iklil konyalilar
Geziyorum !.. Öyleyse VARım !..
Akıllara başka başka fikirler sokmaya aday / çok renkli / samimi bir gezi günlüğü paylaşıyorsunuz , teşekkür ederim ...Merhaba karavanı Avrupa da bırakırken hiçbir özel işlem yapmadım.Sadece araştırdım.Araç Avrupa da ne kadar süre kalabilir diye.Bu süre altı ay.Aracı bırakıp çıkarken de hiçbir sorun olmadı.Sonuçta trenle gidip uçakla dönmek gibi bir şey bu da zaten pasaporta da işlemiyorlar aracı.Ayrı bir araç takip programı varmış ama o da bazı kapılarda yok bile.Yani sistem öncesinde benim düşündüğüm ayrıntılı her kapıdan bizi gören bir sistem değil.Önemli olan bizim için pasaporta vurulan damgaların tam olması.Tek problem karavanı bırakacak yere kalıyor o da güvenlikli bir otopark olmalı.Ama Almanya da 470.000 karavan olduğu için insanlar bahçelerini bile aylık 20 euro dan kiralayabiliyorlar.Ben yüksek güvenlikli kurumsal bir yere ayda 50 Euro veriyorum.
AKLA GELEN 'i hemen özetliyeyim ;
1) Almanya'dan bir karavan satın alınırsa , bu 6 aylık süre kısıtlaması DA by-pass edilmiş olur (mu?)
2) Hadi diyelim ki orada karavan almak ve orada bırakmak fikri pahalı ve uçuk geldi...
Peki , HURDA'ya ayrılmaya aday bir binek araba + araçüstü çadır nasıl olur?..
3) ''...Canım , gidip-geleceğim şunun şurası 2-3 hafta veya az fazlası , abartmayalım...'' diyenler için
de bir öneri var => ELBİRLİĞİ MÜLKİYET (!) yani , 2-3 veya daha fazla kişinin sahipleneceği ,
seyahat dönemlerini de DEVRE MÜLK usulü belirleyeceği bir yöntem(?)..
Bak bu gezi bizi baştan çıkaracak en sonunda , Burak bey.... Onu bil