5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan y-bsungur Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 52
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 8,579
Ynt: 5,2 ile son zamlarla(2280 KURUŞ) lpg 1 lt ile ne kadar yol gidiyorsunuz

alfonse kardeşim şu an tel açma imkanım yok yarın gündüz arayayım seni bu arada güven beye yazdıgım emisyon notu hakkında ne düşünüyorsun benim aracın neden su gibi yaktıgının belgesi ne yapmam gerektigi konusunda bir fikir verebilirsen sevinirim

Etiketler

y-bsungur' Alıntı:
alfonse kardeşim ne yazmışın böyle valla kıskandım..herşeyden önce verdigin bilgiler ve tavsiyeler için çok teşekkür ederim..gösterdigin yol ve yöntemleri tek tek deneyecegimden emin olabilirsin yanlız kafama takılan bir iki konu var onlarda şunlar birisi şu kontak aç kapa mevzusu bende 97 model zj var dijital km sayacındaki km degerlerimi, degişicek bunu anlamadım yani atıyorum araca bu işlemi yapmadan önce araçtaki sayacın son üç rakamı diyelim 125 olsun bu işi yaptık bu rakamlar 129- 135 gibi farklı bir noktayamı gidicek arıza numarası dedigin ..................................................................................

Bu işlemi yaptıktan sonra ister kontağı hiç kapatmadan marş bas, ister kapa sonra marş bas....
Km göstergen önceki km gösteren haline geri döner...

Bu araç çalışmazken, kullanıcının, (veya drb diagnose cihası gibi obdII soketli diagnose cihazları olmayan mekanikerlerin) arıza kodlarını alabilmesi için araca eklenmiş bi özellik...
Ayrıca Klima düğmelerini belirli bi şekilde basarak, çevirerek klima ekranındanda bi sürü air condition arıza kaydı alınabilir...

Bunlar kullanma kılavuzlarında yazmaz, resmi servis kılavuzlarında yazarmı bilmem...

Ama bunu bilen ve çözümleyen çoğu after market yayında vardır...

Sen yap, bişi olmaz... Yeterki kontağı bozma :smiley:

y-bsungur' Alıntı:
............................... ilk defa karşılaştım araca hep aynı yerden lpg alıyorum yine aynı yerden lpg aldım aynı miktar aynı para herşey alışıldık görünürken araç özellikle durma noktasındayken tam ayagım frende durdum duracam araç ani bir gaz yiyor ve kafa atıyor en az 30 cm hani sıkışık bir trafikte olsam belkide öndekinin tampona giydirecem önce sebebini anlamadım fakat bir ara bagajı açtım lpg tüpünün sayacı raks ediyor anaaaaa bu neeee..... abicim araç duruyor lpg yi yeni almışım sayaç en az yarım santim yukarı kalkıp geri yarım santim aşagı düşüyor ve bunu düzensiz aralıklarla yapıyor eee tabii böyle basınç farklılıgı olursa bugüne kadar kafa atmayan araç kafada atar kıçta atar. öyle degilmi senmisin dans eden tanka iki tane osmanlı tokatı salladım şlaak şlaaak basınç masınç sanırım yerine oturdu yani en azından gözle görülmeyecek kadar salınım düştü azaldı diyebilirim bunun sebebi ne olabilirki istasyondaki bir hatamı nedir abim bu... allahtan tankı tam yani olması gereken limitinde doldurmuyorum tank 60 lt lik 48 lt yakıt alıyor benimki çingen işi hergün yada ihtiyaç duydugumda 15 lt 20 lt bu civarlarda lpg alıyorum.. fakat bu sefer tam doldurtup dedigin gibi bir ülçüm yapacagım

Lütfen aralarda nefes vererek tane tane yaz abi, valla canım çıkıyo derdini anlıcam diye, kusura bakma ;D

............................... ilk defa karşılaştım araca hep aynı yerden lpg alıyorum yine aynı yerden lpg aldım aynı miktar aynı para herşey alışıldık görünürken araç özellikle durma noktasındayken
tam ayagım frende durdum duracam
araç ani bir gaz yiyor ve kafa atıyor en az 30 cm

Allah allah, hiç duymadım, kafa atmalar arasında, devir stop edicek gibi dibe düşüyormu kendi kendine... Görmeden hiç bişi denemez veya beni aşar...

hani sıkışık bir trafikte olsam belkide öndekinin tampona giydirecem
önce sebebini anlamadım
fakat bir ara bagajı açtım lpg tüpünün sayacı raks ediyor anaaaaa bu neeee.....
abicim araç duruyor lpg yi yeni almışım
sayaç en az yarım santim yukarı kalkıp geri yarım santim aşagı düşüyor
ve bunu düzensiz aralıklarla yapıyor

Şamandıra bozuk veya içerde lpg sallanıyor, şamndıra inip kalkıyor... Belkide normal...

eee tabii böyle basınç farklılıgı olursa bugüne kadar kafa atmayan araç kafada atar kıçta atar.

Bu şamandıradaki sallanma konuyla ilgili bi basınç farkı yapmaz galiba...

öyle degilmi senmisin dans eden tanka iki tane osmanlı tokatı salladım şlaak şlaaak

;D Eline sağlık ;D

basınç masınç sanırım yerine oturdu
yani en azından gözle görülmeyecek kadar salınım düştü azaldı diyebilirim
bunun sebebi ne olabilirki istasyondaki bir hatamı nedir abim bu...

İstasyonla alakası yok...

allahtan tankı tam yani olması gereken limitinde doldurmuyorum

En doğrusunu yapıyorsun...

tank 60 lt lik 48 lt yakıt alıyor

Doğru...

benimki çingen işi

Estağfurullah dicem ama çingen leri severim ;D

hergün yada ihtiyaç duydugumda 15 lt 20 lt bu civarlarda lpg alıyorum..

Çoğumuz öyle yapıyor

fakat bu sefer tam doldurtup dedigin gibi bir ülçüm yapacagım

İyi olur, ama tam doldurmana gerek yok..., yukardada yazdım bunu...

1) Otomatik benzine geçecek kadar bitsin lpg...

2) 20 litre lpg al, (Hangi pompa, kaç lira önemli değil)

3) Km saatini sıfırla...

4) Gene Otomatik benzine geçecek kadar bitsin lpg...

4) Benzine geçtiği, yani lpg bittiği anda km saatine bak...

5) Bu km yi Not et...

Bu beş işlemi 3 kere tekrarla...

Örnek:

1. ölçümde diyelimki 100 km gittin...

2. ölçümde diyelimki 120 km gittin...

3. öçlümde diyelimki 95 km gittin...

100+120+95=315/3= Üç ölçümün ortalaması: 105 km...

Senin araç 20 litre lpg ile ortalama 105 km gidiyor demek...

Artık bu veri ile km' deki kuruşu v.s. hesaplarsın...

y-bsungur' Alıntı:
.............................
..fakat tüm ateşleme sistemini bujiler ateşleme kabloları distirübütör gibi parçaların tümünü degiştirmeye karar verdim bilmiyorum dogrumu düşünüyorum bu bilgileri size özeldende gönderiyorum

Abi bujilerin değişim km lerini bilmiyorsun, eski olduğunu tahmin ediyorsun....

8 inide sökün,
Eğer cillop gibi yepis yeni değillerse, yani azcık kullanılmış bile olsa,

hepsini yeni tak, kafan bi rahatlasın... Yukarda yazdım...
Champion v.s. gibi çok bilinen markadan, doğru numaralı bujiyi tak...

Sakın ha 3 tırnaklı, 5 toynaklı ;D ultrasonic süpersonic v.s. gibi buji takma...

Ustanın felan gazına gelme...

Normal buji tak...

Bu alternatifler olmaz demiyorum ama
bi aracı normale çevirelim...

Sonra kurcalarız makinayı.......

Bide, buji değişimi yaparken...

8 inide Sökün

hangisini hangi silindirden söktüğünüzü karıştırmadan yan yana dizin...

Ve karşılaştırın ateşleme yapan uçlarını gözle...

aralarındaki farklar size,

silidirlerin hangisinin diğerine göre sağlıklı veya hasta olduğunu

veya bir/bir kaç silindirde ciddi hastalık olduğunu söyleyecektir...

Bunun için buji okumayı bilen usta bulman lazım ama...

Ateşleme kablolarının değişim km sini de bilmiyorsun...

100.000 kmde sorun olmasa bile değişmesi gerekiyordu...

Kafadan hepsini değiştir,

Garanti olması açısından kesinlikle MOPAR olsun, kıy paraya, ara bul, MOPAR al...

Aklımızda "taktığımız yan sanayi buji kablosu sorunlumu" sorusu olmasın...

Yan sanayi usa buji kablolarıda çok iyi ama bazen fabrikasyon hata oluyor...

Ben dğnyada çok güvenilir bi marka yan sanayi kablo seti takmıştım, 1 hafta sonra 1 silindire akımı az geçirdi, patlatmadı, satan servisim garantiden değiştirdi, gözümün önünde 1 haftalık kabloların hepsini çöpe attı, helal olsun servisime...

Distribütör kapağı ve içindeki tevzi makarası sökülsün...

Kapağın içindeki konnekt uçların çok aşınmamış olması ve kapağı iç yüzeyinde kılcal çatlaklar olmaması lazım...

İyimi acaba diye şüphe dahi etsen, yenisini tak.... Mopar olsun, Crown' da çok kaliteli...

Tevzi makarasının ucu yanık ve çok aşınmamış olması lazım... Mopar şart değil, Ac Delco gibi bilinen bi marka iş görür...

Bence bu ikisini yepisyeni değillerse kafadan değiştir....

y-bsungur' Alıntı:
alfonse kardeşim şu an tel açma imkanım yok yarın gündüz arayayım seni bu arada güven beye yazdıgım emisyon notu hakkında ne düşünüyorsun benim aracın neden su gibi yaktıgının belgesi ne yapmam gerektigi konusunda bir fikir verebilirsen sevinirim

İstediğin zaman ara, cevap vermeyebilirim, meşgule atabilirim...

Çekinme yarım saat sonra bi daha ara... SMS atma, okumuyorum, e-mail atma okumuyorum...

Çıktık bi yola, çözeceğiz bu işi, ama oraya gelir çiğ böreğini yerim :smiley:

O değerler hakkındaki yorumu tamamen Güven abi cevaplar...

Ben onun yazacağı şeyin üstüne laf demem... Saygımdandır....

Yapılacaklar yazılmış zaten :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,745
Kayıtlı Üye Sayımız
166,560
Kaydolan Son Üyemiz
yalnisdost

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR