5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan cherokee_5.2 Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 189
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 27,430

cherokee_5.2

Yeni Üye
Yer
istanbul
95 model grandcherokee 5.2 aracım 0.50-0.55 ykr yakıyor km de gazda.Tamirciye ayar için gittim ve bana bukadar yakmasının normal olduğunu söylüyor iki ara bir derede kaldım kimiside 0.30 ykr yaktığını söylüyor benim canavardamı anormallik var yoksa normalmi ve periyodik bakım için tavsiye edeceğiniz bir yer varmı.gaz sistemim sıralı değil.hava filtresi performan 8 buji yeni değiştim ve 90 km hıza çıktığımda hafiften titreme yapıyor.

Etiketler

Ynt: 5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım

gaz kesiyor derken araç yığılmamı yapıyor
aracın ön konsulu rotlardan veya balanstan titrer.direksiyon sallanırsa balans.konsol sallanıyorsa rot. her iki sallanıyosa rot balansa gitmeniz gerekiyor.

yığılma derken gaz yemiyor kasıyor kendini 2000 devir üstüne çıkarken zorlanıyor ve titremeyi 80-90 km/h de yapıyor

Katalitik konvertör tıkanmış.
motor monifoldundan sonra uzanan ilk ekzoz dur. zamanla sıcaktan içinde büzülme yapar ve tıkanır. değiştirirseniz aracınız rahat nefes alacaktır.
gaz yememe kısmı egzoz çıktılarınızı kontrol ettirin. titreme ise dediğim gibi rot ayarınızı yaptırın. test edin eğer devam ediyorsa balans ayarı yaptırın.
araç kaç model?

araç 95 model önceden de vardı bu olay 8 buji birden değişti kesildi titreme ama zaman geçti tekrar başladı.En iyisi motorcuya gitmek ama kim var en iyi ve adam gibi motorcu millet nasıl fazla para alırım derdinde

lpg sisteminizi sıralıya çevirirseniz sorununuz çözülür ve üstelik motor daha sağlıklı çalışacağı için ömrü de uzar.... yüksek ihtimalle 2000 devirden sonra sistem ne kadar yakıt vereceğini ayarlayamıyor olabilir....

aynı sorun bendede var şuanda 96 5.2.lpg yi takan firmaya gittim buji kablolarını değişmemi söylediler.değiştim tıkanma birazcık azaldı.benimki 100 110 km hızda başlıyor tıkanmaya gaz yemiyor ve titreme yapıyor silkeleme şeklinde..şimdi diyorlarki motor manifoltunu söküp bakıcaz..bujileri değişmekte bana mantıklı geliyor..araç 133000 km de.ne dersiniz?
birde ekzos katalitazör içerden kopuk.lak lak ses geliyor sallayınca acaba onunla bir alakası olabilirmi?

Araç düz yolda sağa sola çekiyorsa rot ayarı bozuktur. Fakat Direksiyon belirli hızlarda titriyorsa ön lastiklerin balans ayarı bozuktur. Eğer ön konsol titriyorsa arka teker balansları bozuktur. Takılan lpg sıralı sistem değilse aracın belirli hızdan veya devirden sonra yığılması aracın yeteri kadar hava almamasından kaynaklanır. Lpg ustaları araçların az yapkması için hava girişini gereğinden çok kapatıyorlar buda yüksek devirde veya yüksek güç için fazla basılan gaz anında yeterli gelmemekte ve araçta yığılmaya sebeb olmaktadır. Dediğiniz yığılma sorununu benzindede yapıyorsa bu sefer motorun buji enjektör buji kablosu gibi parçaların değişmesi gerekir.Eğer yalnızca lpg de sorun varsa başka bir lpg ustasına gidin.

Bu 5.2 'lerde ilginç bir çözümde söz konusu... Belki bu sorunun çözümü değildir ama benzer bir çok problemi bu şekilde giderdim.
ÖRNEK: Araba benzinde bazem kesiklikler yapıyordu. Ustaların okjizen sensörünün değişmesi gerektiğine ve bu olaya LPG sisteminin sebeb olduğunu belirtmeleri üzerine başlarda saflığım ve tecrübesizliğimle ard ard 3 sene içinde 3 kere okjizen sensörünü değiştirdi. Her sensör 250-300 YTL cıvarında. Sonra ne oldu biliyormusunuz? nezaman benzinde bozuk çalışmaya başlasa ( ki bu en 2-3 ayda bir olur) akü kablosunu çıkartıyorum bir iki dakifka bekletip tekrar takıyorum. Motor tekrar saat gibi çalışmaya devam ediyor. Anlayacağınız her seferinde boşu boşuna vermiş oldum o paraları. Anlayamadığım ben bunu keşvediyorumda yılların Cherokee ustaları nasıl düşünemiyorlar bilmem. (işlerine gelmiyor.) Bu problem sıralı olmayan Lpg lilerde gündeme geliyor. Haberiniz olsun bir deneyin. Bu arada sadece saati tekrar ayarlamak gerekiyor o kadar. Eğer lpg'de giderken titremeyi veya yetersizliği gösteriyorsa sistem bir yerden hava alıyordu. LPG'ciye bir göstermeli. Ama önce şu akü ayırma işini denemenizi tavsiye ederim.

sadece gazda yapıyor benzinde füze gibi gidiyor maaşalah o zaman demekki dediğin gibi akü başını söküp tekrar takacağız yaniii

ben buji kablolarını bujileri değiştim düzeldi saat gibi..yine düzelmeseydi ustanın söylediği dispirütör kapağını değişecektik gerek kalmadı...
ayrıca sol ön motor kulağı,salıncak burçları 8 adet,sağ arka akıs bilyası,katalitözör,direksiyon amartisörü,ön rot başlarınıda değiştim.750 ytl civarı tuttu bilginize :D

Bu işlemleri nerde yaptırdınız tavsiye edebileceğiniz avrupa yakasında iyi bir servis varmı acaba tşk

5.2'nin Yakıt Miktarı Konusunda Yardım abi ancak allah yardım eder bende karbiratörlüsü var 200 km de 70 litre gaz yiyor ...

mehmetp81' Alıntı:
Bu işlemleri nerde yaptırdınız tavsiye edebileceğiniz avrupa yakasında iyi bir servis varmı acaba tşk

beylikdüzündeyim ben birlik oto var birlik sanayide..yardımcı olurum gelirsen bu taraflara arkadaşım..

yakıt olarak söyleyebileceğim.bayramda uzun yolda 0.25 şehir içinde 0.32 ykr yaktı..katalitözürü söküp yerine normal susturucu takmıştım bayram önce çok faydası oldu...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,670
Kayıtlı Üye Sayımız
166,525
Kaydolan Son Üyemiz
ibissyusuf

SON KONULAR

Geri