3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 109,737
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

adatem' Alıntı:
İşin içine girince ne de çok şey gerekiyormuş :smiley:

Çiğdem Hanım paylaşımızın için teşekkürler.Dağda geceleri çok soğuk olabileceğini tahmin edebiliyorum,ancak gündüzleri nasıl giyinmeliz ?

duyanda Çiğdemi kış şartlarına alışık sanacak .. ilkbaharda bile cep sobasız yola çıkar... temini bize düşer .. ;D

bu arada sorunuza gelince gündüzleri bu mevsimde koruyucu faktörü yüksek kremler vede olabildiğince free giyinmek herhalde herkese iyi gelir ... :D

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

mdr' Alıntı:
Ne marka aldınız..fiyatlar ne kadardı ? bende düşünüyorum da..

Bu tarz etkinlikelere çok katılan biri olmadığım için,açıkçası sadece bu etkinliğe odaklanarak aldım,o nedenle sadece iş görecek ürünler aldığımı belirtmek isterim.

4 kişilik,tek tenteli,Active camping "dakota" çadırı aldım.Teşhirde kurulu olarak vardı ve oldukça büyük görünüyordu,fiyatını duyunca da çok şaşırdım 30 TL.

Uyku tulumum,Active camping "cheyenne"mumya uyku tulumu diye geçiyor,sanırım -3 dereceye kadar etkili bir tulum,fiyatı 40 TL

Mat ise andoutdoor marka FRA-202 AL, fiyatı 11 TL

ayrıca,http://www.netpamarket.com/default.asp?git=9&urun=333854 diye bir sitede "festival 2 paketi" diye bir ürünleri var,içeriği ve fiyatı bence iyi,fakat işi bilenlere sormakta fayda var :smiley:

Off_Road' Alıntı:
duyanda Çiğdemi kış şartlarına alışık sanacak .. ilkbaharda bile cep sobasız yola çıkar... temini bize düşer .. ;D

bu arada sorunuza gelince gündüzleri bu mevsimde koruyucu faktörü yüksek kremler vede olabildiğince free giyinmek herhalde herkese iyi gelir ... :D

kampçılık zor işmiş,her ayrıntıyı düşünek gerekiyor...bakalım,ilk kamp deneyimim olacak ama umarım son olmaz :smiley:

adatem' Alıntı:
ancak gündüzleri nasıl giyinmeliz ?

Güneş ve sıcakla aranız nasıl :smiley:

tişort - şort - bot giyiyoruz genelde. Çok beyaz tenli iseniz kendinizi güneşten koruyacak şapka, bandana, bol koruma faktörlü kremler kullanmanızı tavsiye ederim..

Off_Road' Alıntı:

ertugrul abi bi kerem ben bütün kış kamplarına gidiyorum aladağlaron, karagöller vs...... kış kamplarımdan sadece birinde cep sobası kullandım. kayseri kampında baktım herkes kullanıyo ee benim eksiğim ne dedim bende isterem dedim. istemez olaydım biliyom senin diline düştüm ya 10 yıl sayıklarsın bunu demi :D ne istiyon küçücük çocuktan :D

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
hımmm... http://www.adrenalinoutdoor.com/products.asp?CategoryID=12 adrenalin in ürünlerini inceliyorum... -5 / -20 C Arası Uyku Tulumlarını bu festival için kullanabilir miyim? Yoksa yazın katılacağım aktiviteler için +10 / -5 C Arası Uyku Tulumları daha mı uygun olacaktır?

Eğer malzemelerimi; kış için ayrı yaz için ayrı toplamam gerekecek ise; Festivale yönelik kamp malzemeleri kısmında ; http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=4944 bu ürün paketini gördüm... fiyat olarak uygun olması yaz aktiviteleri ve bu festival için yeterli ve mantıklı mıdır? :D

sayın cumhur bey ilk önce amacınızı belirleyin derim ama zaten kış kamplarınada katılmayı planlıyorsunuz verdiğiniz linkdeki çadır ve uyku tulumu kombinasyonu uygundur çadırda su geçirmezlik özelliğine dikkat edin çift kat vs.. ve orda bi ibare var 2500mm yağmur ile ilgili ben husky kullanıyorum ve 3000 mm onun değeri ayrıca yazlık bi çadırımda var. yani ayrı ayrı alırsanız daha iyi olur eğer ilk kampınızsa bence verdiiniz linkdekini beklemeye alın ve büyük süpermarketlerde bulacağınız daha ucuz çadır ve uyku tulumlarından edinin zaten dvamını düşünürseniz ailenizleberaber kışlıklarıda alırsınız.

eftaLYa' Alıntı:
Cumhur bey, aileniz 4 kişi ise çadırınızı en az 5 kişilik alın :smiley: 4 kişilik çadır demek yanyana 4 mat sığabilir demektir.
Şöyle söyleyeyim ; mesela ben köpeğimle katılıyorum tüm etkinliklere. çadırda da onunla kalıyorum.. bizim çadır 5 kişilik :D :D 5 kişilik çadıra karşılıklı 2 şişme yatak sığıyor arada bir matlık boşluk kalıyor ancak.

uyku tulumunu soğuğa göre alın. sıcak gelirse fermuarı açmak kolay.

hehe:smiley: işte...tecrübe ile sabit yönlendirmelere bayılıyorum... evet demek ki çadır 5 kişilik olacak... uyku tulumu da soğuğa göre ayarlanacak yani adrenalin de ki -5 / -20 C Arası Uyku tulumlarına bakmalıyım... Ankara da ki alternatif mağazalar konusunda yardım bekliyorum arkadaşlar...:smiley:
1. Adrenalin
2. Kent Park daki Decathlon (web sitelerini inceledim, mağazalarından tüm ihtiyaçlarımı karşılayabileceğim den yada ürün çeşidinden emin değilim, yinede yarın gitmeyi planlıyorum)

cidowsky' Alıntı:
sayın cumhur bey ilk önce amacınızı belirleyin derim ama zaten kış kamplarınada katılmayı planlıyorsunuz verdiğiniz linkdeki çadır ve uyku tulumu kombinasyonu uygundur çadırda su geçirmezlik özelliğine dikkat edin çift kat vs.. ve orda bi ibare var 2500mm yağmur ile ilgili ben husky kullanıyorum ve 3000 mm onun değeri ayrıca yazlık bi çadırımda var. yani ayrı ayrı alırsanız daha iyi olur eğer ilk kampınızsa bence verdiiniz linkdekini beklemeye alın ve büyük süpermarketlerde bulacağınız daha ucuz çadır ve uyku tulumlarından edinin zaten dvamını düşünürseniz ailenizleberaber kışlıklarıda alırsınız.

Sayın Çiğdem hanım :smiley: amacım iki iş yapmadan eğer mümkünse tek bir ürün alarak hem yaz hem kış aktivitelerinde ihtiyacımı karşılayabilmek... Yani toplamda 100-200 TL ye belki bu festival için malzeme bulup alabilirdim Forum Kipa dan fakat bilmiyorum yanlış mı düşünüyorum... 200 TL verip sonradan alternatif aramaktansa... mutlaka bu deneyimi yaşayıp... keşke direkt şu ürünü alsaydım diyen arkadaşlar olmuştur... bende keşke dememek için, adrenalinde ki bu paket gayet mantıklı geldi bana ...zaten siz de önermişsiniz :smiley: daha da bi dikkatimi çekti... 2500 mm teknik detay kış şartlarına da uygun mudur? bilemiyorum... fakat çok pahalı ürün almaktansa bu paketi alıp hem bu festival hemde inş. ilerideki gezilerde sizlere eşlik edebiliriz diye tahmin ediyorum... :smiley:
Ender beyin verdiği linke daha bakamadım bile... şimdi linkteki bilgilerden yararlanmaya çalışacağım... yardımlarınız için çokkk teşekkürler...

cumhur bey zaten benim bahsettiğim kendi çadırım olan huskyde 3000 mm lik olanın fiyatı 180 tl civarında idi geçen uyku tulumumda - 15 liklerden di ben kış kampçılığı ile başladım kamplara o yüzden tam donanımlı idim. sonra yaz kamplarında fazla gelmeye başlayınca ayrıca yaz kampçılığı için aldım zaten yaz için olanlar daha ucuz oluyo yazlık çadırıma 4kişi rahatlıkla sığacak boyutta 60 tl benim kastettiğim ilk kez kamp yapacak bi AİLE olarak belki eşiniz ve çocuklarınız vazgeçecek belki sizde bana göre değil diyeceksiniz o yüzden mevsimde uygunken yazlıklarla ve ucuzlarla başlayın demek istedim. ama bi kere olsun tam olsun diyorsanız uygundur

Bu bolgede kisin yaptigimiz kamptan sonra bu Festivalin muhtesem gececegi bir gercek, biz de bu kampa ailecek Ankara`dan katillacagiz.

Ben bu asamada eger gec olmamissa yonetimden bu Festival icin renkli bir Sticker yaptirabilise hem makul bir fiyatla satilarak gelir temin edilebilir ve hemde gelenlere bir hatira olur diye dusunuyorum.

selam herkese, tarih yaklaştıkça herkesin heyecanı artımış,birbirlerine tavsiyeler , araç gereç temini durumundaki yardımlaşma gerçekten süper.
kamp çadırı, uyku tulumu, mat almak birşey değilde, araçsız olunca taşımak, zor geliyor, bel fıtığım çıktı yaklaşık 1 aydır fizik tedavi gördüm, tam geçmese bile iyiim şimdilik. genelde doğa yürüyüşü iyi gelecektir haftasonları toprakta yürüyün dedi doktor, o nednel eşya taşımak istemiyorum, çok terleyen biriyim, tişörtü, havlusu, eşofmanış şortu,,terliği, kremler.ilaçlar derken çanta zaten doluyor, o nedenle araç olunca istediğin şeyi alabiliyorsun , taşımasorunu olmayınca daharahat hareket ediyorsun, bu nedenle bungolavlarla ilgili bilgi almak istemiştim, kalma sorununu halledebilirsem ve birde arkadaşlardan ricada bulunmuştum ama sanırım aracında yeri olan kimse yok, haklılar zaten eşyalardan araçta yer kalacağını sanmıyorum ,

bam bam' Alıntı:
Eğer ankda iseniz Kent park da var decathlon

Ankara'da

; decatlon şişme yatak ve şarjlı pompalar için ideal , katlanır masa Praktiker'de , katlanır sandelye takımları ise Real'de çok uygun fiyatlara , Kamp ocağı ve kartuşlarını için Bauhaus'a göz atabilirsiniz , uyku tulumu ve çadır konusunda bence ucuza kaçmamalı oda Adrenalin'de (ben gecen sene almıştım) Lafumaya göz atın fiyatları sanılan kadar da yüksek değil..Tepe lambası aydınlatma ürünleri Ledli ve heryerde var hemen hemen , iyi hazırlıklar herkeslere

Mhmt

Herkese selam :smiley:

Bu etkinliğe katılıp katılmayacağım şu anda net değil,bir aksilik çıkmazsa katılmak istiyorum ve cuma öğle sonrası yola çıkmayı düşünüyorum.Ankara'dan cuma öğle sonrası gidecek müsait yeri olan grup varsa ben de katılabilirim...

malzeme alıcak olan arkadaşlar bu linke bi baksınlar ;)

http://www.gezenbilir.com/index.php?board=216.0

Altun' Alıntı:
Ankara'da

; decatlon şişme yatak ve şarjlı pompalar için ideal , katlanır masa Praktiker'de , katlanır sandelye takımları ise Real'de çok uygun fiyatlara , Kamp ocağı ve kartuşlarını için Bauhaus'a göz atabilirsiniz , uyku tulumu ve çadır konusunda bence ucuza kaçmamalı oda Adrenalin'de (ben gecen sene almıştım) Lafumaya göz atın fiyatları sanılan kadar da yüksek değil..Tepe lambası aydınlatma ürünleri Ledli ve heryerde var hemen hemen , iyi hazırlıklar herkeslere

Mhmt

Merhaba Mehmet Bey, bilgileriniz çok işime yaradı ayrıca Ender beyin yukarıda verdiği linki de, benim gibi çadır konusunda karar vermeye çalışan arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Linkteki konuda TESCO kullanan bir arkadaş ilk başta ucuz olduğu (50TL) için önyargı ile yaklaşıp tedirgin olduğunu fakat sonradan çok memnun olduğunu yazmış...
Çiğdem hanım da uyarıyor... ilk deneyim olacağı için ucuz bir çözüm ile test etme şansımızın olacağını kabul ediyorum... inş. çiğdem hanımın söylediği gibi sonuçlanmaz :smiley: eğer ufaklıklar da memnun kalırlarsa inş. sık sık kaçıp kamp kuracağız... hangi ürünü nerede ucuz bulabileceğimiz bilgisi süperdi... ;)

aahhkatibim_34' Alıntı:
birde arkadaşlardan ricada bulunmuştum ama sanırım aracında yeri olan kimse yok, haklılar zaten eşyalardan araçta yer kalacağını sanmıyorum ,

Bu hafta detaylı konu başlığı açıldığında gidecek araçlar , araçlarında yer olanlar vs kesinleşmeye başlayacaktır Öznur.. Az daha sabır :smiley:

cumhurkose@msn.com' Alıntı:
Merhaba Mehmet Bey, bilgileriniz çok işime yaradı ayrıca Ender beyin yukarıda verdiği linki de, benim gibi çadır konusunda karar vermeye çalışan arkadaşlara tavsiye ediyorum...
Linkteki konuda TESCO kullanan bir arkadaş ilk başta ucuz olduğu (50TL) için önyargı ile yaklaşıp tedirgin olduğunu fakat sonradan çok memnun olduğunu yazmış...
Çiğdem hanım da uyarıyor... ilk deneyim olacağı için ucuz bir çözüm ile test etme şansımızın olacağını kabul ediyorum... inş. çiğdem hanımın söylediği gibi sonuçlanmaz :smiley: eğer ufaklıklar da memnun kalırlarsa inş. sık sık kaçıp kamp kuracağız... hangi ürünü nerede ucuz bulabileceğimiz bilgisi süperdi... ;)

istanbul yolundaki Acity outletde de bulabilirsiniz alt katında av mazemeleri ve kamp eşyaları satan bi yer var hem ucuz hem ürünler bence iyi ilk

kampınız için deli gibi paralar vermeyin malzemeleri eksiğiniz olursa haber verin yedeklı olarak gelen kesın olacaktır

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,744
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri