a.adalioglu
Kamp II
İyi günler, pop up tavan yaptırmayı düşünmedim. Neticede tadilata giriyor. Bu şekilde bizim için yeterli.pop-up tavan yaptırmayı düşündünüz mü , güle güle kullanın , güzel bir gezi olmuş . takip .
İyi günler, pop up tavan yaptırmayı düşünmedim. Neticede tadilata giriyor. Bu şekilde bizim için yeterli.pop-up tavan yaptırmayı düşündünüz mü , güle güle kullanın , güzel bir gezi olmuş . takip .
70 Ah. aracın alternatöründen şarjlı yaşam aküsü ekledim. .
Ekli dosyayı görüntüle 50673 Ekli dosyayı görüntüle 50674
Romanyada gidişte kamping de dönüşte sokakta bir park yerinde kaldım. güvenlikle ilgili bir endişem olmadı. Yolları ise genel olarak iyi seviyede.Gezinizi zevkle okudum .Romanya da yollar ve güvenlik açısından hiç sıkıntınız oldu mu ?
Araç alternatöründen direk bağlantı yapıldı. Park halinde iken kırmızı kabloyu aküden ayırıyordum. Soğutucu dolap devamlı bu aküye bağlı idi. Bakımsız kapalı akü.Bu 2.inci yaşam aküsü sarjı için , ek aparat gerekiyormu . yoksa basitce direk bağlanıyor mu .
2 .inci yaşam aküsü jel akümü yoksa düz akümü kullandınız
Güzel gezi olmuş, bende 2014 İskandinav ülkeleri gezisi yaptım İsveç, Norveç ve Filanda'da yol ücretleri yok. 2017 de eşimle birlikte bizde tekrar Norveç gezisi yapacağız en uca gitmemiştik sizin gibi bizde Nordkapp'a kadar gitmeği planlıyoruz. Aracımız Caddy, daha rahat etmek için Transporter almayı düşünüyorum standart şasemi yoksa uzununumu alayım.Ek bilgiler;
- Ehliyetimi yeni çıkan ehliyetler ile değiştirdim.
- Haziran ayı başında bu siteden iletişim kurduğum arkadaş aracılığıyla 100 euro ya 3 aylık yeşil sigorta yaptırdım.
- Navigasyon olarak aracımda igo primo ve windows phone here drive ve maps uygulaması kullandım.(İnternet gereksinimi yok) Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yürüyerek gezerken bu telefon da çok işime yaradı. Kağıt haritaya gerek kalmıyor.
- Bulaşık işinde biraz sıkıntı yaşadık. Bu maksatla bundan sonraki gezilerde toptan plastik malzeme almaya karar verdim. Zamandan da tasarruf olur.
- İskandinav ülkelerine girmeden Almanya sınırında gıda stoğu yapmakta fayda var.
- Duş için donanımlı benzinciler çok uygun. İllede kamping e girmeye gerek kalmıyor. (aracında duş imkanı olmayanlar için) Konaklamak için şehir merkezine yakın kampinglerin girişindeki otoparklardan da ücretsiz istifade edilebilir.
- Otoyol kullanılmadığı zaman sık sık köy ve kasabalardan geçilmekte, sık sık hız 50 km. lere düşürülmekte ilk zamanlar güzel gelsede zamanla hep benzeri yerlerden geçildiğinden sinir bozucu hale gelmekte ve yorgunluk oluşturmaktadır. Aksi takdirde ise cebe kumanda etmektedir.
- İsveç ve Norveç te yollar paralımı halen bilmiyorum.
Ekli dosyayı görüntüle 50697
Merhaba ,Ek bilgiler;
- Haziran ayı başında bu siteden iletişim kurduğum arkadaş aracılığıyla 100 euro ya 3 aylık yeşil sigorta yaptırdım.
- Navigasyon olarak aracımda igo primo ve windows phone here drive ve maps uygulaması kullandım.(İnternet gereksinimi yok) Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yürüyerek gezerken bu telefon da çok işime yaradı. Kağıt haritaya gerek kalmıyor.
- Bulaşık işinde biraz sıkıntı yaşadık. Bu maksatla bundan sonraki gezilerde toptan plastik malzeme almaya karar verdim. Zamandan da tasarruf olur.
- İskandinav ülkelerine girmeden Almanya sınırında gıda stoğu yapmakta fayda var.
- Duş için donanımlı benzinciler çok uygun. İllede kamping e girmeye gerek kalmıyor. (aracında duş imkanı olmayanlar için) Konaklamak için şehir merkezine yakın kampinglerin girişindeki otoparklardan da ücretsiz istifade edilebilir.
- Otoyol kullanılmadığı zaman sık sık köy ve kasabalardan geçilmekte, sık sık hız 50 km. lere düşürülmekte ilk zamanlar güzel gelsede zamanla hep benzeri yerlerden geçildiğinden sinir bozucu hale gelmekte ve yorgunluk oluşturmaktadır. Aksi takdirde ise cebe kumanda etmektedir.
"İsveç ve Norveç te yollar paralımı halen bilmiyorum"Ek bilgiler;
Ek bilgiler;
- Navig3asyon olarak aracımda igo primo ve windows phone here drive ve maps uygulaması kullandım.(İnternet gereksinimi yok) Hiçbir sıkıntı yaşamadım. Yürüyerek gezerken bu telefon da çok işime yaradı. Kağıt haritaya gerek kalmıyor.
Mesajınızı yeni gördüm. Motorin fiyatları iskandinaya hariç Türkiyeden düşük kalıyor. Ancak İsandinaya bölgesinde Fiyatlar hemen hemen bizimki ile aynı bedele geliyor.Mazot fiyatlari nasildi hocam?
Bilgi için teşekkürler."İsveç ve Norveç te yollar paralımı halen bilmiyorum"
Danimarka’da yollar paralı değil ama Storebaelt ve Øresund köprülerinden geçiş ücretli. Isveç’te de yollar ücretsiz sadece Stockholm ve Göteborg’da şehir yolları paralı. Yabancı plakalı araçlar için 110 €‘ dan fazla yol gidildiyse para istiyorlar. Norveç’te bir çok yol, köprü ve tünel ücretli. Yalnız buralarda çoğunlukla para ödenecek olanak yok. Paralı bir yerden geçtikten sonra üç gün içerisinde bir benzincide ücret ödenenebiliyor. Araçların plakaları tespit edildiği için, ödemeyenlerin evine fatura gönderilerek para isteniyor. Türkiye Avrupa Birliğinde olmadığı için, ödememe halinde bir şey yapılamayacağı düşüncesiyle, Türkiye adresine fatura göndermiyor olabilirler, bu ama sadece bir tahmin. Paralı yerleri aşağıdaki linkte görmek mümkün. Bu internet adersinde önceden kredi kartı üzerinden ödeme yapmak (Autopass) mümkün (Türkiye’deki sisteme benzer). Böylece önce ödediğiniz miktardan yol parası kesiliyor.
AutoPASS - AutoPASS
Rusatta kamyonet yazmakta (Hususi)gezınız cok guzel gecmıs harıka bır gezı olmus..
benım merak ettıgım aracınız ruhasatda ne yazıyor karavanımı kamyonet veya panelvanmı yazıyor