7/24 Açık Landrover'cılar

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan HakanBastoncu Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 46,274
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 1,142,094

Etiketler

Ynt: 7/24 Açık Landrover'cılar

çağlar' Alıntı:
yavuz tek kurşun attıysan eğer kaç metrede nekadar düşüyor kurşun hesap ettinmi??

Abicim ben bu silahta yeniyim ancak test yapıyorum, Mücahit işin uzmanı olmuş, bunu çok iyi tanıyor, fabrika verisi namlu çıkış hızı 700 m/sn , bu bir çok faktöre bağlı, piyasadaki kurşunlarla 580 -600 m/sn ölçenler var, remington vb yivli kurşunlarla 700 ve üzeri yakalanabiliyormuş.

Saçma atmaya uygun değil zaten şoksuz namlu, ben denemedim ekipmanım yok normal göz o mesafede hedef seçemez, olan ekipmanlarda bu silaha uymuyor, ama 350 metrenin üzerine nokta atışı yapanlar var, 100 metre civarı etkisi inanılmaz, ben görmesem inanmazdım.

Baba naaptın,yivsizde 350 mt çok iddalı bi mesafe. ::smiley:
Yivli şok takılmış felan olmasın sakın,hatta kanunen yasak ama,namuluyu yivliye çevitipte kullananlar bile var.
Adını vermiyim mekanın ama,1500-2500 Tl arasına işi bitiriyo adamlar.(istediğin donanıma-eksesuara felan göre değişiyor )

Bu arada hayırlı olsun,şimdi ona bi red-dot birde aydınlatma tamamdır. ;)

bence 100 metrede bile zor yavuz be 350 metre imkansız gibi ..

bendede var ilk aldığımda bi attım 50 metreye..iyiydi .benim kinde güzel dürbün var bi deneyelim 100 metrede kaç cm düşüyor mermi..çevre faktörler etkiler tabi ama.

Abiler vivli kelimesinden ve susturucu kelimesinden uzak durun. Jandarma eline aldimi ilk silahin namlusunun içine bakiyor. Havaalanlarindada zaten gorunuşu ofsait adamlar bunun bir av silahi oldugunu anlamiyor.
Çok istenirse yapiliyor sorun yok ama degmez elindekine degmez en azindan adamlar başka ust govde alip ona yapiyolar orj olan orj kaliyor. ben tanımıyorum bunlari tabi :smiley:
erkan abi sen adami aramaya devam yavuz abi fişek listesi açtim istiyosan kendini ekle abicim listeye

arkadaşlarımda riflle slug namlu var yivli, remigton 870 de kullanıyorlar.sabot atıyorlar 150 -max 200 metre etkili mesafe.

yivsiz çok çok zor.

CDM-SUBARU' Alıntı:
Baba naaptın,yivsizde 350 mt çok iddalı bi mesafe. ::smiley:
Yivli şok takılmış felan olmasın sakın,hatta kanunen yasak ama,namuluyu yivliye çevitipte kullananlar bile var.
Adını vermiyim mekanın ama,1500-2500 Tl arasına işi bitiriyo adamlar.(istediğin donanıma-eksesuara felan göre değişiyor )

Bu arada hayırlı olsun,şimdi ona bi red-dot birde aydınlatma tamamdır. ;)

Abicim kurşunlar 36 kalibre yivli, normal fişeğe göre rüzgar direnci %40 daha az bu yüksek sürate sebep oluyor, yivli mivli kanun dışı şeyler tehlikeli, kanunen satılan yivlililer var gidip onu alırsın başın ağrımaz, ben hobi olarak uğraşıyorum 100 metre bile benim için yeterli. ;)

çağlar' Alıntı:
bence 100 metrede bile zor yavuz be 350 metre imkansız gibi ..

bendede var ilk aldığımda bi attım 50 metreye..iyiydi .benim kinde güzel dürbün var bi deneyelim 100 metrede kaç cm düşüyor mermi..çevre faktörler etkiler tabi ama.

Silahı ilk elime alışım , 100 metreden 18 atış, doğru dürüst sıfırlanmamıştı bile Ki ogün 150 adım saymıştım, dün arabayla ölçtüm 100 metreyi, 120 adım yeterliymiş fazladan 30 adım var. ;)

hedef.jpg

discovery-V8' Alıntı:
Silahı ilk elime alışım , 100 metreden 18 atış, doğru dürüst sıfırlanmamıştı bile Ki ogün 150 adım saymıştım, dün arabayla ölçtüm 100 metreyi, 120 adım yeterliymiş fazladan 30 adım var. ;)

hedef.jpg

vay vay yavuzuma bak hele , toplamış hepsini ;D ;D

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,827
Kayıtlı Üye Sayımız
166,620
Kaydolan Son Üyemiz
questahotel

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR