Goldwingerr
Zirve
Çok sağ olun daha dikkatli olacağım.Geçmiş olsun
Allah beterinden saklasın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Çok sağ olun daha dikkatli olacağım.Geçmiş olsun
Allah beterinden saklasın
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Evet şimdi fark ettim liman şehri tabiri yanlış oldu nehir liman şehri.Ama sanki deniz varmış gibi.O kadar deniz ticaretine yoğunlaşmış ki şehir.Geçmiş olsun Burak , üzüldük gerçekten de ... Neyse ki az hasarla atlatılmış ''cana değil-mala'' tür bir kaza İnşallah nazarlık olur bu da bu seyahate...
Bu arada alışveriş listesi iyice kabarık !..
Keşke İzmirden ''Yolluk'' götürseymişsin dedirtir adama
Bu arada ''Duisburg bir liman şehri'' sözünü duyunca şaşırdım !..
Baktım GUGL Abi dedi ki ; '' En yakın denize 140 km '' o da ancak kuş uçuşu !..
Yani , REN Nehri'nin ekonomiye ne biçim bir katkısı var , bu ufacık bilgi bile şaşırtıcı !...
Az ötede Amsterdam ve Rotterdam Limanları , ki ikisi de Avrupa'nın en büyükleri arasında yer alıyor ...
Ekli dosyayı görüntüle 62732
Evet artık öyle diyorum.Yok bu olabiliyor.Çok teşekkürlerGeçmiş olsun.Bunu nazar boncuğuna say,moralini bozma.
Ben geçen bir dava ile ilgili araç ve kişi kontrolünün Sakız Yunan gümrüğüne global bir sistem olup olmadığını sordurdum.Sakız gümrüğü bizde sistem yok sadece pasaporttaki damgalara bakıyoruz dediler.* 2 senemin geçtiği Duisburg, Avrupa'nın değil, dünyanın en büyük nehir liman şehridir.
* AB ülkelerinin her birinde, AB dahil yabancı ülke araçları için maksimal kalım düzenlenmiş olsa da , Schengen ülkeleri arası çoğunlukla gümrük kontrolsüz geçim dolayısı ile ülkelerden birinde geçici olsa da ikamet ettiğiniz bir adresiniz olmadığı müddetçe o ülkede aracınızın kalış şüresinin pratikte kontrolü imkansız bulunmakta. Kısaca teorikte toplam AB de daha fazla kalmak mümkün olmalı. Bu durumda gerektiğinde 6 ayı geçmeden komşu bir ülkede aracınızın plakası da işlenmiş, örneğin vignette benzeri bir makbuzla, başka ülkelere geçiş ispat edilebilir. ( Seyahat sağlık sigortalarında olduğu gibi) Fakat son bir sene içinde toplam 6 ayı ayni ülkede geçirmemeye dikkat edilmeli. ( Umarım yine karışık anlatmadım )
Bütün AB ülkeleri için Brüksel tarafından düzenlenmiş tek bir kanun olduğunu ise asla tahmin bile etmiyorum.
Köftehorların hala ortak bütçe ve ortak orduları olmadığı gibi, polis teşkilatlarını bile daha birkaç sene evvel az çok kombineli hale getirebildiler. Başlarını kaldırıp sizin araçlarla nasıl uğraşsınlar düşünün artık...
Fakat aşağıdaki iki nokta yine de göz önünde bulundurulmalı;
a. Aracın sigorta ve TÜV durumu ile,
b. Schengen bölgesi ülkelerle karasal sınırı olmayan Yunanistan'ın durumu. Gemi ile İtalya'ya geçişte mülteci sorunu dolayısı ile kontrol olsa da, araçların kayda alıp alınmadığına dair hatırlıyabildiğim bir bilgiye sahip değilim. Duruma göre, 6 ayda bir Türkiye veya İtalya'ya geçilebilir.
Sadece çekme karavan çözümlerine ise başka başlıkta girmek daha uygun olmalı.
* Mosel' i hala rotanıza almamanız notunuzu düşürecek, haberiniz olsun
Çok teşekkürler.Bende üst pencere sağlam da onun kolunun tırnakları kırılmış.Zorla kapandığı için allahtan kolun tırnakları kırılıp cama zarar vermemiş.Yeni bir kol alırsam işi kurtarırım diye düşünüyorum.Dediğiniz gibi çıkıp baktığımda sökmesi çok kolay camı.Tamirini açılmasın diye iki ucundan içeriden lastikle bağlayarak yaptım.Bazı üst pencerenin kapağını değiştirmek zor değil. Ben her yıl temizlemek için bu kapağı söker temizler yeniden takarım. Kamping malzemesi satan yerlerde gerekli parçayı bulmak mümkün. Belki siz tamiri yapmış olabilirsiniz ama ben genede bir internet adresi vereyim. Bu linkte en azından bozulan parçanın Almancasını görmek mümkün.
Dachhauben-Ersatzteile
Valla dönünce hemen kızıma gittim.Arkadaşları da topladım bir gece kalmalı gezi yaptık.Deniz ayrı bir tutku.Geçen sene Efsane yi hiç yerinden kıpırdatmamıştım.Bu sene gönlünü alıyorumEkli dosyayı görüntüle 62777 Ekli dosyayı görüntüle 62778 Ekli dosyayı görüntüle 62779 Ekli dosyayı görüntüle 62780
Stella yani kızım dediğim benim yelkenli Şadan abi ile face de de arkadaş olduğumuzdan artık Stella yani yelkenliyle gezmiyor musun diyor.Bu paylaşım da resimler güzel ama bana biraz bilmece gibi geldi.