4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan 110tdi Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 97
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 32,768
Ynt: 4.2 diesel lc ile vx100 arasındaki fark nedir?

arkadaşlar bu tip konularda lütfen yazılanların tarihine bakıp ona göre yorum yapınız zira ülkemizde mazot ve benzin fiyatları günlük değişmektedir....bu durumda bu tür tartışmalar çıkmaz...

Etiketler

TUĞSAN' Alıntı:
Adaşım Tuğsan senin ile benim yazdıklarımı karıştıran arkadaşlar var...yazıları doğru şekilde okumadıkları için kimin kim olduğuna da bakmıyorlar.zira anlamak yerine.kendi bildiklerini dikte etmeye çalışıyorlar...Zira ben ölçümlerimin yanlış olduğunu değil...o yazıları yazdığım tarihteki koşulları anlattım...
Ayrıca tekrar söylüyorum kimin aracı ne yakar beni ilgilendirmez...ben benim aracımın ne yaktığına bakarım...bu bilgiyide burda paylaşmamım sebebi aynı marka ve model araca sahip olan toyotacı arkadaşlarlada aynı oranda mı yakıyor onu öğrenmekti...zira o dönem prins marka lpgyi yeni takmıştım...yani amaç sağlama yapmak ve kitin doğru değerlerde çalışıp çalışmadığı hakkında fikir edinmekti...Ancak gene çok bildiğini sanan arkadaşlara polimik kapısı açtım...Tuğsan Moral kardeşimin(adaşım) da dediği gibi ne yakarlarsa yaksın önemli değil ,önemli olan hayat çizgimizin sonuna kadar şu kısa dönemi hayattan zevk alarak,paranın kölesi olmadan geçirmektir.ben zevk aldığım bir hobimi gerçekleştirmeye çalışıyorum.onu da 3 yakar 5 yakar düşünerek yapcaksam boşa çalışıyorum demektir...ha yapamadığım yetişemediğim yerde de elbet bir dostumun arabasında yan koltuğum hazırdır..gene giderim gene... giderim...zira amacı dostluk olan kardeşlerimiz bu camiada boldur...geri kalanlarda..zaten geri kalmıştır...

Tuğsan Bey vx80 30-35 kuruş yakıyor mesajını ağustosta atmışsınız, Ağustostan bu yana sadece 6 ay geçti tüpün fiyatı iki katına çıkmadı ki sizin yakıtınız sonra nasıl 50-55 kuruş oldu ? Ha derseniz de o veri benim 2 yıl önce elde ettiğim veriydi, eyvallah derim.Ancak bunu özellikle belirtmeden 2011 yılının ağustos ayında, v6 4.2 motora sahip, 3 ton ağırlığında bir aracın yakıtı 30 kuruş derseniz bu söylediğinizi kimse inandırıcı bulmaz bunda anormal bir durum yoktur.

Sonra polemik çıkıncada birileri çok bilmiş olur.

Tanımadığınız insanlar hakkında da çok bilmiş lafını kullanmanız sizce yerinde bir tabir midir ?

bu arada karışmasın diye tekrar belirtiyim ben hem dizel 80 hem benzinli 100 kullanıyorum...ikisi içinde ayrı ayrı yazdığım yazılar vardır...

moonwalker_arc' Alıntı:
Tuğsan Bey vx80 30-35 kuruş yakıyor mesajını ağustosta atmışsınız, Ağustostan bu yana sadece 6 ay geçti tüpün fiyatı iki katına çıkmadı ki sizin yakıtınız sonra nasıl 50-55 kuruş oldu ? Ha derseniz de o veri benim 2 yıl önce elde ettiğim veriydi, eyvallah derim.Ancak bunu özellikle belirtmeden 2011 yılının ağustos ayında, v6 4.2 motora sahip, 3 ton ağırlığında bir aracın yakıtı 30 kuruş derseniz bu söylediğinizi kimse inandırıcı bulmaz bunda anormal bir durum yoktur.

Sonra polemik çıkıncada birileri çok bilmiş olur.

Tanımadığınız insanlar hakkında da çok bilmiş lafını kullanmanız sizce yerinde bir tabir midir ?
pardon ben 50-55 krş 80 dizel için nerde yazmışım göremedim...ben 35 krştan 42-46 krş çıktı diye yazmışım...

cok girmek istemedim konusmalara cunku dogru gitmiyor ama anlamsiz iddialar devam ediyor, ben bir muhendis ve bilimle ugrasan biri olarak "kesinlik" kavramina karsiyim. Su asla olmaz bu asla yapamaz falan diye... Sag ayaginizla ilgili bu isler bu konuya katiliyorum... Buyrun dunku olcumlerim isteyen herkesle her platformda benim aracimda test yapabiliriz... evden okula okuldan eve olcumlerimdir. trafik yogunlugu olmayan bir yolda, cruise control calismadan, inisli cikisli bir rotada, hic geri vites kullanilmadan... 100TL lpg yapilan km 257,5...4.7 V8 2001 Land Cruiser. Lpg Kiti Okcan Marka, Yusuf Usta... Bilim ve muhendislik deneyin ürünüdür... isteyen herkesle bu deneyi yapmaya hazirim... izmirde misafirim olursunuz...

Not: (Lpg filtresi 30,000 km sini yasiyor bu hafta degisecek...)

malesef insanlar işlerine gelen kısımları okuyup işlerine gelen kısımlara cevap veriyorlar, genelde amaç karşıdakini anlamakdan çok bağcıyı dövmek oluyor forumlarda bir süre sonra. Yoruldum ve dergi açtım bu yüzden :smiley:

merakli olanlari senin siteye yonlendirmistim, bilgi almalari icin, takip etmeleri icin falan... oradan kucuk de olsa; seni hem burada hem orada takip eden bir hayran grubun var ona gore :smiley: ozellikleri fotolarini :smiley:

bakalım doğrumu anlamışım 100 liraya 257 km çok iyi imiş .bu ARADA

pandipieri' Alıntı:
merakli olanlari senin siteye yonlendirmistim, bilgi almalari icin, takip etmeleri icin falan... oradan kucuk de olsa; seni hem burada hem orada takip eden bir hayran grubun var ona gore :smiley: ozellikleri fotolarini :smiley:

çok saol www.kursadergan.com uda unutma ;D

bayayhan' Alıntı:
bakalım doğrumu anlamışım 100 liraya 257 km çok iyi imiş .bu ARADA

standart ve düzgün bakımlı, düzgün ayarlı bir vx100 uzun yolda bu kadar az yakıt tüketebilir. Ama aynı yakıtla ben 100 km gidip bitirmeyide başarabilirim istedikten sonra. Zaten insanların halen kuramadıkları yada kurmak istemedikleri mantık bu.

Bayagi isinmiş burasi bende degerlerimi yazip aklinizi bulandirmiyim.

E malum benım aracda kapak gaytlar turbo enjektorler sifir birde tam litresinde intercooler var. 3065 kg ailemle kamp malzemesi dolu hali...

agustos ayinda rizeye gittim.
ayni paraya rizede iki yayla yaptim.

Bu işler karişik işler ;)

Aslında ölçümler, tutar bazında değil de tüketim bazında yapılsa, daha anlamlı değerler alınacak. Böylece tartışma daha sağlam zemine oturacak. TUĞSAN bey haklı, fiyatlar hergün değişiyor. Dolayısı ile ölçümlerde tüketim miktarı baz alınırsa tatsızlık çıkmaz :smiley:

Mücahit Beyi bilen bilir .Kendisi toyota konusunda duayenlerden biridir....e mücahit kardeşim madem konuya girdin ....yaz bari....
ben şahsen senin arabanın ne kadar yaktığından çok , yaptığın değişiklikleri daha çok merak ediyorum...biraz bilgi verirsen seviniriz...kapak gaytlar,turbo enjöktörler nedir ? ne işe yarar ? nasıl uyguladın ? nereden temin edilir ? vs..? eline üşenmez bu bilgileri bizlerle paylaşırsan seviniriz...

TuĞsan dostum aslinda haklisin da pek bilgi saklamakdan çok usengeçlik var. Ama benim araçda pek degişik bir şey yok. Sadece herşeyi sifirlandi. Orjinal parçalarla en son 1800 kurtarabilecekken 5400 O şajmani yeniledim. turbin pompa 29 adet balata millet 400 balata 100 kiliz burç çakip devam ediyor ha gidiyormu gidiyor ama dengesizlik bende sif onun için bir konu açmak lazim bir kaç hata yapiyoruz forum bir duzene girsinde bir el atariz o konuya

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,691
Kayıtlı Üye Sayımız
166,538
Kaydolan Son Üyemiz
sors

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR