2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 159,251
Merhaba karavanı Avrupa da bırakırken hiçbir özel işlem yapmadım.Sadece araştırdım.Araç Avrupa da ne kadar süre kalabilir diye.Bu süre altı ay.Aracı bırakıp çıkarken de hiçbir sorun olmadı.Sonuçta trenle gidip uçakla dönmek gibi bir şey bu da zaten pasaporta da işlemiyorlar aracı.Ayrı bir araç takip programı varmış ama o da bazı kapılarda yok bile.Yani sistem öncesinde benim düşündüğüm ayrıntılı her kapıdan bizi gören bir sistem değil.Önemli olan bizim için pasaporta vurulan damgaların tam olması.Tek problem karavanı bırakacak yere kalıyor o da güvenlikli bir otopark olmalı.Ama Almanya da 470.000 karavan olduğu için insanlar bahçelerini bile aylık 20 euro dan kiralayabiliyorlar.Ben yüksek güvenlikli kurumsal bir yere ayda 50 Euro veriyorum.
Akıllara başka başka fikirler sokmaya aday / çok renkli / samimi bir gezi günlüğü paylaşıyorsunuz , teşekkür ederim ...
AKLA GELEN 'i hemen özetliyeyim ;
1) Almanya'dan bir karavan satın alınırsa , bu 6 aylık süre kısıtlaması DA by-pass edilmiş olur (mu?)
2) Hadi diyelim ki orada karavan almak ve orada bırakmak fikri pahalı ve uçuk geldi...
Peki , HURDA'ya ayrılmaya aday bir binek araba + araçüstü çadır nasıl olur?..
3) ''...Canım , gidip-geleceğim şunun şurası 2-3 hafta veya az fazlası , abartmayalım...'' diyenler için
de bir öneri var => ELBİRLİĞİ MÜLKİYET (!) yani , 2-3 veya daha fazla kişinin sahipleneceği ,
seyahat dönemlerini de DEVRE MÜLK usulü belirleyeceği bir yöntem(?)..

Bak bu gezi bizi baştan çıkaracak en sonunda , Burak bey.... Onu bil :smiley::sweatsmile::tearsofjoy:

Etiketler
Burak gezi yazının Ren kıyısı kısmını okurken paylaştığın aşağıdaki görüntüyü görünce burasını hatırladım dedim.Senin kısa mola verdiğin cebe park edip karşıdadaki ufak restorantlardan birine girmiştik.Arabanın önüne koyduğum gopro çekimlerinden aynı yeri bulup anlık görüntü aldım.Tesadüfün böylesi hoş oluyor..

Ekli dosyayı görüntüle 62583

Ekli dosyayı görüntüle 62584

Ekli dosyayı görüntüle 62585

Ekli dosyayı görüntüle 62586
Evet gerçekten aynı yerleri gezince ne güzel tesadüfi aaa ben de buradan geçmiştim oluyor insan.Ben şu gopro yu bir tam manasıyla kullanamadım.Ama benimki ilk modeli gopro hero.Efsadece duruyor öylece.Resim çekme modunda binlerce resimi ard arda yakın aralıkla çektiğinden randıman alamadım.

Burak bey merhaba, anılarınızı ilk günden itibaren ilgi ile takip ediyorum. Arkadaşların tespitine katılıyorum anlatımınızdaki samimiyetiniz gezinin önünde:smiley: yurtdışında karavan bırakıp dönmek cesaretiniz için tebrikler.
2015 yazında ege turundayken bayram nedeniyle istanbula dönmemiz gerekmişti,gidiş dönüş yollardaki aşırı trafik gözümde büyüyünce sevdiğim bir dostumun yardımıyla tanıdıklarının Urladaki evinin bahçesinde 10 gün zorunlu ikamet ettirmiştik Mardek'i gerçekten çok işimize yaramıştı, sizin maceranın mini minnacık versiyonuydu.
Yabancı plakalı araçların Türkiye'de kalma süresi 2 yıla çıkarıldı, Almanya'da kalış süresini öğrenebildinizmi;yazdınız benmi kaçırdım bilemedim.
Maggiolina'yı bir arkadaşım kullandı,açma kapatma inanılmaz hızlı ve zahmetsiz. Hep aklımın köşesinde sakladım ancak fiyat aralığı vazgeçirdi.:worried:

Yeni yol anılarınızı bekliyoruz,selamlar
Çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için.Amatörce yazmaya çalışıyorum.Karavanı bırakma konusunda şimdilik sorun yok.Avrupa da altı ay kalabiliyor Türk plakalı araç.Dönerken Eylül başı karavan fuarından sonra beraber yaşayacağız bakalım.İzmir de bırakmak isteyen olursa her zaman yerler bulunur tabi :smiley:
Maggiolina bence autdoor bir gezi için ideal ya da hızlı campingin çok olduğu Avrupa için.Ama açıp da herhangi bir otoparkta pek kalma durumu uygun olmaz heralde diye düşünüyorum.Ama aracın üzerinde olması ne güzel olur.Bir yere gittiniz geç oldu dönemiyorsunuz hop aç yat.Pratik.

Avrupadan uygun fiyata güzel bir karavan al yaz boyunca gezdikten sonra orada güvenli bir parka bırak istediğin zaman uçağa atla git karavanı bıraktığın yerden al yeni geziye başla,bu fikir bana cazip gelmişti araştırdım ancak malesef Almanyada yabancıların yerleşik bir adresi olmazsa araç satın alamadığından gerçekleşmedi.şimdi yeni plan Bulgaristanın emekli Türk vatandaşlarına çok kolay verdiği oturum iznini almak daha sonra Bulgaristan shengen'e geçtiğinde Avrupadan bir karavan alıp gezi sonunda yunanistanda türkiye'ye yakın bir otoparkta bırakıp dilediğim zaman yurt dışında kullanmak.

Avrupadan uygun fiyata güzel bir karavan al yaz boyunca gezdikten sonra orada güvenli bir parka bırak istediğin zaman uçağa atla git karavanı bıraktığın yerden al yeni geziye başla,bu fikir bana cazip gelmişti araştırdım ancak malesef Almanyada yabancıların yerleşik bir adresi olmazsa araç satın alamadığından gerçekleşmedi.şimdi yeni plan Bulgaristanın emekli Türk vatandaşlarına çok kolay verdiği oturum iznini almak daha sonra Bulgaristan shengen'e geçtiğinde Avrupadan bir karavan alıp gezi sonunda yunanistanda türkiye'ye yakın bir otoparkta bırakıp dilediğim zaman yurt dışında kullanmak.
Valla Şadan Abi araç altı ay kalabiliyor.Üç ay da bize Avrupa da kalma süresi olarak yeter gibi geliyor.Zaten karavanlarımız bence Avrupa kalitesinin üzerinde kalitede diye düşünüyorum.Tek aşılması gereken karavanı bırakacak yer konusu.

IMG_4255.JPG
IMG_4256.JPG
IMG_4260.JPG
IMG_4263.JPG
IMG_4267.JPG
IMG_4268.JPG
Gezinin üçüncü bölümüne başlıyorum.Dayanamadım efsaneden fazla ayrı kalmaya.Yoldaşın işleri var accuk arıza yaptı Ne işin var yeni geldik dedi ama ben bileti aldım bile:tearsofjoy: Bol hediye almam lazım ki dönüşte eşyaları kapının önünde bavulda bulmayayım :p Ama çukulataya tav allahtan sağ olsun
Uçaktan Rhen kenarında camping resmî çektim.Bu sefer Düsseldorf a uçtum saat 18.00 civarı oradaydım.Yalnız bir gezi ayağı olacak.

Neuss da iniyorum Hbf da Semih karşılıyor.Anlaşamamışız üçbüçükda binicem uçağa dedim o iniceğimi sanmış gelmiş havalimanına Sonra dönmüş.Neyse buluştuk birşeyler yiyelim dedik.Bekar ve kız arkadaşından dertliymiş.Evli olsan derdini çözerdim dedim.Şaşırdı nasıl dedi.Boşardım deyince bastı kahkahayı.Çok Türk var Neuss da.Düsseldorf daki tekne veya karavan fuarına gelince buradaki otellerde kalıyorum.
IMG_4278.JPG
IMG_4279.JPG

IMG_4282.JPG
IMG_4283.JPG
IMG_4286.JPG
IMG_4287.JPG
IMG_4288.JPG
Kalmam için ısrar etti ama ben biliyorum kalsam gece hayatına sürükleyecekler beni.Yoldaş arayacak zaten Yalnız gittiğim için tüyleri diken diken bir de gece alemi Yok yok olmaz yemekten Sonra Neuss hpf dan leverkusene doğru iki tren değiştirerek başladım yolculuğuma

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

Bu konuya bir cevap yazın...

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,769
Kayıtlı Üye Sayımız
166,591
Kaydolan Son Üyemiz
dırzo

Çevrimiçi üyeler