekemeyenler onlar şunlar bunlar, duster alında gelin seviyesine düşerseniz ya hiçbişey konuşmayız yada o seviyede cevap alırsınız.

Saygılar

Sevgili Kürşad, biz araç sorunsuz demedik ki, sorunu olana çözüm bulduk, Ama sorunları kronikleştirmedik, genellemedik. Kimde şu sıkıntı varsa şöyle şöyle yapsın düzelir dedik. Aslında bizim yaptıklarımız bahane değil de önyargılı eleştirilere cevap vermek durumunda kalma o kadar. Duster alın gelin ifadesini kötü amaçlı söylemedim. Maksadım aracı tanımanın en iyi yolu sahip olmanızdır, kullanmanızdır demekti.

saygılar

umiterkan' Alıntı:
Serhat Bey haklısınız ama tek bir örnekten yola çıkarak daha önce hiçbir arkadaşın karşılaşmadığı bir sorunu genelleştirerek kronik bir sorunmuş gibi göstermenin de lüzumu yok herhalde di mi ? Kronik bir sorunumuz olsaydı gelin hepbirlikte dalga geçin bizimle, biz de anlayışla karşılarız :smiley:

Ben gördüğüm kadarıyla kimse dalga geçmiyor sizinle, özellikle benim böyle huylarım asla olmaz. Ben sadece bu konuda eleştirelere biraz daha açık olmanızı ve kendinizi bunlara alıştırmanız gerektiğini düşünüyorum.

Bu camianın için de her zaman var olan şeyler bunlar. Kronik olur yada olmaz, bugün olur yada daha sonra olur. Daha önce dediğim gib yaşanacak ve ortaya çıkacak. Konuşulanlarda zaten ortaya çıkan sorunlardır. Yarın başka sorunlar çıksın onlarda konuşulacak.

Sakın yanlış anlamayın Kürşat bey de anlatmaya çalışmış, benim arabamın değeri sizinkinin 1/4 fiyatıdır, ama benim için benim aracım sizinkinden kıymetlidir. Hiç bir marka babamızın fabrikası değil Kürşat beyin dediği gibi.

Olgun Bey de durumu çok güzel açıklamış yazılarıyla, herkese saygılarımızı sunuyoruz, ama yine de forumun amacı paylaşmak ise eleştirelere de açık olmak gerekiyor bence.

Bir arkadaşımızın bir sözü var mesela ''DEFENEDER ALMAK CESARET İSTER'' biz bunları kabullenerek alıyoruz bu araçları, acaba sizde de bu sonuca varabilirmiyiz, yani Olgun beyin dediği gibi, henüz piyasaya yeni çıkmış bir aracın ilerini görmeden bu araçları alarak sizde bir cesaret göstermiş olamazmısınız.

Sonuçta bu da bir tarz meselesi, beğenmişsiniz almışsınız, güle güle kullanın, iyi günlerde kullanın.

Araçları alan arkadaşlarımız la kesinlikle dalga geçmek gibi bir niyetim olamaz, eğer öyle bir intiba yaratmışsam herkesten özür dilerim, ama ben öyle bir yapmadım.

Saygılarımla.

SON KONULAR - FORUM

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,915
Kayıtlı Üye Sayımız
166,688
Kaydolan Son Üyemiz
turansezer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR