Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
2017 Yazı Boyunca Karavanı Avrupa Da Bırakıp Arada Gidip Gelerek Avrupa Turu
Ve en son ikiyüz kilometreye yakın otobandan gidip Yanya ya vardım.Harika bir üniversite şehri göl kıyısında kurulmuş.yoldan çıkıp 10-15 km gitmek gerekiyor
Efsaneyi göl kıyısında bir yere park edip bisikleti çıkartıp dolaştım ama içim rahat değil baya yerleşimden ileri park ettim aklım orada.Gecen sene Üsküp de camımı kırmışlardı aynı durumu bir daha yaşamak istemiyorum
Osmanlılar'dan kalma cami ve müze surların içinde cafe de yapmışlar çok sevimli ve güzel bir tarihi şehir Yanya.İgomenitsa ya feribota gidenler mutlaka uğramalı.
İki sene önce gezi dönüşü İgomenitsa dan Türkiye ye dönerken de Meteora ya uğramıştım.Orayı da bu güzergahta tavsiye ederim.Ama yoldan bir hayli ayrılıp çok dar Ve virajlı bir yoldan ulaşılıyor fakat değer
Yanya da akşam konaklayacağım Pazar günümü burada geçireceğim.Yarın İgomenitsa ya feribot gece olduğundan zamanım bol.Ama Efsanenin yeri içime sinmediğinden merkezdeki otoparka aldım Efsaneyi 8 Euro ama kafam rahat orijinal bir Yunan plakalı karavanın yanına park ettim.Yaşlı bir amca emekli sanırım
Efsane yi sağlama aldım ya mal canın yongası.Başladım gezmeye,bisikleti de almadım bu sefer çünkü otopark merkezde.Üniversite öğrencilerinin oturduğu bir cafe de Amerikano çatlattım
Yaw arkadaş Yanya nın baklavası meşhurmuş.Aramızda kalsın diyetisyenim duymasın keser altı aydın rejimdeyim 26 kilo verdim ama buradan kadayıf aldım iki parça Ne yalan söyleyeyim koydum Efsanenin dolabına içim falan kıyılır tek başımayım tansiyonum düşer neme lazım
Bu arada Yanya hakkında biraz bilgiye baktım internetten
Şehir, II. Murat devrinde (1421-1451) 9 Ekim 1431'de fethedildi ve Balkan Savaşı sırasında kentin kalesini kuşatan Yunan ordusuna uzun süre direnmesine karşın 6 Mart 1913 tarihinde Türk yönetiminden çıktı. Osmanlı İmparatorluğu döneminde Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Osmanlılarca inşa edilmiş kale, pek çok Türk evi, Muğla 'ya şaşırtıcı ölçüde benzeyen sokaklar ve Tepedelenli Ali Paşa'nın sarayı Yanya'nın başlıca ilginç noktalarıdır.Fethiye Camii ve Aslanpaşa Camii halen ayakta olup Aslanpaşa Camii etnografya müzesi olarak kullanılmaktadır. Velipaşa Camii'nin minaresi yıkılmıştır. Şehir 1913 yılında Osmanlıların elinden çıkmıştır. Gümüş işçiliği ile ünlü Yanya kenti kuzey Yunanistan'ın en önemli kenti ve bağlantı noktasıdır. Artık Selanik-İgumeniça otobanı da yapılmış ulaşım kolaylaşmıştır. Hemen yakınlardaki Zagori bölgesi geleneksel köyleri ve derinliği ve sarplığı ile dünyaca ünlü Vikos Kanyonu görmeye değerdir.
Yanya'da Arnavutluk sınırına yakınlığından dolayı önemli bir Arnavut nüfusu vardır.
Yanya'nın önemli eğitim kurumları arasında Yanya Üniversitesi bulunmaktadır.
Mevcut ulusal havalimanından Atina ve Selanik kentlerine uçuşlar mevcuttur. Bunun dışında İgumeniça limanına yakınlığı kente ulaşılabilirliği artırmaktadır.
Akşamı da Yanya nın ayrı güzel.Buraya gelinip iki üç gün tatil yapılır Yunan lezzetlerinin tadına varılır.İgomenitsa ya 90 km uzaklığından dolayı gemiye kadar burada zaman geçirilir
Vay süper ben motorsikletle defalarca geçtim İgomenitsa ya gitmek için ama hiç uğramamıştık o zamanlar.Siz endrocusunuz ben turing motorlar kullandım hep geçen sene bayramda bir Ukrayna turunu 1150 ADV ile yaptım iki resim o turdan