29 psi lastik basıncı her tür lastik için standart olmamalı...

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan mimar_ankara Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 135
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 82,625
Ynt: 29 psi lastik basıncı her tür lastik için standart olmamalı...

Eyvallah komkarbey.

Demek ki havaları birkaç puan artırabiliriz. En iyisi 33 yapmak. Uyumlu rakamlar. ;D

Etiketler

renoDacia mühendisleri, bu lastıklerin, bu araç da kaç psi olması gerektiğini, araç ağırlıklarına bağlı esneme-zıplama-taşıma/sertlik-yumuşaklık/yol tutuş yönlerinden test etmeden, keyfi veya lastik üreticilere sorup, sonra 29 psi mı olsun demiş acaba... ;) ??? 8)

Sakın size mail gönderen insanın kendi tavsiyesine uyup da 38 psi hava ile kullanmayan aracı.
Araç da ne yola tutunma kalır ne de konfor. Duster'ı bozuk zeminde konforlu yapan lastiklerinin 29 psi oluşu. Aksi halde iç mekan sesleri artıyo.

youngsun' Alıntı:
Sakın size mail gönderen insanın kendi tavsiyesine uyup da 38 psi hava ile kullanmayan aracı.
Araç da ne yola tutunma kalır ne de konfor. Duster'ı bozuk zeminde konforlu yapan lastiklerinin 29 psi oluşu. Aksi halde iç mekan sesleri artıyo.

selim bey, 30 da anlaşalım... ;D Yuksa 33 mü olsa... ;D

Dustera standard lastikleri ile 38 hava basın basketbol topu gibi zıplaya zıplaya gidersiniz. Hiç şüpheniz olmasın... ;D ;D ;D

youngsun' Alıntı:
normal şartlarda 30, yüklü uzun yol öncesi 32 yapılabilir.

evet.... yazın 30.psi.,, kışın 32.psi. olması makul bencede... zaten ustundekı lastıkteki mevcur psi 29-30 cıvarı olduğunda yanak salmıyor dikkat edildiyse... psi. basınçlar anormal olursa, yanak salarsa, ortası basmaz, ortası basarsa yanak basmaz, yol tutuş ve esneme bozulur, lastık çabuk yıpranır... bu iş öyle yani... ;)

ben böyle saçma şey görmedim gerçekten , hiçbir markada da yok ???

adam yazmış oraya 29 diye , hala neyi tartışıyorsunuz anlamıyorum ?

cevap gelmiş 36-38 psi basın diye ??? bi de eklemiş türkiye'nin yol şartlarına göre diye...
nereden biliyorsun elazığın köyünde mi kullanıyorum , izmir de öçevre yolunda hergün git-gel 180 kilometre mi ?

29 PSI neden kabul görmüyor ?

sayın olguncandan siz neye göre "en iyisi" 33 iyi o zaman dediniz başkası da o zaman 35 iyidir desin , bir başkası 37 desin ? neye göre bunlar ? insanlara hatalı bilgi veriyorsunuz...

yaz kış basınç değiştirmekten bahsediliyor : yazın-kışın lastik havalarını düşürmek-arttırmak iyidir diye bir teknik yazı koyulursa daha aydınlatıcı olur

Contientalden cevap yazan şahış da bocalamış "basıncı belirleyen çok faktör var" demiş..Aracın ağırlığı, kullanım biçimi (binek, ticari yük, arazi), araca seçilen lastik tipi (standart, at, mt, cargo), mevsimsel ısı (yaz, kış), bunların tamamı hava basıncını belirliyor. 29 şart değil gibi görünüyor bana..Bu parametreler ortak belirliyor..

forester, dedik ya, akılda kolay kalıyor 33, o bakımdan.

İşin şakası bir yana; bu 29 un soruşturulması önemliydi. alt ve üst limitleri belirlemeye çalıştık böylece.

Tartışmanın başlangıcıı, "orijinal lastik dışındaki lastiklerde basınç ne olmalı"... idi. forester orayı kaçırmış anlaşılan.

SONUÇ: Demek ki alt limit 29 olmalı. Ama gerekli görülürse, 30 un birkaç puan üzerine de çıkılabilir. Fakat daha yukarı değil.

Bütün bunlardan anladığımız bu oldu.

sayın olguncandan bey , ben birşeyi kaçırmadım esas yanlış hatırlayan sizsiniz.

İlk mesajı açarsanız göreceksiniz ki sayınmimar ankara'nın 29 bastığı "orijinal ebattaki" lastiklerine taksicinin "abi ne yaptın çok az bu hava " demesi ve mimarankaranın fikir sorması üzerine konu açıldı.... orijinal olmayan ebatlar sonradan konuya dahil edildi ki orada da benim payım var zaten. 29 psi her tür lastik için standart olmamalı başlığı üzerine ben de elbette her lastik türü için standard olmaz 29 psi , farklı ebat lastik taktıysanız fabrikası nereden bilecek vs vs yazdım , uzatmayayım şimdi.

30 un birkaç puan üstüne derken neyi ve neye göre kastediyorsunuz ?

32 psi mi 35 psi mi ? ikisi de 30 un "birkaç puan" yukarısı sonuçta ? fakat oldukça farklı basınçlar...

bir de fabrika 29 demişken neden kullanıcılar resmen kafalarına göre 31 veya 34 gibi havalar bassınlar ki ?
konu ne kadar anlamsız yahu ???

ortasını bulalım 31 psi civarı(+/-1) yük ve yol yaz-kış durumuna göre diyelim... yoksa ben AT lastık alıp 40 psi bassam mı diyom... arabayıda zıp zıp sürerim.. size de manalı manalı bakarım sonra... ;) ;D

Yaz-Kış Ayara Takılan İçin Teknik-Fizik Bigi::: yazın hava sıcakken lastık havası kolay düşmez bilakıs basınç genişlemesi olur... kışında tam tersi durumlar olup, 1-2 ps. yük-yol duruma göre artırılması tavsiye edilmektedir... bilginize sunar.... ;) 8)

sayın bilalr , çok şükür ısınan have genleşir kuralını hatırlıyorum ben sadece otomobil lastikleri için bu tavsiyeyi yapan teknik bir bilgi var mı diye sormak istedim.

var mı öyle bir kaynak ?

youngsun' Alıntı:
3 aydır 38 psi de kullandım bi sıkıntı yaşamadım hergün kar ve buz üzerinde yol kat ediyorum yan basamaklara kadar karda bile zincir takmadım lastik mi iyi duster mi yada her ikisi bilmem ama sonuç çok iyi bir çok araç dik rampalarda kenarda zincir takarken ben rahat bir şekilde tırmanıyorum zincirsiz ama yaz lastiği taktırdığımda basıncı düşürecem

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,847
Kayıtlı Üye Sayımız
166,630
Kaydolan Son Üyemiz
VolkanSabah

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR