fsirin
Karavan Yönetim
220V ile çalıştırın, çalışırsa, gaz memesi tıkanmış veya yanma odasında bir sorun vardır.
gecen yil calisan gazli buzdolabi bu yil calismiyor uc gun boyunca ters cevirdim ama nafile onuda gectim 2 hafta calistirdim bir gram soguma olmadi ancak borularin icinden su sesi gibi ses geliyor baska numara yok
gecen yil calisan gazli buzdolabi bu yil calismiyor uc gun boyunca ters cevirdim ama nafile onuda gectim 2 hafta calistirdim bir gram soguma olmadi ancak borularin icinden su sesi gibi ses geliyor baska numara yok
3 yönlü elekrolüx buzdolabı bakımı tamiri için usta arıyorum, İzmirdeyim , paylaşırsanız sevinirim.Ynt: 3 Sistem Buzdolapları
Üç sistem buzdolaplarında bazı dikkat edilmesi gereken noktaları yeniden özetleyelim dilerseniz.
*** Absorbe sistemi ile çalışan bu tip dolapların havalandırmaları önemlidir ve olabildiğince orijinal havalandırma ızgaraları kullanılmalıdır. Soğuk hava alt ızgaradan girmekte ve ısınan hava üst ızgaradan atılmaktadır. Bu havalandırmayı yazın çok sıcak günlerde iki adet 10X10 cm boyutlarında bilgisayar fanı ile termostat kullanarak ya da manuel anahtarla kumanda ederek güçlendirebilirsiniz.Bu fanlar alta içeri doğru, üste dışarı doğru üfleyecek şekilde monte edilirler.Bazen daha küçük boyutlu fanların ikisini de üste monte ederek kullanılmaktadır.
*** Gaz devresinde otomatik devre açıcı ve kesici ventil vardır.Ventil içeriden gaz açma düğmesine basılarak devre dışı bırakılır ve sistem ateşlenir. Isınan ventil devreyi açarak sürekli gaz çıkışı sağlanır ve dolap çalışmaya başlar.Pilot alevi söndüğünde ventil de soğuyup gaz devresini keser.Böylelikle güvenlik sağlanmış olur.Tüpünüz 1-2 kg.a düştüğünde gaz devresindeki ilk ateşlemelerde geç ateşleme gibi güçlüklerle karşılaşmanız olasıdır.
*** 12 V. yolda giderken kullanılır. Yaşam akünüz iki - üç saat civarındaki duraklamalardan etkilenmez. Uzun süreli duraklamalarda gaz devresine geçmeniz tavsiye olunur.
*** 220 V. dışarıdan elektrik alınca kullanılır.
*** Üç sistem dolapların çalışabilmesi için izin verilen eğim derecesinnden fazla eğimli ortamlarda randımanı düşebilir ve çalışmayabilir.Bu trim derecesi genelde 6 derece olarak belirlenmiştir.Bu nedenle karavanınızı park ettiğiniz zamanlarda mutlaka aracınızın terazisinin düz olmasını sağlayınız.
*** Dolabın kapağını bir dakikadan fazla uzun süre açık tutmayınız. İçeri sıcak veya ılık şeyler koymayınız. Dolapların tam kapasite ile soğutması için dış ısıya bağlı olarak beş altı saat bazen daha fazla süreye ihtiyaç duyulur.Bu nedenle gerekirse bir gece önceden çalıştırarak ön soğutmayı yapınız. İlk seferinde buzluğa evde dondurulmuş hazır buzluk ve soğuk su koyunuz.
*** Tüp bitene kadar çalışabilir. Yorulma, ısınma gibi sorunlar yaşamazsınız.Havalandırma ve baca çıkışının usulüne uygun yapılması dolabın çalışmasından çok soğutma randımanı ile ilgilidir.Baca çıkışının senede bir içinin temizlenmesinde yarar görülüyor. Bir nevi harbi ile namlu temizliği gibi yapılıyor.
Pilot alevinin koku yapmamasına dikkat etmek gerekir. Alev boyunun ve mavi renginin önemi var. Bu hususta bir bilenin ayarlamasında yarar var. (yetkili servis tercih edilmelidir).
Bu dolaplar özellikle motokaravancıların özgürce gezebilmelerini sağlayan değerli ama kullanımı belirli şartlara bağlı dolaplardır.
Selamlarımla,
RÜZGAR
benimde elektorlüx 3 yönlü dolabım var , tamir bakım videosuna ihtiyacım var.3 sistem buz dolabı gazda soğutmayan arkadaşlar dolabi atma derecesindeydim buradaki videoyu izledim arkadaki Yeri temizledim 29 bar olan dedantoru 30 bar Yaptim Sonuc buzluk komple buz öncelikle gezenbilir ekibine teşekkürler
hangi tamirci , benim de ihtiyacım var, bakım için.Ynt: 3 Sistem Buzdolapları
Bugun Huseyin Bey'in bahsettigi tamirciye gittim. Buzdolabi bakimlarimi yaptirdim. Cok basarili bir usta. Buzdolabim inanilmaz farketti. Yarim saatte buzluk dondu. Tavsiye ederim.
Bu usta mesleği bırakmış. Telefonda görüştükYnt: 3 Sistem Buzdolapları
Bugun Huseyin Bey'in bahsettigi tamirciye gittim. Buzdolabi bakimlarimi yaptirdim. Cok basarili bir usta. Buzdolabim inanilmaz farketti. Yarim saatte buzluk dondu. Tavsiye ederim.
Merhabalar arkadaşlar
Thetford marka 3 sistemli bir buzdolabı kullanıyorum karavanimda. 2 yıldır sorunsuz tüm modllarda çalışıyordu. Şu an gaz modunda neredeyse hiç sogutmuyor. 12 v modunda buzluk biraz soğuyor alt taraf neredeyse hiç soğutmuyor. 220v ta ise hiç bir sorun yok. Buzlukta gayet iyi alt tarafta.
Yaptığım araştırmalar ve okumalar sonucunda gaz sisteminin temizlenmesi gerektiğini çok iyi anladım. Sorunum bu işi kendi başıma tam yapamayacak olduğumu düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek İstanbul Avrupa yakasında bir ustaya ihtiyacım var. Anadolu yakası da olabilir tabi bu konuda tavsiyeleriniz olursa sevinirim
Teşekkürler arayıp görüşeceğim mutlakaMerhaba,
Avrupa çekme karavan distribütörleri sizin sorununuzu çözerler bence. Çünkü aynı model buzdolapları kullanılıyor bu karavanlarda da, hatta bire bir aynısı olan modelleri bile satıyorlardır. Demem o ki yedek parçası lazım olursa, onlarda vardır. Ücreti mukabil size servis desteği de verirler diye tahmin ediyorum.
Aydos karavan
Agus
Ucaravan
vs.. sorarsınız.
Aklıma geldi. Sakarya'daki 2K karavanı da arayın. Ötekiler yardımcı olmasalar bile 2K kesin yardımcı olur. Çünkü farklı markalarda hem moto hem çekme karavanlara servislik verdiklerini biliyorum. Üstelik hızlı çalışırlar ve iyi ustaları var.Teşekkürler arayıp görüşeceğim mutlaka
2k karavanı çok iyi biliyorum. Onlarla da henüz konuşmadım. Biraz yakın bir yer arıyorum öncelikleAklıma geldi. Sakarya'daki 2K karavanı da arayın. Ötekiler yardımcı olmasalar bile 2K kesin yardımcı olur. Çünkü farklı markalarda hem moto hem çekme karavanlara servislik verdiklerini biliyorum. Üstelik hızlı çalışırlar ve iyi ustaları var.
Merhabalar tekrar. Buzdolabimdaki sorunu yaklaşık 7 günlük bir test aşamasından sonra termosamobil'de çözdük. İlk önce anakarttan olduğunu sandık. Yeni anakart takıldı ama sorun devam etti. Daha sonra anakart üzerine baglanan konnektorlerden birinin kablosunda bir gariplik gördü ustamız. Buraya müdahale etti. Ve tekrar denedik. Sonuç olarak 3 sistemde de buzluk bölümünde -18 ile -24 arasında değerler gördük. Hazır arkası açılmışken gaz bölümünü de temizledi ustamız. Çok şükür yaza hazırızMerhabalar arkadaşlar
Thetford marka 3 sistemli bir buzdolabı kullanıyorum karavanimda. 2 yıldır sorunsuz tüm modllarda çalışıyordu. Şu an gaz modunda neredeyse hiç sogutmuyor. 12 v modunda buzluk biraz soğuyor alt taraf neredeyse hiç soğutmuyor. 220v ta ise hiç bir sorun yok. Buzlukta gayet iyi alt tarafta.
Yaptığım araştırmalar ve okumalar sonucunda gaz sisteminin temizlenmesi gerektiğini çok iyi anladım. Sorunum bu işi kendi başıma tam yapamayacak olduğumu düşünüyorum. Bu konuda yardımcı olabilecek İstanbul Avrupa yakasında bir ustaya ihtiyacım var. Anadolu yakası da olabilir tabi bu konuda tavsiyeleriniz olursa sevinirim
Ekli dosyayı görüntüle 641223
Ekli dosyayı görüntüle 641224