4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,610

110tdi

Ana Kamp
4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir? ve ikisinde 1kmde yakıt tüketimini öğrenebilirmiyim...Şimdiden teşekkür ederim

Etiketler

Ynt: 4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

teşekkür ederim bilgiler için peki yakıt tasarrufuyla ilgili bir bilginiz varmı

4.2 dizel GX 80(Dizel olunca kod vx yerine gx oluyor) 0.35krş yakıyor.benzinli vx 100 benzinle 0,6 krş - 0,7 krş yakıyor,lpg ile ise 0,42 - 0,46 krş yakıyor.Bu değerler benim kullanığım araçlarla yaptığım ölçümlerdir.ve 7.8.2011 tarihi itibariyledir.

TUĞSAN' Alıntı:
4.2 dizel GX 80(Dizel olunca kod vx yerine gx oluyor) 0.35krş yakıyor.benzinli vx 100 benzinle 0,6 krş - 0,7 krş yakıyor,lpg ile ise 0,42 - 0,46 krş yakıyor.Bu değerler benim kullanığım araçlarla yaptığım ölçümlerdir.ve 7.8.2011 tarihi itibariyledir.

Bilgi paylaşımındaki sadeliğiniz ve nezaketiniziçin şahsım adına teşekkürler

TUĞSAN' Alıntı:

1.9 Turbo dizel bir transit connect 30 kurul yakıt tüketimi yaparken, LC gibi ağır 4.2 motorlu bir suv 35 kuruş mu yakıyor ?

moonwalker_arc' Alıntı:
1.9 Turbo dizel bir transit connect 30 kurul yakıt tüketimi yaparken, LC gibi ağır 4.2 motorlu bir suv 35 kuruş mu yakıyor ?
Bende 4,2 turbo dizel var 35'' lastik şehir içi dışı karışık 60 kuruş civarında yakıtı var. ;)

Hiç dizel 80 im olmadı benzinli kullandım yakar. ama Fordda karşılaştırılacak doğru araç değil Ford bisiklet yapsa normal otomobildn çok yakar bunu biliyorum :D

bence hiç ugrasmayın 1.4 polo alın rahat rahat dolasın... ;D
ne o 4.2 motor 4.7 motor cok yakar cok... ;D

benim aracım 0,35 krş yakıyor off road dışında stt cooper kullanıyorum.Ama buggerleri takınca tabik i0,35 krş hayal oluyor 0,5 krş kadar çıkıyor.verdiğim değerler düz yol için geçerli arazide %20 üzerine ekleyin

TUĞSAN' Alıntı:
benim aracım 0,35 krş yakıyor off road dışında stt cooper kullanıyorum.Ama buggerleri takınca tabik i0,35 krş hayal oluyor 0,5 krş kadar çıkıyor.verdiğim değerler düz yol için geçerli arazide %20 üzerine ekleyin

Maşallah diyelim de nazar değmesin.35 kuruş binek araçta elde edilecek rakam mazot 4 lira oldu nerdeyse umarım doğru ölçüm yapıyorsunuzdur.Yada sizin oralarda mazot ucuz :smiley:

ölçümler doğru her motorin aldığımda tekrarlıyorum.benide çok şaşırtıyorum.benim gx 80 daha 81.000 kmde motor kız gibi...e bir de toyoto teknologisi farklı.....kısacası toyo..toyota

TUĞSAN' Alıntı:
böyle devasa ve iyi bir arazi aracı için oldukca düşük veriler.
takipteyim.

VX100 için ölçüm demir ön arka tampon, önde 4x sis farı 275x70x16 BF AT lastik ile 702 km 326 tl LPG otoban ve düzlüklerde 120-130 cruise ile geçildi bebek olduğu için ani ivmelenme ve yavaşlama olmadı. sanırım optimum sonuç verecek bir ölçüm oldu değer İstanbul-Sinop arası ölçüldü.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,651
Kayıtlı Üye Sayımız
166,518
Kaydolan Son Üyemiz
panelhizmetleri123

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR