3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan YOL Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 785
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 110,147
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

kastım tabiki piknik tüpü, plastik top, çizgili pijama değil. ama 2 günlük kamplar için bu kadar ciddi hazırlıklara da yer yok.
hayatı basit yaşamak için yapılan işler bunlar üstad, seviyeyi düşürmek değil amacım ama ben doğaya çıkıp çadırın uyku tulumunun içinde uyuduktan sonra, gece yıldızları izlemedikten sonra ne yapayım öyle kampı...

Etiketler
Ynt: 3. Geleneksel Gezenbilir Doğa Sporları Festivali Ön Duyurusu (03-04 Temmuz 2010)

GEZENBİLİR grubuyla bu ilk tanışmam olacak, umarım herşey herkez için güzel olur. Sevgiler...

littleleaderr' Alıntı:
Walla bana kamp diyince mat, mangal, rakıdan başka birşey ifade etmiyor. askerliğini komando yapanlar az çok bilir.
Yok gidiyim çadır alayım, uyku tulumu alayım, onu bunu alayımla uğraşmayın. gece için pamuklu sıkı giyinin, matını serin doğanın keyfini çıkarın.
kampta görüşmek üzere :smiley:

Değerli Littelleader iyi günler.

Şenliğe çoluk çocuk katılıyoruz,mangal yerine kamp ateşini tercih ediyoruz.Ben kendi adıma rakı yerine doğa sporları aşığı dostları tanımaya,oradaki etkinliklerden tad ve bilgi almaya gidiyorum.Katılanların çoğu gibi Komando eğitimi almadığım için ,gece eksilere düşen hava sıcaklığında çadırsız ve uyku tulumsuz yapamıyacağımı düşünüyorum. ;)

Saygılarımla,

Tayfun Sözer

Sayın Tayfun Bey,
Benimki biraz arabesk bir tabir oldu biliyorum ama herkesin amacı aynı tabiki. Tarzım yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.
Diğer beyefendinin tabir ettiği gibi birşey değil benim kastım ama neyse.
herkese iyi eğlenceler şimdiden...

Merhaba Arkadaşlar ,

Bursa'dan İzmir'e Çeyiz nakliyesinin 3 Temmuz tarihine rastlaması sebebi ile bu etkinliğe katılamayacağım.
Epey uğraşmış olmama rağmen Bursa'da ki hazırlıkların daha bitmediğini ve bu hafta sonu nakliye imkanının olmadığını öğrenmiş bulunuyorum.
:(

Gezenbilir Ailesi üyelerine Festival süresince iyi eğlenceler diliyorum.

Festival boyunca yapılacak olan Yarışmalar ve kamp etkinlikleri için tavsiyelerim aşağıdadır.

ÇADIR: Mutlak suret ile çift katlı bir çadır almanızı tavsiye ediyorum. Çift kat olması iki katman arasında kalacak havanın vereceği yalıtım sayesinde daha az üşüyeceksiniz. Hava da yalıtım yapar mı demeyin.? :smiley: Araç içinde durmaktan daha sıcak bir ortam sağlayacaktır. Deneme ile sabittir.
Arabaların metal yüzeyleri soğuğu bünyesinde tutmaktadır.
Kipa - Metro ve diğer yapı marketlerinde satılan 3-5 Kişilik Çift katlı çadırlar olmasına rağmen uzun süre sizi etkinliklere götürmesini isterseniz biraz daha kaynak ayırarak daha kaliteli çadırlara bakmanızı tavsiye ediyorum.
Lafuma'nın hayli güzel çadırlarını uygun fiyat ile tedarik edebilirsiniz.
Örnek Bir Link: http://www.adrenalinoutdoor.com/productdetails.asp?ProductTypeID=240

UYKU TULUMU: Her ne kadar Temmuz ayında kamp yapıyor olsak da kamp yeri deniz seviyesinden 1350 metre yüksekte bulunmaktadır.
Deniz seviyesinde hava sıcaklığı 25 derece ise 1350 metre de 18,2 derece olacaktır. ( Sıcaklık her 100 metre de 0,5 C düşmektedir.)
Bu sebeb ile Uyku Tulumunuzun mutlak suretle -10 / -18 Derecellik Kışlık uyku tulumu olmasını tavsiye ediyorum.
Bu sıcaklık dereceleri yüksek görünse de yaz için ayrı kış için ayrı tulum kullanmanıza gerek kalmaz. Sıcaklarım diye çekinceniz varsa da tulumun fermuarlarını açmanızı ve kısa şort ile tulum içine girmenizi sağlık veririm.
Her sene yoğun kamplı etkinlikler yapan birinin tulumunun çabuk yıpranmaması için yazlık ve kışlık tulum kullanması uygundur. Tercih sizlerindir.
Tabii Uyku Tulumlarının saklanmasına uygun bir yerinizi olması gerektiğini de göz ardı etmeyiniz. Uyku Tulumları sıkıştırılarak saklanmamalı ev ortamında.!

MAT: Her ne kadar şişme matların büyük bir popülerliği olsa da maliyet ve kullanım zorluğu (kampta her an delinebilir) sebebi ile ben pek sıcak bakmıyorum kamplı etkinliklerde. Ayrıca şişme matların içinde ki stabil duran hava da soğumakta sürekli soğuk bir zemine yatmak zorunda kalmakta oluyor kullanıcıları.
Çiğdemin bahsetmiş olduğu deniz yatakları ucuz ve kullanışlı bir seçenek olmakla birlikte deniz yatağı ile beraber ince hasır plaj minderi kullanmanızı tavsiye ediyorum
İmce plaj minderini deniz yatağının üzerine sererek kaliteli bir yalıtım sağlarsınız.
Ben kış kamplarında bunları kullanıyorum. Deniz yatağı hariç. ;D

KIYAFET: Gündüz giyilecek kıyafetler mutlak suret ile uzun kollu ve açık renkte olmalı. Şile bezi gömlekler uygundur. Şapka ve güneş gözlüğünüzü ve tabii güneş kreminizi unutmayınız. Şapkanınızın safari tabir edilen enseyi koruyacak parçası yoksa ince beyaz bir tülbent ile şapkanızın altına safari ilavesi yapabilirsiniz.
Gözlüklü arkadaşlar Güneş kremini burunlarına sürmeyi unutmasınlar. ;D Ben zamanında unutmuştumda.!!
Festival alanı epey büyük olduğu için yarışmaları seyrederken küçük bir sırt çantasında mutlaka suyunuz bulunmalı. Aşırı su kaybı bilmeden - farketmeden bünyenizin hastalanmasına sebeb olabilir. Aman dikkat.

Gece giyilecek kıyafetler de uzun kollu yün gömlek ya da kısa kol tişört üzerine polar mont olabilir. 1350 metre irtifadayız arkadaşlar.
Hastalanmak istemeyiz.

KAMP YEMEKLERİ:
Herkesin ağız tadı - beğenileri farklı olduğu için yemek konularında bir şey yazmak her zaman zor olmuştur. İzmir ve çevresinde kamp yaparken ( Kamp yerine kadar araba ile ulaştığımızda ) aşağıda ki listenin bir benzerini hazırlamaktayım. Tabii bu listede yazan malzemeleri kampta ortak yemek yiyeceğimiz kişi sayısına göre tedarik edildiğini de belirtmeden geçmeyeyim. Ne çok malzeme ile masrafa ve taşıma zahmetine , ne az malzeme ile yokluğa düşmemek gerek. Optimum malzeme miktarını deneme yanılma ile öğreniyor insan.

[attachment=1]

KAMP OCAK: Her ne kadar kamplı etkinliklerde kamp ateşi ve mangal yakılıyor olsa da kalabalık bir festival alanında kamp ateşini verimli bir şekilde kullanmak her zaman zor olmuştur. Katılımcılar yanlarında piknik tüpleri getireceklerini biliyor olsam da 1 gece 2 günlük kamp ve 1 kahvaltı - 2 Öğle - 1 akşam yemeği için koca piknik tüpünü bağaja atmak yerine aşağıda ki uygun fiyatlı kamp ocağını şiddetle tavsiye ediyorum.
[attachment=2]
Bu ocak hakkında ayrıntılar için;
http://www.aygaz.com.tr/ProductCombo.aspx?PRODUCTID=AY253

Evet Başka sorusu olan.??
;D

Kamp Yemekleri.jpg

Aygaz Kamp Oca??.jpg

littleleaderr' Alıntı:
kastım tabiki piknik tüpü, plastik top, çizgili pijama değil. ama 2 günlük kamplar için bu kadar ciddi hazırlıklara da yer yok.
hayatı basit yaşamak için yapılan işler bunlar üstad, seviyeyi düşürmek değil amacım ama ben doğaya çıkıp çadırın uyku tulumunun içinde uyuduktan sonra, gece yıldızları izlemedikten sonra ne yapayım öyle kampı...

sayın littileleaderbu bizim için 2 günlük bi kamp değil sadece bu başka bişey başkaa

umutkaptan' Alıntı:
esra sen hangi gün yola çıkıyorsun?

Umut biz hazırlıklar için salı günü gideceğiz sanırım.

------------

littleleaderr ; siz sade yaşayın , biz hayatta kalalım.. Aladağ soğuğunda kaç gece dışarda yıldız altında uyudunuz bilemem ama ben açıkta yatarsam öğle namazına mütakip cenazemi kaldırırsınız..

%90 ımız belki daha fazlamız sade vatandaşlarız :smiley: Dostuz, aileyiz.. Geleneksel yıllık aile toplantımız için bir araya geliyoruz.

Siz yıldızlar altında uyuyun kimse size karışmaz, ama lütfen sizde bizi yermeyin hazırlıklarımızdan dolayı.

littleleaderr' Alıntı:
Sayın Tayfun Bey,
Benimki biraz arabesk bir tabir oldu biliyorum ama herkesin amacı aynı tabiki. Tarzım yanlış anlaşıldıysa kusura bakmayın.
Diğer beyefendinin tabir ettiği gibi birşey değil benim kastım ama neyse.
herkese iyi eğlenceler şimdiden...

Değerli Dost.

Yazışırken,kültür düzeyimiz,ses tonu,beden dili,yüz ifadelerimizi görmekten yoksun olduğumuz için yanlış anlaşılabiliyoruz.Sizi anlıyor ve sonradan yazdığınız satırlara tamamen katılıyorum.
Kalabalık olucak ama şenlikte karşılaşayı diliyorum.

Sevgi ve saygılarımla,
Tayfun Sözer.

Festivali 2 hafta ertelesek.?
;D

murat hayırlı ugurlu olsun evliliğin mutlu mesut bii ömür sürün inşallah bol sağlıklı neşeli gezenbilirli bi aile olun inşallah

Sağol Çiğdem ,

Bakıyorum da yazdığım uzun mesajı okuyan yok galiba.
:smiley:

Festival ile ilgili sorular özellikle kamp için bekliyordum.

valla murat biz eskiler zaten senin bu müthiş listelerinin ve bilgilerini uzn soluklu ve zor şartlı kamplardan biliyoruz okuyoruz her zaman işimizede yarıyo

valla murat ben 2 hafta sonraya razı olurum bizim ailedende bi hayli gelemeyecek kişi var geçen yılki 9 kişi gelemiyo o tarihte onlarda imza toplayalım erteletelim espirisini yaptılar bana ;D acaba imzamı toplasak ne ;D

Sayın TezzMertek

Mutluluklar dilerim...

Çeyizi önce Aladağlar'a nakletseniz.... Hani "çeyiz sermek" diye bir adet vardır ya... Hani aileler, konu-komşu gelip yeni evlenenlerin eşyalarını inceler.... Eeeee GEZENBİLİR de bir aile olduğuna göre..... "cuk " oturur sanırım.... :smiley:))))

Saygılarımla...

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,784
Kayıtlı Üye Sayımız
166,598
Kaydolan Son Üyemiz
emerer

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR

Geri