7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,142,821

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

SDC' Alıntı:
Yavuz biz Elizabeth ile 180x3 benzin aldık, gidiş-dönüş ve alandaki debelenmeler dahil. Ortalama hız 100km/h...
Çeyrek depo da artmıştı :smiley:

Yunuscum çok yakıyor diye hayıflandı ama bu anlatılanları duyunca benzinliden vazgeçmemek lazım gibi geldi :-\
Benzin göstergesinin indiğini görüyordum tam hesaplamadan çok yakıyor diye düşündüm ama hesaba vurunca iş değişti

1000km yolu 130lt benzin yaktık ve benzinlinin acemisi olduğum için eğer biraz daha alışsam bu rakamlar birazdaha düşer

Merhabalar muhabbete biraz maydonoz gibi olacak ama yeni konu açmaktansa burada sorayım dedim.
110' defenderin dif. vs. yürüyeni 90' da kullanılabilir mi? farkı var mıdır?
bir de telekom askeriye vs. çıkışlı 90' defender var mıdır?
teşekkürler

Volk' Alıntı:
Merhabalar muhabbete biraz maydonoz gibi olacak ama yeni konu açmaktansa burada sorayım dedim.
110' defenderin dif. vs. yürüyeni 90' da kullanılabilir mi? farkı var mıdır?
bir de telekom askeriye vs. çıkışlı 90' defender var mıdır?
teşekkürler

volkan sadece aks arası mesafe farklı onun dışında aynıdir. Defender 90 sadece ingiliz üretimidir otokar defender 90 üretmedi diye biliyorum. Türkiye de defender 90 genelde MİT ten çıkma olarak bulunur askeriye ve telekomda hiç 90 görmedim

altug onaran' Alıntı:
volkan sadece aks arası mesafe farklı onun dışında aynıdir. Defender 90 sadece ingiliz üretimidir otokar defender 90 üretmedi diye biliyorum. Türkiye de defender 90 genelde MİT ten çıkma olarak bulunur askeriye ve telekomda hiç 90 görmedim

abi peki series şasisi üzerine def110 difransiyellerini geçirsek bir de V8 motor + ona uygun şanzıman olur mu acaba?

bir de kupa series kupası değil 110 pickup lar gibi tek sıra kabin ve arkası kasalı olacak?
nasıl proje? :D

seriesle uğraşmaya değmez (hocam duymasın ;D ) onun yürüyeni, şanzımanı falan değiştirmek yerine gidip MKE den projeye yönelik bir def almak daha mantıklı

anladığım kadarıyla zaten series kupasınıda kullanmayacaksın geriye birşey kalmadı ki ;)

altug onaran' Alıntı:

30- 35 kadar 1991 2.5 TD 90 TPAO da var,

altug onaran' Alıntı:
seriesle uğraşmaya değmez (hocam duymasın ;D ) onun yürüyeni, şanzımanı falan değiştirmek yerine gidip MKE den projeye yönelik bir def almak daha mantıklı

anladığım kadarıyla zaten series kupasınıda kullanmayacaksın geriye birşey kalmadı ki ;)

hsbasar' Alıntı:
30- 35 kadar 1991 2.5 TD 90 TPAO da var,

yok abim amaç zaten 90lık şasi bulmak veya yapmak :D
sedat abimin dediği biraz tuzlu.30-35 araç alınır e 35-40 a zaten benim dediğim proje yapılır.
ancak altuğ abi benim dediğim başkan ercan abininki gibi birşey olacak 90lık şasi bulunacak ya da yapılacak şasi yapılabilir mi bilmiyorum.
kupası tek sıra pickup tipinde olacak motor V8 olacak.
yani canavar olacak :D
ancak bir soru işareti daha V8 motor LR V8 motorumu yoksa amerikan mı yoksa başka bir motor mu olmalı?
velhasıl ercan başkanınki gibi bir canavar var kafamda sadece 90lık olacak :D

Altuğ geçen clasik car dergisinde okudum. Disco I ler geleceğin klasiği, arabalarınıza iyi sahip çıkın diyor.
Haberin yanınada Disco I 200 serisi ve Disco 4 fotosu koymuşlardı. ;)

altug onaran' Alıntı:
abi TPAO ve botaş ayrı bir dünya zaten

TPAO series lerin dışında ciddi bir satış yapmadı halen. Zaten son dönemdede satın almıyor kiralıyor.
Elinde bir miktar defender, 3 RRC ve 2 Disco I var Tabi birde Unimoglar var ama ne zaman satarlar belli olmaz.

Volk' Alıntı:
sedat abimin dediği biraz tuzlu.30-35 araç alınır e 35-40 a zaten benim dediğim proje yapılır.
ancak altuğ abi benim dediğim başkan ercan abininki gibi birşey olacak 90lık şasi bulunacak ya da yapılacak şasi yapılabilir mi bilmiyorum.
ancak bir soru işareti daha V8 motor LR V8 motorumu yoksa amerikan mı yoksa başka bir motor mu olmalı?

Volkan Ercan abinin aracın sadece kupa Defender, yürür ve motor Silverado. Eğer öyle bir makine yapmaya niyetli isen 50yi gözden çıkarman gerekiyor. Birde bunun TSE'den onayı ile uğraşacaksın. İşin çok zor ama imkansız değil :D

hsbasar' Alıntı:
TPAO series lerin dışında ciddi bir satış yapmadı halen. Zaten son dönemdede satın almıyor kiralıyor.
Elinde bir miktar defender, 3 RRC ve 2 Disco I var Tabi birde Unimoglar var ama ne zaman satarlar belli olmaz.

Abi onlar ihlaye çıksa bile bize yedirmezler diye düşünüyorum. Anında paylaşırlar.

Volk' Alıntı:

volkan o LR V8 lerde buick motor ;) erkan abininki 110 pickup sadece arka kasası mutasyona uğramış :D

pickup alıp motoru değiştirip kasayı kaldırıp yerine rollcage koyup istediğin gibi yapabilirsin ama bu hoby aracından çok yarış için hazırlanmış bir araç olur :(

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,838
Kayıtlı Üye Sayımız
166,624
Kaydolan Son Üyemiz
turbotesisat

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR