5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,575

y-bsungur

Kamp I
Yer
eskişehir
arkadaşlar çok merak ediyorum ya 1997 model 5,2 grand cherokee.1 lt lpg ile şehir içinde ortalama ne kadar yol gidiyorsunuz 1 lt rede 5 km gittigini söyleyenler var bunun yarısı anca gidersin diyenler var yok aynı gidersin diyenler var valla işin çivisi zaten çıktı artık hesap mesap ettigimde yok fakat acaba farkında olmadan abartılımı yakıyorum diye merak ediyorum geçenlerde kazan ve şamandıra degiştirdim lpg nin kendi servisinde hesapta programına baktı aracı aldık yola çıktık ortalama 15 20 km kadar otobanda koşturduk ustanın kucagında bir lap top abi enjektörlerin bir yüzde ayarı var kıstım onları sonuna dek açıkmış gibi bir laf etti sanki musluk anasını sattıgımın sonuna kadar açıkmışta arkadaş yaptı birşeyler ayarı kıstı bunu yapan aracın üzerindeki lpg nin çok yetkili servisi bence yakışta çokta birşey farketmedi hatta araç hantallaştı gibi biraz bu arada uzun lafın kısası ankaradan bir servisten aracın geçmiş bakım bilgilerini aldım araça 2008 den bu yana birsürü şey yapılmış fakat her ne hikmetse hiç bujiler degişmemiş daha evveliyatını bilmiyorum elimde aracın 100 bin km den bu yana bakım listesi yapılanlar listesi var aracım şu an da 152 binde bujiler için aslında degişme zamanı geşmiş bile sayılmazmı burdaki servis bu arabalardan pek anlamıyor aracı ankaraya götürecegim bir buji kaç bin km dayanırki..gelelim lpg ye valla ne dersiniz bilmiyorum ama şehir içinde ben 850 kuruş yakıyorum hesaplarım bu noktada bu fazla degilmi tavsiyeleriniz ne olur...arabamı çok seviyorum içi gıcır gıcır tertemiz dışıda öylesine fakat yakışı bu durumda haha birde araç çalışırken egzozundan sanki damlataş magarası gibi şıpır şıpır su damlatıyor ilk çalışmada beyaz yada gri tonda fakat yagsız ve kuru bir buhar atıyor sonra geçiyor bu normalmi ..lpg şehir içi 850 yakıyorum manzara ve tavsiyeleriniz sizce nedir bir zahmet yazarsanız sevinirim

Etiketler
Ynt: 5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

Bugun 200 mil 320 km yol yaptim

Ilk 155 km de 29 litre lpg kullanmisim aksam donuste depoyu doldurmadim yarim depo vardi. Yaptigim yol tamamen otoban ve yaklasik 30 km. kadar yol disi.

Yol billgisayari en son kontagi kapadigimda 18 lt/100 km gosteriyordu.

Onceki kullanimlarimda ki her gun en berbat trafige girdigim donemlerde ortalamam 25 lt/100 km. lpg de yol bilgisayarindan falan degil direk hesaplama ile cikan rakkam bu.

LPG ayarı, araçta fazla yakma durumu varsa, sadece Kit in programı ile bağlanarak yapılmaz. Araç ayarlanırken emisyon cihazına bağlamak; hem benzinde hem de LPG de durumları değerlendirmek, sorun varsa tespit etmek ve çözmek gerekir. Emisyon değerleri düzgün olmayan araç, be yaparsanız yapın fazla yakar.

Geçen hafta fazla yaktığı için üzerinde detaylı çalıştığımız bir V8 bugün fabrika değerlerine inecek kadar düşük yakıt yaktı. Aracın sahibi benzincien arayıp teşekkür etti.

Önce araç benzinde düzeltilir. ardından LPG de ayar yapılır. Eğer LPG tesisatı ideal şekilde döşenmemişse, müdahale edilir.

Aracınız benzinden LPG ye son derece pürüzsüz bir geçiş yapmıyorsa, bir yerde bir sorun var demektir. Sadece LPG ayarı yapılarak düzelmediğine göre, uzman birisinin müdahalesine ihtiyacınız var.

İstanbul da iseniz, işyerime uğrayın.

maalesef istanbulda degilim kendisini avrupa şehri VENEDİK olarak reklam eden fakat birde bana sor cinsinden bir yerde eskişehirde yaşıyorum ne amerikan arabası var burda nede amerikancı bir usta koca eskişehirde üç tane cherokee var üçümüzde birbirimize sorup duruyoz şöyle oldu napıcaz böyle oldu napıcaz lpg dede bire tane yetkili servis var (benim arabanın üstündeki lpg nin servisinden bahsediyorum)herif burnunudan kıl aldırmıyor açıkca bana mahkumsun diyor...bahsettiginiz emisyon filan böyle bir ayar yaptıgını pek zannetmiyorum yanlız yolda koştururken aracı bir benzine bir lpg ye geçirtti dediginiz kontrol böyle bir şeyse birşey diyemem hele yukarıda s40euro nun hesabı iyice kafamı karıştırdı yanlış degilsem bu fiyatlarda s40euro şehir içi 550 filan yakıyor şehir dıiı 430 filan eee ben ....ku yemişim öyleyse...napıyım bir fikir verirseniz sevinirim birde şeyi anlamadım araç bilgisayarı ile lpg hesabı nasıl yapılıyor benmi yanlış anladım acaba...

güven bey soyisminiz dikkatimi çektigi için sormak geregi hissettim karadenizli ekşioglu sülalesindenmisiniz şunun için merak ettim bizim gelinimiz ekşiogullarından o yüzden sordum benim biladerim ekişiogullarından evli gerçi çok kalabalıklar onuda biliyorum fakat

0.85krş.yakmış olması kesinlikle falza.lpg konusundan hiç anlamam ama benzinde bin daha az yakarsın yada bu rakamı yakarsın........(buji değişimi 50.000'de yakıta etkisi büyük)

vallahi naapsam diye düşünüp duruyorum nasıl olurda lpg bu kadar fazla yakar üzerinde düzgünde bir sistem var acaba problem bujilerdenmi

y-bsungur' Alıntı:
maalesef istanbulda degilim kendisini avrupa şehri VENEDİK olarak reklam eden fakat birde bana sor cinsinden bir yerde eskişehirde yaşıyorum ne amerikan arabası var burda nede amerikancı bir usta koca eskişehirde üç tane cherokee var üçümüzde birbirimize sorup duruyoz şöyle oldu napıcaz böyle oldu napıcaz lpg dede bire tane yetkili servis var (benim arabanın üstündeki lpg nin servisinden bahsediyorum)herif burnunudan kıl aldırmıyor açıkca bana mahkumsun diyor...bahsettiginiz emisyon filan böyle bir ayar yaptıgını pek zannetmiyorum yanlız yolda koştururken aracı bir benzine bir lpg ye geçirtti dediginiz kontrol böyle bir şeyse birşey diyemem hele yukarıda s40euro nun hesabı iyice kafamı karıştırdı yanlış degilsem bu fiyatlarda s40euro şehir içi 550 filan yakıyor şehir dıiı 430 filan eee ben ....ku yemişim öyleyse...napıyım bir fikir verirseniz sevinirim birde şeyi anlamadım araç bilgisayarı ile lpg hesabı nasıl yapılıyor benmi yanlış anladım acaba...
LPG de benzinde yaktığından %35 daha az yakmanı beklemelisin.
Çok muhtemelen emisyon değerlerin çok bozuk. Zaten fazla yakmasının sonucudur bu.
ZJ lerde distribütör bakımı genellikle yapılmamış oluyor; çünkü ulaşılması güç yerde. Bujiler de etken olabilir. Yenilenmişse de doğru buji takılmamış olma ihtimali var tabii. Fazla yakıtın çok sebebi olabilir ama ilk akla ateşleme gelmeli. Ateşleme sorunlarını gidermek nispeten ucuzdur.

y-bsungur' Alıntı:
güven bey soyisminiz dikkatimi çektigi için sormak geregi hissettim karadenizli ekşioglu sülalesindenmisiniz şunun için merak ettim bizim gelinimiz ekşiogullarından o yüzden sordum benim biladerim ekişiogullarından evli gerçi çok kalabalıklar onuda biliyorum fakat

Doğrudur. Akraba sayılırız demek ki :smiley:

Çok kalabalık olduğumuz da doğru tabii.

güven bey herşeyden önce akraba oldugumuza çok sevindim inşallah birgün tanışırızda ben verdiginiz bilgiler için teşekkür ediyorum merak ettigim birşey var buralardan tanıdıgınız bir amerikancı usta varmı burada jeep servis var ama sadece servis var arabadan anlamıyorlar..distirübütör taaa motorun en gerisinde ulaşılması çok zor bir yerde hani ben eski arabalarımdan alışkanlık sökeyim içini temizleyeyim dedim fakat cesaret edemedim o kadar çok kablo ıvır zıvır neyin ne oldugu çok karışık motora bakıyorum ama gözüm yemiyor bujiler dahi o bujileri görmek bile mesele özellikle motorun sol yanında en gerideki iki buji onları sökmek için ciddi tecrübe ve alet edavat lazım gibi geldi bana üstünden tonla kablo geçiyor nereye gidiyor nereden geliyor anladıysam arap olayım uzun lafın kısası bu emisyon degeri nasıl ölçülüyor cihazmı kullanıyorlar bu ölçüm bujiler ve distiribütör hakkında bilgi veriyormu ateşleme kabloları filan ortalama maliyet ne tutmalı sizce birde tahmini rakam verebilirmisiniz

y-bsungur' Alıntı:
güven bey herşeyden önce akraba oldugumuza çok sevindim inşallah birgün tanışırızda ben verdiginiz bilgiler için teşekkür ediyorum merak ettigim birşey var buralardan tanıdıgınız bir amerikancı usta varmı burada jeep servis var ama sadece servis var arabadan anlamıyorlar..distirübütör taaa motorun en gerisinde ulaşılması çok zor bir yerde hani ben eski arabalarımdan alışkanlık sökeyim içini temizleyeyim dedim fakat cesaret edemedim o kadar çok kablo ıvır zıvır neyin ne oldugu çok karışık motora bakıyorum ama gözüm yemiyor bujiler dahi o bujileri görmek bile mesele özellikle motorun sol yanında en gerideki iki buji onları sökmek için ciddi tecrübe ve alet edavat lazım gibi geldi bana üstünden tonla kablo geçiyor nereye gidiyor nereden geliyor anladıysam arap olayım uzun lafın kısası bu emisyon degeri nasıl ölçülüyor cihazmı kullanıyorlar bu ölçüm bujiler ve distiribütör hakkında bilgi veriyormu ateşleme kabloları filan ortalama maliyet ne tutmalı sizce birde tahmini rakam verebilirmisiniz
Emisyon cihazı egzosta bir sensör sokulup bilgisayar ekranında emisyon değerlerini dördüğünüz bir alet. Yasal olarak emisyon pulu alınması gerektiğinden, muhakkak en az bir kaç yerde vardır çevrenizde. Değerler kötüyse bunu neden kaynaklandığı tecrübeli bir ustanın fikir yürütebileceği bir konudur. Dediğim gibi, ben ilk ateşleme ile ilgilenirdim.

Bujiler ve kablolar 100 tl nin içinde olur. Distribütör için de gerekirse bir bakım yapılır o kadar.

Oralarda bildiğim usta yok ne yazık ki. Keşke İstanbulda olsaydınız.

y-bsungur' Alıntı:
arkadaşlar çok merak ediyorum ya 1997 model 5,2 grand cherokee.1 lt lpg ile şehir içinde ortalama ne kadar yol gidiyorsunuz 1 lt rede 5 km gittigini söyleyenler var bunun yarısı anca gidersin diyenler var yok aynı gidersin diyenler var valla işin çivisi zaten çıktı artık hesap mesap ettigimde yok fakat acaba farkında olmadan abartılımı yakıyorum diye merak ediyorum geçenlerde kazan ve şamandıra degiştirdim lpg nin kendi servisinde hesapta programına baktı aracı aldık yola çıktık ortalama 15 20 km kadar otobanda koşturduk ustanın kucagında bir lap top abi enjektörlerin bir yüzde ayarı var kıstım onları sonuna dek açıkmış gibi bir laf etti sanki musluk anasını sattıgımın sonuna kadar açıkmışta arkadaş yaptı birşeyler ayarı kıstı bunu yapan aracın üzerindeki lpg nin çok yetkili servisi bence yakışta çokta birşey farketmedi hatta araç hantallaştı gibi biraz bu arada uzun lafın kısası ankaradan bir servisten aracın geçmiş bakım bilgilerini aldım araça 2008 den bu yana birsürü şey yapılmış fakat her ne hikmetse hiç bujiler degişmemiş daha evveliyatını bilmiyorum elimde aracın 100 bin km den bu yana bakım listesi yapılanlar listesi var aracım şu an da 152 binde bujiler için aslında degişme zamanı geşmiş bile sayılmazmı burdaki servis bu arabalardan pek anlamıyor aracı ankaraya götürecegim bir buji kaç bin km dayanırki..gelelim lpg ye valla ne dersiniz bilmiyorum ama şehir içinde ben 850 kuruş yakıyorum hesaplarım bu noktada bu fazla degilmi tavsiyeleriniz ne olur...arabamı çok seviyorum içi gıcır gıcır tertemiz dışıda öylesine fakat yakışı bu durumda haha birde araç çalışırken egzozundan sanki damlataş magarası gibi şıpır şıpır su damlatıyor ilk çalışmada beyaz yada gri tonda fakat yagsız ve kuru bir buhar atıyor sonra geçiyor bu normalmi ..lpg şehir içi 850 yakıyorum manzara ve tavsiyeleriniz sizce nedir bir zahmet yazarsanız sevinirim

merhaba arkadaşım ,öncelikle şunu söyleyeyim yakıtınız biraz yüksek, bu araçların en sık bakım yapılması gereken yerleri ateşleme sistemidir buji,buji kabloları,distribitör kapağı,tevzi makarası na bakılmalı eğer değişirse mutlaka mopar marka (orjinal) takılmalı büyük ihtimalle sorununuz düzelecektir. Ankarada akgün usta var şaşmazda ona aracınızı götürün her sorununu halleder. bu araçlarda arızayı belirten bilgisayar sistemi vardır kontağı 4 kez açıp kapatın 5.de açık bırakın km sayacında arka arkaya numaralar yazar o numaraları bizimle paylaşırsanız sorununuz hakkında yardımcı olabiliriz.

5.9 ile 48 litrelik lpg tankımı ağzına kadar full doldurup arada gaza basmak kickdown ve sehıor ıcı durkalk sıkısık trafık dahıl olmak uzere 160 km yol yapabılıyorum,biraz daha yumusak kullanımalrda bu oran 175 km ile 185 km arasında degısıyor yanı yaktığı kuruş hesabı 50 ile 55 kurus arası sert kullanım trafık dur kalk hepsı dahıl , uzun yol 110-120 km sabit hız 30 kuruş ama bütün ayarlarım buji+buji kablolarım+lpg ayarlarım tam...maşallahı var herkeze kazasız belasız sürüşler...

Benim en iyi değerim 6.2 km 1 lt ile.. buda 0,380 kuruşa denk geliyopr lpg litresi 2.160 dan.. 800 civarı çokmuş yaw, bir sıkıntı var demekki...

TEpe bilgisayar ne gösteriyor, benim bu değerlerde 16.7 civarı... Bu ankaranın karlı kıyamet günlerinde 22 ye kadar çıktı ama gerçekten arabaların ilerleyemediği benim zor ilerlediğim ortamda...

valla sıkıntı oldugu malum kesin servis yolu göründü bize şöyle bir durumda var şehir içinde pek farketmiyorum fakat çevre yola çıkıp şöyle bir abanayım dedim araç sanki gereken atagı vermiyor gibi geldi bana sanki aracın ardından biri tutuyorda zorluyor gibi araç tam kopması gerekirken hantal hareket ediyor(lpg de) acaba diyorum bujiler gerekli ateşlemeyi yapmıyor yanması gereken yakıt çig olarakmı atılıyor yada fakir karışımmı geliyor anlamadım dogrusu birde enteresan çevre yolunda dur kalksız ankaraya dogru abandım sanki lpg yi daha hızlı tükettim gibi acaba diyorum bujiler ömrünü tamamladıda lpg zaten benzine göre daha zor yanan bir yakıt bujilerin tadı tuzu yerinde olmadıgı içinmi lpg yi çok yakıyorum benzinde durum biraz daha iyi vitesler tıkır tıkır geçiyor fakat 5,2 lik bir motor için bence daha atak olmalı tabii benzinide dibe vurdurup hoplatıyoz bu arada...hepsi bir tarafa ne yerse yesin yaptıracam ne masraf çıkarsa çıksın bu sorunu çözecegim başka yolu yok...bu arada dediginizide yaptım hani yanlışta anlaşılmasın ya hani şaka filan gibi geldi bana ya çünki motoru çalıştırmadım fakat 4 kez kontagı bütün göstergelerin yandıgı pozisyona kadar çevirip kapattım 5 ncisinde açık bıraktım ama km okuyucusunda rakam filan degişmedi yani hem bilgisayarın servis e şu kadar kaldı ibaresinde hemde bildigimiz analog km okuyucusu katedilen yolu rakamla gösteren km saatindeki rakamlar penceresinde aynı ne km deysem ondan gayri ek bir rakamsal bilgi vermedi ...durum bu

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

SON KONULAR

Geri