2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,041
IMG_4060.JPG
IMG_4063.JPG
IMG_4064.JPG
IMG_4072.JPG
Koblenz Mosel ile Rhein in birleştiği yer altın köse de diyorlar Ve tam buraya koskoca bir camping koymuşlar.Tepede şato Ve buraya işleyen teleferik var.Efsaneyi tam merkezde büyük bir açık otoparka koyduk.Bisikletleri çıkardık bas pedala.

Etiketler

IMG_5421.PNG
Bu Karavancı da benim eski halim gibi üstte bisiklet altta motorsiklet.Ama artık karavanda motorsiklet den vaz geçtim .Çıkarttım aparatını da.Bu elektrikli bisikletler her işi görebilecek kapasitede.Avrupa da da bisiklet yolu heryerde var.Yokuşta aç elektriği düzde normal bin.

IMG_5419.PNG
Bir diğer araç da dikkatimi çeken bu oldu.Üstünde açılan çadır var.Bunun dikkatimi çekmesinin nedeni binek arabamı sattım geçen gün takastan bir doblo aldım.Hoşuma da gitti.Onun üstüne olur mu olmaz mı diye düşünürken bu çıktı karşıma.Aslında Efsaneyi yapmadan planım bir Land Rover veya Toyota Land Cruser alıp üstüne bu çadırlardan koyup gezmekti.Ama tabi Efsanenin konforu hiç birinde Yok.

Ekli dosyayı görüntüle 62533 Dikkatimi çeken bir diğer araç da bu BMW oldu.adam çadır işini çözmüş.Altındaki araç hızlı Ve konforlu.Duş wc ise campingde kalıp hallediyor.
Geçen günlerde forumlarda bir arkadaş ''kendi oto üstü çadır''ını imal etmekten bahsediyordu . Verilen cevaplardan birisi de bir websitesini işaret ederek , ''...hiç uğraşma , yenisi 1.750TL zaten...'' diye de cevap atmıştı . Baktım , düşündüm , bana biraz ''zorlama'' gibi geldi bu araç-üstü-çadır fikri (?!?)
Arabaya HiÇ zarar vermemesi ihtimali yok(en azından biner-inerken elindeki birşey düşer,çarpar,çizer??YÜK fazlası/dengesi vs'de cabası:worried:)
Çok vahşio_O yerlerde konaklama şansı Türkiye'de+Avrupa'da zaten yok... KENDi açılan çadırlar var...Çok daha pratik...Katla , çantasına koy...İstersen bir ÜST BAGAJ yap , araba içinde yer de kaplamasın??? Araba-üstü'nün TEK avantajı , YAĞMUR yağması durumunda ortaya çıkıyor sanki????
Hem de BMW'ye bu çadırı yüklemesi , vatandaşın EXTREM kişiliğini ortaya koyuyor esasen :smiley::smiley::sweatsmile: Bu harekete bir 10 puan da benden:wink:

Bu arada konaklama mekânı hakikaten de bir fuar alanı gibi , yemyeşilliği - geniş alanı da bonusu ...
DÖNÜŞ gerçekleşti herhalde(?) bugün itibariyle ....
Biz bu geziden memnun kaldık , umalım ki yoldaş da memnundur :wink:
İşe güce fazla takılmayın , hemen Almanya'ya dönmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz , unutmayın :smiley::smiley::p

Geçen günlerde forumlarda bir arkadaş ''kendi oto üstü çadır''ını imal etmekten bahsediyordu . Verilen cevaplardan birisi de bir websitesini işaret ederek , ''...hiç uğraşma , yenisi 1.750TL zaten...'' diye de cevap atmıştı . Baktım , düşündüm , bana biraz ''zorlama'' gibi geldi bu araç-üstü-çadır fikri (?!?)
Arabaya HiÇ zarar vermemesi ihtimali yok(en azından biner-inerken elindeki birşey düşer,çarpar,çizer??YÜK fazlası/dengesi vs'de cabası:worried:)
Çok vahşio_O yerlerde konaklama şansı Türkiye'de+Avrupa'da zaten yok... KENDi açılan çadırlar var...Çok daha pratik...Katla , çantasına koy...İstersen bir ÜST BAGAJ yap , araba içinde yer de kaplamasın??? Araba-üstü'nün TEK avantajı , YAĞMUR yağması durumunda ortaya çıkıyor sanki????
Hem de BMW'ye bu çadırı yüklemesi , vatandaşın EXTREM kişiliğini ortaya koyuyor esasen :smiley::smiley::sweatsmile: Bu harekete bir 10 puan da benden:wink:

Bu arada konaklama mekânı hakikaten de bir fuar alanı gibi , yemyeşilliği - geniş alanı da bonusu ...
DÖNÜŞ gerçekleşti herhalde(?) bugün itibariyle ....
Biz bu geziden memnun kaldık , umalım ki yoldaş da memnundur :wink:
İşe güce fazla takılmayın , hemen Almanya'ya dönmenizi sabırsızlıkla bekliyoruz , unutmayın :smiley::smiley::p
Merhaba bu araç üstü çadırı ben de gördüm aynı dediğiniz fiyat.Urla tarafında off road kamp yapanlar sıkça kullanıyor.Sizin fikirlerinize aynen katılıyorum.Araca zarar verme yukarıda ağırlıktan rahatlığın nasıl olacağı hep muamma tabi.Ben bunların orjinali ve ilk çıkanı olan AutoHome Maggiolina yı inceledim çok.Fiziken de içine girdim show room da yattım.Tabi fiyatı özelliklerine göre değişiyor ama yerli üretimin kat kat üstünde 2500 Euro dan başlıyor fiyatları.Ve feci güzel.İnsan inanamıyor kalite ve tasarıma.Ama tabi gezdiğimiz coğrafya ve gezi durumumuz itibari ile bizim için biraz zorlama gibi bu.

BMW ciyi ben de kutladım içimden.Dönmeden önce son gezdiğimiz Düsseldorf resimlerini de yükleyeceğim.Gezinin bu ayağını da sağ salim kazasız belasız sonlandırdık.

IMG_4083.JPG
IMG_4084.JPG
Şimdi gezenlerin işine yarayacak bir bilgi.Düsseldorf Hauptbahnhof veya tren istasyonunda emanet kasaları var büyük ve küçük boyda.Açık olanında anahtar var.Büyüğüne 2 Euro küçüğüne 1 Euro atıyorsunuz eşyaları içine koyup anahtarla kilitleyip anahtarı yanınıza alıyorsunuz.Dönüşte dijital ekranda kaç Euro daha atacağınız yazıyor.Onu atıp anahtarla açıyorsunuz.Biz de 4 Euro Ya toplamda bavul Ve eşyaları koyup rahatça dolaştık şehirde.Kasalar çok sağlam.

IMG_4094.JPG
IMG_4109.JPG
Ve Düsseldorf dan İzmir e döndük.2017 yazında Efsaneyi Avrupa da bırakıp gidip gelerek gezi yazısının ilk bölümü
Efsaneyi yurt dışına çıkarmak ve oradaki garajı bulmak için yapılan 10 günlük bir sürüş gezisi idi.
İkinci aşama üç tam günlük gidiş gelişle beş günlük Çarşambadan Pazar'a Leverkusen den Wiesbaden a inip Rhen kıyısından yukarı çıktığımız bir gezi oldu.
Bakalı bir sonraki nasıl olacak.
Elimden geldiğince samimi bir dille gezi yazısını yazdım.Umarım okuyanlara yararlı olur Veya buraları gezmek isterlerse nerede konaklayacakları ve ne kadar zamanda Ne kadar bu bölgeyi gezebilecekleri konusunda az da olsa ışık tutar.
Aslında ülkemiz cennet ve ben bu projeyi Türkiye de yapmayı düşünmüştüm ilk kafamda doğduğunda.Efsaneyi kıyı kıyı Karadeniz'e çıkarım uçakla geri dönüp güvenli otoparklara bırakıp gezme fikri.Ama gerek Söke Adliyesi'nin önünden karavanın arkasından motorsikletimin çalınması gerekse tesis yokluğu Avrupa ya yöneltti.Tabi bu aşamada bir sürü ayrıntı var.Aracın ne kadar kalabileceği? Araçla gidip uçakla dönmenin sorun olup olmayacağı ? Otopark için uygun yer bulma konusu ?
Aslında hepsi biraz da birikim ve dil bilmekle ilgili.Defalarca kez gerek Motorla gerekse karavanla çıktığımdan ve arkadaşlarım da olduğundan bu işe cesaret ettim.Yoksa karavanı bıraktığımda arasalar gel deseler öyle bir şans yok İzmir den tabi ki.İleriki aşamalarda yine geziyi paylaşmaya çalışacağım bu maceranın sonuna kadar.Ama yorumları bekliyorum.Mesela yukarıda bir hesap yapmıştım bir Euro hesabı bilerek yanlış yaptım ama kimse fark etmedi.:tearsofjoy: Bir de çiçekli resim ile yangın söndürme merkezinde aynı estetik ayrıntı var dedim ama kimse sormadı Ne diye.Birinde çiçekleri duvara sardırmak için Demir'i yılan şeklinde yapmışlar çok estetik.Diğerinde bisiklet bağlama demirini sanki yangın söndürme borusu gibi yapmışlar.O da çok hoştu.İnsan yazınca yorum görünce mutlu oluyor.Okuyan herkese çok saygı Ve selamlar

Ekli dosyayı görüntüle 62573 Ekli dosyayı görüntüle 62575 Ve Düsseldorf dan İzmir e döndük.2017 yazında Efsaneyi Avrupa da bırakıp gidip gelerek gezi yazısının ilk bölümü
Efsaneyi yurt dışına çıkarmak ve oradaki garajı bulmak için yapılan 10 günlük bir sürüş gezisi idi.
İkinci aşama üç tam günlük gidiş gelişle beş günlük Çarşambadan Pazar'a Leverkusen den Wiesbaden a inip Rhen kıyısından yukarı çıktığımız bir gezi oldu.
Bakalı bir sonraki nasıl olacak.
Elimden geldiğince samimi bir dille gezi yazısını yazdım.Umarım okuyanlara yararlı olur Veya buraları gezmek isterlerse nerede konaklayacakları ve ne kadar zamanda Ne kadar bu bölgeyi gezebilecekleri konusunda az da olsa ışık tutar.
Aslında ülkemiz cennet ve ben bu projeyi Türkiye de yapmayı düşünmüştüm ilk kafamda doğduğunda.Efsaneyi kıyı kıyı Karadeniz'e çıkarım uçakla geri dönüp güvenli otoparklara bırakıp gezme fikri.Ama gerek Söke Adliyesi'nin önünden karavanın arkasından motorsikletimin çalınması gerekse tesis yokluğu Avrupa ya yöneltti.Tabi bu aşamada bir sürü ayrıntı var.Aracın ne kadar kalabileceği? Araçla gidip uçakla dönmenin sorun olup olmayacağı ? Otopark için uygun yer bulma konusu ?
Aslında hepsi biraz da birikim ve dil bilmekle ilgili.Defalarca kez gerek Motorla gerekse karavanla çıktığımdan ve arkadaşlarım da olduğundan bu işe cesaret ettim.Yoksa karavanı bıraktığımda arasalar gel deseler öyle bir şans yok İzmir den tabi ki.İleriki aşamalarda yine geziyi paylaşmaya çalışacağım bu maceranın sonuna kadar.Ama yorumları bekliyorum.Mesela yukarıda bir hesap yapmıştım bir Euro hesabı bilerek yanlış yaptım ama kimse fark etmedi.:tearsofjoy: Bir de çiçekli resim ile yangın söndürme merkezinde aynı estetik ayrıntı var dedim ama kimse sormadı Ne diye.Birinde çiçekleri duvara sardırmak için Demir'i yılan şeklinde yapmışlar çok estetik.Diğerinde bisiklet bağlama demirini sanki yangın söndürme borusu gibi yapmışlar.O da çok hoştu.İnsan yazınca yorum görünce mutlu oluyor.Okuyan herkese çok saygı Ve selamlar
Farklı bir gezi yaşıyorsunuz. Siz karavanı yurtdışında bırakarak bir ilk gerçekleştirdiniz. Bunun için özel bir işlem yaptınız mı? Bu genizde giderken veya karavansız iki dönüşünüzde de gümrükte bir sorun oluştu mu, özel bir işlem yaptınız mı?
Anlatımınız ve fotoğraflar çok güzel, elinize ve dilinize sağlık. Bu satırları okuyunca göçmen kuşlar gibi insanın gidesi geliyor.

