2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 158,721
Çok uzun zamandır bilgisayar başında bu kadar saplanıp kalmamıştım. Neşeli anlatımınızın yanında özellikle seyahatinizin ruhunu yansıtan foto karelerinizle bayağı bir çaba göstermişsiniz bizlerle paylaşmak için.
Emekleriniz için çoook çok teşekkürler...

Öte yandan belki bazılarına uygun gelecek bir yöntemi, yani aracınızı bırakıp sonra kaldığınız yerden devam etmek fikrini gerçekleştirmişsiniz. Zaman sorunu olanlar için iyi bir örnek.

Satırlarınızı okurken ve tabii kısmen benzer rotaları yapmışlıktan ötürü canlanan anılar ruhuma " hadi hadi " diye cimdik atarken keyif ve özlem arasında gidip geldim .

Avrupa'yı turlarken yaşadığım en büyük sıkıntı dil eksikliğinden dolayı değişik şehirlerin park uygulamasını çözmeye çalışmak oldu. Levhaları, yerdeki çizgilerin rengini ve dilini anlamak...
Ve otomatlar... Bilet almak için veya karavan park alanlarındaki tarifeye göre otomatları kullanmak. Haa... Bir de priz, fiş uyumu ve su almak için kullanılan araç gereç çeşitliliği sorun olarak karşıma çıktı.

Gittiğin yerin özelliğini bilir sistemi tanırsan kolaylığına diyecek yok elbet. Adamların her yaptığında insana saygı ve kolaylık ön planda zaten.

Bizim mantığımız ise tuvalet kağıdı yoksa zımpara kağıdıyla idare ederiz abiii kültürüne göre çalışıyor.

Neyse... Yollarınız açık, keyfiniz çakır olsun. Emeğinize sağlık. Çok güzeldi.

Etiketler
Yol ancak yoldaşla güzel !...
Varmak değil , yola düşmek asıl olan :smiley:
10 puanı aldın bu jest ile :wink:
Bu gezdiğin maket gibi kasabalarda PEYZAJ yapılmamış 1 metrekare toprak bulamayacaksın anlaşılan :smiley::tearsofjoy:
Üzüm Bağı'na nazır şarap keyfi de bambaşka tabiii !...
Gerçekten çok düzenli ve yeşil yerler.Sistem oturmuş olduğundan artık ayrıntılar ile uğraşıyorlar.Sarap keyfi vallaha çok iyi oldu yorgunluğun üzerine :smiley:

Gerçekten yazılarını ve paylaştığın resimleri büyük bir zevkle takip ettim..teşekkürler

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Ren nehrinin baştan sona büyük bir kısmını gezdim. En çok hoşuma giden bölümü Mainz-Koblenz arası oldu. Şimdiye kadar gezi notlarınızı zevkle okudum. Zevkli okumaya şimdi bir de merak eklendi. Bu bölgeyi bakalım siz nasıl bulacalksınız?
Evet bakalım nasıl bulacağım daha önce Mosel tarafını Burg Eltz i gezmiştim kıyaslayıp paylaşacağım ben de

Ren nehrinin baştan sona büyük bir kısmını gezdim. En çok hoşuma giden bölümü Mainz-Koblenz arası oldu. Şimdiye kadar gezi notlarınızı zevkle okudum. Zevkli okumaya şimdi bir de merak eklendi. Bu bölgeyi bakalım siz nasıl bulacalksınız?
Evet bakalım nasıl bulacağım daha önce Mosel tarafını Burg Eltz i gezmiştim kıyaslayıp paylaşacağım ben de

Burak bey, harika bir üslupla kaleme alınmış çok değerli bilgilerle dolu gezi serinizi bir solukta okudum. Çok keyifli ve farklı bir deneyim..Paylaşım için teşekkürler..
Devamını merakla takip ediyor olacağım..:smiley:
Çok teşekkürler.Yazılarda imla ve kelime hataları oluyor.İş arasında yazıyorum.Umarım sonradan gezenlere bir nebze yardımı olur.

Çok uzun zamandır bilgisayar başında bu kadar saplanıp kalmamıştım. Neşeli anlatımınızın yanında özellikle seyahatinizin ruhunu yansıtan foto karelerinizle bayağı bir çaba göstermişsiniz bizlerle paylaşmak için.
Emekleriniz için çoook çok teşekkürler...

Öte yandan belki bazılarına uygun gelecek bir yöntemi, yani aracınızı bırakıp sonra kaldığınız yerden devam etmek fikrini gerçekleştirmişsiniz. Zaman sorunu olanlar için iyi bir örnek.

Satırlarınızı okurken ve tabii kısmen benzer rotaları yapmışlıktan ötürü canlanan anılar ruhuma " hadi hadi " diye cimdik atarken keyif ve özlem arasında gidip geldim .

Avrupa'yı turlarken yaşadığım en büyük sıkıntı dil eksikliğinden dolayı değişik şehirlerin park uygulamasını çözmeye çalışmak oldu. Levhaları, yerdeki çizgilerin rengini ve dilini anlamak...
Ve otomatlar... Bilet almak için veya karavan park alanlarındaki tarifeye göre otomatları kullanmak. Haa... Bir de priz, fiş uyumu ve su almak için kullanılan araç gereç çeşitliliği sorun olarak karşıma çıktı.

Gittiğin yerin özelliğini bilir sistemi tanırsan kolaylığına diyecek yok elbet. Adamların her yaptığında insana saygı ve kolaylık ön planda zaten.

Bizim mantığımız ise tuvalet kağıdı yoksa zımpara kağıdıyla idare ederiz abiii kültürüne göre çalışıyor.

Neyse... Yollarınız açık, keyfiniz çakır olsun. Emeğinize sağlık. Çok güzeldi.
Çok teşekkürler.Ben de kışın zaman zaman burada gezi yazısı okuyunca oraları geziyormuş gibi oluyorum.Yorumlarınız çok değerli keşke herkes kısa da olsa birşey yazsa daha şevkle paylaşası geliyor.Sistemler gerçekten insanın rahatı için.Ama kurallara uymak lazım.Yoksa cezalar çok yüklü.Yani diyor ki sistem arkadaş her kasabaya köye karavan yeri yaptım elektrik su koydum.Sen gidip de araba yerine vs koyarsan olmaz.Yer yoksa başka yere git bul diyor.Yer sıkıntısı da yaşamadım şimdiye kadar.Yorumunuz için sağ olun.Selamlar

IMG_3855.JPG
IMG_3857.JPG
IMG_5366.PNG
Eveeeet nerde kalmıştık.Şarapları yuvarladık ama bir kadeh içebildim malum Efsane yi alkollü kullanamam.Yolum uzun değil akşam da oldu.Rhen kıyısında masalsı bir kasaba da kalayım diyorum.Adı Bacharach.

IMG_3859.JPG
Kasabanın karşısında Efsane yi park ettim Camping e.İkiye ayırmışlar biz garibanlar toprak stellplatz da 12 Euro günlük elektrik dahil 1 Euro da su.Wc boşaltma beleş işçilik benden.Yoldaşla bu konuda da anlaşamıyoruz.Ne var yani hep kaptan mı yapar işleri anlamadım ki.Sonuçta nane kokulu bişi thetgord atığı ile:tearsofjoy:
Yan taraf ise çim ve tikipop bir Camping fiyatını sormadım çünkü zaman dar.Aslında buraya uzun gelip bisikletle dolaşmak lazım.Herkezde elektrikli bisiklet.Ben hakkını tam veremedim.

IMG_5367.PNG
IMG_5369.PNG
IMG_5370.PNG
İşte sözünü ettiğim lüküs taraf.Kalacaksın burada bir hafta bisikletle dolaşacaksın civarı akşam nehir mavnalarını izleyip ateş suyu içeceksin.Ömre ömür katılır.
Bu arada Wiesbaden de çok yağmur yağmıştı.Elektrik kablosu ıslanmış.Prize bir taktım çat bütün sigortalar attı punteldeki.Diğer karavanların da attı.Amanin hepsinin de yaşı biraz ileri kızarlar diye tam kabloyu alıp vebastoyu yakıp üfleme yerinde kurutacak iken amca çıktı.Ne oldu dedi.Gitti benim de elektrik dedi.Ben de ay ben de taktım çalışmadı dedim.Aslında ıslaklık yaptı.Sigortaları da kaldıramıyoruz panel kilitli.Recepsiyon da tikipop tarafta uzak.Anna bir baktım amca atladı kaykaya karavandan aldığı 65 var en az kaykayın altında elektrik motoru vızzz gitti.Bir süre Sonra geldi geliyorlar açacaklar dedi sigortaları.Vay arkadaş dedim bu Alman karavancılar acayip.

IMG_5368.PNG
Elektrikli bisiklet olayında uzaman hale gelmek üzereyim.Bir konuya kafayı takınca en ince noktasına kadar araştırmayı seviyorum.Bakın bu karavanın arkasındaki İsviçre malı sromer marka 7.000 İsviçre frankı civarı elektrikli bisiklet.Adam tabi tikipop yerde duracak bizim gibi toprakta Ne işi var :tearsofjoy:
Bu elektrikli bisiklet çalınmaya karşı app ile kilitleniyor.Nerede olduğunu görüyorsunuz.Bir şarzla 100 mil yapıyor Ve saatte 50 km ye kadar çıkıyor.El gazı da var.Çok fena bişey.Bir Alman Loto'su alacağım çıkarsa bundan alacağım

IMG_5372.PNG
IMG_5373.PNG
IMG_5374.PNG
IMG_5376.PNG
IMG_5377.PNG
IMG_5378.PNG
Bu arada yoldaşın boynu bükük kaldı biz neden zengin yere gidemiyoruz yazık bize dedi.Ben de mağrur bir eda ile iki gönül bir olunca karavan seyran olur dedim.Çaktırmadan laf aramızda 2.44 Euro Ya Aldi den şampanya almıştım gizlice.Dedim biz bu güzel kasabayı şampanya patlatarak kutlarız.Sanki 500 Euro lük havası yaratarak "Karavanda şampanya patlatmak"isimli çalışmama başladım.Valla Allah korudu bizi.Önce bazı eğlence yerinde buz kabını ters çevirip patlattıklarını görmüştüm sanatçılar için ama bizde buz kovası Yok.E tencere kullansam ambians gidecek.Ne yapayım tavana doğru patlatayım dedim.Tavana pıt diye vurur düşer diye düşündüm.He he tabi bekle öyle.Sonra Allah'ın sevdiği kullarıymışız ki hadi tavan penceresini açayım dedim.ordan dışarı en fazla karavanın üst camından pıt diye tavanına düşer dedim.
Bir patladı bomba gibi üst açık camdan en az 30 metre füze gibi dik açıyla yukarıya gitti mantar.Hani Alman yolcu uçağı olsa facia olacak.Zaten bu resimleri videodan çekip aldım yüzümdeki şaşkınlıktan anlarsınız.Ama test ettim karavanlarda üst camı mutlaka açıp şampanya patlatılabiliyor.Fakat tercihan motorsiklet kaskı takılması güvenlik açısından iyi olur.Bu arada tadı da süperdi.Fiyata takılmamak lazım.Serbest düşen mantarın akibeti meçhul.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,743
Kayıtlı Üye Sayımız
166,559
Kaydolan Son Üyemiz
Sercantetik

Çevrimiçi üyeler

SON KONULAR