4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 33,549
Ynt: 4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

Akaryakıt sektöründen biri olarak, yazılanları gülümseme ile okudum. Zira benim günüm, ağırlıklı bu konu ile geçer. Başta şunu söylemek isterim ki maalesef ne kadar uğraşırsak uğraşalım yakıt tüketimleri TL bazında düşmeyecek. Taktir edersiniz ki bu fiyatlar birgün bakacağız gerçekten de komik kalmış olacak. Yazılanlara baktığımda sanırım arada biraz gerginlik çıkmış. Sizi temin ederim hiç gerek yok, çünkü herkes doğruyu söylüyor. Benim sahada karşılaştığım en sık sorulan soru nasıl az yakarız sorusudur. Ayrıca şu marka akaryakıt şu kadar az yakıyormuş gibi şehir efsaneleri de dolaşır arada sırada. Yakıt tüketimi bir çok şeye bağlı iken, en az akaryakıt fiyatına bağlıdır. Yapılan ölçümlerin hepsi doğrudur, önemli olan yapıldıkları şartlardır. Havada bulunan nem oranınında tutun da asfalt zemn yapısına kadar, hatta o gün yayınlanan hava raporuna kadar her etkenden etkilenir. Lafı çok uzattım biliyorum, arayı bulmak istedim haddim olmayarak. Az yakmak istiyorsanız sağ ayağınıza mukayyet olun diyebilirim :smiley: Herkese keyifli günler.

Etiketler

sayın gatesalan açıklamalarınız için tşkler aynen katılmama rağmen...offroad söz konusu olunca sağ ayağına mukayet olabilen arkadaşımız olduğunu sanmıyorum ...sonuçta arazide ihtiyaç güçtür.zaten aksi halde 4.2 motorlorla ne işimiz olurdu..paşa paşa 1,4 - 1,3 motorlu araçlarla gezerdik...

Guncel 2.5 turbo dizel bir motor kullaniyorum, 11 litre mazot yakiyor 100 km de..

TUĞSAN' Alıntı:
Arkadaşlar
birincisi benim aracım düz dizel 4.2 Land crusier ,
İkincisi aracım v8 değil , v6
üçüncüsü Kürşat kardeşimin söylediği gibi sürekli 4 çeker konumunda kullanılan otomatik VX 80 lerle karşılaştırmayın ,aracım düz vites olduğundan uzun yolda 4 x 2 kullanım imkanı sunuyor, bu da mazotta ciddi bir ekonomi sağlıyor..
dördüncüsü Benim aracımın kilometresi aldığımda 80.000 km idi...şu anda 84.000 km de bu yüzden 200.000 km - 500.000 km araçlar kadar yıpranmış bir motoru yok...gerçi bu km deki VX 80 ler bile çok az yakıyor...
beşincisi benim aracım VX değil GX 80 buda standart araçlarda bulunan ağır elektrikli koltukların,aksesuarların yerine daha hafif manuel sistemler olması anlamona geliyor. tahminim 50 kg - 70 kg arası daha hafif
altıncısı bu 35 krş verdiğim rakkamlar o dönemdeki mazot fiyatlarına ve aracımın donanımına göre verildi...Şu anda aracım 0,42 krş -0,45 krş arası yakıyor.Ancak vincinden tamponlarına her türlü donanımı ve kamp malzemeleri araca yüklenmiş durumda...ayrıca asfalt lastikleri yerine buggerları var.
yedincisi verilen değer asfalt kullanımında 80 - 90 km uzun yol için verdiğim değerdi. zira o dönemlerde aracımla istanbuldan gelmiştim.
sekizinci.Bu araçlar çöl geçmek üzere dizayn edilmiş araçlar(benimki çift depo dubai versiyonu)bundan dolayı Toyotanın min yakıtla max mesafeyi kat etmeye çalışması normaldir.
Dokuzuncusu.Dünya üzerinde kime sorarsanız sorun kategorilerinde en az yakan araçlar her zaman Japon araçlarıdır....
Onuncusu.beni tanıyan tanır Kimseye yalan borcum yok..3 kuruş fazla yaktı ,3 kuruş az yaktı ne olacak..biz bu araçları arazide kullanıyoruz..hafta sonu kullanıyoruz...gerektiğinde çamurdan çıkmak için olduğu yerde bazen 1 tl yide seve seve yakıyoruz....Burda amaç bilgi paylaşmak.birbirimize bok atmak değil...ayrıca benim arabam az yakıyorsa benim adıma sevinin ki dostlar arasında olduğumu anlayayım.benim bildiğim off roadda amaç dostluktur,muhabbettir...yok yalan söylüyorsun diyorsanızda...gene problem yok aracımın yaktığı motorini az ya da çok gene ben ödüyorum...size bir zararı yok,demek ki ben kendimi kandırıyorum...

Genede Kürşat(tempus) kardeşime,sugur 42 ye ve warmmastera tşk ederim....işi bilenlerin yazdıkları ile polimik arayanların yazdıkları gerçekten farklı oluyor...en basiti tempusun söylediği gibi sürekli 4 çeker bir araçla gerektiğinde 4 x 2 seçeneği sunan bir 4 x 4 hiç bir zaman aynı ekonomiyi vermez...
evet bu açıklama daha gerçekci rakamlar içeriyor. olabilitesi daha yüksek. bu arada siz benim yazımı yanlış anladınız galiba " yok yala söylüyorsun gibi bir imadan bulunmadım ölçümde bir hata var dedim zaten haklıymışım önemlide değil.
keşke sizin dediğiniz gibi olsada hepimizin araçları çookk az yaksa , bu sporu doğa, sevgisini hiç sıkılmadan kasmadan herkez rahat rahat icra eder hale gelse. keşkeee..

Şuan ki aracım 1999 model Landcruiser VX100. Yaklaşık 10 senedir de çeşitli yüksek hacimli araçlar kullandım.90 litre LPG depom var. Depoyu 80-82 LT arası hep full doldururum. Aracı çalıştırıp 1-2 dakika ısıtıp yola çıktıktan sonra benzinle yaptığım kilometreyi toplamdan düştüğüm zaman 390-400 civarı LPG ile şehir içinde yol yapıyorum. Uzun yolda da 120-130 km süratlerde bu 480-500 km yi buluyor.

İsteyene aracımı kullandırabilirim,İstanbul içinde uzun bir şehir turu yaparız,isterseniz de uzun yola çıkarız. Gatesalan nickli arkadaşımızın söylediği gibi sağ ayağınızı gaza İNSAN gibi basarsanız,(yani ışıklardan kalkıştan tutun,duracağınız noktaya kadar)veya TABAKHANEYE malum şeyi yetiştirmiyorsanız, gayet mantıklı yakıt verileri elde edersiniz.

Haaa bu arada, 2 LT motor hacmi üstünde bir araca binmek isteyen kişi,yakıt-vergi ıvır zıvır hesabı yapacaksa gitsin BİSİKLET e binsin. Sigara dahil,saçma sapan bir çok şeye(altılı-iddaa- loto-toto vb) şeylere para harcamaya gelince sorun olmuyor ama yakıta gelince herkes garip garip hesaplar yapıyor.

Hep söylediğim 2 kelime vardır :

ASLAN BESLİYORSAN, YEMİNE BAKMAYACAKSIN.

ÇOK YAKAN ARAÇ YOKTUR, AZ KAZANAN ADAM VARDIR.

3.0 TD 4runner kullanıyorum, 33x12.5x15 BFG AT lastiklerle turbosunda arıza olmasına rağmen 55 kuruş yakıyor, arazi dışında ben de 4x2 kullanıyorum, eğer turbo sağlam olsaydı Tuğsan Bey'in verdiği değerlere çok rahat ulaşabilirdim. haftaya turbo tamir edildiğinde yeni değerleri size iletirim.

98 model VX 100 kullanıyorum yolda yakıtı 38 kuruşlara indiğinide gördüm 71 kuruşa çıktığını da gördüm. Ben menzili uzun severim aracımda 60+60 120 litre LPG tankı var. Aacımın en sevdiğim özelliği arazide de iddialı yoldada keyfime göre yol almamı sağlıyor ne kadar basarsan o kadar yakar. Kaldı ki Tuğsan abi haklı. Düşünsenize 98 model yerli aracının yakıtı da 40 kuruşlarda değilmi? Peki bu cc deki diğer arazi araçlarında bu rakamları görebilirmisiniz? bu paraları nelere vermiyoruz? dahası yol keyfi, güvenlik, rahatlık, donanım, ... bu liste uzar gider.

Bende dün depoyu doldurup hesapladım.158000TL. lpg aldım 284km yol yapmışım.lpg fiyatı Ankara da 2,32TL...
Benim işyerim şehir dışında o nedenle bu kilometrenin %50 sinde aracı 120-150km aralığında kullandım. %50 sinde de şehir içi kullandım. Aracın üzerinde 285x75x16 stt var. lpg kiti prins
sonuç itibariyle yakıt budur sevgili arkadaşlar....

Hayatta neden-ne şekilde-nasıl- keyif alıyorsanız o şekilde yaşayın derim. Dünyaya bir daha gelmeyeceğiz. V6 veya V8 gücü-sesi istiyorsanız alın ve yaşayın.(durumunuz müsaitse) Ama orada burda; Yok kaç lira yakıyor,ne yiyiyor,ne içiyor diyecekseniz tekrar rica ediyorum, mutlu olmak için bisiklete binin. ;)

Tuğsan bey kimse bu konu başlığı altında yakıt sarfiyatının fazlalığından dert yanmadı, motorum büyük olsun yakıtım az olsun da demedi, aslan besleyip yemini dert edecem de demedi, param yok bisiklete mi binsem de demedi (ki olabilir de son derece normal, alaylı söylenecek bir tarafı da yok). Bu konu vx80'in 30-35 kuruş yaktığı iddaasından hortladı buraya kadar. Ben de şahsım adına bu ölçümün yanlış olabileceğini belirttim ki diğer kişiler de benim söylediğimin dışında birşey söylememişler.

Dolayısıyla bu tutumunuzun sebebini anlayamadım.

Siteyi detaylı incelerseniz, sayısız bu tarz konu başlıklarıyla karşılaşacaksınız bu hep oldu olacakta. Benim burada vurgulamak istediğim; Özellikle konu TOYOTA olunca(başka kıyaslamalar yapıldığında da)diğer marka kullanıcıları bilip bilmeden, bu kadar geniş kitleye hitap eden bir platformda; Yok hayatta olmaz,mümkün değil yapamaz,hayatta çıkamaz, o kadar yakması imkansız gibi ifadeleri çok ama çok eminmiş gibi kullanmaları.

Bu forumları 7 den 70 e herkes okuyor, bilgi sahip olmak isteyenler buraya sorularını yazıyor ama ne yazık ki hangi konu olursa olsun o soruya konuyla alakası olmayan kişiler hep muhalefet ediyor ve çok biliyorlarmış gibi yanlış yönlendirmeler yapıyorlar.

Lafı fazla uzatmadan şunu vurgulamak isterim, kimseye şahsi bir suçlamam yok ben genele yazdım ve dalgada geçmedim. Okuyan kişi anlasın diye; Yüksek hacimli araç alınacaksa, yakıtla falan uğraşılmaması gerektiğini vurguladım bu artık iyice bilinmesi gereken bir konu.

Ayrıca bu kadar TOYOTA kullanıcısı, vakit ayırıp, araçları hakkında bilgi vermek amaçlı yazı yazıyorlar ve sonrada o aracı kullanmamış kişiler(gereksiz marka fanatikliği yaparak)çıkıp,yok şöyle,yok böyle diye bilmeden yorumlar yapıyorlar. Benimde kabullenemeyip, birazcık tepki göstermemden bundan kaynaklanıyor.

hocam ölçümünün yanlış olduğunu itiraf ettin, hala başka " araçlarla karşılaştıryorlar, şudur budur ,bisiklete binsinler falan diyorsun, birde benim aracım az yakıyor diyorsun , çok yakması az yakması senin derdin valla , ;D benim makina 15 lt yakıyor benim için problem yok " :smiley:
yukarıda ben sana toyota resmi sitesinin değerlerinide verdim( 3 . dizel için daha çok yakıyor) , arabadanda anlarım iyi kötü şu anda 3 araca sahibim ,hesabı kitabı bildiğimizide anlamışsındır, heee bu arada 2 adette dağ bisikletim param olmadığı zamanlarda onlara biniyorum. ;)
ehhh be hocam ehhh be hocam neyin peşindesin anlat bakalım. ;D

Yazdiklarimi tekrar tekrar okudumda neyi yanlis olctugumu ve itiraf ettigimi bulamadim,bence bisikletlerinizin yanina birde gozluk almaniz gerekecek ;D

Yada yazarsaniz ben ozur dileyecegim ;D

Adaşım Tuğsan senin ile benim yazdıklarımı karıştıran arkadaşlar var...yazıları doğru şekilde okumadıkları için kimin kim olduğuna da bakmıyorlar.zira anlamak yerine.kendi bildiklerini dikte etmeye çalışıyorlar...Zira ben ölçümlerimin yanlış olduğunu değil...o yazıları yazdığım tarihteki koşulları anlattım...
Ayrıca tekrar söylüyorum kimin aracı ne yakar beni ilgilendirmez...ben benim aracımın ne yaktığına bakarım...bu bilgiyide burda paylaşmamım sebebi aynı marka ve model araca sahip olan toyotacı arkadaşlarlada aynı oranda mı yakıyor onu öğrenmekti...zira o dönem prins marka lpgyi yeni takmıştım...yani amaç sağlama yapmak ve kitin doğru değerlerde çalışıp çalışmadığı hakkında fikir edinmekti...Ancak gene çok bildiğini sanan arkadaşlara polimik kapısı açtım...Tuğsan Moral kardeşimin(adaşım) da dediği gibi ne yakarlarsa yaksın önemli değil ,önemli olan hayat çizgimizin sonuna kadar şu kısa dönemi hayattan zevk alarak,paranın kölesi olmadan geçirmektir.ben zevk aldığım bir hobimi gerçekleştirmeye çalışıyorum.onu da 3 yakar 5 yakar düşünerek yapcaksam boşa çalışıyorum demektir...ha yapamadığım yetişemediğim yerde de elbet bir dostumun arabasında yan koltuğum hazırdır..gene giderim gene... giderim...zira amacı dostluk olan kardeşlerimiz bu camiada boldur...geri kalanlarda..zaten geri kalmıştır...

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,735
Kayıtlı Üye Sayımız
166,555
Kaydolan Son Üyemiz
07ZirveNet

Çevrimiçi üyeler

Şu anda çevrimiçi üye yok.