Burak gezi yazının Ren kıyısı kısmını okurken paylaştığın aşağıdaki görüntüyü görünce burasını hatırladım dedim.Senin kısa mola verdiğin cebe park edip karşıdadaki ufak restorantlardan birine girmiştik.Arabanın önüne koyduğum gopro çekimlerinden aynı yeri bulup anlık görüntü aldım.Tesadüfün böylesi hoş oluyor..

IMG_3855.JPG

GOPR6140-002.jpg

GOPR6140-004.jpg

GOPR6140-005.jpg

Burak bey merhaba, anılarınızı ilk günden itibaren ilgi ile takip ediyorum. Arkadaşların tespitine katılıyorum anlatımınızdaki samimiyetiniz gezinin önünde:smiley: yurtdışında karavan bırakıp dönmek cesaretiniz için tebrikler.
2015 yazında ege turundayken bayram nedeniyle istanbula dönmemiz gerekmişti,gidiş dönüş yollardaki aşırı trafik gözümde büyüyünce sevdiğim bir dostumun yardımıyla tanıdıklarının Urladaki evinin bahçesinde 10 gün zorunlu ikamet ettirmiştik Mardek'i gerçekten çok işimize yaramıştı, sizin maceranın mini minnacık versiyonuydu.
Yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süresi 2 yıla çıkarıldı, Almanya'da kalış süresini öğrenebildinizmi;yazdınız benmi kaçırdım bilemedim.
Maggiolina'yı bir arkadaşım kullandı,açma kapatma inanılmaz hızlı ve zahmetsiz. Hep aklımın köşesinde sakladım ancak fiyat aralığı vazgeçirdi.:worried:

Yeni yol anılarınızı bekliyoruz,selamlar

Farklı bir gezi yaşıyorsunuz. Siz karavanı yurtdışında bırakarak bir ilk gerçekleştirdiniz. Bunun için özel bir işlem yaptınız mı? Bu genizde giderken veya karavansız iki dönüşünüzde de gümrükte bir sorun oluştu mu, özel bir işlem yaptınız mı?
Anlatımınız ve fotoğraflar çok güzel, elinize ve dilinize sağlık. Bu satırları okuyunca göçmen kuşlar gibi insanın gidesi geliyor.
Merhaba karavanı Avrupa da bırakırken hiçbir özel işlem yapmadım.Sadece araştırdım.Araç Avrupa da ne kadar süre kalabilir diye.Bu süre altı ay.Aracı bırakıp çıkarken de hiçbir sorun olmadı.Sonuçta trenle gidip uçakla dönmek gibi bir şey bu da zaten pasaporta da işlemiyorlar aracı.Ayrı bir araç takip programı varmış ama o da bazı kapılarda yok bile.Yani sistem öncesinde benim düşündüğüm ayrıntılı her kapıdan bizi gören bir sistem değil.Önemli olan bizim için pasaporta vurulan damgaların tam olması.Tek problem karavanı bırakacak yere kalıyor o da güvenlikli bir otopark olmalı.Ama Almanya da 470.000 karavan olduğu için insanlar bahçelerini bile aylık 20 euro dan kiralayabiliyorlar.Ben yüksek güvenlikli kurumsal bir yere ayda 50 Euro veriyorum.

Resimlerdeki ayrıntıları farkettim ama sorma ihtiyacı hissetmedim, belkide hayranlıkla gezi raporunu tekrar tekrar okumaktan olabilir. :smiley: Açıkcası karavanı avrupada bırakıp sonrasında geziye devam etme seçeneği benim açımdan mümkün değil gibi.Ancak olmayacak şeyde değil. Neden dersek,önceki motosikletli gezilerimdede hep kötü durum senaryolarında olurdu"acil bir durum olsa motosikleti avrupada biryerlere parkeder uçakla izmire dönerim" şeklinde. Bu açıdan bakacak olursakta faydalı bilgiler içeriyor geziniz. Yani demem o ki..... İlgi ile takipteyiz. :smiley:

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,767
Kayıtlı Üye Sayımız
166,586
Kaydolan Son Üyemiz
shotgun

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR