2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu

• Konuyu Başlatan: Konuyu başlatan Goldwingerr Tarih:
  • Başlangıç tarihi Yazılan Cevaplar:
  • Cevaplar 778
  • Okunma Sayısı: Görüntüleme 158,968
IMG_3760.JPG
IMG_4215.JPG
Yağmurun biraz dinmesini beklerken kahveleri yaptık.Şansa bak hava hep yağmur gösteriyor

Etiketler

IMG_3761.JPG
IMG_4214.JPG
IMG_4225.JPG
IMG_4226.JPG
IMG_4227.JPG
IMG_4228.JPG
Köln de bisikletlerle Kölner Dom un oraya bisikletleri üç kilitle deli bağlar gibi kilitledim.Hem ön tekerleklerden hem şahsiden hem de koltuklarını.İspanya da yolda elinde bisiklet koltuğuyla gezenlere anlam verememiştim ama sonradan anladım ki bisikletlerin koltuklarını da çalıyorlar.Ben de ince bir çelik tel yaptım ve şasiye kilitledim.Bu arada plan otobandan aşağıya inip Rhen nehri kıyısından geze geze yukarı çıkmak

IMG_4216.JPG
Altstadt da Kölsch denen biralardan yuvarlıyoruz.Köln ü daha önceki turlarda dolaştığım için çarşıda dolaşıyoruz.Bir alışveriş isteğimiz olmadığı için çok zaman harcamıyoruz ama dev mağazalar var ve her konuda ayrıntılı malzeme bulmak mümkün

Ekli dosyayı görüntüle 62115 Ekli dosyayı görüntüle 62116 Ekli dosyayı görüntüle 62117 Ekli dosyayı görüntüle 62118 Ekli dosyayı görüntüle 62119 Ekli dosyayı görüntüle 62120 Köln de bisikletlerle Kölner Dom un oraya bisikletleri üç kilitle deli bağlar gibi kilitledim.Hem ön tekerleklerden hem şahsiden hem de koltuklarını.İspanya da yolda elinde bisiklet koltuğuyla gezenlere anlam verememiştim ama sonradan anladım ki bisikletlerin koltuklarını da çalıyorlar.Ben de ince bir çelik tel yaptım ve şasiye kilitledim.Bu arada plan otobandan aşağıya inip Rhen nehri kıyısından geze geze yukarı çıkmak

2015 yılına ait haberlere göre Köln köprüsündeki bu kilitler 22 tonu bulmuslar. Aşklarını ebedileştirmek isteyen çiftler böyle devam ederlerse köprü bir gün bu ağırlığı taşıyamaz hale gelecek.:smiley:

2015 yılına ait haberlere göre Köln köprüsündeki bu kilitler 22 tonu bulmuslar. Aşklarını ebedileştirmek isteyen çiftler böyle devam ederlerse köprü bir gün bu ağırlığı taşıyamaz hale gelecek.:smiley:
Benim de duyduğuma göre artık yasaklamışlar buraya kilit takmayı.çalıp satıyorlarmış bile kırıp kilitleri

Burak bey çoğul eki kullanmaya başladınız gezide.geziye yanlız devam etmiyorsunuz sanırım.haddimiz olmayarak meraktan soruyorum.yanlış anlamayın.

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Benim de duyduğuma göre artık yasaklamışlar buraya kilit takmayı.çalıp satıyorlarmış bile kırıp kilitleri

IMG_3766.JPG
IMG_3767.JPG
IMG_3768.JPG
IMG_3769.JPG
IMG_3771.JPG
IMG_3772.JPG
IMG_3766.JPG
IMG_3767.JPG
IMG_3768.JPG
IMG_3769.JPG
IMG_3771.JPG
IMG_3772.JPG
Gece 23.00 gibi Köln deki stellplatz dan ayrılma kararı verdim.Çünkü gece burada yerim güzel olmasına rağmen kalırsam yarın gün kaybedecektik.Amaç Wiesbaden a gidip oradan Rhen kıyısından yukarı çıkmak.Gece 02.00 gibi Wiesbaden daki Stellplatz a geldik.Fazla karavan yok.Yapmurlu para atıp fiş alacak yer de yok.Elektrik 50 cente sadece çalışıyor.Köln deki stellplatz da parayı atıp fişin üzerindeki düğmeye basıyordun.Burada da öyle sandım parayı atınca punteldeki ekranda olan numaraya yani komşu karavana yükledi elektriği.Yaw arkadaş önemli değil de 50 cent gece 02.00 de tam altın değerinde.Yok ki başka.Ara ara ara efsanede bir Günyüzü görmemiş 50 cent buldum.Önce numarayı ekrandan seçtim Sonra attım tam altını.Hop geldi 220.Almanyada karavancılık yapsam vallahi çamaşır makinesi bile koyarım heryerde 220 var ama 50 centten haber ver

Ekli dosyayı görüntüle 62096 Ekli dosyayı görüntüle 62097 Ekli dosyayı görüntüle 62098 Köln deki bu stellplatz merkeze 2.5 km uzaklıkta haritalarda var.Nehrin kıyısında Ve bisiklet yolunun dibinde.Rezervasyon mümkün değil.Gece hoşsohbet bir bekçi var.Siz ikinci Türk karavancısınız 10 yıldır buraya gelen dedi ama bence çok kişi bizden gitmiştir.
Gerçekten güzel bir karavan parkı,Bekçinin dediği doğruysa ilk kalan türk karavancı biziz Üç yıl önce biz gittiğimizde gece bekçisi yoktu zar zor bir yer bulmuştuk parkamatikten aldığımız 10 euroluk fişi karavanın camına koymadığımız için sabah yedide kontrole gelen görevli tarafından uyandırıldık,bisikletimiz olmadığı için köln şehir merkezine hemen yakınındaki Duraktan tramvayla gittik

IMG_2602.JPG

IMG_2629.JPG

Şado'nun son fotoğrafındaki DOĞAN GÖRÜNÜMLÜ ŞAHİN(!) ''Karavan-simulated- küçük baraka'' hem sevimli , hem de Köln gibi bir şehirde hesaplı konaklama/yaşamanın da bir yolu olsa gerek .
Acaba bu karavan-park'larda bir süre kısıtlaması var mı ?.. Yani , okumaya yurtdışına gitmek istersek (Hayalimizde Heidelberg'de tekrar Üniveriste okumak var ya (!) güzel bir BARAKA/Karavan edinip de 4 yıl boyu parkta kalsak , konu-komşu lâf eder mi ?:tonguewink: Ama , yok yok !... Bizim genetiğimizde/örfümüzde var : Hemen bahçe çevirir,kat çıkarız ->üst katı kiraya vermeye kalkarız (!):smiley::smiley::tearsofjoy:

Bu arada , Wiesbaden'deki parkyeri de çok uzak sayılmaz merkeze..... Ha gayret , pedalınıza kuvvet ...
balbal.jpg

Son düzenleme:

Evet Şadan abi cevap vermiş kulübe görevliye ait ben de gece gelince şaşırmıştım.Zira orayı depo falan sanmıştım.En fazla beş gün kalabiliyoruz sanırım.İleride emekli olunca üç ay dolaşacağım oralarda valla :smiley:

IMG_3777.JPG
IMG_3778.JPG
IMG_3780.JPG
Önce yoldaşımla Wiesbaden daki canpingden çıktık yürüyerek Sağnak yağmur yağıyor tek şemsiye birimizin sol diğerinizin sağ kol iptal.Dedik dönelim alt yağmurluk da Yok efsaneyi alalım.Şehire girdik bir dolu park yeri.Trafik felç ama adamlar yol veriyor rahatça park ettik.Cama çatlattım bir Euro luk park biletini.

Gezenbilir bilgi kaynağını daha iyi bir dizin haline getirebilmek için birkaç rica;
- Arandığında bilgiye kolay ulaşabilmek için farklı bir çok konuyu tek bir başlık altında tartışmak yerine veya konu başlığıyla alakalı olmayan sorularınızla ilgili yeni konu başlıkları açınız.
- Yeni bir konu açarken başlığın konu içeriğiyle ilgili açık ve net bilgi vermesine dikkat ediniz. "Acil Yardım", "Lütfen Bakar mısınız" gibi konu içeriğiyle ilgili bilgi vermeyen başlıklar geç cevap almanıza neden olacağı gibi bilgiye ulaşmayı da zorlaştıracaktır.
- Sorularınızı ve cevaplarınızı, kısaca bildiklerinizi özel mesajla değil tüm forumla paylaşınız. Bildiklerinizi özel mesajla paylaşmak forum genelinde paylaşımda bulunan diğer üyelere haksızlık olduğu gibi forum kültürünün kolektif yapısına da aykırıdır.
- Sadece video veya blog bağlantısı verilerek açılan konuların can sıkıcı olduğunu ve üyeler tarafından hoş karşılanmadığını belirtelim. Lütfen paylaştığınız video veya blogun bağlantısının altına kısa da olsa konu başlığıyla alakalı bilgiler veriniz.

Hep birlikte keyifli forumlar dileriz.

GEZENBİLİR TV

GEZENBİLİR'İ TAKİP EDİN

Forum istatistikleri

Konular
103,766
Kayıtlı Üye Sayımız
166,580
Kaydolan Son Üyemiz
mmehmet

SON MESAJLAR

SON KONULAR